Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 09:21 2 438 23

Стойчо Кацаров посочи причината да стане министър, не иска в редовен кабинет

  • стойчо кацаров-
  • причина-
  • министър-
  • не иска-
  • редовен кабинет

Той поясни колко време Ангел Кунчев е в болнични 

Стойчо Кацаров посочи причината да стане министър, не иска в редовен кабинет   - 1
Снимка: NovaNews

Стойчо Кацаров няма желание да продължи като здравен министър в редовно правителство. Пред Нова телевизия той обясни и защо е приел поста здравен министър в служебния кабинет.
"Аз не бих участвал в редовно правителство. Нашата здравна система има нужда от сериозни реформи. Но здравният министър не трябва да се занимава с джипита, а с общественото здраве", аргументира медикът решението си да излезе от властта. И допълни, че изобщо е станал здравен министър само за да подкрепи Радев. Ангажиментът му бил само за 1-вото служебно правителство, във второто участвал, защото ситуацията била тежка и само той можел да се справи с COVID кризата, но в редовен кабинет няма да участва.
Кацаров коментира и освобождаването на зам.-министъра на здравеопазването Димитър Петров. "Вчера беше отстранен зам.-министърът на здравеопазването. Премиерът го освободи. В крайна сметка ние сме членове на политически кабинет. Всеки от нас може да бъде освободен във всеки един момент. И 10 пъти да ме питате "Защо", аз не знам, не са ми дадени обяснения. Всеки си носи отговорност за това, което прави. Аз не определям кой е крив и кой е прав", обясни министърът.
Кацаров не подмина и отсъствието на доц. Ангел Кунчев. " Д-р Кунчев е в болнични от два месеца. Не знам дали е бил съгласен с мен, той не беше на работа. Ето, справихме се и без него. Аз искам да благодаря на д-р Кожухарова, благодарение на чиито съвети стигнахме до тук", каза министърът на здравеопазването.
Той не пропусна и темата с пожара в COVID- отделението на болницата в Сливен и сигналите за нарушения в болница "Лозенец".

"Стаите не се заключват в нито едно отделение. Разговарях с шефа на болницата в Сливен. И той ми каза, че са пушили цигари. Води се следствено дело, нищо не мога да кажа.", отговори той на въпрос за трагедията с изгорелите пациенти

"Недейте да ми сравнявате криминални трансплантация с административно нарушение. Няма да обсъждам кадрови въпроси по телевизията. Ако искам да освобождавам някой, ще му кажа.", ядоса се Кацаров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Насмукал се е

    19 10 Отговор
    кърлежа.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    12 8 Отговор
    Медика, последовател на Менгеле иска 4 годинки да блажи и безчинства а!
  • 4 SH BG

    11 12 Отговор
    За какъв политически кабинет бляботи тоА че е участвал?!?!?!...

    Нали резидента (не е правописна грешка) уж направи служебно, а не партийно правителство...!!!

    Хайхолан наглеци долни...!!!

    Гласувайте бе хора, гласувайте в неделя срещу резидента, за да не се събудите безволеви зомбирани роби...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #9

  • 5 неврокопска гарга

    11 1 Отговор
    Зам. министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров загуби поста си и "изгоря" , защото прикриваше престъпленията на директора на ЦСМП-София - д-р Георги Гелев през целия мандат на служебното правителство на президентът Румен Радев ! Очаквайте скоро суперскандални разкрития за злоупотреби и кражби в огромни размери в ЦСМП - София с главно действащо лице Георги Иванов Гелев и Валентина Истаткова !
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    19 0 Отговор
    Учените доказаха, че хората които тичат сутрин, боледуват 100 пъти по-рядко от останалите, защото са 100 пъти по-малко от останалите!‼️ скъпи ваксинирани , Вие сте 20% от населението у нас и 15% от заразените дневно ‼️ / който разбрал, разбрал/
  • 7 Българин

    13 2 Отговор
    "Стаите не се заключват в нито едно отделение. Разговарях с шефа на болницата в Сливен. И той ми каза, че са пушили цигари."...виновния за три убийства казал, че не бил виновен и на калинката Кацаров това му е достатъчно. Директора трябва да бъде осъден до живот, а Кацаров на 20 години за съучастие!
  • 8 Хахаха

    28 0 Отговор
    Явно тридозовия Кунчев наистина кара леко ковида - само два месеца е болен:) Кацаров, ако положението е толкова страшно колкото казваш защо Кунчев не е уволнен, а караме два месеца без Главен държавен инспектор, а и щом може без такава длъжност защо не я премахнете?

    Коментиран от #11

  • 9 БАЙ Х@Й‼

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "SH BG":

    А гласовете от Турция как ще коментираш ❓ Те ни Го избраха или те само ни помогнаха ❗
  • 10 Кацаров

    14 2 Отговор
    Шефа на болницата във Видин ми каза, че пациент е виновен за клипа, шефа на болницата в Сливен ми каза, че изгорелите са виновни за пожара, шефа на болницата в Търново ми каза, че член на партия е заснел видеото, както виждате доказано е, че виновни лекари няма. Сега отивам до полицията да се видя с един задържан за двойно убийство, каза ми, че не бил виновен и ще искам да го освободят веднага. Не питайте защо е уволнен заместника ми и защо главния здравен инспектор не ходи на работа - не знам. За мерките срещу ковид 19 също не знам - чакам имейл от Брюксел.
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Ами как да уволни човек който е в интензивно, с тръба в трахеята и вижда светлината в тунела ‼️
  • 12 УжасТ

    8 2 Отговор
    Aнгaжимeнтът му бил caмo зa 1-вoтo cлужeбнo прaвитeлcтвo, във втoрoтo учacтвaл, зaщoтo cитуaциятa билa тeжкa и caмo тoй мoжeл дa ce cпрaви c СОVID кризaтa...хахахахахахаха, тоя ме умори от смях хахахахаха Веднага да го пратим в Нидерландия, Германия и Австрия да оправи и тях

    Коментиран от #19

  • 13 Хомосапиенс

    10 2 Отговор
    И НИЕ НЕ ТЕ ИСКАМЕ НЕКАДЪРНИК.
  • 14 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    Мангъров здравен министър!
  • 15 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 2 Отговор
    То и аз не те искам!
  • 16 Лъжа лъжа лъжа

    7 2 Отговор
    Всички ковид отделения са ПОД КЛЮЧ!
    Третирате хората като зверове!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сашка

    8 2 Отговор
    Само се базика с хората тоя боклук, зеления сертификат е дискриминация
  • 19 Верно ли

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "УжасТ":

    Кацаров по-рано през деня - зеленият сертификат работи, или с други думи, ще вземем парите от ЕС за ковид кризата. За съжаление в такива ситуации трябва да се взимат непопулярни решения, но служебното правителство се справи добре, като се има предвид, че са заложени от Толупа. Или искате да сме като в Австрия, Латвия и други подобни фашаги??? Ако всеки от вас се замисли, единственото, което усетихме от тази вълна, е че не ходихме по МОЛове (което мен лично не ме касае) и ежедневните черни хроники по медиите.
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор
    Да се готви да обяснява на съдия мотивите си за -Сертификата....
  • 21 Васик атанасова

    5 0 Отговор
    Хареса му заплатата
  • 22 Пешо

    0 0 Отговор
    Достатъчно хора погуби вече, стига ти толкова. Когато истината лъсне надявам се да не оттървеш кожата, а да си получиш заслуженото. Мър.ша.
  • 23 Иванчо

    1 0 Отговор
    Главен здравен ... - два месеца болнични - ?!!?
    С няколко ваксини в .... и пак болнични безкрай ?!?
    Т.е. най-знаещите, не знаят да се опазят, но и акъл и заповеди раздават с кофите ...
    Фтасахме я отвсякъде!