22 Октомври, 2021 18:25 1 331 8

И Мелбърн излезе от COVID блокадата

  • австралия-
  • мелбърн-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • ваксина

Малко над 70% от пълнолетните лица в Австралия вече са напълно ваксинирани

И Мелбърн излезе от COVID блокадата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Жителите на австралийския Мелбърн се стекоха отново в обекти като заведения и фризьорски салони на града в ранните часове на петък, след като най-затвореният град в света излезе от последните си строги ограничения срещу COVID-19, предаде "Ройтерс".

Вторият по големина град в Австралия досега е издържал 262 дни или почти девет месеца ограничения по време на шест отделни блокирания от март 2020 г., което представлява най-дългото блокиране за всеки град в света.

Много места, включително заведения за хранене и дори фризьори, отвориха врати в необичайния час за случая.

Малко над 70% от пълнолетните лица в Австралия вече са напълно ваксинирани.

При облекчени правила в Мелбърн ресторантите и кафенетата могат да се отворят отново с до 20 души на закрито и 50 на открито, като всички те трябва да бъдат ваксинирани. 10 гости могат да се събират в жилищата. Маските ще останат задължителни.

Австралия остана до голяма степен без заразени през по-голямата част от тази година, докато трета вълна, от Делта варианта, се разпространи в югоизточната част от края на юни, налагайки продължителни месеци блокиране в най-големите ѝ градове.

Вирусът засегна най-вече Сидни, Мелбърн и столицата Канбера, докато останалата част от страната остана до голяма степен свободна от COVID-19.

Повторното отваряне на Мелбърн ще бъде тласък за икономиката на страната от 1,5 трилиона долара, след като последните блокади я изтласкаха до ръба на рецесия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Излагация

    16 0 Отговор
    Ваксинирали се, ручали жабетата, а сега с маска, без приятели и под надзора на стражар. Англодемократично! Австралия е страна създадена от каторжници, но и децата на децата, на децата им да го лежат е много!
  • 2 ПеЩераст

    3 1 Отговор
    Другарят Рундю е преял със власт,
    Защото Рундю ще "спасява" нас!
    Защото, Рундьо, ти си...
    Рундьо, ти си...
    Рундьо, ти си ПЕЩЕРАСТ!
  • 3 Той

    3 1 Отговор
    Това няма никакво значение за нас в БГ. Не е нужно да ни занимавате с тези и техните казуси.
  • 4 Победа!

    5 5 Отговор
    Вече сме ПЪРВИ В СВЕТА! По смъртност.
  • 5 Грульо

    5 0 Отговор
    То и при нас през лятото беха олабили, а при кенгуратата сега е пролет и идва лято. Не могат да ги удържат като е топло, не че не искат да ги затворят до второ пришествие. :D
  • 6 Тра-ла-ла

    7 0 Отговор
    И сега като се заразят какво ще стане?
  • 7 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    И сега ще започнат да пълнят болниците с ваксинирани, а пък като знам там колко имса кадърни лекарите, Мале Мале, от опит, че си дойдох е България и се оправих,
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.