Last news in Fakti

1 Декември, 2021 18:34 1 252 19

Д-р Златанов: Обмисляме тестване на учениците веднъж седмично

  • д-р златанов-
  • тестване-
  • ученици-
  • веднъж в седмицата

Решението може да бъде взето още утре, заяви зам.-здравният министър

Д-р Златанов: Обмисляме тестване на учениците веднъж седмично - 1
Снимка: NovaNews

Здравното министерство обмисля учениците от червените зони на разпространение на COVID да се тестват само веднъж седмично. Решението може да бъде взето още утре. Това обяви заместник-здравният министър д-р Александър Златанов в предаването „Денят на живо”.

„Обмисляме този вариант, чакаме да го обсъдим с целия екип на здравния контрол. Още от утре може би ще въведем този вариант”, заяви д-р Златанов.

По думите му всички ученици ще се върнат в училище, веднага щом се осигури безопасна среда. "Това означава да се създадат условия, в които да не се позволи разпространение на вируса" обясни той.

За него е недопустимо учениците да плащат да отидат на училище. "Трябва да се даде равна възможност за всички деца да отидат присъствено на училище. Тестовете трябва да бъдат 100% безплатни", смята д-р Златанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 2 Отговор
    Стига глупости!Дойде коледната ваканция.
  • 2 Истина

    20 2 Отговор
    Предатели
  • 3 честен ционист

    6 3 Отговор
    Мисленето го остави на нас, ти си само да декламираш. Не като теб да се изцепваш, че един заразен заразявал по 17 от свой ред. Затова по-добре не се прави, че мислиш, а чети там, каквото сме ти написали.
  • 4 др Гей Билтс

    8 3 Отговор
    Тоя е доктор, колкото и аз съм, с тая разлика, че аз съм по-компетентен и без да съм бил на една лекция по анатомия на човешкото тяло за разлика от тая черна станция.
  • 5 А защо трябва

    15 3 Отговор
    Да се тестват въобще? Епидемия ли има (200/10000 - това е критерия) ? Хората са достатъчно отговорни и не пускат децата си болни на училище.
  • 6 Тъпоъгълници

    10 2 Отговор
    Обмислям не е дума, която може да се свърже с вас слуги, вие сте слушам и изпълнявам, като нещото което избрахте за президент.
  • 7 Тестовете

    3 0 Отговор
    Не са 100% безплатни, а 1000000¹⁰⁰%
  • 8 ХА ХА ХА

    8 0 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ ЗЛАТАНОВ , ВИЕ ТЪЙ СТЕ ОБЪРКАНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ , ЧЕ ХОРАТА ЩЕ СИ ОТДЪХНАТ , КОГАТО ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ТАМ КЪДЕТО СЕ НАМИРАТЕ !!! ТО НЕ СЕ ЗНАЕ СЛЕД ВАС КОЙ НЕКАДЪРНИК ОТ НОВИТЕ КАНДИДАТ УПРАВЛЯВАЩИ , ЩЕ СЕДНЕ И ПАК ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ОПИТВА КАКВО ЩЕ СТАНЕ ? НАЛИ МНОГО ИСКАХТЕ И ЖАДУВАХТЕ ЗА ТАЯ ВЛАСТ .....ЕТО ВИ Я ...НО СЕГА НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ДА ПРАВИТЕ СЪС НЕЯ !!!!
  • 9 На тоя Фатмака му е набил канчето и сега

    2 1 Отговор
    Само пелтечи и нищо не може да каже ......поне да беше му го написал на листче ....както той чете речите си , щеше да каже повече доктора !!!
  • 10 ХА ХА ХА

    6 1 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ , ЧЕ ТОЯ ДОКТОР ВИ ОПЕРИРА ....??
  • 11 хихи

    6 0 Отговор
    Сега да попитам? Пак?
    Като тествате децата в училище, кого пазите? "Ваксинираните" и Неваксинираните учители, коитоп пък заедно са преносители??????
    Значи влизат неразани деца в училище и пипват инфекцията!!! Носят е вкъщи!!! хи хи хи хи малоумщини хихиххи
  • 12 Вие

    2 0 Отговор
    С какво обмисляте, като го нямате?Плащате на лудите да мислят и говорят от ваше име
  • 13 висок

    4 0 Отговор
    Как по веднъж бе! Кацаров е поръчал 4 млн броя тестове по 32 лв. Това знаеш ли каква комисионна е за него? Сега да му намалиш далаверата наполовина....
  • 14 Рошко

    3 0 Отговор
    А такива като вас мисля че трябва да ви тестваме всеки ден
  • 15 Киро Жарта

    2 0 Отговор
    Колкото да не е без хич! Най"-добре е веднъж годишно!!!
  • 16 Смех

    2 0 Отговор
    предлагам веднъж на век
  • 17 Доктор Ох Боли

    4 0 Отговор
    Мисля вие да се тествате веднаж седмично и да ви гледа цяла Българията цирка дето го правите толкова време
  • 18 malii

    3 0 Отговор
    Няма как вече да ви вярваме,че мислите за здравето на децата ни,след като цяла сутрин учениците чакат с часове, на студа, един до друг, в грипно време...за тестове, които родителите ще платят.В същото време служителите в държавните институции си седят на топло, с безплатни /платени от нас/ тестове...Значи не ви трябват тестове, направени пред всички, а по добре - в лаборатории...
  • 19 Фермер

    1 0 Отговор
    Мерките са неприсъщи за свободно и демократично общество и всички които ги прилагат привеждайки, незаконосъобразната заповед в изпълнение, ще носят персонална административна, административно –наказателна, наказателна и имуществена отговорност по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.
    Според действащата нормативна уредба и решенията на Върховен административен съд на РБ е забранена дерогацията на нормотворческа дейност. Министърът може да има нормотворческа дейност под формата на наредби и правилници. Не може заповедта на министъра като общ административен акт да дерогира нормативни документи с по-висок ранг – Закони, Кодекси и КРБ.
    При отмяна на действието на тази незаконосъобразна заповед, всички нанесени имуществени и неимуществени вреди ще бъдат търсени и от органите, прилагащи тази отменена заповед. Имайте предвид, че дори да не я отмени съда, а това да се случи в резултат на отмяната от самия министър, всички актове и действия, произведени на основание тази заповед се считат за отменени, а отговорността за нанесените вреди ще бъде понесена от органите, които са я прилагали и не са поискали изрично тя да бъде потвърдена за прилагане от тяхна страна с изрични указания. В този смисъл има достатъчно съдебна практика на административните съдилища.

    Из документ от страницата във фейсбук на Пламен Пасков.
    На страницата ще намерите документи за подаване в съда и други институции за нарушаване на вашите права във връзка с т.н.пандемия