Last news in Fakti

24 Септември, 2021 14:54 2 774 0

Най-добрите храни за ядене през октомври

  • храна-
  • полезно-
  • полезни храни-
  • здравословно хранене-
  • есен-
  • октомври

Есенните плодове и зеленчуци вече заемат мястото на летните и екзотични такива

Най-добрите храни за ядене през октомври - 1
Снимка: Shutterstock

Лятото си отиде и съвсем естествено на неговото място пристигна есента. Изпращаме септември и последните топли дни и посрещаме октомври. Време е за печена тиква, чаша топъл чай и печени кестени, пише plovdiv24.bg.

Летните плодове, с които сме свикнали, отстъпват на есенните такива. През октомври на сцената излизат ябълките, крушите и тиквите. Нека не ви учудва фактът, че виждате сливи и малини в този списък. Най-късните сортове от тези плодове узряват именно през октомври. Така че ще можем да им се порадваме още малко. Макар гроздето да е в своя пик през септември, през октомври също има някои винени и десертни сортове, на които да се насладим. Към края на месеца ще се бъдат готови дюлите и нара. Ако обичате хинап, сега е времето да му се порадвате.

При зеленчуците е време да поканим на трапезата камби, карфиол, броколи, зеле и необятното разнообразие от кореноплодни зеленчуци и да се сбогуваме с последните летни зеленчуци, които тук там се откриват по пазарите. Съвсем скоро ще е готова и есенната реколта от зеленолистни зеленчуци – крехка и хрупкава маруля, спанак, рукола. Свежите подправки все още са достъпни, но няма да е за дълго. Дойдат ли първите слани, ще трябва да се сбогуваме и с тях.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА