Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 18:27 6 412 6

Непознатите свойства на печените ябълки

  • ябълки-
  • десерт-
  • печени ябълки-
  • полезно-
  • здравословно хранене

Ето защо някои хора трябва да ядат печени ябълки по-често

Непознатите свойства на печените ябълки - 1
Снимка: Shutterstock

Ябълките са едни от най-полезните плодове. За щастие са и от най-разпространените в цял свят. В тях се съдържат огромни количества витамини А, В, Е, С, както и натрий, мед, йод, фосфор, калий и редица други полезни вещества. Когато решим да си приготвим печени ябълки с мед и орехи или спазвайки друга любима рецепта, трябва да знаем, че плодът съумява да запази голяма част от полезните си вещества, независимо, че преминава през термична обработка.

Какво трябва да знаем за печените ябълки?

Печените ябълки са полезни за нас. Вкусовите им качества по нищо не отстъпват на всички онези вредни десерти, претъпкани със захари. Важно е да знаете, че когато преминат през термична обработка, плодовете губят своята киселинност. Дори да имате известни здравословни проблеми със стомаха, съвсем спокойно можете да ги консумирате, без да се тревожите, че ще изпитате дискомфорт. Дори е препоръчително хората, които имат гастрит, да похапват от печените плодове. Освен всичко останало, което споменахме до момента, печените ябълки влияят благоприятно и на кожата на лицето, като успяват да я подмладят и да забавят появата на бръчките.

Специалистите съветват хората, които страдат от сърдечно – съдови заболявания, също да се възползват от свойствата на печените ябълки. Тези вкусни плодове, приготвени по любимата ни рецепта, са полезни и за бъбреците, както и за образуването на костна тъкан. Хората с хипертония също е препоръчително да ги похапват, защото консумацията на печени ябълки може да помогне за нормализирането на кръвното налягане. Приготвянето на тази вкусотия е много лесно. Нужно е да почистите плодовете с вода, да ги разрежете на две и да ги поръсите с канела, орехи и мед. Не е желателно да използвате захар, защото плодовете притежават естествена сладост. Пекат се на бавен огън, докато омекнат и са приятни за похапване.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с магарето

    8 0 Отговор
    като не е желателно захар защото притежават естествена сладост меда за какво е?

    Коментиран от #2

  • 2 розово

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "оня с магарето":

    Хранителна добавка ама не от онези които ги рекламират и майките ги дават на децата за имунитет.

    Коментиран от #3

  • 3 оня с магарето

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "розово":

    ако меда е истински по добре да се сложи после след печенето иначе ментето е не по различно от чистата захар
  • 4 Медунчо

    15 0 Отговор
    Мед категорично - НЕ !!!!!! Защото е доказано, че при температури над 50-60 градуса Целзий медът губи всички свои полезни свойства!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.