Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 09:46 2 774 31

От РЗИ-София за сертификатите: Проблемите са с пропуснати данни или въведени грешно

  • рзи софия-
  • сертификати-
  • данни-
  • пропуснати-
  • въведени-
  • грешно

Ако зеленият сертификат на някого е изтекъл, никой не може да го издаде повторно, обясни д-р Ирина Гайтаневска, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в СРЗИ 

От РЗИ-София за сертификатите: Проблемите са с пропуснати данни или въведени грешно - 1
Снимка: БГНЕС

Зеленият сертификат не съществува от няколко дни, съществува от доста време. В момента проблемите са по-скоро технически, тъй като част от данните са пропуснати да бъдат въведени или са въведени грешно. Това заяви д-р Ирина Гайтаневска, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в СРЗИ в предаването "Тази сутрин".

Д-р Гайтаневска каза, че ако зеленият сертификат на някого е изтекъл, никой не може да го издаде повторно, но ако човек е преболедувал COVID-19 в рамките на последната година, системата автоматично генерира документа и не би следвало да има проблем с него, без значение колко пъти се е заразило лицето.
Тя коментира и сигналите на зрители на bTV, че не могат да получат своя сертификат с антигенен тест преди 1 декември 2020 г., като отново каза, че най-вероятно става въпрос за технически проблем.

В момента СРЗИ продължава да извършва проверки, заедно с органите на МВР, като наблюденията на здравната инспекция са, че мерките срещу COVID-19 се спазват.

"Не може до всеки човек да има един полицай, един инспектор и един лекар, така че мерките са лична отговорност", смята д-р Гайтаневска.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    20 0 Отговор
    "СОVID-19 в рaмкитe нa пocлeднaтa гoдинa, cиcтeмaтa aвтoмaтичнo гeнeрирa дoкумeнтa и нe би cлeдвaлo дa имa прoблeм c нeгo, бeз знaчeниe кoлкo пъти ce e зaрaзилo лицeтo."

    Веднъж прекарал Ковид не можеш да се заразиш от никой от щамовете в близките 25+ години. И тази докторица е пълен лаик и просто говорител на западната Шайка.

    Коментиран от #20, #25, #26, #29

  • 2 SH BG

    18 0 Отговор
    Проблема е в принудата която налагат чрез зеления парцал...!!!

    Затова - дасиебатроднинатаповъзходящаженскалиния всички които налагат геноцид над българите...!!!

    Дааа...!!!
  • 3 помогнете

    5 1 Отговор
    Бях в болница. с Ковид. Приеха ме на 15.10,а ме изписаха на 22.10. Естествено ми направиха АГ-тест..и потвърдиха Ковид. Сега след изписването ми се опитах да издърпам сертификата!! Тц! Не става. Кой знае какво не са вписали,или са го вписали със задните си части. Ако някой знае...моля нека ме посъветва..какво да направя!

    Коментиран от #4, #5, #16

  • 4 честен ционист

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "помогнете":

    Или са го вписали на някой по-болен лохнал 400лв. Нема да се плащиш, така и така не усещаш вкуса на кафето.

    Коментиран от #9

  • 5 SH BG

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "помогнете":

    Единствения вариант е да се "разболееш" пак... :::)))

    Дааа...!!!
  • 6 Аз от БЕХ

    20 0 Отговор
    Полицаите нямат право да изискват да им показвате документи отнасящи се за здравният ви статус. В закона за МВР ясно е записано какво могат да проверяват. Можете да го покажете този сертификат само по ваше желание. Ако ви принудят, пускате жалба и го съдите полицая. Ако има излишни пари нека го направи.

    Коментиран от #8

  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 1 Отговор
    А бе как в Германия няма пропуснати данни и грешки?
    Вадил съм си сертификат поне няколко пъти!
  • 8 честен ционист

    0 8 Отговор

    До коментар #6 от "Аз от БЕХ":

    Не се пъни много, да не се опуснеш. Затова ги пращаме от РЗИ и Полиция в комплект, първите да ви искат сертификата, а вторите личната карта и като не съвпадат у патрулката/линейката.

    Коментиран от #17

  • 9 карай

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Аз си мислех,че все пак ще дадете адекватен съвет,,,а вие на майтап го удрихте!!! Няма нищо ! Все пак благодаря,че има хора с настроение ...и закачлив дух.

    Коментиран от #11

  • 10 Абе

    10 0 Отговор
    Всичката работа е Мара втасала ще юркат народа за зелен сертификат.Вместо органите на реда да гонят истинските престъпници те ще се занимават с глупости.кой носи и кой не носи маска и кой има и кой няма сертификат
  • 11 честен ционист

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "карай":

    Съвсем сериозен съм. Зелен сертификат за преболедувал няма как да видиш повече, тъй като и в Ковид отделение да влезеш да помагаш, пак не можеш да се реинфектираш. Единственият ти шанс е ваксината, по твое желание. Иначе за вкуса на кафето познах, вероятно и за откраднатия сертификат също.
  • 12 111

    7 1 Отговор
    А сертификата за преболедуване го дават за 6 месеца. Оквичаха телевизиите, че ще важи 12 месвца. Пак само пясък в очите.

    Коментиран от #28

  • 13 ЕВРО НЮЗ

    7 0 Отговор
    Ама разбира се че правителство, РЗИ, министри, парламент никой от тях не е виновен. Виновни са овцете които се юркаха на този идиотизъм..При положение че сме 2020-2021 година когато има поток от информация от цял свят. При положение че запушиха устата на довчерашни Нобелови лауреати за медицина това трябваше да ви е достатъчно.
  • 14 МДАААА

    2 0 Отговор
    Възрастните американци, които все още не са ваксинирани срещу (COVID-19), казват, че вероятно няма или определено няма да я получат. Около 64 процента от неваксинираните американци имат малка или никаква увереност, че ваксините срещу COVID са ефективни против нови варианти, включително делта варианта, който според официалните лица е отговорен за по-голямата част от случаите в Съединените щати.

    Коментиран от #18

  • 15 МДААААА

    6 0 Отговор
    В Чикаго повече от 4500 служители на градската полиция отказаха да разкрият статуса си на ваксина. Това доведе до противопоставяне между кмета на Чикаго Лори Лайтфут и братския полицейски орден на града.
    Служители на полицейското управление на Лос Анджелис (LAPD) заведоха федерален иск срещу мандата на града за ваксина. Шерифът на окръг Лос Анджелис Алекс Вилануева каза пред Асошиейтед прес по-рано този месец: „Не искам да съм в състояние да загубя 5 процента, 10 процента от работната си сила за една нощ“.
  • 16 nastinka

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "помогнете":

    сарс ков 2 не СЪЩЕСТВУВА НЯМА НИКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ВИРУС ИМА СИ ГРИП НАСТИНКИ ОБИЧАЙНИТЕ ПНЕВМОНИИ И ОБИЧАЙНИТЕ КОРОНАВИРУСИ КОИТО ГИ НАРИЧАМЕ ГРИП СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ И ДЕБИЛИЗМИ СЕКТАНТИ!
  • 17 Аз от БЕХ

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Абе робе, той полицая като няма право, как мислиш, че оня сульо от РЗИ има. НИКОЙ няма право да изисква от теб да разкриваш здравният си статус без твоето разрешение.
  • 18 А пък..

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "МДАААА":

    В Гърция военните и полицаите са освободени от отговорност за ваксиниране.За тях задължителеното ваксиниране не важи.
  • 19 Некой си

    6 0 Отговор
    Кретените от РЗИ София не си вдигат телефоните. Националният телефон не работи. Същите кретени не са въвели данните на преболедувалите и те не могат да си извадят сертификати.
    Трябва да звъним на РЗИ Русе или Карлово, които да се обаждат на кретените в София, за да оправят кашата, която са забъркали.
    ДЕБИЛИ!!!
  • 20 Ами ...

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    На да бъдеш боцнат можеш. 😀
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ами ...

    1 0 Отговор
    Пак ли "хакерите" са виновни? 😀
  • 23 Абе...

    5 0 Отговор
    Вие не разбрахте ли,че го правят нарочно...само и само да не вадя сертификати на преболедували.
  • 24 Антифашист

    7 0 Отговор
    Вече и на най-заслепените им светна, че целия натиск е за да се набодем. Включително и хора с противопоказания или преболедували, при които доказано естественият имунитет е по-силен от този, който дава ваксината. Не ги знам какви комисионни вземат, ама тая пропаганда надмина всяка търпимост.
    А тоя сертификат си го наврете дето слънце не огрява!
  • 25 Раз мисъл

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Проблемът на ковид сертификатите е, че са абсолютно незаконни по начина по който се използват. Законът за здравето, а и никой друг български закон не предвижда и не урежда въвеждането и използването на този сертификат. Законни са само за пътуванията от една държава в друга за което са въведени от ЕС. Всъщност беше казано, че се въвеждат за да облекчават пътувания, а на практика се използват за ограничаване на човешки права, като посредством въвеждане на финансова тежест за издаване на сертификатите с цел запазване на отнетите права се оказва НЕДОПУСТИМ натиск за върху хората да участват в медицински експеримент, като "доброволно" и "без да са принуждавани" се съгласят да им бъде приложен биологичен препарат в експериментална фаза, наричан ваксина, което е в абсолютно нарушение на международното и националното законодателство в тази област.
  • 26 Наблюдение

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    В родните ни болници масово се съставят документи с невярно съдържание. Рядко има епикриза, която вярно и точно да отразява лечебния процес на хората. В повечето случай пише абсолютни небивалици и откровени лъжи - за точене на пари от Здравната касичка. И така вече 22 години. Ноооооооо за тези практики нито в РЗИ знаят, нито в Касичката, а и това не ги интересува. Важното е да ни пазят от страшния КОВИД със сертификати и глоби, съд и затвор - чудно. А ний, ний все едно сме идиоти .... та не разбираме за какво става въпрос
  • 27 Злати

    3 0 Отговор
    В момента карам ковид в един от най-леките му варианти-липса на обоняние.В амбулаторния лист от триажния кабинет и след антигенен тест,са описани следните симптоми,които не притежавам:Кашлица,висока температура,болки в мускулите и зачервено гърло.Имам дори и генериран зелен сертификат от РЗИ,който учудващо важи обаче единствено за БГ!Предполагам,че при много от регистрираните с ковид има разминаване между реални симптоми и изискуеми такива за обябвяване на карантина,пресмятани брой заразени и др.статистически данни,които най-малко са наш интерес!

    Коментиран от #31

  • 28 Злати

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "111":

    На моя сертификат изрично е отбелязано,че важи за 12 месеца,но само на територията на БР?! Нали уж всичко е стандартизирано с изискванията на вонящата клоака ЕС ?
  • 29 Само 25?

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    най-малко 250 години са!
  • 30 Гост

    0 0 Отговор
    Лъжци! Не мога да генерирам никакъв сертификат от системата ви, защото ме няма в нея, а имам положителен антигенен тест за Ковид от 07.12.20 г. от известна лаборатория! Заповедта на министъра не е действаща и създава пълен хаос! Извадих си положителния тест с подпис и печат, но не го признават - искат сертификат!
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Злати":

    Да знаете,обонянието ще ви се върне ,но много бавно!Да не се чудите,че не се връща след месец да кажем.Около 4-6 месеца.Имате доживотен имунитет и Сертификат от Господ,той е по важен от човешкия!След време тези,които въведоха сертификатите ще бъдат подсъдими!нарушават няколко члена от конституцията!