Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 22:54 1 728 16

Пациентка от изгорялото COVID-отделение: Всичко се случи много бързо

  • пациентка-
  • изгоряло-
  • ковид отделение-
  • стана-
  • много бързо

Огънят пламна тази сутрин в болница в Русе

Пациентка от изгорялото COVID-отделение: Всичко се случи много бързо - 1
Снимка: Нова телевизия

Възрастен пациент подпали интензивното COVID отделение в русенска болница. Започна спешно разследване, а прокуратурата образува досъдебно производство за престъпление по непредпазливост. Огънят пламнал малко след 04:00 часа тази сутрин в една от стаите на COVID отделението, което се намира на последния етаж на болницата.

„Всичко се случи много бързо, за секунди. Сутринта към 5 без 20 ни поставяха системите и се включи противопожарната аларма”, разказва пред Нова телевизия Силвия Петрова. По това време в отделението има общо около 60 човека.

„Усети се лек дим за няколко минутки. Отвориха прозорците, след това алармата няколко пъти се включи. Минаха по стаите, успокоиха ни, че всичко е наред. Чувстваме се добре и сме спокойни”, разказа още Силвия Петрова.

Веднага започна и спешна проверка. Според една от версиите пациентка неволно е запалил пожара.

„Пожарът е възникнал в следствие на това, че пациентка на двоен кислороден източник си сваля маската сама, след което със запалка тръгва да търси някакъв предмет и така се възпламенява огън”, заяви Алисе Муртезова, административен директор УМБАЛ „Медика”-Русе.

Жената на съседното легло веднага включила алармата. „Започнахме веднага гасене на пожара с пожарогасители. Изведохме пациентите”, заяви д-р Станислав Павлов от COVID-отделението на УМБАЛ „Медика”-Русе.

Лекарят, заедно с две сестри и две санитарки, се справили за минути със ситуацията. Въпреки че няма пострадали, материалните щети са сериозни, оборудването в стаята е почти унищожено. А от днес е в сила и нова заповед, която забранява носенето на опасни средства.

„Всички пациенти, които имат запалки и всякакъв вид такива запалими средства, ще им бъдат отнети. Защото явно пациентите не знаят, че медицинският кислород, изобщо кислорода поддържа огъня”, заяви Алисе Муртезова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 железаров

    15 6 Отговор
    Господ ви предупреждава че,не трябва да се гаврите с хората.

    Коментиран от #16

  • 2 Гестапо ТВ медия груп

    16 7 Отговор
    Тази изглежда изключително тежко "болна" . Малее с какви хора пълнят билниците не е истина, само жугаллите липсват да маат кючеци.
  • 3 Последния Софиянец

    10 1 Отговор
    Няма ли кой да им обясни че кислорода е като газта.Добре че не са се взривили.
  • 4 Пиле у кълчища

    20 3 Отговор
    Абе какви нелепици пишете свалила си маската сама в 4ч. и си защракала със запалка, сигур цигара да си запали????? Ма те много болни бе запалки си носят, цигари, ракийка....
  • 5 Анонимен

    8 1 Отговор
    При предишната вълна се беше появило видове от ковид отделение как едни "кубинци" си бяха пуснали кючеци в болницата. Опасно заболяване но както винаги българите са неинформирани и безотговорно. Някои Ковид болни пък пушат цигари по балконите в болницата.

    Коментиран от #6

  • 6 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Беше се появило ВИДЕО.
  • 7 Иво

    13 0 Отговор
    Приказка за малоумници.Кой пациент на апаратно дишане ще си смъкне двете кислородни маски за да свети със запалка?!?Лежал съм там и знам,че стаята е осветена постоянно от крушка в предверието и от коридора!
  • 8 123

    4 1 Отговор
    Да беше изпушила една цигара вътре в стаята.
  • 9 !!!!

    8 2 Отговор
    Евтина пропаганда е статията. Плашене. Никакви ковид болни няма.

    Коментиран от #14

  • 10 Огънят

    4 1 Отговор
    Огънят отличава хората от животните. Отнеми на човека дори способността да запали огън... и какво ще остане?
  • 11 АБЕ ТЕ НАИСТИНА СА ИМАЛИ КЪСМЕТ👌

    1 5 Отговор
    ЯВНО НЯКОЙ СЕ УСЕТИЛ И Е СПРЯЛ КИСЛОРОДА НАВРЕМЕ!ТОВА АКО Е ГРЪМНАЛО НЯМАШЕ ПОСЛЕ ДА РАЗЛИЧАТ КОЙ БОЛЕН КОЙ МЕД.СЕСТРА КОЙ САНИТАР И НА КОЙ ЕТАЖ СА БИЛИ😤😤МЕЖДУ ДРУГОТО НЯКОИ СЕ ПРАВЯТ НА ТАРИКАТИ И ПУШАТ ОТ ТИЯ „ФАЗОМЕРИТЕ” ЦИГАРИ😤
  • 12 Име

    5 0 Отговор
    Е ми така е. Ако ти е писано да гориш, нема умреш от ковид.
  • 13 Патето Яки

    3 1 Отговор
    А бе Ани какъв е този двоен източник. Болната ползва маска , а източникът на кислород е метална бутилка обикновено а не нещо двойно.
    Няма как да пуши болен който е на кислород, той едвам диша за да не умре.
  • 14 Патето Яки

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "!!!!":

    Има ковид , не лъжи заразоносителю.
  • 15 Интензивното

    8 0 Отговор
    После като ви пиша,че това е жива пародия на болест и лечение да знаете,че не си измислям.Скоро ще чуете и следните новини,които са ставали пред очите ми:"Пациент на кислород хванат да пуши в тоалетната","млада пациентка с тежък ковид избягала от болницата и пробягала 10км по магистралата".Вече знаете за тримата ковид пациенти и кючека в интензивното.Ето това е вашия ковид.А това,че в момента вършее грипа на никой не му пука а би трябвало
  • 16 снимка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "железаров":

    ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА ИЗГЛЕЖДА НАПЪЛНО ЗДРАВО ЗАЩО Е ВЪВ БОЛНИЦА?ПО КАКВИ ПРИЧИНИ ЗДРАВ СУБЕКТ ЛЕЖИ В БОЛНИЦА????????????