Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 13:24 5 796 75

"Модерна": Няма да публикуваме формулата на COVID ваксината си!

  • модерна-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Компанията посочва, че може да разшири производството си през следващата година, така че да увеличи количеството ваксини с два милиарда дози

"Модерна": Няма да публикуваме формулата на COVID ваксината си! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската фармацевтична компания "Модерна" няма да публикува формулата на Covid ваксината, която произвежда, предава Асошиейтед прес.

Фирменото ръководство заявява, че единствено разширяването на собственото производство ще помогне за разпространението на ваксината по целия свят.

Световната здравна организация настоя "Модерна" и останалите производители на ваксина срещу Covid-19 да публикуват формулата на препаратите, което би позволило производството му в целия свят.

"Модерна" посочва, че може да разшири производството си през следващата година, така че да увеличи количеството ваксини с два милиарда дози.

До края на годината компанията планира да произведе близо един милиард дози.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оп са

    138 7 Отговор
    Толкова за човеколюбието и ковидарската глупост!

    Коментиран от #6, #56

  • 2 стоян

    127 4 Отговор
    правилно.не сме достойни да знаем.важното е да върви парата и да не се задават въпроси
  • 3 Варненец

    114 5 Отговор
    Формулата на кое??? За пръв път чувам, че това е ваксина.
  • 4 Майна

    138 11 Отговор
    Няма да пишем какво съдържа ,но ВИЕ ДОБРОВОЛНО ТРЯБВА ДА Е ПРИЕМЕТЕ В ТЕЛАТА СИ! КАКВО Е ТОВА ??? ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ И ЯПОНЦИТЕ ОТКРИХА В НЕЯ МЕТАЛНИ ЧАСТИЦИ-ГРАФЕНОВ ОКСИД!
  • 5 Майна

    106 6 Отговор
    Учените заявиха ,че ПФАЙЗЕР също не е предоставила ПЪЛНО СЪДЪРЖАНИЕ НА ПРЕПАРАТА СИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ИМА НЯКАКВА ЧАСТ ИЗНЕСЕНА НА ЗДРАВНИЯ ИМ САЙТ! НО ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ НАБОДЕТЕ!
  • 6 Ами

    89 6 Отговор

    До коментар #1 от "Оп са":

    Мдааа, как да изтърват толкоз кинти алчните боклуци......пък и нали ще се разбере какви отрови има вътре ако публикуват пълния списък със съставки!

    Коментиран от #58

  • 7 Заю Баю

    83 9 Отговор
    Формулата на ваксината не я щем. Искаме да знаем има ли вътре желязо, графен и колко са наночиповете - 1000 или 10х. в една доза. И след третата доза ще можем ли да хващаме 5G и сателитна телевизия директно, без телевизор, а направо с мозъка. Ако няма да приемаме 5G то не я щем ваксината.

    Коментиран от #27

  • 8 Железаров

    67 6 Отговор
    Преди да се ваксинирате,си задайте въпроса.Защо в България ви карат да подписвате декларации,а в Испания например,никой нищо не те кара да подписваш?
  • 9 Moderna

    16 8 Отговор
    Давdм формулата, но само за България: H2O+сол+оцет+песъчинки.

    Коментиран от #14

  • 10 😷😷😷

    47 8 Отговор
    Миии явно няма, как да обяснят ония мънички, мънички дискчета, които др. Бота видя през мощния микроскоп??
  • 11 Проваксърче

    50 2 Отговор
    Е, сега чак пък формула!!
    Нали са публикували декларацията за подписване
  • 12 Майна

    59 7 Отговор
    Бившата служителка на Pfizer и изтъкнат биотехнологичен анализатор Карен Кингстън на 7 октомври 2021 г. даде ново интервю за Стю Питърс. В него тя отново набляга на факта, че Pfizer не са представили пълното съдържание на своята „напълно одобрена ваксина“ дори за американския регулатор, въпреки че според едно от условията на одобрението те трябваше отдавна да го направят. Кингстън също така безусловно поставя и „ваксината“ на Pfizer сред генно-модифициращите, като дори назовава компанията от Хайлдерберг, Германия, която осигурява съответните наночастици за бъркоча, който пък е почти идентичен и с този на Moderna.

    Коментиран от #19

  • 13 Влади

    56 8 Отговор
    Много ясно че няма да публикуват рецептата на Модерна , ако я публикуват никой няма да се ваксинира с тази помия , ето Ви няколко от съставките , алуминии , гофренов диоксид , клетки от ембрион на абортирало живо бебе , мозък от маймуна и тн , е как да го публикуват?

    Коментиран от #72

  • 14 Варненец

    15 12 Отговор

    До коментар #9 от "Moderna":

    Това е съдържанието на междуушното ти пространство.

    Коментиран от #16

  • 15 НАТО ВЕЦ

    40 3 Отговор
    Ако представите "формулата", няма никой да ви се върже, не че и сега ви вързва, но изнудвачите ви сега няма как официално да бъдат накарани да замълчат.
  • 16 Baрненеца

    9 13 Отговор

    До коментар #14 от "Варненец":

    И се отдели Варненеца от човека и пое по канала с другите ..айна.
  • 17 ИТН

    24 18 Отговор
    Как да публикуват нещо дето го няма защото ВИРУС НЯМА!!! ВСИЧКО Е ИЗМАМА!!! Гласувайте за СЛАВИ за да НЯМА ПОВЕЧЕ ВИРУС!!! Гласувайте за СЛАВИ за да ИЗХВЪРЛИМ МАСКИТЕ И ВАКСАТА УБИЕЦ!!! Гласувайте за СЛАВИ за да получите най-добрата ваксина разработена за уникалния геном на българския суверен лично от проф. Чорбанов!!! Гласувайте за СЛАВИ за да сложи доц. Мангъров за здравен министър и той да отмени всички забрани! Гласувайте за СЛАВИ за да има бъдеще за българиа!!! САМО ИТН, САМО ВЪЗРЖДАНЕ!!! ДОЛУ БИГ ФАРМА, ЗАБРАНА НА 5G, само СЛАВИ, само Костя!!!
  • 18 Влади

    42 4 Отговор
    Ако има добри международни адвокати нека заведат дело срещу Модерна , че неправомерно използва думата Ваксина на препарата който произвеждат с цел да заблудят потребителите ,е това е ваксина ! какво съдържа препарата за почистване на тоалетни , какво съдържа препарата против хлебарки и какво съдържа препарата на модерна нека си останат фирмени тайни
  • 19 За разбирачите

    16 5 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Ваксината и формулата е на Бионтех, Пфайзър само прави реклама и произвежда

    Коментиран от #20

  • 20 Варненец

    49 4 Отговор

    До коментар #19 от "За разбирачите":

    Ти не разбра ли, че това не е ваксина, само журналистите я наричат така. Самите производители не и казват ваксина.
  • 21 Пипи Чорапчето

    47 1 Отговор
    Ма афкорс, че нема да я публикувате;) - нали заложихте милиарди печалба...

    "Моdеrnа

    Baĸcинaтa нa Моdеrnа, paзpaбoтeнa нa пpинципa нa тpaнcпopтнaтa PHK, ce cъxpaнявa в дocтa пo-пocтижими ycлoвия - пpи тeмпepaтypa oт -20 гpaдyca, т.e. във фpизep. EC e пopъчaл 310 млн. дoзи c oпция зa oщe 150 млн. дoгoдинa пpи цeнa oт 36 дoлapa зa дoзa, CAЩ - 300 млн. дoзи пpи цeнa oт 30 дoлapa зa дoзa, a Япoния - 50 млн. дoзи.

    Oчaĸвaни пpиxoди пpeз 2021 г.: мeждy 18 и 20 млpд. дoлapa

    Cпopeд caмaтa Моdеrnа, пpoдaжбитe ѝ пpeз тaзи гoдинa щe ca oт 18,4 млpд. дoлapa, нo cпopeд Ваrсlауѕ тe щe възлизaт нa 19,6 млpд. дoлapa, cлeдвaни oт 12,2 и 11,4 млpд. дoлapa пpeз cлeдвaщитe двe гoдини. "

    И останалите "човеколюбци и спасители на човечеството" от фарма акулите не падат по-долу...
    Толкова за "спасителите" ни !
  • 22 фффффф

    12 63 Отговор
    Много големи капацитети в тоя форум, всички микробиолози с научни степени, разбират и дават мнение и плюсове. Само да попитам разбирачите, знаете ли колко струва един нано чип? Някой от вас чел ли е поне един научен труд с обзор на ваксините? Да позная - не. Ами е за това България е на едно от първите места по смъртност.

    Коментиран от #23, #24, #25, #32, #50, #55, #57

  • 23 Пипи Чорапчето

    36 4 Отговор

    До коментар #22 от "фффффф":

    Ами в случая с Модерна - нищо не им струва...;)

    "Haпpaвeни инвecтиции: 2,65 млpд. дoлapa

    Интepecнoтo пpи Моdеrnа e, чe пoчти пълнaтa cyмa нa влoжeниятa зa paзpaбoтĸaтa нa вaĸcинaтa ѝ ca нaпpaвeни oт aмepиĸaнcĸoтo пpaвитeлcтвo. Taĸa фapмaцeвтичнaтa ĸoмпaния, ĸoятo пpoдaвa нa пeчaлбa, щe cлoжи в джoбa cи пocтъплeниятa oт дeйнocттa cи, дoĸaтo aмepиĸaнcĸият дaнъĸoплaтeц e пoeл paзxoдитe пo paзpaбoтĸaтa.
  • 24 Майна

    48 11 Отговор

    До коментар #22 от "фффффф":

    Вместо да фъфлиш да беше прочел за Вълнова/квантова/генетика / , генетични ,,ваксини,, РНК с квантово активиране и използването на графенов оксид за това ...Това, че не е просветен човек го прави жертва ..

    Коментиран от #29, #31

  • 25 Механик

    38 4 Отговор

    До коментар #22 от "фффффф":

    Витанов и коремният хирург и те ли са в категорията "капацитети", та имат право да се изказват?
  • 26 Формулата е

    10 4 Отговор
    Плацебо - вит. С
  • 27 Баю

    14 6 Отговор

    До коментар #7 от "Заю Баю":

    Ще може са гледаш цифрова ТВ от всички оператори,пълен пакет от 250 програми плюс НD канали напълно безплатно. Даже и телевизор няма да ти трябва🤣

    Коментиран от #60

  • 28 ВИТАНОВ И КОЛЕКТИВ

    3 11 Отговор
    НОСТРАДАМУС НА 21ВЕК👋КОЛКО СА ДНЕС ЗАРАЗЕНИТЕ,А НАЛИ ЛЪЖЕ В ИЗЧИСЛЕНИЯТА,А👋👋👋КАЦАТА КВО ВИ КАЗА,ЧЕ НЯМА КВО ДА КАЖЕ,А💩
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 киро

    10 1 Отговор
    И бай Марко не пише от какво е прави негвата ракия в мазето,ама се води"маркова"!
  • 31 гост

    8 13 Отговор

    До коментар #24 от "Майна":

    Стига с твоите глупости бе,едно и също под всяка статия. Не се ли усещаш че драскаш едно и също.Не се прави на много знаещ,фейсбук учен.
  • 32 киро

    41 9 Отговор

    До коментар #22 от "фффффф":

    България е на едно от първите места по смърти случаи,не защото не се ваксинират мислщите хора,а защото е на ппърво място в света по ниски заплата,ниски пенсии,некачествени храни,вкарвани от вън за без пари от някои синковци,търговски дружества вместо болници,и какви ли не още "специални мерки" за извършването на геноцид над българския народ!
  • 33 ⚜️Просветен⚜️

    27 5 Отговор
    Така както се скатават и нямат очи да покажат какво инжектират , даже 20 милиарда дози да произведат ми се струва , че сами ще си ги бият ! Те хората на минералната вода публикуват съдържание , тия отпадъци на медикамент за масова употреба не искат! Значително допринасят за доверието във ваксата!

    Коментиран от #34

  • 34 ⚜️Илюминат⚜️

    28 6 Отговор

    До коментар #33 от "⚜️Просветен⚜️":

    Ми като има добитък , който подписва доброволно съгласие без да знае какво му инжектират , за какво им е да си казват фирмулата! Просто стадо !!!
  • 35 фбх6цъй ц

    26 9 Отговор
    Формулата е ясна. Буха се графенов оксид за "здраве". Въглерода е със 6 протона, 6 електрона и 6 неутрона. Иначе казано 666 ако някой се сети за библията. Явно че въглерода ще види сметката на човечеството. Който се набоде да му е честито.
  • 36 Невярващ

    9 15 Отговор
    Ковида поразява, като отнема Кислорода. Ваксината поразява, като отнема Водорода в кръвта, сгъстява я, сърцето засилва амплитудата на туптене, заради сгъстената кръв, претоварва се, в Главния мозък не достига достатъчно кръв и главата боли,сгъстената кръв е предпоставка за тромби. Толкоз.
    Питайте хората, какво усещат след ваксинацията. Това, което казах.
    Доброто е, че всичко зависи от самия пациент, доколко ще му повлияе ваксината. При всеки човек е индивидуално.
    Хубавото е, че количеството на ваксината е далече по- малко от общото количество кръв в Човека.
  • 37 OMEGA

    29 4 Отговор
    ТЕ ЗА ВАШЕ ДОБРО НЕ ВИ РАЗКРИВАТ СЪСТАВКИТЕ ИНАЧЕ АКО ЗНАЕТЕ КАКВО СЪДЪРЖАТ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ !
  • 38 незнайко

    12 6 Отговор
    Кой е този ЛУД който ще си публикува формулата ? Нали печалбата трябва да е за ЩАТИТЕ и по точно за МОДЕРНА ! Това са МИЛИАРДИ долари !!! ГОСПОДИ, ако те има, как разрешаваш това да се случва ???

    Коментиран от #39, #44, #48

  • 39 ахахха

    24 4 Отговор

    До коментар #38 от "незнайко":

    Тези които правят ваксините не се нуждаят от пари. Те разполагат с всичките пари на света. Целта е друга. Сам си отговори защо всичките ваксини съдържат графенов оксид и това е вече безспорно и научно доказано след лабораторни анализи със супер модерна техника в няколко независими лаборатории.
  • 40 Замислете се

    6 17 Отговор
    Добре де, просто ми е любопитно нещо - защо всички скачате толкова, че не знаете съставките и за това няма да си сложите в тялото неизвестен препарат, а всички пиете Кока-Кола? Там също съставките се пазят в тайна. А всички знаем, че чисти ръжда и отпушва канали. Просто питам. Нито съм за, нито против ваксини

    Коментиран от #41, #42, #49, #51

  • 41 сжд т

    18 2 Отговор

    До коментар #40 от "Замислете се":

    Защото никой не ти бие кока колата в кръвта а си минава по каналния ред. Отделно три от ваксините съдържат освен иРНК и ДНК. Това са така наречените векторни ваксини.
  • 42 OMEGA

    20 1 Отговор

    До коментар #40 от "Замислете се":

    ЗАЩОТО АКО НЕ СИ ПИЛ КОКА КОЛА МОЖЕШ ДА ИДЕШ НАВСЯКЪДЕ А КАКТО Е ТРЪГНАЛО БЕЗ ДА СИ "ВАКСИНИРАН" НЯМА ДА ТЕ ПУСНАТ И В ОБЩЕСТВЕННА ТОАЛЕТНА !
  • 43 ха ха ха

    18 1 Отговор
    А ние пък никога няма да си я сложим 😊
  • 44 я кажи

    17 1 Отговор

    До коментар #38 от "незнайко":

    от къде е този зор да ни бодат с неизвестно какво,оправдавайки се с фирмена тайна
  • 45 Читател

    6 10 Отговор
    Те и Кока-Кола си пазят рецептата... ама това не пречи, целият свят да се налива с нея...
  • 46 Гошко

    9 1 Отговор
    Ние пък няма да я ползваме.Яд,яд,яд,чушки,домат.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 77777777

    10 1 Отговор

    До коментар #38 от "незнайко":

    ОСТАВИ ГОСПОД НА МИРА! ТОЙ НИ Е ДАЛ СВОБОДНАТА ВОЛЯ И НИЕ САМИ СМЕ ОТГОВОРНИ ЗА РЕШЕНИЯТА, КОИТО ВЗИМАМЕ! И ТЕГЛИМ ПОСЛЕДСТВИЯТА!
  • 49 Наблюдател

    10 1 Отговор

    До коментар #40 от "Замислете се":

    Съставките на Кока-Кола отдавна са известни. Не е ясна рецептата. А все пак, има разлика между съставки и рецепта.
  • 50 3333

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "фффффф":

    Хахаха, България е първа по смъртност заради друго, да тА светна и хайде коментирай по същество темата, ако можеш...
  • 51 3333

    12 2 Отговор

    До коментар #40 от "Замислете се":

    Кой ти каза, че пием Кока Кола? Плюс колата не знам да се инжектира, ти кво милиш по тоя въпрос, същото ли е умнико?
  • 52 Съдията Дред

    8 1 Отговор
    Няма да публикуват формулата, нали ще се разбере какво всъщност е това
  • 53 М а н а ф оглу

    13 2 Отговор
    Състава на бъркочите не е еднствения проблем.По големия хак, според мен е, че тази технология mRNK започва да се влага и в другите ваксини а и в лекарствата като таблетка, от Файзер го казаха. Това обаче не се обявява в листовките. Също така за тази тихнология казват, че не е проблем да се вкара и в храните, където никой няма да я очаква. Така, че всевишния да ни е на помощ..
  • 54 Кунчев

    1 15 Отговор

    До коментар #47 от "Мангъра":

    Слуховете за моята смърт са силно преувеличени.
    За разлика от 21 000 неваксани сухи съчки.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Оп са":

    Белина и хлор са в основата.Гарантирано.
  • 57 Влади

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "фффффф":

    Фифу , Не бе човек , не че ние тука сме големи капацитети. , ти си много тъп не се вписваш във форума затова така ти се струва , ще ти кажа колко струва един наночип , когато ти ми отговориш на въпроса колко струва един автомобил
  • 58 Кока Кола

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    И ние в сейф пазиме рецептата.Важно е да лапаме,а другите да слушат какво им рече Любо Пенев .
  • 59 Памперс Панц

    3 0 Отговор
    Нещо бе, аутопсиите ще покажат
  • 60 Некой

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Баю":

    Не не.
    След втората доза е ограничен пакет.
    Следд третата е пълния+ ХХl.
  • 61 оня

    2 0 Отговор
    Интереса клати феса:)) Само те искат да печелят:))
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД

    8 1 Отговор
    Значи ние трябвало да се бодем за "доброто на обществото", нищо че химиите няма да ни предпазят от разболяване и заразяване на околните, но БигФарма не иска да си пусне формулата и всеки да прави "спасителните ваксини", че човечеството да се избави по-бързо от тази "ужасяваща зараза"? За едни МИЛИАРДИ и МАСОВ КОНТРОЛ става въпрос. Пък и кой знае какво има в тия химии, та крият.

    Коментиран от #73

  • 71 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Интересно,...формула на БУЛАМАЧ???
  • 72 Леле колко много простотия си излял само

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Влади":

    в броени думи. Въобще четете ли за какво иде реч в текста?За колко рецепти, които се използват от десетки години има търговска тайна. И за напитки и за хранителни продукти. Никой не си дава толкова лесно рецептите за активните съставки във ваксините.Все пак немалко средства са хвърлени за създаването им.
  • 73 Само нас не могат да ни предпазят, нали?

    0 5 Отговор

    До коментар #70 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД":

    В целия цивилизован свят предпазват от тежко боледуване и смърт, а у нас, Румъния, Русия, Украйна и някои други балкански държави не могат?

    Коментиран от #75

  • 74 БРЦК

    0 0 Отговор
    Хайде да не говорим повече по състава на отровите. Излизаме рамо до рамо разкъсваме ги . Това е инвазия война срещу хората . Няма конспирация всичко е ВЯРНО. Който иска живота да продължи ще ВОЮВА. Тази стъпка те я поискаха те -БАНКЕРИТЕ КОИТО ИМАТ НАШЕГО СЪГЛАСИЕ ДА ОТПЕЧАТАТ ХАРТИИТЕ . НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НИ ПРОДАДАХА. СЕГА ИСКАТ ЕЛЕКТРОННИ ПАРИ НА ЧИП. ЗНАЧИ ТЕ ЩЕ РЕШАВАТ КОЙ ЩЕ ГО ИМА
  • 75 БРЦК

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Само нас не могат да ни предпазят, нали?":

    Помисли преди да говориш. Да си мнителен не е невежество това са въпроси на които няма отговори . Само СМЕЛИЯТ пита. В тези страни хората ПИТАТ няма факти за такава болест лъжата крещи тук съм . Внито един довод и действие няма логика а само отбягване от отговори . Затова е и онфо.съгласието.