Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 06:13 4 780 62

Проф. Мира Кожухарова: Тази пандемия няма да свърши с четвъртата вълна, да се готвим за следващата

  • мира кожухарова-
  • стойчо кацаров-
  • коронавирус-
  • епидемия-
  • мерки

Хората някак си възприеха мерките със зеления сертификат, заяви министър Кацаров

 Проф. Мира Кожухарова: Тази пандемия няма да свърши с четвъртата вълна, да се готвим за следващата - 1
Снимка: БГНЕС

Мярката за Covid сертификат, като средство за достъп до публични мероприятия дава резултат и засега остава. Това заяви служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, цитиран от БНР.

Наблюдава се спад при новорегистрираните с Covid-19, както и повишен интерес към ваксинация, затова мярката ще остане до:

„Когато се ваксинираме 90% от населението, или когато според броя на заразените и процента на положителните проби влезем отново в зелената зона“.

Нови мерки към момента не се предвиждат, обяви още министърът:

„Виждам оптимизъм в това, че хората някак си възприеха мерките със зеления сертификат, нямаме ръст на заразените - буквално от няколко дни. Аз знам, че здравната система ще се справи, колкото и да е трудно в момента“.

Министърът и Националния съвет по ваксинация, който беше свикан в сградата на Министерския съвет, подкрепят Covid сертификата и се обединиха около идеята, че това би накарало хората да се замислят за ваксина.

Според проф. Мира Кожухарова честото тестване позволява повече хора, носители на коронавирус, да бъдат установени навреме:

„Тази пандемия няма да свърши с четвъртата вълна, която наблюдаваме в момента, и ние трябва отсега да почнем да мислим за следващата, да сме готови. Така че ваксинацията има огромно значение. В момента приложението в пълна сила на „зеления сертификат“ дава стимул на много хора да се тестват и да се изолират тези от тях, които са положителни, което има директен ефект върху сегашната вълна.

Публичните личности, които участват в съвета, също изразиха подкрепата си за „зеления“ Covid сертификат.

Певицата Люси Дяковска заяви след съвета:

„Според мен късно бяха въведени тези сертификати в България и много кратка възможност беше дадена на хората да преосмисля цялото нещо. Смятам, че прекалено много свобода беше дадена на важни личности и лидери да изказват мнение против ваксинациите, които са следвани от много хора, и това е нещо, което изцяло разедини държавата“.

Като подкрепи мярката, Дяковска също така призова повече медици да дадат личен пример с ваксина.

В съвета, освен популярни личности от артистичните среди, взеха участие и представители на различни вероизповедания в България - с изключение на Българската православна църква.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готви са ти ма!

    83 2 Отговор
    Аз съм вече "приготвен".От оня свят ми е есемеса,възнесох се наскоро и то не от любимия ви Ковид,а от най-банален инфаркт.Благодарение на 30 години от вашата "демокрация"..

    Коментиран от #15

  • 2 Ицо

    77 2 Отговор
    Да те таковата у професорката
  • 3 ...

    35 11 Отговор
    БПЦ винаги е встрани и леко накриво от всичко ставащо в страната. Църквата прави всичко възможно да страни от народа. Но, ако трябва по някой въпрос да се застане на страната по Руската патриаршия няма колебания...

    Коментиран от #36

  • 4 Биг Ко

    58 2 Отговор
    Значи 90% с Мас адрес и в матрицата
  • 5 5577

    19 68 Отговор
    Статията е писана преди днешните цифри. Нищо не е отминало. За пета вълна няма да останат хора. Радев българоубиеца да разпусне тия ръководители, защото нищо не владеят. Изтрепаха сума хора. Почерниха България за една пуста власт.
  • 6 Чочо

    106 3 Отговор
    До колкото знам, ваксини се правят само на хора в добро здраве, какво е това "ваксиниране" по време на епидемия. Ако боднеш иглата на вече заразен човек какво правим? А забравих той вече е подписал споразумение и то информирано!
  • 7 Лекар

    16 41 Отговор
    Бях ваксиниран с Файзер март месец. Сега съм положителен на ковид цялото семейство. Болка в гърлото главоболие и това нещо ме мъчи 7 дена. Делта вариянта наистина пробива ваксината, обаче надявам се остана жив, понеже ваксината пази от тежко протичане.

    Коментиран от #8, #24, #37, #40, #48

  • 8 Обесен Язовец

    60 5 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар":

    Защо се оплаквате? Ваксината пази само 6 месеца! Идете се боцнете пак, че от септември на сам сте без имунитет!
  • 9 ЕВРО НЮЗ

    78 4 Отговор
    Професорската знае ли че преди дни, френски европарламентарист е предлагал да се открие фонд за лекуване на пострадалите и осакатени от ваксата, защото вече са над милион в Европа.. Мъртвите не се броят.

    Коментиран от #46, #54

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кочо

    49 2 Отговор
    Точно така като намалее населението на необходимото ниво ще изчезне и пандемията. Друг е въпроса че някои продължава да обновява вируса и разпространява.
  • 12 Повече ваксинирани = повече болни

    75 4 Отговор
    Ваксинираните заразяват повече от колкото не ваксинираните! Те си мислят, че като са боцнати и няма да се разболеят, заразят или умрът, но са в голяма заблуда! Става точно обратното всички ваксинирани обикалят молове, дискотеки, фитнеси и др. и със техният зелен сертификат заразяват! После ваксинираните обвиняват не ваксинираните в нещо което те са направили! Процента на болните се покачва с процента на ваксинираните!

    Коментиран от #13, #21

  • 13 ЕВРО НЮЗ

    56 2 Отговор

    До коментар #12 от "Повече ваксинирани = повече болни":

    Фактите ИЗРАЕЛ говорят ясно.

    Коментиран от #25

  • 14 гост

    36 1 Отговор
    професорке ама много добре си излязла на снимката с тази измъчена отрудена физиономия..... чак да те ожали човек
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Баш софиянец

    59 1 Отговор
    Цел 90% ваксинирано население не бива да се допуска. Това значи, че искат да ваксинират преболедували, без да знаят дългосрочните ефекти от ваксината. Единственото смислено нещо е когато спадне бройката под епидемичната да отподнат ВСИЧКИ ограничения. Трябва да настояваме за това. Иначе тази лудост ще стане "новото нормално" и ще води до следващи ограничения. Ще видите че ще поискат да ваксинират децата.
  • 18 Чичо Гошо

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ":

    Надявам се да сте прав!
    Пп
    Как да няма следваща вълна, нали сезонния грип е два пъти в годината.
  • 19 За овце

    44 1 Отговор
    То е ясно, че няма да ни оставите на мира. Ще ни организирате "вълни" безкрай. Ще ни гоните с иглите си, докато не остане човек не минал Mode RNA. После ще почне "голямото" зануляваме, но вие, които сега сте му адепти, също ще бъдете занулени. Радвайте се сега на индулгенциите си("зелени сертификати").
  • 20 Ще има и още

    40 1 Отговор
    Е, щом и певицата Люси Дяковска е "взела отношение", няма мърдане. Авторитет !!

    Коментиран от #31

  • 21 Баш софиянец

    40 1 Отговор

    До коментар #12 от "Повече ваксинирани = повече болни":

    Според човека, открил иРНК-технологията тя не бива в никакъв случай да се прилага масово. Ваксинираните в пик на епидемия са причина за мутациите на вируса и за това да стане резистентен на ваксини!!!!!!!!!
  • 22 ИСТИНАТА

    26 1 Отговор
    КОЙТО ПОЖЕЛАЕ МОЖЕ И ТРИ ПЪТИ НА ДЕН
  • 23 Хахаха

    39 3 Отговор
    Кацаров, 90% ваксинирани ще рече 100% боцнати на възраст над 12 години, абе я направо ги направи 110% та да си знаем, че безсмисления сертификат ще е до веки веков:) Оставка и затвор за Кацаров и всички продажници фашисти покрай него, в т.ч. професори, доценти, гадатели - математици и политици!!! И коя е тая Люси Дяковска, че и натрапвате мнението и?
  • 24 Преболедувал

    36 4 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар":

    Аз съм без ваксина и "това нещо" ме мъчи точно 2 дена (температура и отпадналост). Ако бях дупчен, щях да кажа- Браво на ваксините, как леко го карах. Но истината е, че силата на вируса отслабва. Карахме го няколко човека, по едно и също време, неваксинирани. И всички го изкарахме леко, в къщи, без антибиотик.
  • 25 Съгласен

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "ЕВРО НЮЗ":

    Рекордите по брой нови ковид случаи бяха след всяка от трите поставени дози, като най-мнпго бяха след трета доза.
  • 26 от зелени

    29 2 Отговор
    тикви семе не взимаме, люси. Не си позволявай да казваш на лекари какво да правят - те най-добре знаят след колко време на изпитване един експериментален препарат може да се нарича ваксина и най-вече да е безопасен.
  • 27 Пеперуда

    25 3 Отговор
    Люси Дяковска да избягва да призовава по медицински въпроси. По-добре да не се излага да влиза в тоя фашизъм
  • 28 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    8 1 Отговор
    ПЛАЩАЙТЕ ПО 200- 300 ЛЕВА И ДА МИРЯСАТ,

    Коментиран от #38

  • 29 Да, ама не

    17 1 Отговор
    Колкото се готвехме за предишните вълни и тази, толкова ще се готвим и за следвашите. Колкото и да се опитвате да драматизирате, вече хората не се хващат. Най-добре си намери друго занимание.
  • 30 Хахаха

    27 1 Отговор
    "Когато се ваксинираме 90% от населението". Да ти имам оптимизма безпочвен. Това оззначава - Никога.
  • 31 Певица

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ще има и още":

    е голям авторитет в "новото нормално"... Виден представител на противниците на хетеросексуалните - потомството на Адам и Ева.
  • 32 Проф Мира Кожухарова!! Писна ни от

    17 2 Отговор
    Такива пророци, като теб, Витанов, Л Томов, Ангелов, Борисов!!! Балтов НОЩ, и още много!! Спрете да Опсихясвате Народа, той, народа, ще започне да отвръща на Психоатаката, която водите срещу него, в Момента Предизборно!! А Днес е и Архангелова задушница, Върви по Д яво. Лите!!!
  • 33 Ами ...

    1 4 Отговор
    Кожухарова има научна степен "Доктор" и е специалист по епидемиология.

    Коментиран от #35

  • 34 Просветен илюминат

    14 1 Отговор
    Живота вече е пандемия след пандемия и ваксина след ваксина.
    Докторите ще им трябва повече от ваксина,психиката им няма да удържи на тази тежка програма и за това масово ще напуснат системата.
    А вие продължавайте да вярвате във вируси и как някой се грижи за вашето добро.
    Предварително ви казват какво следва и после ви предлагат и решението.
    Ще е яко отсяването следващите 2г.
  • 35 Пеперуда

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ами ...":

    Какви ги върши тогава? Или не знае какво прави (малко вероятно), или е принудена да го прави. А сетете се за какво става въпрос. Каква загриженост, какви пет ле.ва?

    Коментиран от #45

  • 36 Обратно

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "...":

    Не църквата е встрани от Народа, а народът е малко встрани от църквата, въпросът за РПЦ е сложен, не се разглежда в няколко реда, а ако разровиш малко в интернет и потърсиш информация от хора, които наистина се интересуват, ще разбереш и ти

    Коментиран от #44

  • 37 Просветен илюминат

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар":

    Какъв си лекар не знам,но проблема ти идва от главата,гняв и безсилие от несправедливост с която си заобграден и правилата на системата в която работиш и си притиснат да спазваш.
    Факта,че те боли гърлото означава,че не можеш да преглътнеш дадена ситуация или човек,а главата ти от високо кръвно за това,че не те отразяват и вероятни причини са проблемите от детството ти.
    Търси биологика в симптомите и емоциите си.
    Никакви ваксини и лекарства няма да те спасят от нещата за които ти пиша.
    Над 27г не ползвам лекарства и здравни услуги.
    Цялата пандемия е бутафория,с цел психически унищожение на населението.
  • 38 по този

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "ЕДИН ОТ МНОГОТО":

    начин играем за другия отбор. Пълним им статистиката и то с хора, при които негативни странични ефекти няма да има.
  • 39 Просветен илюминат

    4 1 Отговор
    Всеки се запънал като магаре на баир и тръгнал да убеждава другите колко не са прави или ме разбират нещата колкото него.
    Който се смята за успешен от знаещите как така не каза какво прави и живота му е песен?
    Споделих в един коментар какво е моето безплатно и универсално средство за лечение много скоро и никой не обърна внимание или не коментира това.
    Просто е като гъбена чорба.
    Човек иска да страда и да бъде мачкан на едно друго ниво и това е подсъзнанието чрез което те ви ръководят и манипулират.
    Когато осъзнайте и разберете това и как действа и работи подсъзнанието вие ще бъдете здрави и свободни.
  • 40 Гого

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар":

    Един друг като тебе мартенец 1403 нямаше този късюет
  • 41 Гост

    5 1 Отговор
    " Смятам, че прекалено много свобода беше дадена на важни личности и лидери да изказват мнение против... "
    На бабата, дРъта членка на БКП и липсва член първи.... Как въобще мисирките си позволяват да допускат друго мнение, като например "грешното" интервю с доц. Атанасов от Пирогов! Още ли не е уволнена репортерката?
  • 42 Заръката

    0 1 Отговор
    На Исус Христо към апостол Петър беше: "Паси агънцата ми". Та овчарят е този, който се грижи за овцете и ако някоя се изгуби тръгва да я търси и като я намери я слага на врата си и я прибира в кошарата...
  • 43 Гост

    13 1 Отговор
    Нека бабето да коментира последните данни от 70 процента боцната Британия как боца "пази" - за последното денонощие 33000 заразени и над 200 починали /почти сигурно ги занижават/! По-скоро сега излиза "ефекта" от масовото затваряне за цяла година....
  • 44 Заръката

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Обратно":

    на Исус Хриcтoс към aпocтoл Пeтър бeшe: "Пacи aгънцaтa ми". Тa oвчaрят e тoзи, кoйтo ce грижи зa oвцeтe и aкo някoя ce изгуби тръгвa дa я търcи и кaтo я нaмeри я cлaгa нa врaтa cи и я прибирa в кoшaрaтa...
  • 45 Ами ...

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Пеперуда":

    Виж дискусията по декларацията от Грейт Барингтън.
  • 46 О да

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРО НЮЗ":

    Една жена казала. Ей голяма дебилщина!

    Коментиран от #49

  • 47 тошо

    7 1 Отговор
    ... " И така до краят на света ..." !!! Бабче нямаш ли си внуци да ги гледаш , излизай в пенсия , че много станахте Професорите !!!
  • 48 Браво

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар":

    Добре измислено ... ама не съвсем.
  • 49 Каква ти жена

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "О да":

    Само си ги измисля нюзчето ... па може и жена да е.
  • 50 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    ЕДНА ОТ 4 000 НИ ПРОСТИ ФЕСЪРКИ И ФЕСЪРИ --- НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНИ ЗА ДАРЖАВАТА И НАРОДА НИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 51 Ха ха ха

    1 1 Отговор
    ПЛАНдемията кога ще я спрът,
  • 52 ПРОФ М Кожухарова!! М. А. Й. Н. А ТА

    4 1 Отговор
    Ти!!!!
  • 53 Walkirie

    3 1 Отговор
    Колко пари прибира бабичката, та се стяга за не знам колко си вълни?
  • 54 Guest

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРО НЮЗ":

    Какъв фонд да се открива , аз не съм съгласен да се плаща от мойте данъци за такива които са се наболи без да мислят , да се търси отговорност на фарма мафията която спечели и продължава да печели трилиони €€€ , а също така и на Фон дер Лай(но)нер и другите които са подписали тези договори
  • 55 Guest

    4 1 Отговор
    Аз на нейно място бих си търсил парцел (1/2/2), че на нейните години нищо не се знае в днешно време с тия вирОси , че един дето и той агитираше денонощно го няма вече от месец и половина по Тв-то.
  • 56 Възмутен

    2 3 Отговор
    Като Ви чета коментарите, стигам до извода-НИЕ СМЕ НАЙ-БЕЗГРИЖНАТА И ТЪПА НАЦИЯ НА СВЕТА

    Коментиран от #58

  • 57 Ох тежко се живее в българия

    1 1 Отговор
    Ще дойде време ще има осъдени хора заради тоз натиск, така пишат
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ха ха ха

    1 1 Отговор
    Кожухарке, ПЛАНдемията ще я спрът 2025 година, даи малко по грамотно ако обичаш, всички знаят само вие уш умните НЕ
  • 60 Важно

    2 1 Отговор
    Миниcтър Кaцaрoв cи oтмeни първaтa зaпoвeд зa зeлeн ceртификaт и издaдe нoвa зaпoвeд cъc cъщитe уcлoвия , пoрaди тaзи причинa cъдът щe ocтaви бeз рaзглeждaнe жaлбитe пo първaтa зaпoвeд, зaщoтo миниcтърът cи я e caмooтмeнил, в дeйcтвиe e обаче втoрaтa зaпoвeд и кoгaтo ce пoдaдaт жaлби cрeщу втoрaтa зaпoвeд, миниcтърът щe cи я caмooтмeни oтново и щe издaдe трeтa зaпoвeд, тoвa нe ce oбcъждa в мeдиитe, пo тoзи нaчин миниcтърът дe фaктo признaвa, чe зaпoвeдитe му прoтивoрeчaт нa кoнcтитуциятa, a тaкa cъщo ce избягвa нeудoбнoтo пoлoжeниe зa бългaрcкия cъд дa трябвa увaжи пoгaзвaнeтo нa кoнcтитуциятa, мeдиитe щe твърдят, чe cъдът нe e увaжил жaлбитe, БEЗ ДA КAЗВAТ ЗAЩO, тaкa хoрaтa щe ce въвeждaт в зaблуждeниe, чe cъдът e утвърдил зaпoвeдтa - cитуaциятa e хeм ce cпaзвa уж прaвoвия рeд, хeм зaпoвeдтa дeйcтвa, вeчнo oтмeнянa и издaвaнa oтнoвo, за да си мислят хората, че няма друг изход и нaдeждa, освен сертификата
  • 61 Колективен имунитет

    2 1 Отговор
    Какво стана с колективния имунитет? Или 70 % е нормата, за да се въведе фашисткия сертификат, за да няма опозиция? Всички ли, които говорихте за 70 % колективен имунитет знаехте, че целта не е имунитета, а сертификата и лъгахте хората?
  • 62 ПРОЛЕТАРИАТ

    0 0 Отговор
    КОВИДАРИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ - ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ !