Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 15:33 1 648 3

Три общини в Кюстендилска област минават на дистанционно обучение

  • кюстендилска област-
  • три общини-
  • дистанционно обучение

От понеделник училищата в Рила и Кочериново ще са на ротационен принцип, поясни началникът на РУО Мая Стойчева

Три общини в Кюстендилска област минават на дистанционно обучение - 1
Снимка: БГНЕС

Учениците от първи до дванадесети клас и в община Кюстендил минават на онлайн обучение от понеделник заради заболеваемост над 900 на 100 хиляди население, обявиха от Регионалното управление на образованието. Така в областта в електронна среда ще учат в общините Кюстендил, Дупница и Трекляно, информират от БНР.

На този етап не е ясно докога ще се учи онлайн в тези три общини, каза началникът на РУО Мая Стойчева и добави, че от понеделник училищата в Рила и Кочериново ще учат ротационно.

Броят на заболелите учители и ученици в региона не е голям, под 3%. Дори в община Рила има интересна ситуация, заяви Мая Стойчева и посочи, че в последните дни няма нито един заболял учител, ученик или дете в детска градина в планинския град.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    1 5 Отговор
    Стойчо Кацаров,гордееш ли се със себе си,а куче?
  • 2 🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

    2 1 Отговор
    🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒2021—2022👏
  • 3 Некой

    5 0 Отговор
    В Трекляно има 20-30 циганета, дето ги карат от Кюстендил, дето е на 40 км.