Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 19:05 5 698 82

Добрата новина: Омикрон няма да причини тежко заболяване при ваксинираните!

  • угур шахин-
  • байонтех-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Въпреки това Угур Шахин отбеляза, че новата мутация може да предизвика повече инфекции сред вече имунизираните

Добрата новина: Омикрон няма да причини тежко заболяване при ваксинираните! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съоснователят на BioNTech Угур Шахин заяви във вторник, че има малък шанс новорегистрираният вариант на коронавирус Омикрон да причини тежко Covid заболяване при ваксинираните хора.

В интервю за "Уолстрийт джърнъл", публикувано във вторник, д-р Шахин настоя, че "планът остава същият: ускорете прилагането на трета усилваща ваксинационна доза". Същевременно той призовава хората "да не откачат".

Въпреки това Угур Шахин отбеляза, че новата мутация може да предизвика повече инфекции сред вече ваксинираните.

"Нашето убеждение, че ваксините действат срещу варианта Омикрон, се корени в науката: ако вирусът постигне имунно бягство, той го постига срещу антитела, но има второ ниво на имунен отговор, което предпазва от тежко заболяване – Т-клетките“, каза той в интервюто си за "Уолстрийт джърнъл".

По-рано във вторник главният изпълнителен директор на компанията Moderna Стефан Бансел хвърли в нов смут световните капиталови пазари, като заяви, че очаква вече разработените ваксини срещу Covid-19 да бъдат по-малко ефективни в отговора на варианта на коронавируса Омикрон в сравнение с начина, по който те са ефективни спрямо Делта варианта.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХАХАХ

    101 9 Отговор
    както и при неваксинираните, а за прекаралите ковид да не говорим!!!
  • 2 Дуай Липа

    125 12 Отговор
    стига лъгали, няма да причини нищо на никой, африканците казаха, че е безобиден

    Коментиран от #46

  • 3 Професора

    56 8 Отговор
    Щом доктор - ушите и доктор - снайпер 50 цола го твърдят!
  • 4 ЖУЖИ

    8 34 Отговор
    А ДАНО АМА НАДА ЛИ
  • 5 гадно

    119 7 Отговор
    Вече толкова се овъртяха с тия мутации и ваксини, че вече и ваксърите не им вЕрват камо ли пък антиваксърите.

    Коментиран от #23

  • 6 Ковидарите

    83 4 Отговор
    "... настоя, че "планът остава същият..." Слушайте марионетките на Ковидарите, кво ви "разправвт" и се сещайте!!!
  • 7 отегчен

    70 4 Отговор
    Продадоха си ваксините, идва ред и на лекарствата.
  • 8 Майна

    55 4 Отговор
    Новият вариант на истерия произхожда от Imperial College UK, дом на опозорена, корумпирана академична институция за моделиране, която прозелитизира блокирането на западния свят. По време на COVID Mania Imperial е източник на безброй версии на пропагандата на „нов щам“. Институцията не участва само в калпаво моделиране. Това едновременно разпалва лудостта и изисква поредица от тоталитарни мерки, за да се справят с техните погрешни наративни творения.

    Новата кампания за плашене на варианта възникна по-рано тази седмица с нишка в Twitter от Том Пийкок, постдок в ранните си 30-те, който работи в Imperial College London. Той задейства скоростите чрез своята тревожна интерпретация на варианта, описвайки новия щам като „наистина ужасен мутационен профил на Спайк“.
  • 9 Гост

    85 9 Отговор
    ХОРА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ ВСИЯКО СЕ ПРАВИ ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИ С ТАЗИ ,,ТЕЧНОСТ,,...............................ЗАЩО ЛИ.....?ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ.....
  • 10 Privat Spase

    79 8 Отговор
    Върти върти и суче и пак до ваксите го докарват! Пак няма да се боцна не ми се става мутант.

    Коментиран от #26, #51

  • 11 ХАХАХАХАХ

    76 5 Отговор
    Очевадно опасността от ковид премина. Да му мислят ваксинираните за страничните ефекти от ваксините. Губернаторът на Калифорния има тежки усложнения след втори или трети удар с отрова.
  • 12 Майна

    49 4 Отговор
    Пропагандата на Южна Африка/Ботсвана „Nu strain“ разчита на същата кампания за страх, но ребрандирана версия. Това е абсолютно същата игра.

    Миналата година започна с Ерик Волц, епидемиолог от Imperial College London, който твърди, че новият щам е със 70% по-предаваем. Точният му език по-късно беше повторен от премиера Джонсън, за да оправдае блокирането му.

    Преди Nu, най-новият плашещ, най-известен като „вариантът на Delta“, имаше подобна вирусна маркетингова кампания зад появата си.

    По-специално, отделите по вирусология и епидемиология на Imperial са получили невероятни суми финансиране от фондация Гейтс, най-влиятелният двигател в света на глобалната политика за „обществено здраве“ . Според преглед на техните публични записи, Gates Inc е доставила близо 300 милиона долара на Imperial College London.
  • 13 тц тц

    37 3 Отговор
    Еее, да се успокот, че ще живеят 1000години. Не ваксинираните да ходим ли да съ поръчваме дървени пардесюта.
  • 14 Майна

    57 5 Отговор
    Те ЛЪЖАТ и ЗНАЯТ ,че БУДНИТЕ ЗНАЯТ....ТЕ НИ ИЗНАСИЛВАТ , карат ни да преклоним глави и да приемем отровата, СМАЧКВАТ ни като ни отнемат СВОБОДАТА!!!! КАК ЩЕ ГО НАПРАВИМ, НО ТРЯБВА ДА ВОЮВАМЕ ЗА СЕБЕ СИ, ДЕЦАТА СИ ЬА...ЧОВЕЦИТЕ, КАКВИТО СМЕ

    Коментиран от #19

  • 15 ????

    95 6 Отговор
    Абе стига лъжи и пропаганда бе! 30 години живях по времето на ТЖ толкова пропаганда не си спомням, в сравнение с последните 2 години за този вирус и свързаната с него ваксина. Кога разбрахте, че ваксинираните ще го изкарат леко? Откъде бе, няма ли някой смел лекар, биолог имуннолог, Вирусолог да разкъса най сетне тази паяжина.

    Коментиран от #76

  • 16 Рембиш

    64 4 Отговор
    За да не лъсне истината с измислените вакси си измислят нови разновидности! Това им е последния напън да си продават разтворите.
  • 17 Мародер

    72 2 Отговор
    Няма а и никога не е имало по отвратителна пропагандна кампания от тази за ваксинирането с нищо не помагащите ковид ваксини! Надявам се един ден всички учатвали в това античовешки начинание да бъдат изправени пред правосъдието и както фашистките военопрестъпници от втората световна война получат справедливо наказание включващо и смъртно наказание!

    Коментиран от #22

  • 18 ха ха аха

    48 3 Отговор
    Верно ли!? Ама вие хептем ни взехте за мезе. Може да не съм епидемиолог, но мога да чета. Има и други медии и места за четене, да сте наясно!
  • 19 324

    33 4 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Как ще воюваш, я кажи? Чета, навсякъде преклонение главици , навсякъде ваксинираните потриват доволно ръце, въпреки, че сигурно са изтеглили късата клечка, но унижението, на което са подложени другите ги сгрява и утре ще скочат без проблем на тези, които не са.
  • 20 Пипи Чорапчето

    43 2 Отговор
    А разберете се с оня на СЗО, че той вече е с кърпите с оцета;))
    Иначе - и аз, ако за 3 месеца само бях станала милиардер, горещо щях да апелирам за масовата ваксинация - колкото повече, толкова повече - то и Мечо Пух даже го е прозрял:)))
  • 21 Рошко

    32 2 Отговор
    Тез голяма лебов завъртяхс със сзо, ама най спечели бил гел
  • 22 Ramires

    44 3 Отговор

    До коментар #17 от "Мародер":

    Глобална пропаганда платена от едно място от някой с много пари и влияние!Затова теябва да се внимава с кой дружиш и къде членуваш виж в Беларус такива проблеми нямат защото са независими.
  • 23 Още малко

    37 2 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Накрая ще се обърнат срещу тях и ваксинираните. Те тогава д.пе да им е яко!
  • 24 Майна

    29 2 Отговор
    Д-р Върнър Коулман , висш медик изнесе резултати от клинично ИЗСЛЕДВАНЕ НА ,,ВАКСАТА ,, на тези МИНАЛАТА СЕДМИЦА И УДАРИ ЗВЪНЕЦА ЗА НЕЗАБАВНО СПИРАНЕ !!!,,Пропагандата на Южна Африка/Ботсвана „Nu strain“ разчита на същата кампания за страх, но ребрандирана версия. Това е абсолютно същата игра.

    Миналата година започна с Ерик Волц, епидемиолог от Imperial College London, който твърди, че новият щам е със 70% по-предаваем. Точният му език по-късно беше повторен от премиера Джонсън, за да оправдае блокирането му.

    Преди Nu, най-новият плашещ, най-известен като „вариантът на Delta“, имаше подобна вирусна маркетингова кампания зад появата си.

    По-специално, отделите по вирусология и епидемиология на Imperial са получили невероятни суми финансиране от фондация Гейтс, най-влиятелният двигател в света на глобалната политика за „обществено здраве“ . Според преглед на техните публични записи, Gates Inc е доставила близо 300 милиона долара на Imperial College London.,, А ВЪТРЕШНОТО УБЕЖДЕНИЕ НА ТЕЗИ ИЗРОДИ Е ПОДПЛАТЕНО С НЕ НОСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ!!!!!!
  • 25 Васил

    12 3 Отговор
    Ох олекна ми пускам си порното
  • 26 Тъп

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Privat Spase":

    След втора доза пия питие повече.

    Коментиран от #30

  • 27 Грульо

    34 2 Отговор
    Тез изкараха, че ваксинираните са безсмъртни. :D Едва ли вече има някой да им вярва, има само такива, които не искат да признаят измамата, но и това ще стане някога, но по-бавно.
  • 28 Юсуф

    38 2 Отговор
    НА ТИЯ ИМ БИЛО ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ПОНЕЖЕ ТАКИВА БИЛИ ПРАВИЛАТА.ТОВА СА ТЕХНИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОС ДАЛИ СА ВАКСИНИРАНИ.
  • 29 Раданч Татлъту

    6 38 Отговор
    За съжаление омикронъ ще избие всички преболедували и неваксинирани!😢☠😢☠😢🤡🥳👍

    Коментиран от #54

  • 30 Privat Spase

    16 2 Отговор

    До коментар #26 от "Тъп":

    ,, Острова на доктор Моро " глобален мащаб!
  • 31 Бг Турчин

    55 3 Отговор
    Същото се отнася и за неваксинираните. Интересно е че в ЕС вече си имаме една Северна Корея в лицето на Австрия. Германия и Гърция също отиват натам. България е много по свободна и демократична от тези "цивилизовани" държави.
  • 32 MAN

    39 4 Отговор
    ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ФАЙЗЕР И МОДЕРНА ДА БЪРКАТ ЧОВЕШКОТО ДНК.
    ТОВА Е ПУЛЕН АБСУРД.

    Коментиран от #37, #38

  • 33 Ами ...

    10 1 Отговор
    Хич не ми пука.
  • 34 Гладкомозъчна печена 🎃

    3 0 Отговор
    За разлика от,,Мегатрон,,.
  • 35 Лекар

    2 9 Отговор
    Добра новина.Браво
  • 36 МДААА

    18 1 Отговор
    PSYCHO-BIO-WARFARE: ОМИКРОН ИСТЕРИЯ е вирус на ума без основа във физическата реалност... всичко това е игра на ума, за да накара хората да се самоубият
  • 37 Шоо

    3 19 Отговор

    До коментар #32 от "MAN":

    Пулен абсурд ти е гладкия мозък. Ваксините са РНК и никакво ДНК не бъркат.

    Коментиран от #62

  • 38 Шоо

    2 24 Отговор

    До коментар #32 от "MAN":

    Пулен абсурд ти е гладкия мозък. Ваксините са РНК и никакво ДНК не бъркат.

    Коментиран от #39, #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БАН

    23 1 Отговор
    Някой може ли да ми обясни какво правят разни математици във почти всяка новинарска емисия в повечето телевизии.Интересува ме ако някой може да сподели какъв е хонорарът им при три минутни появяване на телевизионният екран.

    Коментиран от #61

  • 43 ДУХЪТ НА КОЛЕДА🎅

    7 1 Отговор
    ВЕЧЕ СЕ УСЕЩА В...ДЪХА НА ОМИКРОН 🌚
  • 44 баба ти от Пловдив

    4 0 Отговор
    омикрон- болните от спин удря! а сарс 2 - диабет !
  • 45 Васил

    14 1 Отговор
    ЦЕЛТА НА СЗО ДО КРАЯ НА 2022 Е 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА Е ВАКСИНИРАНО! ТЕ УПРАВЛЯВАТ ПРАВИТЕЛСТВАТА...
  • 46 КО РЕЧИ КО

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дуай Липа":

    ТИЯ 🌚🌚🌚 ДЕКА НЕМА КВО ДА РУЧАТ ОНИ ЛИ СА С ВИРУСНА КОМПЕТЕНТНОСТ😂🤔
  • 47 От първа ръка

    15 1 Отговор
    Към днешна дата в света се разработват 326 продукта, никой от които не се нарича от СЗО другояче, освен "кандидат-ваксина". 194 са на етап предклинична разработка, 132 са в различни фази на клинични изпитвания. Регистърът с информацията, дадена от производителите, е публично достъпен на сайта на СЗО.

    Следователно според терминологията на СЗО на всички съгласни и желаещи по света в момента се поставя "кандидат-ваксина".

    За какви "убеждения" става дума?

    Държавите, които отсега въвеждат бъдещо задължение за ваксиниране, знаят ли на коя дата кой от тези продукти ще получи окончателно разрешение за употреба в неизвънредна обстановка? И гражданите им с какво ще бъдат длъжни да се ваксинират - с това, което бъде одобрено първо ли ?
  • 48 ХИХИ

    10 1 Отговор
    а преболедувалите? тях кучета ги яли! не са си платили такса спокойствие!
  • 49 Jokera

    8 1 Отговор
    Ноще причини "тежко забогатяване" !
  • 50 Jokera

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "ХАХАХАХАХАХА":

    Никога,ама никога няма те разбере тоя.Най вероятно е с килийно образования и часовете по биология в 4 и нагоре са му минали и се е чевствал като все едно е в китайски ВУЗ с изучаване на квантова физика без да знае и бъкел китайски.
  • 51 джурналист

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "Privat Spase":

    Има интервю с Огур Шахин! На въпроса "Вие ваксинирахте ли се?" се е усмихнал...След по-настойчиво питане - "Не, такава е политиката на фирмата!". Разбира се, че днешните сатано-глобалисти, не биха повторили грешката на семейство Кюри (други трябва да са опитните зайчета).
  • 52 Конаре

    9 1 Отговор
    Тия двата уйгура няма ли китайски превъзпитателен лагер за тях че вече не мога да ги гледам.
  • 53 Ник Коле

    6 1 Отговор
    Съвсем се обърках, вече се чудя, дали да си ударя един бустер или да чакам Модерна да разработи новата ваксина за Омикрона.
  • 54 А де ве

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Раданч Татлъту":

    Ходи се ваксай
  • 55 тъкача

    14 1 Отговор
    Още по-добрата новина е,че няма да причини тежко заболяване и при неваксинираните.
  • 56 Когато започнат да умират повече

    3 13 Отговор
    Ваксинирани отколкото неваксинирани тогава може и да се замисля дали ваксините наистина не помагат. Като гледам обаче кои изнасят в чували от интензивните отделения, разбирам, че това време още не е дошло.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Поговорков

    9 0 Отговор
    и Истината е близоооо- ...абсолютната власт отравя човека, който я притежава. - Джийн Сасън
    Когато искат да убият кучето, казват, че е бясно.
    Арменска поговорка
    От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата - мед.
    И двете могат да бъдат полезни, ако не се прекалява с тях.
    Арменска поговорка
    В страната на слепите едноокият е цар.
    Индийска поговорка
    Ако не можеш да победиш някого, съюзи се с него.
    Индийска поговорка
    Здавият просяк е по - щастлив от болният Крал ...За здравето с разум

    Коментиран от #59

  • 59 СКОРО И АЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Поговорков":

    СЯДАМ ПРЕД ПАРЛАМЕНТУ НА СТЪПАЛАТА И СЛАГАМ КАЛПАКА А ВЕЧЕР АКО НЕ ПУСНАТ НИЩО ОТ КРАДНАТОТО АЗ СИ ВЗЕМАМ ПО 100 ЕВРО ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО ЧЕ АКО СЪМ ЛАКОМ ЩЕ МА ФАНАТ ,ПО ДОБРЕ ПО МАЛКО АМА ВСЕКИ ДЕН
  • 60 лъжци

    9 1 Отговор
    Лъжливи Боклуци !!!!
  • 61 щщд

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "БАН":

    Може. Правят пари.
  • 62 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Шоо":

    Скоро ще го разбереш "абсурда" когато се състариш без време, защото до това води т. н. "ваксинация"...

    Коментиран от #64

  • 63 label

    12 1 Отговор
    Първо беше доброволна ваксинация. Тя не даде желания резултат. Въведоха зелени сертификати и след време видяха че те не работят както очакваха и започнаха с по-драстични мерки мерки. Не ваксинираните в Австрия отнасят 7200 евро глоба и затвор 4 месеца. В Гърция всеки не ваксиниран от 60г. нагоре ако не се ваксинира отнася глоба от 100 евро на месец. Какво ли ще е следващото?
  • 64 А някои неваксинирани

    7 8 Отговор

    До коментар #62 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Изобщо не остаряват, остават си на толкова на колкото са ги взели в интензивното.

    Коментиран от #65, #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 На снимката

    6 2 Отговор
    са двама от главните мошеници .
  • 67 Съжалявам

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "умен простак":

    Не мога да живея в измисленият ви свят който напускате само през комините на крематориумите 😂😂😂
  • 68 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "А някои неваксинирани":

    Точно така, върху паметника...
  • 69 Човек от щаба

    3 2 Отговор
    Е точно тази новина чаках през всичките пет дни, откакто казаха, че има нов вирус! Първоначално казаха 2 седмици, но бях сигурен, че ще ни зарадват по-рано. Добра и очаквана новина, даже по-очаквана, отколкото добра!
  • 70 Сатанистите на снимката

    3 0 Отговор
    зловещо се хилят... 🤮
  • 71 ivan

    4 0 Отговор
    хаахахахх това е новата мантра,понеже е нов 6там,ваксините няма да предпазват,но 6те го карате по леко,евентуално оба4е ахаххахахах и с това обяснение искат 3 доза и след това 4 да се знае
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 престъпници

    6 1 Отговор
    Oфициaлнaтa бaзa дaнни нa Eврoпeйcкия cъюз oтчитa 30,551 cмъртни cлучaи и 1,163,356 нeжeлaни лeкaрcтвeни рeaкции oт кoвит прeпaрaти Пфайзeр, Мoдeрна, Джoнcън и Джoнcън, и Acтрa зeнекa дo нoeмври 13, 2021 въз ocнoвa нa дaннитe, прeдcтaвeни в нeгoвaтa cиcтeмa.

    Коментиран от #78

  • 75 Джаки

    2 0 Отговор
    Онурчо бодна ли се вече или още отстъпва на по - нуждаещите?
  • 76 пфууууу

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "????":

    Именно! Тогава и членството в БКП не беше задължително, както сега да се ваксинираш, просто без думи! Това е тоталитаризъм - политиката на ЕС.
  • 77 Айсамани

    3 0 Отговор
    :)))))))))))))))))))))))))))))))Циркаджии:))))))))))))))))))))))))Демагози!:)))))))))).Това нова пропаганда да се бодат хората ли е?:))))))))))Смешници,паля4овци,времето ви изтича!.Кой,каквото надроби,това сърба!
  • 78 Жмръц

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "престъпници":

    И като сметнеш,че тези данни са силно занижени...Както пък заболели и починали от кофит-силно увеличени.
  • 79 miro

    1 1 Отговор
    лошат е каквото и да говорите няма да се ваксинирам.
  • 80 Реалист

    0 0 Отговор
    Притчи 10:18 - Който таи омраза, има лъжливи устни;
    и който възгласява клевета, е безумен.
  • 81 Кмета

    1 0 Отговор
    XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!Печатницата за пари работи с пълна сила ама като се качите горе оня на входа ги взема!
  • 82 koko здраво оре

    0 0 Отговор
    ще си бия и четвърта за всеки случай аз вярвам в медицината