Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 06:25 1 277 8

Лекарският съюз иска среща с шефовете на НЗОК

  • български лекарски съюз-
  • здравна каса-
  • средства-
  • среща

От БЛС настояват за по-справедливо разпределение на допълнителните плащания към болниците, които лекуват пациенти с Covid

Лекарският съюз иска среща с шефовете на НЗОК - 1
Снимка: БГНЕС

Лекарският съюз настоява за по-справедливо разпределение на допълнителните плащания към болниците, които лекуват пациенти с Covid, предаде БНР. Те поискаха среща с Надзорния съвет на Касата, която да се предава на живо, за да има прозрачност в преговорите.

Българският лекарски съюз очаква покана за среща от Надзорния съвет на Здравната каса. Причината е, обявеното в петък допълнително разпределение на 39 млн. лв. месечно, между 207 болници в страната, които лекуват пациенти с Covid. Според съсловната организация, раздаването на пари „на калпак“ не е справедливо и са подали други свои предложения до Съвета.

Новината за допълнителните средства съобщи в петък управителят на Касата проф. Петко Салчев. Единственото условие, болниците да получат допълнителни пари е, 10% от легловата база да е заета от пациенти с Covid. Лекарският съюз се обявява против това решение и настоява за преговори.

Изискването е, срещата да се предава в реално време, за да се осигури прозрачност.

От Лекарския съюз вече са изпратили официално писмо до председателя на Надзорния съвет на Здравната каса и заместник здравен министър Александър Златанов.

Освен доплащанията към болниците, ще се обсъди и по какъв начин общопрактикуващите лекари ще предписват от безплатните лекарства, за лечение на усложнения от Корона вирус.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баничка

    5 0 Отговор
    Е те джипитата си взимат макар, че половината се иьучиха и лекуват по телефона или при затворена врата
  • 2 Сатъра на Хана

    7 0 Отговор
    ЛЕКАРИТЕ ДА КАЖАТ ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ
    ..... ЧАСТНАТА ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ "СОФИЯМЕД" ....
    Е УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА ????? ...... КАТО НЯМА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ..... И ЗАЩО ПЛОВДИВСКИЯ ВЛАДИКА НИКОЛАЙ Е В НАСТОЯТЕЛСТВОТО И , КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ ОВЦЕ , А НЕ САМО ЗА БОГАТИТЕ ТАКИВА
  • 3 Сатъра на Хана

    1 0 Отговор
    ЛЕКРАИТЕ НЕЗАБАВНО ДА ПОИСКАТ ОН НЗОК ДА ОТПУСНЕ ПАРИ
    ЗА ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ
    ....... ДАЖЕ ТАКИВА МЕДИЙНИ ГАНЬОВЦИ КАТО АХМЕД ДОГАНОВ, АТАНАС ГЕРДИКОВ - НЕРОН , МЛАДЕН МИХАЛЕВ ПАНОВ , ВАЛЕРИ КАРАКАЧАНОВ И ЛУНА .... ПОЧВАТ ДА ДЕМОНСТРИРАТ ПРИЗНАЦИ НА ЛУДОСТ ...
  • 4 Интензивното

    4 1 Отговор
    Лекарските съюзи са мафията в здравеопазването.Ковид е печалба,но само за определени лица
  • 5 КОВИД ГЕНОЦИД

    1 1 Отговор
    Колко от тези искащи още и още пари лекари са набодени с експерименталките? А колко са с бустерна дозичка? Докато не се инжектират РЕАЛНО - никакви пари. Няма само хубавото за тях. Да дават личен пример. А не да се редят за тестове пред Пирогов и др. болници.
  • 6 Ваксинолог

    0 0 Отговор
    Също така и не всеки неваксиниран разпространява вируса, а и колега имунопразнодумец кажи ни защо вирусче, което е уж по-заразно от грипа и прителчетата му се влачи 2 години и не заразява всеки бил в сериозен контакт със заразоносител? Има ли причина за това? От какво точно е Ковид? Ковид"ваксините" полезни ли са за сърцето?
  • 7 Перо

    2 0 Отговор
    Плащанията се крадат от директорите на болниците и парите не достигат по предназначение!
  • 8 ОПААА

    0 0 Отговор
    И сега Здравната каса да каже тия мерки са незаконни! после те тия пари които ги отпуснахме за болниците къде са... а ма я този ковид съществува ли наистина я дайте изолирана проба? МЗ кво ни мятат по върбите я да закриваме частните болници! Кви са тия Пландемии това източване държавен бюджет с опит за унищожаване на държавата! НАКРАЯ ИЗЛИЗА ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ НАРУШАВАТ ВСИЧКИ ЗАКОНИ ЗА НАЛАГАНЕТО НА СТРАХ У НЕВЕЖИЯ ЧОВЕЧЕЦ