Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 12:10 1 504 6

Учениците от 15 области засега остават вкъщи

  • ученици-
  • 15 области-
  • остават-
  • вкъщи

Очаква се доставката на останалата половина от поръчаното количество за областите: Пловдив, Русе, Хасково, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Перник и София-област

Учениците от 15 области засега остават вкъщи - 1
Снимка: БГНЕС

Учениците в 15 области на страната ще продължат да се обучават онлайн докато пристигнат поръчаните от Министерството на здравеопазването още 200 000 щадящи теста за COVID-19. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Към този момент тези тестове не са налични в базата на БЧК в с. Лозен и няма информация кога ще бъдат доставени.

През миналата седмица здравното министерство избра два вида антигенни тестове за ученици с проба от слюнка и сключи договори с двама дистрибутори за общо 400 000 броя. Единият доставчик изпълни ангажимента си за 200 000 теста, които веднага бяха разпределени в 13 области, включително в София град.

Очаква се доставката на останалата половина от поръчаното количество за областите: Пловдив, Русе, Хасково, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Перник и София-област.

Родителите и учителите ще бъдат уведомени веднага, щом тестовете пристигнат и ще имат поне два дни предварително, за да се подготвят за възстановяване на присъственото обучение за децата от I до IV клас.

Малките ученици в 13-те области, които вече разполагат с тестове и чиито родители са съгласни да бъдат тествани два пъти в седмицата, могат да се върнат в клас от утре - 10 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Наска

    1 10 Отговор
    Бойкот на прогнилата образователна система, която промива мозъчетата на децата с глобуси и други небивалици. Децата знаят от малки, че Земята е ПЛОСКА и този универсален факт остава завинаги в съзнанието им, колкото и да го подтискате.
  • 2 спорт

    7 3 Отговор
    Очевидно е , че министрите на здравеопазването ,образованието и вътрешните работи са си организирали състезание по некомпетентност , бездарие и тъпотия ! С нетърпение очакваме крайният резултат.
  • 3 др Гей Билтс

    7 2 Отговор
    Преродената Изида, д-р Тромб-Гломб е готова лично, заедно с нейните легиони кризисни актьори да бърка в устата на децата ви.
  • 4 И кой

    6 1 Отговор
    ги контролира дали са в къщи или по пътищата , както и къде и с кого се събират ?! Болни ? Здрави ?
  • 5 Ясно бъдеще

    8 5 Отговор
    Катастрофата в образованието продължава, плодовете ще ги берете след години. Слугата Радев ще излезе по-скъп за България и от Бойко.
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    0 1 Отговор
    Господата мини.с.три с три по милост ли са преминавали ❓ Защото иначе не биха се затруднили да кажат при випуск от 50 000 деца за колко време биха стигнали 400 000 теста ‼️ 4 випуска ×50 000× 2 теста седмично.......