Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 08:49 5 680 110

До 4 седмици учителите и държавните служители също със зелен сертификат

  • учители-
  • държавни служители-
  • 4 седмици-
  • също-
  • зелен сертификат

Има идея да се даде гратисен срок тези хора да се ваксинират, обясни заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров

До 4 седмици учителите и държавните служители също със зелен сертификат - 1
Снимка: БГНЕС

„До 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат”, обяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров в ефира на „Здравей, България”. Той обясни, че в настоящата заповед служителите в администрациите са изключени, защото това щяло да попречи на услугите и на гражданите, и на бизнеса.
"Има идея да се даде гратисен срок тези хора да се ваксинират. В момента това се обсъжда на ниво министри. Идеята на МОН е да се включат и учителите", добави д-р Петров. Той подчерта, че тези, които не притежават зелен сертификат и нарушават мерките, ще бъдат глобявани. За физически лица глобата е до 1000 лв. Ако има съмнение, че документът е фалшив, може да се повдигне обвинение. При системни нарушения пък обектите могат да бъдат затваряни и да им се отнема правото да работят със здравен сертификат. Органите, които проверяват, са РЗИ, полицията и служители на общините.

„Когато и мерките бяха меки, пак до голяма степен не се спазваха. При тази ситуация контролът ще се засили, основно ще разчитаме на полицията, тъй като правата на РЗИ са малки”, обясни д-р Петров. Относно отправените запитвания защо не се издава зелен сертификат на хора с много антитела, зам.-министърът обясни, че мярката у нас не може да се промени, докато не бъде променена на европейско ниво.
„Това изискване може бъде променено или срокът след преболедуване бъде удължен, което е възможно да се случи, но не в близките седмици, но ние не можем да вземем това решение. Препоръките и на нашите експерти епидемиолози също са за срок от 6 месеца след преболедуването. Ако променим изискването, ще излезе, че сертификатът не е европейски и въвеждаме мерки на своя глава. В ЕС и САЩ антителата не се признават за издаване на сертификат. От медицинска гледна точка те могат да бъдат показател”, обясни той и подчерта, че решението не може да бъде взето от министъра, без да бъде препоръчано от експерти, защото ще бъде политическо и популистко.

Относно признаването на антигенните тестове за издаване на сертификат, д-р Петров обясни, че промяната ще бъде въведена скоро и че тя зависи от „Информационно обслужване”, които трябва да я направят. Ще се признават всички тестове, направени след 1 декември 2020 година. Обсъжда се и издаването на сертификат след първата доза.
„Зелен сертификат не може да се издава на хора, които имат противопоказания за ваксинация. Те трябва да се тестват. Тези хора имат по-голям риск от заразяване. Моето лично мнение е, че тези хора трябва да избягват местата, на които има струпване на хора”, добави зам.-министърът.

Д-р Петров заяви, че сертификатите за дали възможност на обектите за развлечение да работят. Според него, при тези цифри на заболеваемост, алтернативата е налагането на локдаун. Зам.-здравният министър е на мнение, че вероятно големите обекти ще сключат договор с лабораториите и също ще правят тестове на място. Тестовете ще струват между 5 и 10 лв.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Министърчето

    88 17 Отговор
    Вчера получи лилаво-синкяв Цертификатъ под Учоту!

    Коментиран от #2

  • 2 шшшш

    15 58 Отговор

    До коментар #1 от "Министърчето":

    къв ти е проблема ?

    Коментиран от #104

  • 3 Фин

    26 152 Отговор
    Точно! Браво! Подкрепям, особено за учителите!

    Коментиран от #8, #26

  • 4 Бен Гън

    154 17 Отговор
    Сертификатът удостоверява само едно-овче малодушие.То е все едно да дадеш да те оправят за да имаш "привилегията" да водиш нормален живот.
  • 5 Пич

    132 15 Отговор
    Тоя е доктор , колкото македонците са космонавти... Слуга на злото...

    Коментиран от #41

  • 6 зверове

    221 14 Отговор
    От два дена управляващите водят война срещу собствения си народ по заповед на господарите си отвън – война медийна, ваксинационна, срещу хляба им и срещу човешките им права. Денонощно отвсякъде се втълпява задължителна ваксинация, при условие че при извършена такава в Израел заболелите са 4 пъти повече от България. Мерките са пълна измислица, целта е задължително инжектиране с експерименталния препарат /това е официалното му име, а не ваксина, както лъжат/. Не признават права на боледувалите, които не са заплаха, а признават на вчера ваксинираните, които са болни и разнасят заразата навсякъде. Полубитият министър сутринта заяви, че задължително до месец ще инжектират и учители, служители и т.н., което е абсолютен цинизъм – против волята на човек да се експериментира с живота му. Да се ликвидира българската интелигенция. Изгониха децата от училище и от сутринта всички са на групи в барчетата. Затвориха магазините с по 5-6 посетителя на ден, а оставиха да работят тия с по 5-6 000. Само че първите са на собственост на българи, а вторите са на тези от вън, дето нареждат и „ваксинацията” и дето изцеждат ресурсите ни. До преди половин година мисирките от всички медии отразяваха по три дни по 24 часа някой кретен, който протестира за криво сложена плочка. Днес мълчат като пукъли за това, че вчера цялата страна ври, кипи и протестира. Крият се материали, режат се, цензурират се – народът да не знае какво се случва. Само се повтаря – ваксинация, ваксинация. Не

    Коментиран от #99

  • 7 ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПЕ ИМАТ ЛИ ЗЕЛЕНИ...

    25 17 Отговор
    СЕРТИФИКАТЕ , ВЕДЕЕЕЕА ?!? МУНЧО, ТВА СИ ТИ.....
  • 8 Тъпанар

    25 5 Отговор

    До коментар #3 от "Фин":

    Когато нямаше интернет , само в семейството ти знаеха това.
  • 9 Западняк

    11 53 Отговор
    Айде Ганьооо и твоят ред идва:)))))

    Коментиран от #23

  • 10 Хаха

    59 5 Отговор
    Нали заповедта е уж само за 2 седмици бе х..йо сплескан?! А после месец, два, завинаги и за всички. Хора, давайте положителни писиари и за 6 месеца сертификат хахаха
  • 11 Мдааа....

    84 4 Отговор
    Постепенно постепенно зеления сертификат ще го изискват и за ходене по тоалетна.Гърците така го направиха...уж за само за едно после за друго,трето т. н.
  • 12 От село

    46 5 Отговор
    Утре ще слагам зелевият сертификат , че прасето вече няма търпение , а и виното започва да се избистря .
  • 13 наглеци

    109 9 Отговор
    Няма да е лошо тези, дето не са ваксинирани, след един месец масово всички да излязат в отпуск. Да видим на тия кретени, дето си играят с живота и здравето ни, кой ще им работи.

    Коментиран от #25

  • 14 А за

    73 2 Отговор
    Влизащите в парламента, нещо сертификатче, това онова няма ли да изискате...за примера питам
  • 15 довиждане

    41 8 Отговор
    българинът се оказа най-простия в света , като излаза на улицата и се огледам и като видя кой го управлява последните 12 години и си викам е то с тоз прозд народ няма как да е друго яче ...

    Коментиран от #34

  • 16 Перде Кириз

    11 16 Отговор
    Баце вече намаа .. Ваксината на фатмаковица и Бобоковица
  • 17 Павел

    84 6 Отговор
    Малоумници! Ако имаш 2000 антитела и ти поставят ваксина директно заминаваш на оня свят!!! Идиоти!

    Коментиран от #28

  • 18 Пешо

    17 1 Отговор
    Имам познат, на който му викат Митьо Тъпото.
  • 19 Sieg

    76 4 Отговор
    Covid абсурда продължава, такива глупости виждам за първи път. Всички мерки трябва да паднат и да се ваксинира който поиска.
  • 20 ЕВРО НЮЗ

    63 3 Отговор
    Късно е либе за китка... Тогава когато резултатите от тия бъркочи са налице по цял свят нищо неможе да ме убеди.... Нормални ли са. Да отидеш доброволно и се ппдпишеш.????? Ако не няма да получаваш най елементарната си човешка нужда ХЛЯБ.. .. А когато огладнея много нищо друг няма да ми остава освен да прегриза със зъби гърлото на един такъв
  • 21 Добре де

    69 5 Отговор
    Установено е че ваксините работят защото след тях организма е създал антитела, което е установено с тестове. Но тестовете за антитела не стават защото не били достоверни според Кацаров. Как за едното са а за другото не

    Коментиран от #27

  • 22 Истина

    60 3 Отговор
    Политици осъзнайте се Не карайте хората на заколение Защо не спазвате човешките права Защо тогава искате народа да спазвст законите кпгато вие не ги спазвате Защо вие несе ваксинирате с тези експерименти а с биологичен разтвор или витаминчина Ще останете в историята на България като убийците на собствения си народ Тогава трябва да получите отговор хората да не гласуват за терористи
  • 23 Тъпанар

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "Западняк":

    Когато нямаше интернет , само в семейството ти знаеха че си п р о с т .
  • 24 хдфх

    47 2 Отговор
    скоро ще има убйства по улиците!

    Коментиран от #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 2324

    66 2 Отговор

    До коментар #3 от "Фин":

    Аз пък подкрепят да те вкарт в лудница. КОй си ти, за да се разпореждаш със здравето и живота на хората. Ако си се прецакал и си се набол, чакай да дойде 2023 г., да видиш дали ще оживееш. Така пише в листовката на ваксината - ефектът ще се установи след 01.01.2023 г. През това време не давай акъл за другите.
  • 27 Sieg

    45 6 Отговор

    До коментар #21 от "Добре де":

    Кацаров направи грешен ход, а самият той беше против ваксините. ГЕРБ са му дали кюлче най вероятно, за да забърка този блювоч.

    Коментиран от #84

  • 28 Яаааа

    4 17 Отговор

    До коментар #17 от "Павел":

    млъквай ве И Д И О Т :)
  • 29 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    28 8 Отговор
    А на петата Радев ще бъде позорно изгонен от Президентството!
  • 30 зелени банани

    60 5 Отговор
    Медицински фашизъм.

    Защо не пишете пак всеки ден за Израел, дето го пробутвахте с " дискриминационните сертификати".
    Там се ваксинираха 90 % и август- септември пак има бум на заразяване, хоспитализации и смъртни случаи.

    Я публикувайте науната статия и научните изследвания в Европвйския Журнал по Епидемиология от 30 септември 2021 г.- в Израел, Португалия, Исландия с най- висок процент ваксинирани, имат най- голям брой случаи заразени с ковид на 1 млн. души, а това значи съответно хоспитализирани и умрели.
    Но медиите не информират за тия изследвания, пак си бълват статистиката дето пишат всички починали от ковид, налагат дискриминационни мерки в името на фондовите печалби на фарма корпорациите от ваксата им.
  • 31 ваксиниран

    5 37 Отговор

    До коментар #24 от "хдфх":

    да ще убия някой неваксинирана селска свиня

    Коментиран от #88, #94

  • 32 Кой си ти бе

    51 2 Отговор
    Зам министри, не помня да съм гласувал за теб. Мунчо Радев загуби моя глас. Слугата му Кирчо Байдъна също.
  • 33 юда

    50 5 Отговор
    Радеф продаде народа си... за едната власт.
  • 34 Sieg

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "довиждане":

    Е нали и ти си част от този народ или си някой начетен белгиец, който чете fakti. Не се излагай
  • 35 Калоян

    44 5 Отговор
    Няма да се ваксинирам, викайте китайци да ви бачкат нещастници продажни!

    Коментиран от #42

  • 36 Бинчо

    22 2 Отговор
    Киро Харварда ще ни боде ли? За един приятел питам.
  • 37 Айййяааа

    5 22 Отговор
    Айдеее Таньо.. ще те правим европеец..стига селски номера..Без ваксина само овчар можеш да работиш и то с маска да не запазиш овцете
  • 38 Калоян

    35 4 Отговор
    Според мен всички които се ваксинират са страхливци !
    От един вирус се уплашиха ! Защо подписвате информирано съгласие след ваксината тогава бе страхливци?
  • 39 Илия

    52 1 Отговор
    А казват , че по времето на бай Тошо имало диктатура , а преди това - фашизъм !
  • 40 гарги

    60 4 Отговор
    А бе вие гражданска война ли искате да стане? Какви са тези малоумни искания? От къде на къде ще карате хората да се ваксинират насилствено? Ако не си ваксиниран нямаш права, това какво е? Какво точно искате да почнем да се избиваме и караме ли? Не е далеч времето, когато на някои няма да му издържат нервите и ще се почне. Вие като сте министри и замове, да не мислите че не може да изядете един бой? Наврете си ваксините където искате
  • 41 Сър

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Ти доцент ли си ?
  • 42 отивай да се

    6 32 Отговор

    До коментар #35 от "Калоян":

    вкасинираш , че като почнеш да се задушаваш пред стълбите на някоя препълнена болница друга песен ще запееш .

    Коментиран от #54

  • 43 Пенчо

    36 4 Отговор
    За 1000лв. Заплата да си бия вирус covid19 в организма - няма как да стане !
  • 44 Точно така

    7 11 Отговор
    И правилно!
  • 45 Sieg

    44 3 Отговор
    Протести, протести, протести докато не се нагласят нещата. ГЕРБ ги изгонихме, да хващат пътя всички, който са против народа. Аман от такива, които крадът и не знаят какво правят.
  • 46 комунистче

    33 3 Отговор
    кажи по добре, какво се случва с тези от администрацията, дето откажат, в отпуск ли ще ги пращате, ще ги уволнявате ли, казваш че това е изискване, и после се отплесваш и говориш глупости за заведенията, които никой не го интересуват, само като видиш какви типове са министри, и започваш да се притесняваш за настоящето и бъдещето си
  • 47 Хаджи Генчо

    22 1 Отговор
    "Господарите" смачкаха собствените си народи, та на нас ще простят! Свободата не привилегия, заслуга е!
  • 48 Перо

    46 2 Отговор
    Най-смешнотое,че в полицията,която се занимава с жалби на граждани, КАТ, лични документи и др.,където има триредови опашки, сертификати за полицаите и държавните служители сертификати не се изискват. Същото е в общините и държавните ведомства, транспорт, обслужващи гражданите. Кацаров и Кунчев са пълни некадърници!
  • 49 тиквата

    4 2 Отговор
    първо нс всички
  • 50 Ивайло

    58 4 Отговор
    Мръсници долни!!! От къде накъде ще ме задължавате против волятя ми да си вкарвам някакъв експериментален препарат в тялото??? Да не съм ви опитна мишка!!! Заради вашия слугинаж на САЩ и ЕС заслужавате само едно - ПУБЛИЧЕН РАЗСТРЕЛ!!! Извършвате геноцид срещу собствения си народ!!! Да горите в ада дано!!!

    Коментиран от #57, #60

  • 51 Калоян

    17 3 Отговор
    Ваксините са за овцете! След ваксината и скопяване ще има по изискване на ЕС - ах ха ха ха скопяването е доказан метод за лечение на Корона вируси.ФАКТ
  • 52 Некой си

    16 5 Отговор
    Реципрочно това дали означава, че посещаващите училища и държавната администрация трябва да притежават такъв сертификат?
    НАП и КАТ ще видят приходи на кукуво лято!!!
    А родителите НЯМА ДА СИ ТЕСТВАТ ИЛИ ВАКСИНИРАТ децата!
    Ей, върнахте боко на бял кон, да ви .......!
  • 53 САКАМ ДА ПИТАМ МОЛА ВИ

    11 1 Отговор
    СЕГА КАТО ИМА ТОЛКОВА МНОГО ВАКСАНИ ЧАСОВНИЦИ СМАРТО ШЕ ДАВАТЛЙ А🕛🕧🕐🕜🕑🕝🕒🕞🕓🕟🕔🕔🕘🕣🕗🕢🕖
  • 54 Перо

    33 4 Отговор

    До коментар #42 от "отивай да се":

    Болниците не са препълнени,а персонала лъже по причина мързел! Лично съм се убедил в това! Пълна безотговорност и липса на контрол!
  • 55 Българин

    18 2 Отговор
    Ах ха ха - когато наложат и скопяване пак идете да се редите на опашки изперкал народ!
  • 56 В България

    38 3 Отговор
    В България в последните две седмици има около 3700 положителни теста , в Англия където са ваксинирани почти всички има 500000(половин милион) , вчера имат над 50000 за един ден и очакват над 100000 на ден.
    Е как да им вярвам на ваксините?

    Коментиран от #59

  • 57 я па тоа

    1 14 Отговор

    До коментар #50 от "Ивайло":

    Че кой те е задължил бе селски :)

    Коментиран от #74

  • 58 и аз да кажа

    37 3 Отговор
    Хора, няма да ми повярвате, но преди месец/около средата на септември/ един колега където работя/ваксиниран/,ми казаще видиш какво ще стане през октомвриНавиваше ме да се ваксинирам,но аз съм преболедувал.Откъде тоя знаеше за въвеждането на сертификата ,ако това не е предварителен сценарии?Всичко се прави ,не заради повече заболели,а по предварителен план,който цели да се ваксинират колкото се може повече хора.

    Коментиран от #63

  • 59 Гълъбова

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "В България":

    Трябва да си сменя апчитата :)
  • 60 Сър

    2 13 Отговор

    До коментар #50 от "Ивайло":

    Никой нищо не те е задължил - ако искаш се тествай всеки ден
  • 61 6Х6

    27 2 Отговор
    Как ще са препълнени болниците, като лекари/ служители чакат отвън да се тестват, преди да влязат на смяна? Явно не е толкова спешно явяването им на работа?!?
  • 62 Мунчо Радев

    13 9 Отговор
    Искахте служебно правителство, ето ви...

    Коментиран от #66

  • 63 Сър

    1 22 Отговор

    До коментар #58 от "и аз да кажа":

    Колегата ти е умен и мъдър а ти продължаваш да крещиш конспиративни теории .. усещаш ли разликата ?
  • 64 Иван

    21 0 Отговор
    "Ако променим изискването, ще излезе, че сертификатът не е европейски и въвеждаме мерки на своя глава." ...
    А в Европа кой го решава, Бе Мазния? Ние в Африка ли сме? Май току - що това ни каза?
  • 65 олигарси

    24 0 Отговор
    Колкото на Пеевски и другите олигарси им дреме за хората

    толкова и на англосаксонските корпоративни фарма олигарси от СЗО- с лице Бил Гейтс фондация основен спонсор на СЗО им дреме дали ваксините им вършат работа.
    Важното е да се усвояват държавни поръчки за ваксини от ЕК и целия свят и да се печелят стотици милиарди.

    А Европейския Журнал по Епидемиология на 20 септември 2021 г. публикува научно изследване и статия, че в страните с най- висок процент ваксинирани над 80- 90 %- Израел, Португалия, Исландия има ръст на заразените от ковид на 1 млн. души население, което статистически е по добър показател от 10 000, 100 000 статистическа извадка. Съответно броя на хоспитализации и смъртни случаи също е по висок.

    Ама, кой го вълнува истинската наука, изследвания, здравия научен разум и наблюдения.
    Важното е да се дискриминират хората в страните с нисък процент ваксинирани, за да се стигнат резултатите на висока заразяемост като в изцяло ваксинираните Израел, Португалия, Исландия и други подобни държави.
  • 66 Sieg

    20 2 Отговор

    До коментар #62 от "Мунчо Радев":

    При ГЕРБ бе същото, локдауна забрави ли
  • 67 Българин

    22 1 Отговор
    Учени от Щатите са на път да докажат че скопяването на човешкия индивид води до пълно оздравяване и имунитет срещу covid19 и неговите щамове ! Кой ще е първи в България за процедурата по - желание?
  • 68 Радев, радев

    17 8 Отговор
    Мунчоооо, еб@ха ти м@мата господарите ти. Мандат няма да има.
  • 69 Нето

    37 2 Отговор
    Бях голям поддръжник на Радев но тук се прецака яко , нищо против ваксините нямам , който иска да си сложи , даже съветвам близки и приятели да се ваксинират защото бях в болница и видях какво е. Но....... не може да принуждаваш хора да си бият лекарства и ваксини като не им позволяваш да работят , това е пълен провал на правителството.
    И това упорито непризнаване на антителата на преболедувал????? Нали ваксината точно това прави , образува антитела? Всичко това смърди страшно много.
  • 70 Мунчо иска

    2 7 Отговор
    Мунчо иска да изгони администрацията и да я напълнинс ДС агенти.
  • 71 Гоуст

    27 0 Отговор
    Задължителен зелен сертификат за посещение на народното събрание. На живо да се излъчи ваксинацията на всеки депутат, но с истинска ваксина, а не с вода както го правите
  • 72 носът

    19 0 Отговор
    Нещо ми намирисва на дискриминация. За едни веднага, а за други след месец. Съдебната ни система отново спи, а пари им наливаме!
  • 73 спасението

    18 6 Отговор
    Силно се надявам за този един месец докато набодете насила всички, на изборите народът да ви измете, ама яко да ви измете. Да си ходите да си завирате сертификата където искате. Цял живот съм гласувал за БСП, защото си мислех, че мислят за народа и не робуват на западните капиталисти. Този път-не. Никога за БСП и Радев. Ще черпя три дена всичко наред, ако се разкарат.
  • 74 Ивайло

    24 1 Отговор

    До коментар #57 от "я па тоа":

    Ами то индиректно ти го казват - доброволно е, ама навсякъде като ти искат "зелен сертификат", където и да идеш и каквото и да работиш, ами то каво става??? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
  • 75 Гешев

    13 1 Отговор
    Гешев, спиш ли? Арестуван Кацаров за дискриминация и геноцид.
  • 76 Тъмен субект

    28 0 Отговор
    Целта на ваксината е да се образуват антитела. Каква е причината да не зачитат антителата от преболедуване. Медицински дебилизъм е да не зачитат наличието на антитела за сертификат. Особено пак с аргумента, че в ЕС било така прието. България е суверенна страна и може да взима решения за себе си, каквито прецени.

    Коментиран от #86, #95

  • 77 българин

    36 0 Отговор
    Този не разбра ли, че никога няма да се ваксинираме. Нито лекари, нито учители, нито служители. Да ни наказват, да ни уволняват, да ни правят каквото ще - НЯМА. Ние сме наследници на Левски и Ботев и няма да позволим на някакви соросоидни измекяри да ни командват живота и държавата. Набии си го в кратуната.
  • 78 От народа

    27 0 Отговор
    Майка Ви мръсна.
  • 79 Боц

    20 0 Отговор
    Дупе да им е яко на ваксинираните с експерименталните разтвори .
  • 80 Смърт за ваксината

    22 1 Отговор
    И за тия дето налагат да е задължителна
    Протести и камани по правителството
  • 81 хахаха

    3 1 Отговор
    ""В утрото на светла ера, с факела на нова вера""
    Да си четситим ли вече новата реа на Васкинизъма.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Умен

    6 1 Отговор
    Бавничко с вазеин !
  • 84 Баш софиянец

    23 0 Отговор

    До коментар #27 от "Sieg":

    Преди няколко дни внесоха плана за възстановяване и устойчивост. Май от ЕС казаха: Или се бодете с нужната микстура или няма кинти. Тая път рекета е от по-на запад.
  • 85 гадове

    22 0 Отговор
    Тоя дебил ли е или слуга на някого. Това не е никакъв лекар. Целта на ваксината е да образуваш антитела. В същото време ако ги имаш след боледуване, и то много повече и по-сигурни - не ти ги признават. Само това е достатъчно, за да прозрат мръсните им планове да инжектират насила всеки против волята му.
  • 86 Целта им

    14 1 Отговор

    До коментар #76 от "Тъмен субект":

    не да гледат антителата, а да ни набодат с буламачите и да ни пъхат клечките в носа. Така крадат ДНК-то на всеки един.
  • 87 Доктор

    3 13 Отговор
    А след още един месец, възстановяваме Белене и който не се е ваксинирал, отива там.
  • 88 Хайл

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "ваксиниран":

    А искаш ли ваксиниране докато мърдаш говедо
  • 89 да да

    17 0 Отговор
    Ще ви изринем долни боклуци - ковид фашисти !
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Mather ти

    14 0 Отговор
    Абе Тъпак, ти пробваш ли ни? Сигурно ни тестваш търпението? На Mather ти вагината! Нали знаеш къде ще ти завра спринцовката, ако ми паднеш?
  • 92 На Зор

    15 0 Отговор
    Да питам Кацаров...чакам пред една тоалетна(над 300 кв.) ...трябва ли ми зелен сертификат??? Стискам се,и не смея да вляза!!!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ти гледай

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "ваксиниран":

    преди да убиеш, ти да не се гътнеш от отровите на експеримента.
  • 95 Гост

    14 2 Отговор

    До коментар #76 от "Тъмен субект":

    Има една "малка" подробност! Няма как организма на който и да е човек да произвежда вечно антитела! Знаеш ли как откриват заразените с ХИВ например? Не, не е с тест за вирус, а за антитела! Щом имаш в организма си антитела, или си носител на вирус, или скоро си боледувал, но най-много до година време същите изчезват, ако нямаш вирус в организма! Остава обаче клетъчния имунитет, който има памет за инфекцията и при нова среща с вируса се задейства с всичките си защитни механизми, вкл. антитела! Но.... никой не говори, дори е забранена тази тема за изследване на Т клетъчния имунитет на хората. А дори и да ми го изследват, никой не признава сертификат, защото "така са казали от Европа". Реално най-защитените хора с Т клетъчен имунитет са лишени от права! Целта е всички да бъдем набодени доброзорно!
  • 96 спрете се

    4 3 Отговор
    Стига с тия служители бе, идиоти. Какъв е смисъла да се ваксинира 20 души администрация, а при нея да идват за услуги днес 200 души неваксинирани ? Само терор. Хората по администрациите и училищата поради служебните задължения 100% са безопасни - едни са го преболедували, други са ваксинирани. Няма нито един неболедувал или неваксиниран. Това задължение ще обхване само тези, дето са го боледували преди повече време, и които въпреки това трябва пак да ги инжектират с тия отрови - което е абсолютно безмислено и вредно за здравето им и живота им.
  • 97 ХАХАХА

    8 0 Отговор
    ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ! ИЗБОРИТЕ СА СЛЕД 25 ДНИ И ВИЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА РЕШАВАТЕ!!!
  • 98 СМЕХ

    2 3 Отговор
    На ЗЕЛЕН ЧОРАП му дай ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ
  • 99 Естествено

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "зверове":

    Дадоха привилегии на ваксинираните, да ходят навсякъде без никакви проблеми, зелен сфетофар свети за тях безусловно. При положение, че разнасят вируса и доказано заразяват. Включително и те се разболяват. И умират. Но не! Това не е важно! Важното е да имаш сертификат! А, че си заразоносител - няма значение. Е, дайте медицински аргумент за това! Преболедувалите от друга страна, преди примерно 7-8 месеца, се водят голяма заплаха за обществото. Въпреки антителата и изградения имунитет. Антилогика отвсякъде. Целта не е опазване на здравето и живота ни! Парите, паритеее. Пусти да опустеят тези пари! Толкова народ купиха с мноооого пари.
  • 100 по полека

    7 0 Отговор
    Можеш ли да обясниш защо затворихте училища, където няма нито един болен учител и нито един болен ученик ? А лъжете, че това било на общинско ниво. Без нищо да е решено в общината вие или подчинените ви областни управители и щабове със заповеди директно затваряте. Всички деца и учители здрави, а вие ги пращате в къщи, само да сеете паника и да тероризирате родителите им. И стига с тия задължителни ваксинации, заплахи и терор над хората, защото ще дойде ден такива като теб да носят отговорност за действията си. В нашия район почти всички учители го боледуваха и няма нито един починал. За сметка на това една учителка умря след ваксината, а поне няколко влязоха в болница с развити в следствие на нея тежки пневмонии. Едвам оживяха. Сега искате насила и останалите да ликвидирате, нали ?
  • 101 гост

    5 1 Отговор
    Ние сме във война, хора наистина умират и от вируса и от ваксините.
    Лично аз имам позната лаборантка, която почина от вируса, както имам и познато семейство, което се ваксинира и мъжът почина. Също се сещам за двама български певци, които починаха от вируса. Лека им пръст. И тук не става дума само за нашата страна или само Европа, тук става дума за целият свят. Русия, САЩ, навсякъде има ограничения и най-лошото-смърт, колкото и да не ни се вярва или иска. Няма измъкване от всичко това. Може би на друга планета ще има спасение...може би това е начин да се намали замърсяването на околната среда...всичко може да е, само знам, че протестите са за политически дивиденти и ако се замислите, нищо няма да променят освен, че може би отделни политически фигури ще спечелят по някой и друг глас. АЗ лично няма да се ваксинирам, поне не сега и не с тези ваксини. Но е ясно, че рано или късно, тази ваксина ще стане част от задължителните имунизации, както шарката и тогава освен отявлените антиваксъри, никой друг няма да си спомня протестите и зелените сертификати. До тогава, бъдете здрави и се пазете.
  • 102 Предател

    1 2 Отговор
    Радев!!!
  • 103 Враг

    4 0 Отговор
    Един по един до един. Мръсна еврейска тактика. Запомнете това лице на убиец!
  • 104 А твоя

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "шшшш":

    Къв е?
  • 105 Fury

    7 0 Отговор
    Какво стана в Беларус.Лукашенко отказа да блокира държавата и му спретнаха едни протести едни щуроттии но човека отстоява до дупка. Защо от нашите политици няма един да излезе и да каже това се случва по разпореждане на еди кой си, защо се продават, ако е небходимо да напуснем ЕС. Кацаров не трябва да го подценяваме той е медицинско лице и много добре знае защо е бил антиваксър преди да стане министър и защо сега пее в другият хор. Но нека бъде човек да изплюе камъчето пък да става каквото ще.
  • 106 раздразнен

    8 0 Отговор
    Кой го е упълномощил този да инжектира насилствено хората, за да ходят на работа. Тай ако иска и зелен сертификат, и жълта книжка да си взема - негова си работа. Истинските хиляди лекари в България категорично отказват да се ваксинират, защото знаят истината за тия препарати. Готови са на уволнение, на тестове, на отпуск - само и само не ваксина. Щом лекарите не искат - ясна е работата. Това, че няколко техни 5-6 колеги са се продали на дявола и обикалят студията денонощно да рекетирати заплашвата хората, си е техен проблем. Дано дойде време съдът да ги въдвори там, където им е мястото. Не на насилствената ваксинация и терора над българския народ.
  • 107 наглеци

    4 0 Отговор
    За тези, дето обслужват днес стотици граждани, има някаква логика, макар че пак не са прави да насилват хората - трябва да е по личен избор. Но отговори какъв е смисълът да ваксинираш насилствено човек, работещ сам в канцелария по осем часа, който не се среща нито с един човек през деня. КАКЪВ ? ОТГОВОРИ ? Не се крии като добре платена мишка. Защо го подлагаш на риск за здравето и живота му насилствено? Ти лекар ли си, що си ?
  • 108 Erika SS

    3 0 Отговор
    И те като излязат на протест, ще затворите държавата ли??
  • 109 300 лева

    2 1 Отговор
    Що ли си мисля, че едни 300 лв. биха оправили проблема на доста хора много бързо?

    Мислете с глави!
  • 110 имат синдикат

    1 0 Отговор
    Нали знаете, че учителите имат синдикат. Тях не можете да ги принудите. Ще оставите децата без образование ли? Пък и като са със сертификат това не означава, че средата е безопасна.