Last news in Fakti

19 Септември, 2021 13:11 3 365 24

Още ваксини! Обмислят да задължат здравните работници да се имунизират и с бустерна доза

  • гърция-
  • ваксина-
  • коронавирус

Мнението на епидемолозите в Гърция е, че е препоръчително всички на възраст над 60 години да подсилят здравния си статус с трета доза

Още ваксини! Обмислят да задължат здравните работници да се имунизират и с бустерна доза - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството в Гърция обмисля да задължи здравните работници да се ваксинират и с допълнителна (трета) доза срещу Covid-19. В същото време студентите в южната ни съседка масово се ваксинират, за да могат да посещават университетите.

"Работещите в здравната система трябваше вече да са ваксинирани с трета доза", съобщи председателят на лекарския съюз Матина Пагони. Лекарите от Съвета за контрол на пандемията съобщават, че има политическо решение за задължително поставяне на трета доза на медиците и социалните работници в домовете за възрастни хора.

Очаква се утре официално изявление на министъра на здравеопазването.

Мнението на епидемолозите в Гърция е, че е препоръчително всички на възраст над 60 години да подсилят здравния си статус с трета доза.

Преди началото на академичната година около 75% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на образованието. Изисква се сертификат за пълно ваксиниране за да се посещават лекциите в университетите.

Неваксинираните студенти са задължени да представят отрицателен тест по няколко пъти на седмица.

Наредбата за влизане в ресторанти и таверни само на ваксинирани и преболедували вече нанася щети на туристическия бранш. Собствениците на ресторанти искат от правителството помощи, поради рязък спад на оборота на заведенията.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    90 1 Отговор
    Гърчолята както я карат да ги уволняват при отказ за ваксиниране нищо чудно да останат без медици.

    Коментиран от #12, #17

  • 2 ТаУмВзе

    77 3 Отговор
    Накрая, оцелелите без ваксина, от уж ваксата ще лекуват, тия ваксаните. Идеалното колело за хамстери, или мишоци. Зависи. Явно не Разбрахте!

    Коментиран от #3

  • 3 Мислещ

    50 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Както е тръгнало, неваксинираните пък може да измрат от глад или от директно изтребване покрай вакс-фашистите, та може съвсем да няма кой да лекува (А и кого).
  • 4 Jonansson

    80 3 Отговор
    Никой немогат да задължат. Гърците ако си примирят с това ги обявявам официално за путкu.

    Коментиран от #16, #20

  • 5 на слука

    64 1 Отговор
    ваксините ще ви направят безсмъртни,ако не стане изведнъж,то ще стане постепенно с трета,четвърта и т.н. убождания!приканвам всички плиткоумни и без критичен ум,да побързат!
  • 6 Карло

    64 0 Отговор
    Ммм тука нещо не пишете какво става там , вчера среща на нато в атина , протести , горене на американски байряци , пусти мисирки.. без лого фейса влезте и вижте.. тук няма да ги видите тез рабти :)
  • 7 Не Анти Ваксър

    59 1 Отговор
    Имам всички имунизации и ваксинации, миналата година ми сложиха против тетанус на 10 години се прави, миналата година бяха всички набори завършващи на 6 оообаче ваксина за ковид няма да си сложа защото хора на две игли умират от ковид…
  • 8 6Х6

    38 0 Отговор
    Сега му е времето да заменят "завършен ваксинационен цикъл" със " зациклил ваксинационен цикъл", за да оправдаят безчинствата, които извършват спрямо населението!
  • 9 тарикату

    50 1 Отговор
    Тея гръци ги имат за хлебарки, чак жал ми става за тях.
  • 10 Гърцакис

    59 1 Отговор
    Почти 2 години наблюдавам безуспешните опити на гърчолята да се справят с пандемията - строги мерки, излизане с смс, маски посред лято, напоследък луднаха по ваксините. Така и не разбраха, че това харакири, което се опитват да си направят пак няма да им помогне.
    Израел са половин година по-напред от тях с ваксините и това не им помогна. Това, което се случи в Израел - това трябва да очакват от отчаяните опити да се ваксинират по 2 и повече пъти.
    Ще продължавам да ги наблюдавам с интерес.
  • 11 Това е престъпление

    52 1 Отговор
    Това е престъпление чужд човек да решава какво да поставяме в тялото си. От кога политиците се загрижиха за хората? Нека да се изкара пълния състав на ваксините всички химични елементи.

    Коментиран от #15

  • 12 Рошко

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Те останаха, ама бълват помия по медиите та да се боцнат още ковид идиоти
  • 13 This is the end

    32 1 Отговор
    А какво става с нивото на тромбоцитите след третата доза? Да не се окаже след време, че един от дългосрочните ефекти след толкова бустери, също както при боледуването, е тромбоцитопенията? Просто питам, тези неща дали са изследвани масово.
  • 14 Луди хора

    29 1 Отговор
    Абе тия луди ли са,...що за идиотщина.Или дълговете на Гурция го изискват ,от ЕЮ..

    Коментиран от #18

  • 15 Не ги е грижа

    30 2 Отговор

    До коментар #11 от "Това е престъпление":

    За хората. Основната им грижа е бизнеса - да създадат работа на фарма бизнеса, тоест да намалят разходите за лечение, които не се отплащат със завъртане на парите, и да ги пренасочат към фарма корпорациите, където ще се създадат работни место, логистика и т.н. На чисто държавно ниво, всяка държава печели от намаляване броя на пенсионерите. Това са простите сметки на ши.аната либерално-икономическа логика.
  • 16 Лудите лудите

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Jonansson":

    Ти пък нищо не каза. Че те открай време са си утки. Нека заминават курбан за Новия световен ред! Ние ще оцелеем!
  • 17 Преди 2 години

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    за прасетата поне изплащаха компенсации след инжекциите !
  • 18 Светът на лихвата

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Луди хора":

    На прав път си!
  • 19 ФАКТ

    19 1 Отговор
    Уж много ваксинирани пък ресторантите им празни. Или те ваксинираните са толерантни и не ходят. Някой лъже тука.
  • 20 73883

    1 28 Отговор

    До коментар #4 от "Jonansson":

    При изврънредно положение всяка страна има право да те задължи и хоро ще играеш. Под строй ще ходиш да се ваксинираш и ще викаш ама не може да е така

    Коментиран от #22

  • 21 Str

    15 1 Отговор
    Вчера е починал един познат, ваксинирал се е юли месец с втора игла, август проявява клиника вкарват го в болница, после в Пирогов и снощи е починал! Всеки да си прави извод, случая не е единичен. P. S. И жена му е с ковид. Миналата седмица едни хора от Елин Пелин семейство за два дни умират и те ваксинирани!

    Коментиран от #23

  • 22 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД РОБСТВО

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "73883":

    Дори при извънредно положение конституцията и някои от човешките права (за отказ от участие в медицински експеримент, например) си важат.
  • 23 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КЛИМАТ. ЛОКДАУНИ

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Str":

    А той от какво е умрял? Ковид, инфаркт, инсулт или др.?
  • 24 Str

    0 0 Отговор
    Ковид