18 Ноември, 2021 12:30 1 888 30

Обмислят въвеждането на сертификат за повторно преболедували COVID-19

  • въвеждане-
  • сертификат-
  • повторно-
  • преболедували-
  • обмисля се

Работи се и по техническата възможност за генерирането му

Обмислят въвеждането на сертификат за повторно преболедували COVID-19 - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Обмислят въвеждането на зелен сертификат за повторно преболедували COVID-19. Той ще стане реалност днес или най-късно утре, казаха пред Нова телевизия от здравното министерство. Експертите във ведомството проучват международния опит. В Малта, например, за да се отчита повторно заразяване с COVID-19, времето между двата положителни теста е поне 45 дни, в Нидерландия е 60 дни, а в Ирландия е 84 дни. В 7 държави от ЕС периодът между двата положителни теста е 90 дни, като сред тях са Германия, Испания и Швеция.
От МЗ обясняват пред Нова телевизия, че оценката изисква всеобхватен преглед на съществуващите данни по въпроса и синхронизиране на българските сертификати с издаваните в други страни от ЕС. Работи се и по създаване на техническа възможност за генериране на такива сертификати след нормативното им утвърждаване от министъра на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    24 3 Отговор
    Повторно преболедували е специален сертификат, дава се само на определени хора от избраното общество и религия. Повторно преболедувал значи, че като те сканират на летище/гара и не светнеш, то няма да те бият после в тъмната стаичка.
  • 2 васик атанасова

    29 5 Отговор
    за това ще гласувам за костадин костадинов партия възраждане

    Коментиран от #27

  • 3 Фанети Мазауя

    19 1 Отговор
    ДА,ДА,ДА,ДА! Гениално! После - за по(третно) преболедуване и т.н.т.!
    Обадете ми се,когато стане към седемдестивторно. Ще си взема и аз (не лъжа - прочетете ми името).
  • 4 Бяс

    36 3 Отговор
    ЗОВ ЗА ПОМОЩ!
    Не знам какво обмислят, но в момента в България работодатели масово оказват натиск върху работниците си за ваксиниране! Това безумие някой трябва да го спре веднага! Върху хората се оказва недопустима принуда за участие в медицински експеримент с продукт за който се твърди, че е ваксина и за който не е ясно какво съдържа и какви са средно срочните и дългосрочните ефекти от прилагането му.

    Коментиран от #9, #10

  • 5 др Гей Билтс

    27 1 Отговор
    Веднъж изкарал отравяне с Ковид (С10H23FN3OP) е невъзможно повече да те поразят с него, или негови братовчеди. ТОзи сертификат се прави само и единствено, да се отблагодарят на хрантутниците, дето ни лъжат 24/7 от телевизора.
  • 6 няма край

    22 1 Отговор
    Не се спират с глупостите.
  • 7 Българка

    29 2 Отговор
    Зелените сертификати са просто едни зелени коридори за разпространение на ковид! Ваксините не предпазват от заразяване и пренасяне на зараза. Освен това тези зелени хартии са дискриминация!!!

    Коментиран от #11

  • 8 ГОСТ

    13 1 Отговор
    КАРАЙ ДА ВЪРВИ! ВАЖНОТО Е ТЕМАТА"КОВИД" ДА СЕ ВЪРТИ В ПРОСТРАНСТВОТО НОН СТОП!!! ТОВА СЕ НАРИЧА "ИНФОРМАЦИОНЕН ВОДОПАД" И БЕШЕ ИЗМИСЛЕНО НА ПРЕДСТАВЯНЕТО НА "EVENT 20" В КРАЯ НА 2019 ГОДИНА.
  • 9 честен ционист

    2 20 Отговор

    До коментар #4 от "Бяс":

    Хахаха, като опря ножа до кокала е лесно да викате помощ. Лятото шляпа шлюпа на морето, забравили всякакви страхове. Аз на това казвам безотговорен народ.

    Коментиран от #13, #22

  • 10 Работодател

    1 18 Отговор

    До коментар #4 от "Бяс":

    Като не ти отърва, напускай! По Света има много места, където няма да ти приложат никакъв натиск!

    Коментиран от #14

  • 11 Байдън

    2 10 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Що да не те дискриминирам?!
  • 12 Пунтамара

    8 1 Отговор
    Сега всички наши ТВ ВИП-ове зовящи ни да се васкинираме постоянно и непрекъснато, ще се разболеят повторно в рамките на няколко дни, а след 6 месеца ще потретят.
  • 13 Бяс

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    Кой си ти, че ще настояваш на някого да се прилага насилствено инжектиране на вещества, които той не желае да му бъдат инжектирани! Твоята отговорност каква ще бъде, ако заради това инжектиране даже само с 1 човек се случи нещо лошо през следващите 10 години. Ще платиш ли?

    Коментиран от #15

  • 14 Бяс

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Работодател":

    Напускам, а ти си работи скапаната работа сам - ако ти отърва!
  • 15 честен ционист

    1 9 Отговор

    До коментар #13 от "Бяс":

    Аз за никой не настоявам да си поставя, каквото и да е било, само наблягам на големият ви недостатък, остави днешната работа не за утре а за други ден. Затова сега ще циврите, защото сте свикнали все зад дувара на завет..

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Бяс

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "честен ционист":

    Ние - дали ще цвилим, дали няма ще видим. Но вече виждаме злобата в тия като теб бързаците, като теб какво ви бърка дали някой друг ще се боцне, ти нали вече си абониран за безсмъртие. Или усещането за самопрецакване е много гадно, освен това си бутнал рушвет да си от първите, да не се минеш - кофти тръпка, и сега да не ви е гадно само на вас, дай да го сгадим на всички!
  • 17 324

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "честен ционист":

    Малко вие било там в Германия по времето на гитлер.

    Коментиран от #24

  • 18 Каскет

    11 0 Отговор
    После, защо Възраждане влезе. Не само ще влезе ами ако всичко това продължава ще стане основна част от политическия живот на България.
  • 19 Студента

    8 1 Отговор
    Смърт на фашизма свобода на народа
  • 20 Реалност

    5 1 Отговор
    Ако Кацаров не бъде изритан ще стигнем до сертификат за шесторно боледували и дозирани 11 пъти!
  • 21 киро

    1 0 Отговор
    Да ги въведът в Централния затвор ,дано! А може и към Анадола,па да ги спрат във Федералния!!!
  • 22 Бравос

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    Викаш друго си е в Нидерландия - отговорни, ваксинирани на 85% и в пълен локдаун:) Днес Фаучи ви го каза директно - сертификат само след бустер, така че запрятай ръкава и слагай абоката:)
  • 23 ЧЕРЕН ПЕТЪР В НЕДЕЛЯ

    0 1 Отговор
    ЗА ЗЕЛЕНИО ЧУРАП
  • 24 325

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "324":

    Като каза Германия, та се сетих да видя как са там с ковида.
    На 17.11.21г. - само някакви си 68 366 нови случая, но 70.2% напълно ваксинирани.
    При предишния пик през януари и по-точно на 07.01.2021 цели 45 333 случая. Добре, че измислиха ваксините иначе един германец нямаше да остане. Гледам, че и във Франция и Италия също започва поредната вълна. Само японците се излагат - те след пика през август казаха, макар и полуофициално, стига ваксини, започваме да лекуваме болните. И сега нека да им е хак - цели 163 нови случая. Сбогом Япония.
  • 25 Ново 20

    3 1 Отговор
    Нали "уж" като си го преболедувал веднъж, нямало начин да го преболедуваш втори път. Дълбоко виждащият "експерт" така твърди. Пък то, видиш ли, чак и сертификат щяло да можеш да вземеш.

    Коментиран от #30

  • 26 Ventura

    0 0 Отговор
    Е, Вие като сте такива "учени", защо гледате в чуждата паница, а не направите собствено на местна почва проучване и не дадете вашето мнение за случващото се!?
    Или само се кичите с титли за пари, а работата да я свършат господарите. Еий, колко сте нагли!!!

    Коментиран от #29

  • 27 да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "васик атанасова":

    Верваме ти.
  • 28 Анонимен

    6 0 Отговор
    Не вярваме в конспирации - вярваме на очите си. Ако преди две години някой ми беше казал, че ще ходим с маски по улиците, ще ни трябва тест да влезем в мола, някой ще се пробва да ни набие някакви продукти, които не са тествани, а на всичкото отгоре ще иска аз да поема отговорността за това, а като откажа ще ме наказват с разни смешни разпоредби, щях да си кажа - поредният научнофантастичен филм. Къде е конспирацията, когато всичко се казва директно?
  • 29 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ventura":

    "Дoц. Любoмирa Никoлaeвa-Глoмб: Имa имунитeт cрeщу СОVID-19 при прeкaрaнa кoрoнaвируcнa инфeкция в минaлoтo oт БНТ 08:02, 26.10.2020г. Cъщecтвувa кръcтocaн имунитeт и тoвa вeчe e дoкaзaнo oт учeнитe. Тoвa зaяви в cутрeшния блoк нa БНТ "Дeнят зaпoчвa" дoц. Любoмирa Никoлaeвa-Глoмб, зaвeждaщ oтдeл "Вируcoлoгия" в Нaциoнaлeн цeнтър пo зaрaзни и пaрaзитни бoлecти. Тoвa oзнaчaвa, чe aкo cмe прeкaрaли другa кoрoнaвируcнa инфeкция, oргaнизмът имa извecтeн имунитeт и cрeщу СОVID-19.
  • 30 А за трети

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ново 20":

    път кога ще дават сертификат?