Last news in Fakti

18 Септември, 2021 09:42 2 710 6

Отбой! И Испания отпуска ограничителните мерки

  • испания-
  • коронавирус-
  • ваксина

Единствено в Каталуния за момента ще продължат да важат ограниченията за нощните заведения до 0 часа и 30 минути след полунощ и то при условие, че работят на открито

Отбой! И Испания отпуска ограничителните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Испания напредъкът в процеса на ваксинация (75% напълно ваксинирани) и намаляването на натрупаната честота по време на петата вълна на пандемията, която вече е 96 случая на 100 000 жители дава възможност на автономните региони да премахват все повече ограничителни мерки, въведени заради коронавируса. В нито един от тях вече няма вечерен час, нито забрана за влизане или излизане от дадена община.

След близо година пълна забрана на нощния живот в Страната на баските от тази събота баровете и дискотеките отново ще отворят врати с разрешение за работа до 3 часа сутринта, макар и с ограничен капацитет от 50% и задължителни маски на закрито.

На масите вътре се разрешават до 8 души, а на открито до 12.

По-голяма свобода получават заведенията в региона на Мадрид, които ще могат да работят до 6 часа сутринта.

В Мурсия след 2 месеца прекъсване нощният живот отново се възобновява, но с не повече от 6 души от различни семейства на маса.

В Навара тези ограничения отпадат, но остава 75% лимит на капацитета на градския транспорт.

Единствено в Каталуния за момента ще продължат да важат ограниченията за нощните заведения до 0 часа и 30 минути след полунощ и то при условие, че работят на открито. Закритите пространства все още не са достъпни за клиенти. В региона започва и ваксинация с трета доза на възрастните хора в старческите домове, освен на имуносупресираните.

На Канарските острови пък вече е задължително преди да влезете в заведение да покажете Covid сертификат за ваксинация.

Очаква се въвеждането му и в Галисия.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 JEFF

    6 18 Отговор
    В Испания ваксинацията се направи най-успешно, без никаква принуда и задължителност. Започнаха от най-възрастните, които са най-уязвими и изискват повече ресурс при заболяване.
  • 3 КОВИД РОБСТВО

    21 2 Отговор
    Изтича времето на ПРОПАГАНДАТА и ОТНЕМАНЕТО НА СВОБОДИ на неучаствалите в експеримента. ОКТОМВРИ е близо. Но от това следва, че СЕПТЕМВРИ ще е "ГОРЕЩ" - отвсякъде ще ни заливат с ковид-ПРОПАГАНДА. Като за последно. Защото са ОТЧАЯНИ. След това ще дойдат КЛИМАТИЧНИТЕ ЛОКДАУНИ. Каквато беше и една от ЦЕЛИТЕ на ПЛАНдемията с ЛАБОРАТОРНИЯ вирус. Друга цел са ФАЛИТИТЕ за подготовка на ВЕЛИКОТО НУЛИРАНЕ. Милиардерите и компаниите им дали ще бъдат нулирани?

    Коментиран от #4

  • 4 Милиардерите и компанийте са

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОВИД РОБСТВО":

    Партините секретари и комсомолците дето са еквивалент при комунистическо
  • 5 Грульо

    8 2 Отговор
    Малко предзимно олабване им правят да изпусната парата, че зимата пак идат грипове, парцали и затваряния. :D
  • 6 Кики

    18 3 Отговор
    Още година, най много две който издържи без отровата и всичко ще си дойде по местата. Който ще умира ще е умрял и измислилите тази идиотия ще са сред тях. Жалко, че много хора се подлъгаха, кой за да пътува, кой за работа и си съсипаха организмите, че и на родители и деца. Тъжна картина.