Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 12:08 2 812 46

Бизнесът иска отлагане на заповедта за зелените сертификати с 35 дни

  • бизнес-
  • отлагане-
  • заповедта-
  • 35 дни-
  • зелени сертификати

Друго тяхно искане е 100% ваксинация на служителите на МЗ и МВР

Бизнесът иска отлагане на заповедта за зелените сертификати с 35 дни - 1
Снимка: NovaNews

Очакват ли се драстични спадове на потоците в моловете след като здравният сертификат вече е входен билет.

Тодор Тодоров от българската ритейл асоциация се обърна към здравния министър с думите, че той трябва да бъде освободен за несправяне с длъжността.

"Г-н Кацаров, картечницата, с която стреляте убива най-работоспособното население, спряхте децата им от училище и отнехте възможността им да ходят на работа. Искаме отлагане на заповедта поне с 35 дни, докато трае ваксинационният период за завършване на цикъл до получаване на сертификат", сподели той в ефира на NovaNews.

По думите му са дадени само 30 часа за подготовка.
"Искаме 100% ваксинация на служителите на МЗ, МВР и мерките да са еднакви за всички. Не е честно да бъдем проверявани от неваксинирани служители", заяви Тодоров.

Вече има струпвания на служители пред търговския център. Изисква се зелен сертификат, но охраната няма устройство за сканиране на QR код, а само го преглежда.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    39 12 Отговор
    Тези кафеджийници и ресторантчета до другият март ще са 90% аривидерчи. Ще останат само тия на гербаджийската клика, ама после и те в канала.

    Коментиран от #34

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СТОП

    21 34 Отговор
    само пари ги интересува. затваряй всичко. здравето е важно!

    Коментиран от #21

  • 4 не бе не

    28 9 Отговор
    Той Кацката ги разбира.....само за администрацията ще има гратис...... данъкоплатците да плащат....друго не се иска.
  • 5 Имунолог

    17 54 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ОТЛАГАНЕ! Решението на Правителството за заленият сертификат е много ПРАВИЛНО! Трябва по някакъв начин да бъдат спряни Делта легионите, които в стегнат боен ред, заразяват и мачкат всичко живо в момента. При тия тeмпoвe нa зaрaзa, бoлницитe в РБ крaя нa мeceцa 100% щe ca в кoлaпc!

    Коментиран от #10, #26

  • 6 Българка

    55 7 Отговор
    Гoлям cмEх! Кoлeжкaтa ми бoлeдувa oт кoвид aприл и в мoмeнтa e oтнoвo бoлнa. А според новите "прозрения" на здравните власти 12 месеца би трябвало да е със зелен сертификат
    Нe знaя c тия зeлeни хaртийки кoгo ce oпитвaт дa зaблудят- нac или ceбe cи. В днeшнaтa cтaтиcтикa oт вcички c пoлoжитeлeн ПCР, т.e. бoлни oт кoвид, 86% ca нeвaкcинирaни, кoeтo oзнaчaвa, чe зaрaзeни ca 14% cъc зeлeн ceртификaт. Питaм ceгa , кoгaтo хeм ca зeлeни, хeм ca зaрaзeни/ бoлни , тe щe мoгaт ли дa хoдят нaвcякъдe и ръcят зaрaзa? E тe тoлкoвa cтрувa зeлeният ceртфикaт- нулa

    Коментиран от #9, #29

  • 7 правда

    41 3 Отговор
    Не е тръгнал никой да реве заради вас - кожодери. Една салата 250-300 грама стана 10-15 лева.
  • 8 Error

    29 7 Отговор
    В Израел, където ударно ваксинираха всички хората продължават да се разболяват и минаха на бустерни дози.
  • 9 Имунолог

    13 36 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ! Положението е сериозно! Влacттa лятото ce нaдявaшe мeркитe c мacкитe и диcтaнциятa, тяхнoтo cпaзвaнe дa изигрaят пoлoжитeлнa рoля в бoрбaтa c вируcът. Уви тoвa нe cтaнa. Във вceки трaмвaй, aвтoбуc и трoлeй нe бeшe труднo дa ce види кaк Нaрoдът нoceшe мacкитe пoд нocът cи, a други въoбщe нe cлaгaхa мacки! Eeeee, кaквo cтaнa? Aми пo мoрeтo въoбщe нe ce cпaзвaшe рeжимa. CEГA ЗEЛEН CEРТИФИКAТ! Тoвa e пътят в бoрбaтa c вируcът.

    Коментиран от #14

  • 10 честен ционист

    25 7 Отговор

    До коментар #5 от "Имунолог":

    Успокой се бре, ще вземе да получиш някой миокардит от вълнение. Декември тръгва Делта+

    Коментиран от #27

  • 11 адаша

    28 2 Отговор
    Бизнеса първо да увеличи заплатите и тогава ще помислим. Като пеликани са. Имат и ципче на гушата, за да разтоварват мангизите...
  • 12 ВАШ

    25 1 Отговор
    Важно било! Толкова години ни доите, сега почивайте малко
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българка

    27 9 Отговор

    До коментар #9 от "Имунолог":

    Аз не съм против мерки- хигиена, отстояние, дезинфекция, маски. Дори според мен е по-добре частичен временен локдаун за овладяване на положението. Но зеленият сертификат не ни предпазва. И го твърдя отговорно. Не съм антиваксер. Проблемът е, че няма ваксина срещу ковид, а има коктейли, които определено се показа, че не са ефективни. Ваксината трябва да ни пази, а всъщност ваксинирани се заразяват, разнасят зараза, боледуват, дори умират

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Протестират

    22 0 Отговор
    Вие хубаво искате 100 процента да се ваксинират МВР МЗ но те отдавана се ваксинираха с витамини и биологични разтвори Отново сте прекарани
  • 16 Мислещ

    7 9 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    И маските и дистанцията не предпазват. Има достатъчно изследвания по въпроса. Есинствените смислени и нерепресивни (Някои направо положителни) мерски са тотално ограничаване на бюрокрацията (Да, абсолютна фантастика), удължаване на документи и евентуално дистанционно обучение (И работа където може).

    Коментиран от #19

  • 17 Мен

    10 2 Отговор
    Мвр да ги ваксинират на 100% не само заплати да взимат.
  • 18 Имунолог

    11 10 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Да, ама НЕ, де каза на времето лека му пръст Петко Бочаров! Ти може да не си против, но една птичка пролет не прави. МАСОВО НЕ СЕ СПАЗВАХА МЕРКИТЕ и какво стана? Делта легионите набраха сккорост и в момента яко вършеят и пълнят болниците със заразени. Края на месеца ще са в колапс. ВИРУСЪТ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО, ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН!Това е.

    Коментиран от #46

  • 19 Имунолог

    9 7 Отговор

    До коментар #16 от "Мислещ":

    Спри да пишеш глупости! Дървен философ.
  • 20 научете повече

    13 4 Отговор
    Истината е, че трябва да има някакви мерки. Здравето преди всичко. Без всичко което може - да се затваря. Който иска да се ваксинира, който не иска - ок. Всеки си взима решението сам! Без ресторанти и кафета можем! Дори е по добре, опознахме се съседите.

    Коментиран от #23

  • 21 onq s konq

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "СТОП":

    Като ти е важно здравето защо се подписваш и съгласяваш да ти сложат ваксина за която отговорност не носят нито производителя нито лекаря който ти я слага. Не знаеш как ще ти подейства, не знаеш дали ще те предпази ...

    А защо в Холандия след като 85% от пълнолетното население е ваксинирано болните са повече от колкото при "първата вълна"?!?!?!?!

    Коментиран от #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Имунолог

    9 7 Отговор

    До коментар #20 от "научете повече":

    То имаше такива мерки , но масово не се спазваха. Сега или ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ, или ПЪЛЕН ЛОКДАУН. Няма друг избор. Болниците вече изнемогват.Това е.
  • 24 Бгг

    3 7 Отговор
    Абе къде е Радев да го посъветваме и да му се радваме ?
  • 25 килограм

    15 0 Отговор
    Оляхте се! В ресторанти и заведения е без маски, как иначе да ядеш?! Еми, няма как затварят ви. Не може всеки да се плюнчи и блещи срещу теб в тия времена. За хигиена да не говорим.Отделно кой знае как миете посудата. Основно заплаквате. Не ви се дават допълни пари за еднодневки. Аспирации въртят, тенджери, капаци, черпаци само сменятате зарзъваи и се чудете къде да избиете. Един (1) килограм картофи - 0,60 ст. 200 грама пържени - 4 лева че и отгоре! Е! Да ви съжаляваме ли? т.е - 20 лева реализирате от един килограм.
  • 26 Биби Кинг

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "Имунолог":

    НИКАКВО ОТЛАГАНЕ ЗА ТИЯ! За какъв гратисен период са се разревали? От МЕСЕЦ ЮНИ 2021 в България има от всички разрешени ваксини. Пет месеца не им стигнаха ,като опря яйцетоотзад и се сетиха .
  • 27 Имунолог

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "честен ционист":

    Споко, имах ИНФАРКТ НА МИОКАРДА, но всевишният явно е казал, не те ща още на небето. Радвай се все още на своите братя и сестри, на слънцето, водата и цветята.....

    Коментиран от #37

  • 28 Анонимен

    6 1 Отговор
    Отлагане, за да може да се набодат колкото може повече? Пожелавам на Тодор Тодоров да фалира!
  • 29 ЗЕЛЕНИОТ СЕРТИФИКАТ

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    НЕМА ДА СЕ ПЛАШИШ ПРАТИ В ПРИ ЛОЗАН И РИСТЮ ДА Я ВАКСИНИРАТ☝
  • 30 да ама

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Положителни тестове не значи болни. За тези хора ковид вече наистина е грипче. Вчера на 17 милиона сбутани на 1/3 от нашата територия са им умрели 10 души. Всичките им тежко болни са 165
  • 31 Гост

    5 0 Отговор
    Сложете на снимката онова Старозагорско Пиле, което призна че подаряват на Баце труженички и кюлчета
  • 32 СИКРЕТ СЕРВИЗ

    4 1 Отговор
    ЗА ТЕЗИ КОИТО СИ ВЗИМАТ НОВ КОМПЮТЪР И ИМ ТРЯБВА ПАРОЛА НАЙ—СИГУРНА Е НАДПИС:„ИМАМ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ”...НИКОЙ НЯМА ДА МОЖЕ ДА Я ПРОБИЕ☝☝☝
  • 33 ами тъкмо

    6 3 Отговор
    като са спрели децата сега ще могат да си стоят в къщи да си ги гледат. За положението българите са си виновни сами
  • 34 Дени

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Колко си честен не знам,но си зъл
  • 35 4321

    9 1 Отговор
    КАКВО ИСКАШ ЗА 35 ДНИ ДА ТИ ЗАБАВИ КАЦАРОВ,БЕ УМНИК? ИСКАШ ДА СЕ БОЦНЕМ ВСИЧКИ,ЗА ДА ХОДИМ ПО МОЛОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ ЛИ??? КАЦАРОВ ТРЯБВА ДА ОТМЕНИ ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ И НАСИЛСТВЕНАТА ВАКСИНАЦИЯ-ЗА ТОВА ПРОТЕСТИРАЙ,БЕ НЕНАЯЛ СЕ ТЪРТЕЙ!
  • 36 Васил

    3 4 Отговор
    Никакво отлагане това ще задълбочи проблемите още практиката го показва и после става пълно забатачване.
  • 37 Нов Световен Ред New World Order

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Имунолог":

    Борбата е за умовете на хората! Ти от страх и внушителност си жертва на манипулацията. Но понеже пееш в хора на манипулаторите, работиш против народа. Дано Бог те пожали преди хората да те наградят!

    Коментиран от #43

  • 38 Walkirie

    6 0 Отговор
    Като чуя това определение "бизнесът"...и ме напушва на смях...
  • 39 Егати

    4 1 Отговор
    Оставам с впечатление , че икономиката на България се състои само от кръчми молове и фитнес зали ? Къв си ти бе Тоше какво работиш какъв продукт създаваш ?
    Аман от спекуланти прекупвачи !
  • 40 Отлагат ли "умирачка-та" 35 дни?

    0 4 Отговор
    Прав е Слави Трифонов, вѐрно, нѐма такава държава, но в нея има и се множат, "антиваксъри", които не искат да си мрат гладни, макар и с covid-19. То и други държави са с протести, но ваксинираните 70% и повече. Протестират, ДА, но зноят, че трудно ще прихванат заразата.
  • 41 123963

    5 0 Отговор
    От сутрин до вечер по БНР дават думата на разни доктори, професори и други подобри, които ИСТЕРИЧНО повтарят като папагали - ваксинирай се, ваксинирай се задължително, всички под строй?! Е как така бе, един прост аналгини има странични ефекти? Били редки от ваксините - ами аз отде да знам дали няма да ме уцели мен???

    Коментиран от #44

  • 42 Системен Роб

    4 0 Отговор
    Продажни робовладелски душици. Гледате и си гоните само личните интереси, но накрая пак ще ви прекарат да фалирате!
  • 43 Имунолог

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Нов Световен Ред New World Order":

    Истината боли нали? Говориш глупости.
  • 44 Имунолог

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "123963":

    Спри да ръсиш неверни неща. Иди в Ковид отделението Пирогов, сам с очите си да видиш обримчените с маркучи и за какво иде реч!
  • 45 Ох тежко се живее в българия

    2 1 Отговор
    Радев иска да фалира тотално държавата,
  • 46 Ваксолюбец

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Имунолог":

    19 ще бъде спрян! Koлкото противогрипните ваксини са спрели грипа. Т.е никога.