Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 13:42 1 622 40

Аспарух Илиев: Тази COVID вълна няма да е по-лека

  • аспарух илиев-
  • коронавирус-
  • пандемия

В болниците, независимо какво казва официалната статистика, ситуацията е драматична

Аспарух Илиев: Тази COVID вълна няма да е по-лека - 1
Снимка: Архив

Няма никакви изгледи настоящата вълна на Ковид да е по-лека и с по-ниска смъртност от предишните, както вчера министър Кацаров и съветничката му Кожухарова заявяват.

Данните на епидемиолога д-р Кожухарова са направени с бакалски тефтер и нулево познаване на елементарна математика, статистика и епидемиология.

Това коментира във "Фейсбук" Аспарух Илиев.

Динамиката на сегашната крива е различна от предишните, като не позволява никаква съпоставка - нарастването в даден момент може да е по-бавно спрямо предишните вълни, но това се наблюдава в сезон, в който миналата година беше спокойно (за съпоставка в червено).

Аспарух Илиев: Тази COVID вълна няма да е по-лека

Със застудяването се наблюдава и вторичен пик. Няма никакви данни вълната да е с дължината на предишните, вероятно ще е доста по-дълга. Страхувам се, че времето за ваксиниране и мерки започва да се стопява фатално.

В болниците, независимо какво казва официалната статистика, ситуацията е драматична. В момента партиите и политиците се притесняват за гласоподавателите си. Време е, обаче, да се постигне поне по темата Ковид обща позиция и съгласие, за да се избегне политизирането преди изборите и да се свърши работа.

Премиерът Янев и президентът Радев трябва да вземат ясна позиция - това е тяхно задължение като хора в отговорни позиции сега. 100 души на ден си отиват без причина, тенденцията е броят да расте.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    31 9 Отговор
    Мишок.
  • 2 Здр

    43 8 Отговор
    Всеки ден ни го натрапвате този

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Хои

    44 10 Отговор
    Този чистач на тоалетната на лабораторията в Швейцария колко пъти на денонощие ще се изказва.Да си чисти нужниците там
  • 4 7ъъ6

    34 7 Отговор
    Слуги на глобалистите,стига всявахте СТРАХ
  • 5 Xaxa

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "Здр":

    По скоро тази мъжка 4о4ка
  • 6 Механик

    22 6 Отговор
    От две години чуваме как ще се мре яко, а то така и не се случва.
    За 2 години, аз НЕ ПОЗНАВАМ човек дето е умрал от ковид. Затова пък знам 2-ма умрели С ваксинация (не твърдя, че непременно от нея) и 3-ма Сваксинация, които получиха проблеми със сърцето.
  • 7 КОВИД 19 ХАХАХА

    24 5 Отговор
    ТОЗИ ПЛЪХОПОДОБНИЯТ ДОКОГА ЩЕ НИ ГО ПОКАЗВАТЕ
  • 8 Официалната

    22 6 Отговор
    Статистика не е вярна, а напълно измислена с цел повече ваксинирани!
  • 9 Историчка

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Здр":

    И тоя е българин колкото Моасето!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 въх

    23 6 Отговор
    От месеци пия редовно витамин Д(10,000 единици на ден средно), цинк по около 25мг на ден, храня се с много зеленчуци(гледам да имам доста зеленолистни, варива, плодове, ядки и тук таме риба, хванах го ковида, взех ивермектин два дена и о какво чудо - разминах се само с болки в гърлото, които траеха два дена.
  • 12 Пак

    21 5 Отговор
    ли ти , бе ? Читавите доктори не могат да си вдигнат главите от работа с пациенти , нощни смени , събота и неделя семействата им не могат да ги видят , а ти мааш гащи в държавна лаборатория на службица и току напишеш някакви ненужни никому нещица ! Спри се !
  • 13 Една жена

    8 28 Отговор
    Затворете училищата и приберете за онлайн обучение учениците. Стга експерименти с живота и здравето на всички. Децата не само разнасят заразата, те боледуват все по-чест тежко и с усложнения. Спрете в името на изборни резултати и страх да подлагате на геноцид българите

    Коментиран от #19, #21

  • 14 БОРУНА ЛОМ

    19 4 Отговор
    АЛО ТИ С ОЧИЛЦАТА, МАРШ ОТ ЕКРАНА!
  • 15 4532

    13 5 Отговор
    Очилат гущер скрий се в дупката защото ръсиштъпотии Нещо умно неможе да измисли празната ти кратуна
  • 16 ваксиниран

    6 12 Отговор
    малииии страх да та фани само като видиш какви индивида са коментирали статията ...

    Коментиран от #22

  • 17 любо глея

    15 3 Отговор
    Аспарух е нископлатен глей подкупен от Борисов.
  • 18 sam66

    19 3 Отговор
    Не мога да разбера, този човек за мен ли се притеснява или за себе си!
    Един такъв замислен... Я да отива да му удари една дезинфекция няколко пъти
  • 19 Госпожо

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Една жена":

    Сигурно сте ваксинирани само с две дози и затова ви е страх! Препоръчвам да се ваксинирате с трета даже и четвърта доза за ваше успокоение!
  • 20 ЕВРО НЮЗ

    20 1 Отговор
    С нетърпение очаквам вълната която ще помете Ковидар професори,
    доктори, медийни звезди вирусолози, епидиемулози и всякакви лози от които ми се повръща. Що за наглост, арогантност и циничност да плашиш хората с нещо измислено с цел да си инжектират нещо като ги караш да се подписват че си е тяхна отговорност....... След време някой от високите етажи ще са по подсъдимите скамейки, но дребни риби като тоя ще бъдат пребивани по улиците

    Коментиран от #25

  • 21 sam66

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Една жена":

    Спокойно лелче. Пий си хапчетата.
  • 22 Индивида

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "ваксиниран":

    Си ти -страхливия, бегай ,че току виж ,те е пуснал някое безобидно вирусче,което е смъртоносно за ваксинирани

    Коментиран от #28

  • 23 Просто природен закон

    10 1 Отговор
    Поредния акционер в някоя фармацевтична компания .
  • 24 Аааа

    10 1 Отговор
    Пухи пак са го пуснали да си изпълни надницата за тая седмица. Ъхъ, да, ок, да да, ама разбира се, Пухи.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гриша Филипов

    5 2 Отговор
    Моля, не навирайте бълвочите на господина тук всеки ден.Има хора, които се плашат.
  • 27 😷😷😷

    7 2 Отговор
    Ауспуха и днес изпусна доза смрад и изпревари другия смрадливец "математика" !
  • 28 ваксиниран

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Индивида":

    виждаме за кого е смъртоносен :)
  • 29 Бсспдл

    6 1 Отговор
    Сигурно са му дали определена сума и трябва да изпълни договора на Аспарух.През ден в медиите.Има много по-внимателни начини да се каже нещо.
  • 30 Баш софиянец

    4 1 Отговор
    Ма тоя голяма лепка бе! Като в оня стар виц ще вземе да изскача от всяка консервна кутия с прокобния си глас и да съска:"Ваксинааааа".
  • 31 Дебелия

    10 1 Отговор
    Аспарухчо, имам високо кръвно, затлъстяване, боря се със стрес и имам несигурен доход. Ти, Аспарухчо изведнъж много си се притеснил, за моето и на всички, които не са се ваксинирали българи, здраве.От Швейцария. По-добре ходи се .... някъде. Не се притеснявай толкоз за нас.
  • 32 некой си

    6 1 Отговор
    НЯКОЙ ДЕН И ТИ НЯМА ДА СИ С ЛЕКИ ТРАВМИ.ДОЙЧЕЗЕЛЕВСКО МЕКОТЕЛО
  • 33 Аспарухчо

    5 1 Отговор
    Ти кога последно беше в българска болница, че си нещо много отворен с коментарите? Кога за последно си лекувал пациент, ако въобще? Като си голям патриот и го даваш загрижен за ситуацията в България, ела си тука, поеми дежурство в Ковид отделение и покажи класа.... ама надали. По-лесно е да плюеш от разстояние, а и по безопасно, нали?
  • 34 Копипасте

    5 1 Отговор
    от 13.10.2021г. "Д-р Аспарух Илиев: Всички неваксинирани срещу COVID-19 ще се заразят до месеци! Тoзи cубeкт е ФАКЕ : ФAКE прoфил във ФEЙCA, ФAКE лeкaр, ФAКE oтвcякъдe! Чиcтo и прocтo кaтo къпaн милициoнeр! Нямa и нe cъщecтвувa в рeaлнocттa тaкъв Acпaрух Илиeв! Нямa EГН, нищo нямa! Нe ce e cрeщaл c рoднини и приятeли oт Бългaрия щoтo и тaкивa нямa! Вce някoй щeшe дa ce пoяви някaк в oбщecтвoтo или НEТ-a!"
    Този измислен герой е всеки ден във ФЕЙСА! Интересно е какво ли мислят неговите работодатели в Берн за тия му ФЕЙС-изяви в работно време?! Според мен ако наистина работи в медицинска лаборатория и списва във ФЕЙСА не остава много време да си остане само със списването във ФЕЙСА! Преди време една лекарка - д-р Юлия Николова от Пловдив списваше във ФЕЙСА от старческия дом в едно задръстено френско селце и не списва вече!
  • 35 Гост

    2 0 Отговор
    Тоя със странния поглед защо не работи в Швейцария или Германия /не е ясно къде се намира/ за създаване на ефикасен лек срещу Ковид? Като гледам друго прави - драска по фейсбук, дава интервюта пред мисири, плаши, стресира, говори неистини, "знае" какво става по болниците в... България, нищо че не е тук! Като толкова "пази" ваксината, да ходи а обясни на роднините на починалите само вчера 5 боцнати, че са го "карали леко"! Както и на 75-те хоспитализирани само вчера!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хан Аспарух

    7 0 Отговор
    Адаш да обясниш малко за простолюдието няколко неща.
    1-Що е то ваксина и препарат ?
    Когато си ваксиниран срещу някаква болест не е ли редно да не можеш да се разболееш,и как с напредналата медицина направихте ваксини за 3 месеца а лекарство трета година няма?
    2-Кои световен политик,спортист, актьор,милиардер и тн. е починал от вируса.
    3-какво садържа ваксината като съставки? защо за всички други ваксини не се подписва декларация че риска е за собствена сметка.
    4-Като си водя кучето за ваксина две седмици преди това се обезпаразитява,ветеринара гледа общо състояние мери температура разпитва за състоянието му предните седмици и чак тогава ваксинира.Не по паркове,подлези и молове на конвейер.
    5-Няма безплатен обяд.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 баба ти от Пловдив

    0 3 Отговор
    браво на др Илиев от Берн! Всички знаем какво се случва ! кажете на българите да се ваксинират, защотото някой се опитва дефинитивно да ни елиминира, от много векове назад!!!!!
  • 40 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хан Аспарух":

    Поздравления за коментара,а това за кучето наистина показва какво правят с човек днешните медици.