22 Октомври, 2021 17:22 1 204 17

Пунктовете за ваксини в метрото ще работят и през почивните дни

  • пунктове-
  • ваксини-
  • метро-
  • работят-
  • почивни дни

Изнесеният кабинет в станцията на метрото при НДК ще работи от 9 до 14 ч. , а този между станциите "Софийски университет" и "Орлов мост" - от 12 до 17 ч.

Пунктовете за ваксини в метрото ще работят и през почивните дни  - 1
Снимка: БГНЕС

Тази събота и неделя, 23 и 24 октомври, освен всички 7 изнесени ваксинационни кабинети, ще работят и двата пункта в станциите на софийското метро при НДК и между Софийския университет "Св. Кл. Охридски" и "Орлов мост". Това съобщават от Столичната община.

Изнесеният кабинет в станцията на метрото при НДК ще работи от 9 до 14 ч. , а този между станциите "Софийски университет" и "Орлов мост" - от 12 до 17 ч.

Екипи от общинските поликлиники и болници ще ваксинират от 13 до 18 ч в търговските центрове "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол" и "Дъ мол" на бул."Цариградско шосе".

Изнесеният пункт в Културния дом в ж.к. "Дружба" до парка с езерото ще работи от 9 до 16 ч.

От 9 ч до 14 ч ще работи и имунизационният кабинет в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин 9", ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5.

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са разкрити допълнителни възможности за имунизация срещу COVID-19 с цел улесняване на хората, желаещи да се ваксинират.

Само за вчерашния ден, четвъртък, 21 октомври, поставените ваксини срещу COVID-19 в общинските пунктове и кабинети бяха 971. В ДКЦ-та и двата пункта в метростанциите бяха поставени 763, а в мобилния пункт, открит до пилоните на НДК, само за ден бяха поставени 208 ваксини.

Организацията на работата се извършва от екипи на общинските дирекции "Аварийна помощ и превенция" и "Здравеопазване" с помощта на Столичната РЗИ.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коо

    15 3 Отговор
    Който е луд да се ваксинира
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    11 1 Отговор
    Всички с положителен тест от лаборатория ще изчакаме до понеделник, благодаря‼️

    Коментиран от #4

  • 3 др Гей Билтс

    11 5 Отговор
    Ваксината безплатна, предлагат я дори и в тоалетната на метрото, а "безплатния" тест - 30лв за наша сметка. Добре, че не плащам здравни осигуровки на тая Хунта.

    Коментиран от #7

  • 4 др Гей Билтс

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ще чакаш каишката..? Аз моят сертификат за пребо;едувал още като излезе юни месец го запалих пред общината.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 верваи ми

    14 0 Отговор
    От утре и в всяка баничарница и кебапчииница ще има пунктове за ваксини. Безплатно шкембе чорба с бира до 8,30 ч. сабалян.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 сила

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "др Гей Билтс":

    по тоалетните е друго,140 лева грама....обаче поне ти става готино и си купонясваш,а ваксинираните нещо гледам не им е до купон
  • 8 БАЙ Х@Й‼

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "др Гей Билтс":

    До НЕРАЗБРАЛ ! Обещаха серемтинафиката за всички преболедували установени с тест. Няма да е нужно боцкане 🇧🇬 завесата май леко се повдига ‼️
  • 9 Ники

    10 1 Отговор
    Ами тръгнете да гоните хората и по улиците и в е движение ги бодете. Що за жалка история без край. След време ще чудим как сме го преживели това безвремие
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "др Гей Билтс":

    А мен , въпреки епикризата от здравно заведение, не ме считаха за преболедувал‼️Ако бях гушнал букета, сигурно щяха да пишат отде си от хемороиди ‼️
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор
    А мен , въпреки епикризата от здравно заведение, не ме считаха за преболедувал‼️Ако бях гушнал букета, сигурно щяха да пишат отде си от ... препиване ‼️
  • 12 Уса

    6 1 Отговор
    Тук в САЩ ваксинационни пунктове има във почти всяка аптека на веригите магазини,но опашки няма.Голяма част от клиентите не носят маски независимо от лъжите и манипулациите на медиите,че е много страшно и се мре.Всичко е бошлаф и на хората не им пука.Незнам каква е тая българска истерия и защо ви пука толкова,след като всички мерки са противоконституционни.Не познавам някой тук да е глобен без маска,защото полицаите си вършат полицейските работи а не ходят след хората като падари да ги пощипват по газа
  • 13 рундеват шyндa

    1 0 Отговор
    Другарят Рундю е преял със власт,
    Защото Рундю ще "спасява" нас!
    Защото, Рундьо, ти си...
    Рундьо, ти си...
    Рундьо, ти си ПЕЩЕРАСТ!
  • 14 ТОТАЛНО

    1 1 Отговор
    ШПРИЦОВАНЕ💉💉💉
  • 15 Хахо

    3 0 Отговор
    Няма ли да има и пред градските тоалетни и на спирките?

    Коментиран от #17

  • 16 Хахо

    4 0 Отговор
    Утре ще пътувам с влака до Бургас, няма ли да ваксат и във влаковете?
  • 17 Kak така

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хахо":

    Може ли това да бъде сериозно. Преди години когато имунизирах децата си с традиционните ваксини педиатърът първо ги преглеждаше и ако имаше зачервено гърло дори отлагаше ваксинацията докато това премине. Сега - изнесени пунктове...Без заключение на личния лекар, без преглед, без сваляне на анамнеза. Толкова ли е напреднала вече науката, та преминаваме към ветеринарната практика?
    Звучи несериозно. Не е респектиращо !