Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 16:49 1 407 12

Кацаров спря плановия прием в болниците в цялата страна

  • кацаров-
  • болница-
  • планов прием

Изключение се допуска за дейностите

Кацаров спря плановия прием в болниците в цялата страна - 1
Снимка: БГНЕС

От утре (4 ноември) временно се преустановяват плановият прием и плановата оперативна дейност в болниците в цялата страна, това стана ясно от заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, издадена днес.

Изключение се допуска за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, посочват още от Здравното министерство.

По този начин, от една страна, ще бъде облекчен натискът върху болниците, а от друга – ще се даде възможност ненатоварени отделения да бъдат преструктурирани в COVID-звена и медицински екипи да бъдат пренасочени за обслужване на пациенти с COVID-19.

В същата заповед изчерпателно са посочени всички документи за ваксинация, преболедуване и изследване за COVID-19, които у нас се признават за „зелен сертификат“. За всеки от документите е посочен и срок на валидност.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А как

    2 1 Отговор
    Ще го приемат след изборите
  • 2 Кой ще умре

    17 1 Отговор
    Ако имаш голям здравен проблем, не е проблем, ще чакаш, но ако кашляш от грипче, веднага ела!
  • 3 Българин

    17 1 Отговор
    Пак ще се лекува само хрема и после се чудим защо умираме масово
  • 4 Реалност

    18 1 Отговор
    Щом ни забраняват лечение от истинските болести е време всички да спрем здравни осигуровки!
  • 5 Направо...

    4 2 Отговор
    Да направи всички болници ковид...
  • 6 Рошко

    12 1 Отговор
    Разгеле оставете ни да си мрем спокойно, докато ковид отделенията ги пълните с надтинали и грипави
  • 7 Анонимен

    9 2 Отговор
    Нищо ново! Такова тъпо затваряне на болници и Кирчо Ананиев го направи, и Коцето Ангелов също! А да подкарат по домова книга частните смукатели на НЗОК не може?!
  • 8 Сърце и мозък болници.

    10 1 Отговор
    Ние ще продължим да си оперираме по скъпите пътеки. Сърдечна операция 16000 лева. Ще ги пишем спешни с инфаркт всичките. Да спират държавните болници, ние трябва да печелим.
    За пред хората разкрихме Ковид отделение с 8 легла, в Света Марина Варна Ковид леглата са 700.
    Правете си сметка колко сме умни.
  • 9 Северозапад

    13 1 Отговор
    Е чак сега вече ще има мор! При първото спиране на плановете операции тъстът ми имаше назначена дата да операция от ингвинална херния, то го върнаха. Пробвахме в още четири болници, ама йок, навсякъде приемат само коронясани! След седмица получи перитонит, и за два дни си отиде човечецът. А сега колко такива нещастници ще дадат фира, не ми се мисли...
  • 10 NikNay

    7 1 Отговор
    Кацаров , нареди да изкарат от отделенията тия с кашлица и кихавици приети по клиничните ковид пътеки заради келепира на болниците а не наистина нуждаещите се и всичко ще си дойье на мястото .....
  • 11 Кацара

    9 1 Отговор
    Да го линчуваме. Оказа се най долният предател на народа.

    Коментиран от #12

  • 12 NikNay

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кацара":

    Не бе колега , недей така той ацаров толкова си може толкова му е капацитета- даже не му идва и на акъл сам да си подаде оставката и да освободи мястото за някой който е кадърен за тази работа .......