Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 11:51 2 344 20

До дни решават за зелени сертификати за антитела

  • зелени сертификати-
  • антитела-
  • решават-
  • до дни

„Допитали сме се до експертните съвети по вирусология и епидемиология за това дали могат антителата да бъдат използвани като маркер за преболедуване на коронавирус и издаване на сертификат", каза зам.-здравният министър Тома Томов

До дни решават за зелени сертификати за антитела - 1
Снимка: Нова телевизия

Другата седмица властите ще обсъдят дали хората с антитела да получават зелен сертификат. „Допитали сме се до експертните съвети по вирусология и епидемиология за това дали могат антителата да бъдат използвани като маркер за преболедуване на коронавирус и издаване на сертификат. В рамките на тази седмица въпросът ще бъде обсъден и вероятно другата ще имаме решение", каза зам.-здравният министър Тома Томов, цитиран от Нова телевизия.

На брифинга беше коментирано и дали има противопоказания за поставяне на ваксина.

„Абсолютна контраиндикация е наличието на анафилаксия или свръхчувствителност към някои от компонентите на ваксината или на помощните вещества. Ваксинацията може да се отложи във времето при наличие на остро инфекциозно заболяване, декомпенсиране на хронични заболявания – на сърце, бял дроб, бъбреци, неврологични усложнения", каза още д-р Томов.

Заместник-здравните министри обясниха и какво трябва да се направи при алергична реакция след имунизация. „Когато има остра алергична реакция след първата игла, това вече е противопоказание и не се прилага втора. Отмине ли това състояние, вече може да се приеме следващата доза“, поясни д-р Златанов.

За хората, които в даден момент, не могат да получат ваксина, ще се попълва формуляр от лекар.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    29 0 Отговор
    Ще потърсите ли мнението на Главния Здравен Инспектор на Републиката ❓❓❓

    Коментиран от #8, #12, #13

  • 2 ГЛУПОСТИТЕ

    27 0 Отговор
    ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ,И КОЙ ГИ ПРОВЕРЯВА .ПРВИШ СНИМКА НА ЧУЖД СЕРТИФИКАТ И ГО ПОКАЗВАШ .КОЙ ЗНАЕ ТВОЙ ЛИ Е ,СЛЕД КАТО САМО МИЛИЦИОНЕР МОЖЕ ДА ТИ ПОИСКА И ЛИЧНА КАРТА
  • 3 БялаКраставица

    7 0 Отговор
    Аз това чакам!!!
  • 4 Пич

    40 0 Отговор
    Не очаквам решението да е положително , или ако е , ще е по някакъв йезуитски начин... Или до изборите , или за малко време ( пак да минат изборите ) ... Че може да има и четвърто гласуване... Иначе значи , да излезе истината , че много хора са преболедували , и съответно имат имунитет... После ще се чудят как да ги лъжат , за да се ваксинират... Иначе " големите господари " ще ги сменят...
  • 5 Жижу

    25 0 Отговор
    Да издържим още най много година, две. Който се е отровил с безсмислена ваксина да му мисли. Ще започнат да мрат като мухи и никой няма да признае, че е от нея. Ще направят милиардите, ще разредят малко и ще спре. Като им огладнеят на по малките бизнеси заднините части, ни сертификат, ами болни ще се молят да им влизат и купуват
  • 6 БСП

    5 2 Отговор
    Другари ,ние сме за червените сертификати
  • 7 Любопитен

    27 0 Отговор
    Като никой освен производителя не знае компонентите на ваксината ,как ще разберете към какво е чувствителен?

    Коментиран от #18

  • 8 Ама

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    къде изчезна доц. Кунчев в този критичен за общественото здраве момент ? Как без него ще се оправяме..
  • 9 Спасяват

    16 1 Отговор
    Опитват да спасяват държавната администрация.
  • 10 шампиона

    34 0 Отговор
    Интересно ми е ония боклук от нова телевизия Виктор Николаев, какво ще каже, ако ги удобрят, защото днес сутринта обясняваше, как видиш ли ти, хората с антитела били опасни преносители...

    Коментиран от #19

  • 11 00014

    14 0 Отговор
    Защо не оставят за след изборите, когато видят "народната любов"?
  • 12 00014

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Записвайте си, помнете имената на всички пропагандиращи ваксинацията. И ако ваш подлъган близък, почине от ваксинацията да знаете кой ще плати.
  • 13 ааааааа

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    По норматив, само главния здравен инспектор може да определя и предлага мерки. А министъра на здравеопазването ги одобрява.

    Кунчев го няма от 12 Октомври, Вчера Кацараов ядосано заяви, че не знае къде е. Последно диагнозата била ковид и до края на Ноември бил в болнични.

    Подочух, че бил във ВМА на кислород, защото се е ваксинирал тройно. Не се съмнявам да е така, отвсякъде валяът въпросите за него, а го крият.
  • 14 Смех

    7 0 Отговор
    Абе пак няма да склоня бе... не ме интересува Аз фашизъм НЕ ПРИЗНАВАМ ... ако ще че дишаш се дават зелени сертификати...
  • 15 ЧОЧО

    4 0 Отговор
    Идат избори трябва да внимаваме , че после няма да има баница за нас.
  • 16 Гого

    9 0 Отговор
    Не се поддавайте !!! Никакви сертификати !!! Ние да не сме кучета !!! Ако " сертифицираните" станат мнозинство нас останалите нормални ще ни натикат в концлагери !!! Станах виновен дето съм здрав и не съм карал нещото си а всеки ден се срещам с 1000 човека !!!
  • 17 Не трябва

    8 0 Отговор
    никакъв сертификат. "Узакони" ли се, спукана ни е работата. Ще стане практика. Сега леко отстъпват за да свикне стадото с нововъведението, после жална му майка. Това е НЕЗАКОННО и отнема изконни права и свободи на хората. Не трябва да влизаме в този капан.
  • 18 Знае се

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Любопитен":

    , но не дават думата на тези, които огласяват съдържанието на субстанциите. Има много статии на тази тема в мрежата, снимков и филмов материал от различни учени и екипи напр. д-р Робърт Йънг, но това което оборва статуквото по всякакъв начин се потулва и заличава.
  • 19 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "шампиона":

    , подлогите са лишени от мнение. Могат само да пригласят на рефрена.
  • 20 Баш софиянец

    0 0 Отговор
    Антителата СА ЕДИНСТВЕНИЯ показател, че си безопасен (особено от преболедуване). При толкова много преболедували - вече гоним 70% - задължително трябва да останат и то за поне година.