Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 05:46 1 612 9

Клиники в Пирогов се преобразуват в COVID отделения

  • пирогов-
  • коронавирус-
  • отделения-
  • клиники

От болницата изразяват опасение, че съвсем скоро може да нямат възможност да приемат пациенти в реанимация

Клиники в Пирогов се преобразуват в COVID отделения - 1
Снимка: БГНЕС

Осем от клиниките в най-голямата спешна болница „Пирогов“, са преобразувани в Covid отделения, предаде БНР.

До вчера пациентите в тези отделения бяха 188, 30 от които в реанимация, съобщават от болницата. Нито един от болните не е ваксиниран.

В осемте клиники се лекуват пациенти със средно тежки към тежки симптоми. В момента свободни са само 6 реанимационни легла, 2 от които са предвидени за деца.

От болницата изразяват опасение, че съвсем скоро може да нямат възможност да приемат пациенти в реанимация, затова от днес ще увеличат интензивните легла с още 5.

Болницата продължава да приема и пациенти с други заболявания, но сигнализират за недостатъчен медицински персонал, който да се грижи не само за пациентите с Ковид, но и за останалите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВСИЧКИ С РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

    0 0 Отговор
    ДОРИ И С АПАНДЕСИТ НА ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ ДОКЪТО СА ВЪЗНЕСЪ НА НЕБЕТО....
  • 2 Интензивното

    13 4 Отговор
    Лъжете,че нито един не е ваксиниран.Вчера изписахме пациентка за която никой не знаеше,че е с ковид макар и ваксинирана.Разбрахме го в последния ден.Беше постъпила за операция и теста пропуснат заради сертификата.При направените тестове днес открихме още една пациентка с ковид,която също е ваксинирана с пневмония.Повечето боледуващи са ваксинирани и тук ви лъжат поголовно.Пациентите с ковид лежат с по-сериозни заболявания а тези с пневмония са заради грип с ковид.БТВ ви облъчват с лъжи

    Коментиран от #4, #5, #9

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Преди време ,когато рекламирахте пред ТВ ,боц...От другата страна срещу пирогов бяхте наредили табун от индийския етнос....Сега същите ще ги поканите да ви гостуват и дадруснат кючек ,ли??

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Интензивното":

    С тоя начин ма изказ минал си покрай мед.лице да знаеш. Лаладжия!
  • 5 Какво е това" грип с ковид"?

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Интензивното":

    Не че не е възможно да си с грип и ковид едновременно, но вероятността е доста малка. А ти не работиш в интензивно отделение, още по-малко в Пирогов. Това е 100%сигурно.
  • 6 Без да искам ти сложих +, но го брой

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    за минус.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Епаа, Пору

    3 0 Отговор
    сака кинти. Как нема да се преобразуват. Ся кво въртени на п. теки шъ падни!
  • 9 Yesss

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Интензивното":

    Вярвам ви, но имайте предвид, че грипът е „наизчезване“. ;-) И той, като вариолата е на път да бъде „унищожен“ в природата, а заболяването „заличено“ от лицето на земята, благодрение „усилята“ на „медицинската ни общност“ и „любезното съдействие“ на COVID-a. ;-))