Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 11:25 3 507 58

Цел! Премиерът на Нова Зеландия иска 90% ваксинирани, за да махне локдауна

  • нова зеландия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • джасинда ардърн

Рекордните 129 случая на новозаразени с коронавирус бяха отчетени днес в Нова Зеландия, което е трети рекорд за тази седмица, въпреки че най-големият град Окланд е в локдаун от над два месеца

Цел! Премиерът на Нова Зеландия иска 90% ваксинирани, за да махне локдауна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Локдаунът заради коронавируса в Нова Зеландия ще приключи и ще бъдат възстановени повече свободи само при 90 процента напълно ваксинирани, заяви премиерът Джасинда Ардърн. Тя промени целта си от елиминирането на болестта на минимизиране на разпространението ѝ с повишаване на ваксинациите.

„Разполагаме със средство, което ни помага и ние да се променяме заедно с Covid, и вместо да сме в локдаун, да продължим напред невредими и уверени. Това е ваксината. Колкото повече хора са ваксинирани, толкова е по-трудно Covid да се разпространи бързо и сред най-уязвимите. Докато преди казвахме, че трябва да си останем вкъщи, за да спасим животи, сега трябва да се ваксинираме, за да спасим животи.“

Джасинда Ардърн допълни още, че хората, които са напълно ваксинирани, няма да попадат в обхвата на забраните за излизане.

Рекордните 129 случая на новозаразени с коронавирус бяха отчетени днес в Нова Зеландия, което е трети рекорд за тази седмица, въпреки че най-големият град Окланд е в локдаун от над два месеца.

Около 86 на сто от новозеландците са получили първа доза, а 68 на сто са напълно ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не съм

    77 8 Отговор
    много разбиращ от медицина , но на това май му казваха изнудване??!
  • 2 Зомбита

    68 5 Отговор
    Англогеноцидът продължава.

    Коментиран от #11

  • 3 Некой си

    90 4 Отговор
    Преди 8 месеца целта беше 75%. Месец по-късно стана 80%. Вече е 90%.
    Като достигнат 100% каква цел ще си постави Ардън?

    Коментиран от #23, #25, #47

  • 4 Така се бори

    14 43 Отговор
    вирус, още в самото начало, а не като станат милиони заразени, тогава да се взимат мерки.

    Коментиран от #36

  • 5 Майна

    61 6 Отговор
    Те построиха и лагерите..
    Стреляха засега с гумени КУРШУМИ против невъоръжено ,мирно протестиращи хора, ПОВАЛЯХА ги ритаха ги в главите...ЗА ДА ЗАПАЗЯТ ЗДРАВЕТО ИМ....КОГА БЕШЕ НЮРНБЕРГСКИЯ ПРОЦЕС, ОТДАВНА ЛИ?

    Коментиран от #17

  • 6 JEFF

    10 55 Отговор
    Браво за твърдата позиция ! Там има ли опозиция, която плаща на протестиращи , защото в България е така.
  • 7 Черна котка

    54 7 Отговор
    Явно си подписват със сзо някакви договори срещу крупни суми. 90% и някой ще се налага. Да живее Лукашенко, че им показа среден пръст!
  • 8 Черна котка

    30 5 Отговор
    Явно си подписват със сзо някакви договори срещу крупни суми. 90% и някой ще се налаПа. Да живее Лукашенко, че им показа среден пръст!
  • 9 ТаКумЗе

    43 5 Отговор
    Тия са самоубийци.Прости народи.Най умни са руснаците и след това ние щот не се потдаваме на ваксинациония геноцид.Православието ще пребъде.Ураааа

    Коментиран от #44

  • 10 Майна

    33 5 Отговор
    Гледах демонстрация от ПРОТЕСТИРАЩИ , ВЪРВЯЩИ КАТО РАЗБУНТУВАЛА СЕ РЕКА, РАМО ДО РАМО, ЗДРАВИ , БОРБЕНИ АВСТРИЙЦИ...РЕВЯЩИ ,,СВОБОДА,, БЕЗ МАСКИ ....СТРАХОВИТ КЛИП. ПОТЕКОХА МИ СЪЛЗИ , НО НЕ ОТ СЛАБОСТ, ХОРА..

    Коментиран от #16

  • 11 Mandalor

    11 42 Отговор

    До коментар #2 от "Зомбита":

    "Англогеноцидът продължава"

    Аха, по цяла Нова Зеландия, падат хора по улиците и мрат ти казвам!
    Геноцид не ами ... страшна работа.
    Боцнат го с игла и до като се прибере у дома пада на тротоара.
    Мор ти казвам.
    Дай да те командироваме там на място да им обясниш колко са зле и как нищо не разбират и ти (и целокупния БГ народ) си най-големия експерт по всички земни кълбета.

    Коментиран от #12, #26

  • 12 Зомбита

    27 5 Отговор

    До коментар #11 от "Mandalor":

    Многословно и тъпо!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бай онзи

    25 2 Отговор
    пропаганда,безумни мантри и изнудване, ни повече ни по-малко
  • 15 Кеша на Ковид

    44 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Цел! Премиерът на Нова Зеландия иска 90% ваксинирани, за да махне локдауна
    ............
    Забележете, махат локдауна при 90% ваксинирани, а не при липса на зараза.
    Т.е. при 90% проболедували и без зараза няма да махат локдауна.
    Много яка цел.
  • 16 Майна

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    АВСТРАЛИЙЦИ, телефонът някога си пише по усмотрение
  • 17 Грульо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Дай името на клипа, ако не позволяват линк в коментарите. :D

    Коментиран от #24, #27

  • 18 Късмет

    23 2 Отговор
    Добре, че имах късмета да не прекарам последните 2 години в Нова Зеландия. През това време ходих на почивка да доста места, но честно казано в момента нямам никакво желание да посетя тази страна.
  • 19 ЕВРО НЮЗ

    25 2 Отговор
    Колкото повече ви натискат, толкова повече трябва да ви светне че за живота ви и това как ще живеете зависи само и единственно от ВАС....... Разни палячовци и мошеници които ви обещават че ако го изпратиш на държавната софра ще ти промени живота ЗАБРАВЕТЕ..
  • 20 Мда

    40 2 Отговор
    Дори вече не могат да се скрият целите на тази Пандемия, контрол и инжектиране с неизпитани и неприлагани в човешката история генни препарати. Австралия, Нова Зеландия, Израел, Канада са основните поддръжници на плана 2030, жалко, че много наивни хора все още си мислят, че това е грижа за тяхното здраве.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЦЕЛ

    33 5 Отговор
    "Нали ваксинирането е с цел да се изработят антитела?" - пита ше фът на ковид-отделението в Пирогов.

    Не, ужажаеми доцент Атанасов, не това е целта. Истинската цел е въвеждането на фашисткия дискриминационен и сегрегационен "зелен сертификат", а за да бъде въведен и за да бъдат ефективно следени неговите притежатели он-лайн, чрез сматрфоните си (скоро на пазара ще има само 5G и 6G смартфони), е необходимо всички да бъдат надупчени и с вкарана в кръвта им ВАКСА. "Зеленият сертификат" (Green pass) ще бъде новият паспорт, в който едновременно ще бъде цялата информация за всяко ВАКСИРАНО лице - номер на ВАКСАТА ( на всеки 6 месеца), цялото здравно досие - лекарски направления, болести, операции, издадени рецепти...; друга лична информация като номер на личната карта, ЕГН, трите имена, притежавана собственост - движима и недвижима; гражданство и т.н.

    ЦЕЛТА Е ТОТАЛЕН КОНТРОЛ, СЛЕДЕНЕ И ПОДСЛУШВАНЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ. Честита баня, ЧЕСТИТА ДЕМОНОКРАЦИЯ! СЪПРОТИВА!!!! БОЙКОТ!!!! НЕ СЕ БОДЕТЕ И НЕ ПРЕДАВАЙТЕ СВОИТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ!!!!
  • 23 Пламен

    33 2 Отговор

    До коментар #3 от "Некой си":

    Целта ще е 3-та, после 5, после 7 игла, докато могат ще точат милиарди от хората по света, това го правят фармацевтичните компании, плащат на лекари, на журналисти и на политици!!!!
    Всички те, ще ти тормозят докато могат, после пак няма да се спрат лесно, а ще продължават да ни плашат и изнудват с тези ваксини!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 провинциалист

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Некой си":

    Помним и едни 60% също
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Майна

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Грульо":

    Няма как..., не им е позволено
  • 28 Лъжливото

    22 2 Отговор
    Тая чувала ли е за лъжливото овчарче? Бяха 70%, бяха две дози. Сега са три дози и 90%. Какво следва? Ежемесечна доза и 99.9%?
  • 29 Хахах

    18 2 Отговор
    И как точно се заразяват, като са затворени????
  • 30 Майна

    20 2 Отговор
    ВИЖТЕ КАКВО ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ПОДЛОГИ ПОДЛОГИ И В АВСТРАЛИЯ..Премиерът Даниел Андрюс, политик от австралийския щат Виктория, обяви, че хората, които са „напълно ваксинирани“ за коронавируса на Ухан (Covid-19), ще останат такива само ако се съгласят да вземат и всички съществуващи и бъдещи „усилващи“ удари.

    В следващата презентация гледайте как Андрюс обяснява как няма да има свободи за „неваксинираните“ през 2022 г. – и под неваксинирани, той също има предвид хора, които се спират само на една (Johnson Johnson и AstraZeneca) или две (Pfizer и Moderna) удари:
  • 31 bbbbggggg

    12 2 Отговор
    Не бяха ли обявили, че биха ковида?
  • 32 провинциалист

    10 2 Отговор
    Тия на колко % боцнати ги затвориха? За статистиката питам.
  • 33 Майна

    28 3 Отговор
    С други думи, на всеки във Виктория, който не е съгласен да вземе знака „Операция Warp Speed“, няма да му бъде позволено да продължи да живее. Те ще бъдат принудени да гладуват, по същество, или в противен случай да намерят някаква подземна мрежа, за да се опитат да си изкарват прехраната и да могат да се хранят.

    Както също съобщихме , Австралия е наистина заета в момента с изграждането на големи „карантинни“ лагери за тези неваксинирани. Тези лагери зловещо наподобяват тези, използвани в миналото от други фашистки режими за унищожаване на техните цели.

    Тогава мишените бяха определени религиозни и етнически групи. В днешно време целите са хора, които отказват да запретнат ръкави за инжекция, да хвърлят маска и да стоят далеч от другите хора през цялото време.

    С други думи, нормалните хора трябва да бъдат унищожени под „новото нормално“, което няма толерантност към несъответстващите. Това никога не е било за болест, а всичко за инсталиране на глобален медицински фашизъм, за да се създаде нов световен ред.

    Коментиран от #35

  • 34 Госあ

    7 3 Отговор
    Джеси, хубава Джеси, не разбра ли, че ваксините без немедицински мерки не струват нищо. При вас е лесно, просто не пускай простолюдие отвън на острова. Иначе вътре може да се контролира ситуацията. Вземай пример и ваксини от Поднебесната, остави ги тия прости капиталисти.
  • 35 Гого

    16 5 Отговор

    До коментар #33 от "Майна":

    И масона Радев предаде собственния си народ на сатанистите..Дори Еднокнижника не посмя да го стори

    Коментиран от #38, #41

  • 36 ваксата

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "Така се бори":

    Ковид-ваксата не е ваксина, а предпоставка за поробване. Ако беше ваксина, то ваксинираните нямаше да се разболяват, нито да пренасят болестта.

    В действителност ковид-ваксата се оказа заразяване, чрез вкарване на шипчест протеин в кръвта или на информационна РНК на вируса, заедно с това, което ще стане известно след като бъде поробено цялото човечество.

    "Зеленият сертификат" носи цялата информация за този, който си го изкара и е доступна по всяко време он-лайн.

    Не се заблуждавайте - "зеленият сертификат" е пропуск за ада на Новия световен ред, така както е замислен и вече е в ход...
  • 37 Уини Дъ Фисиз

    18 2 Отговор
    ще им се - справка UK - 80% ваксинирани без никаква полза ("Британия е пред здравен колапс" - статия от вчера)
  • 38 Майна

    12 3 Отговор

    До коментар #35 от "Гого":

    А толкова му повярвахме....ДА ЖИВЕЕШ С ТАКОВА ПОЗОРНО ПРЕДАТЕЛСТВО..,какъв трябва да си

    Коментиран от #40

  • 39 ПЕЕВ

    12 3 Отговор
    Живях там две години,мнго ми е интересно как ще ваксинират маорите-те живеят в друга епоха!Бях на гости в едно маорско селище за техен брачен ритуал,а младоженеца ми беше колега,играха техните военни танци и осъзнах,че тия нямат пречупване

    Коментиран от #52

  • 40 Гого

    9 3 Отговор

    До коментар #38 от "Майна":

    Какъв ли?Плужек и човек без чест,ето какъв...
  • 41 Еднокнижникът

    11 3 Отговор

    До коментар #35 от "Гого":

    и Радев се състезават за по-красив плонж пред Херо Мустафа и пред световната сатанинска мафия, която налага ваксите и цифровия паспорт, наречен GREEN PASS (ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ), в който вече ще влиза цялата инфорнация за всеки отделен индивид и ще бъде достъпна за новите робовладелци по всяко време, защото това на практика е самото чипиране на добитъка - умните, красивите и послушните говеда и овци.
  • 42 киро

    6 3 Отговор
    Бая пари е лапнал тоз премиер,ама може да апне и дръвцето!
  • 43 Кочо

    6 6 Отговор
    Малко е. Трябва 99,9%. Иначе, никво махане на локдауна.
  • 44 Шоп

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "ТаКумЗе":

    Не ти схващат сърказма и ти бухат плюсове.Още едно доказателство че масата от народа са адски тъпи.Язък.
  • 45 123

    8 2 Отговор
    Главния Сатанист от Ватикана върти целия свят. Целта му е намаляне на населението и спасяване на планетата. Прочетете за Неделния закон и проекта Laudato si.

    Коментиран от #48

  • 46 Простотията граници не знае

    2 11 Отговор
    Доц. Глоба,правилно казва,че антиваксарите,са безотговорни и престъпни индивидуалисти! А аз ще добавя от казаното от нея,че са и престъпни терористи,защото тероризират разумните хора с безрасъдството си и простотията си!
  • 47 ДА СТАНТЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Некой си":

    ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ👌
  • 48 Некой си

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "123":

    Най-забавното е, че ВСИЧКИ във Ватикана са ваксинирани със Спутник.
    Официална информация :)
  • 49 Анонимен

    3 2 Отговор
    Маорите дали ще се поддадат? Или натискът ще е само срещу белите?
  • 50 Трап

    5 2 Отговор
    Като чух, че тая мръсна пaчa вика, че трябва да се ваксинираме за да спасяваме животи щях да се наcepa от смях.

    Коментиран от #51

  • 51 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #50 от "Трап":

    Пачи ше викаш на антоража на тиквата и роднините си ! Джеси е една много хубава жена ! Освен това е умна и грижовна. Колко умряха в Нова Зеландия ? М ? Освен това, чак сега започна ваксинационна кампания, след като видя,че експерименталките дават под 20-30% смъртни случаи.

    Коментиран от #53

  • 52 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "ПЕЕВ":

    Неистов натиск, с единствена цел - ваксина. Дори и да се противопоставят всички маори, те са колко - 12-13% или нещо такова?
  • 53 Трап

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Ей мъpшο, въобще не ми пука за тиквата. Напушваме истеричен смях, че тая ΠΑЧΑ си мисли, че ми пука за някого, хахахахаха! Който е негoдeн да MPE!

    Коментиран от #57

  • 54 разбирач

    2 0 Отговор
    Тази плаче за изчегъртване
  • 55 Кошмар

    1 0 Отговор
    Това е скрита диктатура. Създава се някаква криза, "временно" извънредно положение, което суспендира конституция и всякакви права. И се почват едня "мярка", втора заповед, трето ограничение и т.н. до безкрай. А нищо не се отменя. И краят ще е, когато настъпи 1984-та.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Име

    0 0 Отговор
    Стадо! Друго не мога да кажа.