26 Ноември, 2021 21:35 3 033 53

СЗО обозначи новия вариант на COVID-19 като "Омикрон" - щам, будещ безпокойство

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • щам-
  • световна здравна организация

По-рано днес редица страни забраниха пътуването от Южна Африка и още няколко африкански държави поради опасения, свързани с този нов вариант на коронавируса

СЗО обозначи новия вариант на COVID-19 като "Омикрон" - щам, будещ безпокойство - 1
Снимка: shutterstock

Световната здравна организация нарече новооткрития щам на Covid-19 на гръцката буква "Омикрон" (Omicron) и го определи като "вариант, будещ безпокойство".

СЗО добави, че е загрижена отново предаването на варианта Omicron поради необичайните му мутации и предупреди, че нарастващият брой случаи в Южна Африка може да означава, че вариантът е имунизиран срещу съществуващите ваксини.

По-рано днес редица страни забраниха пътуването от Южна Африка и още няколко африкански държави поради опасения, свързани с този нов вариант на Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    108 3 Отговор
    Човечеството по света определи СЗО като особено опасна организация за здравето му!
  • 2 Долни

    88 3 Отговор
    Фашисти и лъжци
  • 3 Да,бе

    85 1 Отговор
    Туй СЗО си е направо прероден СС.
  • 4 XXX

    75 2 Отговор
    Интересно като свършат буквите в гръцката азбука как ще кръщават щамовете?

    Коментиран от #49

  • 5 Лост

    66 1 Отговор
    А какви трябва да са обичайните мутации, че тези били необичайни?

    Коментиран от #30

  • 6 Ивайло

    43 7 Отговор
    Това НЕ Е нов щам, а нов вариант, разликата е огромна. Аман от неграмотни писания
  • 7 гражданин

    57 1 Отговор
    Абе няма ли достойни лекари в това СЗО???

    Коментиран от #15

  • 8 вирусмикро

    35 0 Отговор
    Как е открит коронавирусът

    Джун Алмейда открива коронавируса през 1964 година. Вирусоложката изследва секрет, съдържащ вирус, който тя описва като сходен на грипния, но все пак различен. Заради характерната му форма, наподобяваща корона, Джун Алмейда и нейните колеги д-р Дейвид Тирел и проф. Тони Уотърсън наричат вируса „коронавирус“.

    Когато обаче решава да оповести откритието си в едно специализирано издание, Алмейда получава отказ - нейните визуализации на вируса били „лоши изображения на най-обикновени вирусни частици“. Снимките ѝ са публикувани едва две години по-късно в „Journal of General Virology“.

    Коментиран от #16

  • 9 Васил

    40 2 Отговор
    Локдауна се задава честито.

    Коментиран от #18

  • 10 бракониер

    54 0 Отговор
    аз като чуя сзо и поглеждам към ловната пушка!
  • 11 СПИНЯГАТА

    25 1 Отговор
    Това не е единственото ѝ откритие

    Алмейда не само открива коронавируса, но и прави първата снимка на вируса, причиняващ рубеола. Към момента той е бил познат вече от 25 години, но все още не е бил визуализиран.

    Освен това Алмейда успява да докаже, че вирусът на хепатит Б има два компонента - външен и вътрешен. А в края на 1980-те, когато вече е пенсионерка, Алмейда се връща на работа, за да помогне за визуализацията на ХИВ-вируса, причиняващ СПИН.
  • 12 цървулан

    1 56 Отговор
    Сега очакваме мангъра да се изходи за новия вирус
  • 13 провинциалист от провинция Тракия

    49 1 Отговор
    Дискредитират ситуацията в Африка (според учените - необяснима) или си търсят начин да обяснят защо не работи ваксата? Или и двете?
  • 14 Историк

    49 0 Отговор
    Аконе победим сме мъртви,ас с нас и целия познат ни свят!Свобода или смърт...
  • 15 нашия

    53 0 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    СЗО е частно НПО...какви лекари тъесиш там...там са всички други без лекарите...???!!!!!
  • 16 БРАВО ЮНАК

    1 31 Отговор

    До коментар #8 от "вирусмикро":

    ТИ РАЗКРИ КОНСПИРАЦИЯТА НА 20 ТИ ВЕК - КОРОНАВИРУС ПРЕЗ 1964 ГОДИНА МАЛЕЕЕЙ ТОВА АКО Е ИСТИНА АЗ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ
  • 17 Q2z

    49 2 Отговор
    Само ми е чудно.. До вчера казаха, че науката не знае защо малко болни и умиращи с ковит има в Африка... Днес вече има там най- страшния вариант.!?
  • 18 Амиии

    38 0 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    То и сега не ваксинираните сме си в локдаун. Но мен лично ме притеснява,че с тоя цирк, който измислиха сега за страшният вирус да не направят ваксините задължителни. Само това ме безпокои.
  • 19 Бокорапон

    37 1 Отговор
    И колко африканци са умрели от този вирус,защото по последни данни популацията им нараства въпреки лошите условия на живот и глад
  • 20 Сус

    30 0 Отговор
    Зима иде и сакам да кажем на СЗО да си го наврът тоя нов вирус къде слънце не ги огрева .
    Свинско ,вино и жени .
  • 21 Рошко

    35 0 Отговор
    Следващия ще е, спокойствие да ви,,,,,,,,,, не на ваксинацията всички на улицата са изметем тази еврейска паплсч
  • 22 Трантор

    12 0 Отговор
    Нещо като анакреон взимаш експерименталната течност и си на терминус.
  • 23 Анонимен

    31 0 Отговор
    Пускат непрекъснато ковиди, докато ни сложат под робството на ваксините и сертификатите. Но всяко престъпление срещу човечеството се записва на небето, тъй че да му мислят тези, които ги създават и тези, които ги пускат за заробване на хората.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ВИРУСНЕМА

    10 1 Отговор
    ИМА БАЛАМИ -Гарантираме 1 милион евро за научно доказателство за съществуването на коронавирус, включително документирани опити за контрол на всички стъпки, предприети в доказателството“, обявява страницата.„Бихме искали да допринесем за цялостно разбиране на болестите и здравето за всички хора" - пише още в съобщението. Според текста „Предлаганите в момента 1 милион евро ще бъдат изцяло покрити от екипа на Самюел Екерт. Благодаря ви много за вашия ангажимент! Влезте в контакт."

    Коментиран от #46

  • 27 Христо

    30 0 Отговор
    У мен най-голямо безпокойство буди СЗО. Такава широкообхватна, бемилостна и безпощадна престъпна организация не е виждал света.
  • 28 ВИРУСБОМБА

    17 1 Отговор
    По целия свят през последната година бяха публикувани десетки разследвания и доклади относно катастрофалния вирус, причиняващ COVID-19. Но все още съществуват огромен брой хора и институции, за които наличните досега доказателства не са задоволителни и те не вярват, че коронавирусът генерира смъртните случаи, които му се приписват.

    Медиите съобщиха вече за няколко предложения за награди за онзи, който успее да изолира вируса от заразен човек и го предостави пред обществеността. Но миналия месец едно предложение за награда счупи всички рекорди. Групата Isolate Truth Fund, предвождана от бившия евангелистки пастор - журналиста Самюел Екерт, предлага на сайта си 1 милион евро за доказателство за коронавирус.

    „Гарантираме 1 милион евро за научно доказателство за съществуването на коронавирус, включително документирани опити за контрол на всички стъпки
  • 29 ТОЗИ ВИРУС

    3 1 Отговор
    МЯЗА НА ДЯВОЛ С МНОГО РОГА А НИЕ СИ МИСЛЕХМЕ ЧЕ ДЯВОЛИТИЯТ С ДВЕ РОГА И ЕДНА ОПАШАТА - ЛЪЖА ИЛИ ИСТИНА И КОЙТО НЕ ВЯРВА ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ ДА СИ СМЕНИ ВЯРАТА И ДА ПОВЯРВА ЧЕ ДЯВОЛЪТ Е НА ЗЕМЯТА
  • 30 ОБИЧАЙНИТЕ

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    мутации са свързани с отслабване на заразността и силата на вируса, а благодарение на експерименталните отрови, вирусът става по-заразен и т.н.

    Коментиран от #53

  • 31 Доцент Доктор

    6 0 Отговор
    Да го кръстят Оксиморон

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДЯВОЛ КОЖАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Доцент Доктор":

    СИ МЕНИ НО ИМЕТО СИ ОСТАВА И КОВИДАРИТЕ СКОРО ЩЕ СТАНАТ ДЯВОЛЧЕТА КАТО ДЯВОЛЪТ НО КАЗАНЪТ ГИ ЧАКА
  • 34 ТЯ КОРОНАТА

    3 0 Отговор
    Я ИМАЛО 50 - 60 ГОДИНИ И СА ЧАКАЛИ ДА ПОУМНЕЕ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ И ИДВА МОМЕНТЪТ НА ИСТИНАТА -лондонската болница „Свети Тома”. Там започва да изследва вируса на хепатит Б, както и настинките. Заедно с колегата Тони Уотърсън, който е начело на микробиологичните проучвания и кани Джун да се върне от Канада обратно във Великобритания, както и с д-р Дейвид Тайръл, работят над вирус, наречен В814. Защо той е по-специален?

    Прилича на грипните вируси, но не съвсем. Под микроскопа на Джун всъщност се появява вирус с корона. Поне така изглежда. Подобни частици тя вече е наблюдавала в изследванията си на хепатит при мишките и инфекциозен бронхит при домашните птици.Джун е убедена, че става въпрос за нещо съвсем ново. Първият ѝ доклад по темата обаче е отхвърлен с аргумента:

    „Това са просто нискокачествени снимки на обикновен грипен вирус”.

    През 1965 г. авторитетното научно списание British Medica Journal за първи път публикува статия за откритието. Първите снимки на вируса са показани в списанието за обща вирусология две години по-късно, а думата „коронавирус” се ражда след среща между Алмейда, Тайръл и Уотърсън, които наблюдавали красивите и точно изображения под електронния микроскоп на Джун. Те показвали съвсем ясно короната, която всички днес познаваме болезнено добре.
  • 35 .....

    5 1 Отговор
    Това същото СЗО измисли и името Covid-19, още докато вирусът беше в Китай, вместо да ни информира, че цял свят ще пламне и да се спрат полетите за и от Китай. Министрите на ЕС се радваха колко сме братски, велики и безстрашни.
    Сега пак имена мислят и призовават за ваксини, за които изобщо не се знае дали ще са ефективни стещу този щам.
    А какво стана с вирусът в Китай? Сложиха си китайската ваксина и май забравиха за всички щамове. За нашите модерни, европейски и световни ваксини се налага и 3, 4 доза, ама не се знае дали действат срещу щам” пореден”. Как става това? Ако китайската е толкова ефективна ( в което се съмнявам) защо не я предлагат и тук? Или Китай е блокирал входа на хората от Европа и САЩ ?
  • 36 4 Ангел от апокалипса на 10ан

    1 0 Отговор
    е Пелин Чернобил а 5 Ангел от апокалипса на 10ан ще порази човеците които не почитат Господ
  • 37 Tamerlan

    4 0 Отговор
    Очакваме новиртя варианти - филиповци и факултето
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Майна

    11 1 Отговор
    Цялата работа е нагласена престъпна измама, вкоренена в измама и зло. Това никога няма да свърши със спазването му . Хората по света трябва мирно да се вдигнат и да застанат силно срещу кампаниите на страха, биотероризма и управлявания от правителството геноцид.

    Причината, поради която това „страшно“ току-що беше пуснато в координирана кампания за медиен страх, разбира се, е, че човечеството се събужда и се научава да се противопоставя на covid тиранията . Така че глобалистите удвояват атаките си срещу човечеството, размразявайки още биологични оръжия от колекцията на фризера на Фаучи, докато разтърсват психиката на населението с безмилостни медийни кампании за страх.

    Добрата новина във всичко това? Ако имате естествен имунитет срещу covid, естествено сте имунизирани и срещу всички варианти .

    Но забравените маси, които вече са взели ранните инжекции на covid, са унищожили голяма част от имунната им функция , което означава, че сега са изключително уязвими към всеки нов реален вариант, който може да се появи, ако приемем, че изобщо съществуват.

    Забележете също колко удобно е времето за всичко това, когато медиите сега имат извинение защо толкова много ваксинирани хора умират и имат компрометирана имунна система . Виновен е варианта!

    В крайна сметка? Ако се съобразяваш, умираш.

    Не се съобразявайте.

    Коментиран от #42

  • 40 Сивата чапла

    7 0 Отговор
    По опасен от вируса СЗО незнам
  • 41 Анонимен

    1 4 Отговор
    Ваксиниран съм с всички ваксини задължителните, с янсен и както върви и с някоя друга, жив съм, има хора ваксинирани по няколко пъти, те ваксините няма да ни убият, но дрогата, и невежеството със сигурност.

    Коментиран от #45

  • 42 КАКВА ИЗМАМА

    8 0 Отговор

    До коментар #39 от "Майна":

    ТЕРОРИСТИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ И ЧЕНГЕТАТА БЪЛГАРСКИ ЕНИЧАРИ ВЕЧЕ НИ ВЗЕМАТ МЯТКИТЕ ЗА ДЪРВЕНО ПАРДЕСЮ
  • 43 Guest

    11 0 Отговор
    Е как така вчера хо откриха в Африка , и днес вече го намериха в Европа , много съмнителна работа като по поръчка

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 .....

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Анонимен":

    То промлемът не е че ваксините няма да ни убият, а че може да убие и 1.Още повече, когато въпросната ваксина всъщност не е минала през времето, за да се докаже, че може да бъде ваксина. За няколко месеца 3 дози?Каква друга такава ваксина съществува в света?
  • 46 От глупав по-глупав

    2 6 Отговор

    До коментар #26 от "ВИРУСНЕМА":

    Вирус няма и Земята е плоска, а?! Много плоски в БГ, то затова и държавата я няма никаква!
  • 47 Смех

    1 0 Отговор
    Следващия ще е мегатрон или оптимус прайм...
  • 48 Най-страшния вирус

    5 0 Отговор
    е СЗО (САТАНИСТИ ЗЛОВЕЩИ ОЛИГОФРЕНИ)
  • 49 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "XXX":

    Омикрон 1000,1001,1002....Омега100000,100001,100002...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 селтак

    0 0 Отговор
    СЗО,отключи началото на края на зземната цивилизация! Слуги на тъмнината и страданието! Институция, слуга на тъмните сили и империята на злото ФАЩ!
  • 52 Смех

    0 0 Отговор
    Интересно какво буди толкова, при условие че здравния министър на Южна Африка казва, че не разбира какво се шашкат всички при условие, че там случаите имат много леки симптоми...
    И после ми кажете че тва не е конспирация...
  • 53 dad

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ОБИЧАЙНИТЕ":

    Не, стандартните мутации водят до по-заразни, но по-безопасни за организзма вируси.