Last news in Fakti

1 Декември, 2021 18:32 1 643 7

Огнище на менингит в столична детска градина

  • менингит-
  • детска градина-
  • софия

Организирана е онлайн среща на родителите

Огнище на менингит в столична детска градина - 1
Снимка: БГНЕС

Преустановява се присъственото обучение в столичната детска градина „Вълшебство“ в кв. „Павлово“ заради бактериален менингит сред децата, съобщиха от Столична община.

На 29 ноември СРЗИ са взели проби от 31 деца и 8 души от персонала, които са били контактни на инфектирано дете. Резултатите показват, че 16 деца и 2 възрастни са положителни за наличие на менингокок. Веднага след установяване на положителните случаи е организирано изследването на децата от другите 10 групи, посещаващи детската градина.

„На 30 ноември директорът на детската градина изпрати резултатите на всеки от родителите на изследваните до момента деца. На родителите беше предоставено и допълнително разяснение, изготвено от консултанта на Столична община проф. Кантарджиев. Според експертите носителството на този микроорганизъм в носоглътката не застрашава пряко здравето и живота на децата, но се прилага профилактика с антибиотици“, уточняват от Столична община.

Организирана е онлайн среща на родителите на децата от първата изследвана група с проф. Кантарджиев за допълнителни разяснения как трябва да действат.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    2 5 Отговор
    Корона 👑
  • 2 Професор

    4 8 Отговор
    Ваксината на Фазер пази от менингит. Дори и и да се заразят хората го карат без симптоми. Доброволно-задължителна ваксинация през 6 месеца защитава ефективно от менингит.
  • 3 Дара

    23 1 Отговор
    Ето това е една болест, която наистина е много опасна. Но кой го интересува??? Бръщолевят само Корона, Корона..... Кухи тъпани.
  • 4 Бобо

    11 1 Отговор
    Биологичното оръжие предизвиква възпаления на различни места в човешкото тяло. Така е програмирано - видовете му са доста. Някои правят възпаление веднага в белите дробове, други - в мозъка, перикардит и т.н. Вече не ми се говори даже. Всички го усетиха на гърба си.

    Коментиран от #6

  • 5 Фаро

    6 1 Отговор
    Върнаха ни отдавна забравените болести.Имаме интубирани с туберколоза в ковид отделенията а сега и менингит се появи
  • 6 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бобо":

    Чудно ми е преди 500-1000 години кой създаваше и пускаше бактерии и вируси….

    Коментиран от #7

  • 7 Бобо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Предишните вируси бяха отделни микроорганизми, които имаха логично въздействие върху човека - първо хрема, гърло, бронхит и т.н. И щамовете можеха да се изолират, тоест вирусите можеха да се видят под микроскоп. А това нещо е белтъчина, върху която е написана програма, подобно на софтуеъра, който се изписва върху свръхтънка пластина от графит. Програми може да се пишат и върху белтъчини. Така например, сегашното биологично оръжие първо атакува тимусната жлеза, като по този начин силно намалява имунитета на пострадалия. После веднага се съсирва кръвта - това препречва пътя на белите кръвни телца към заразителя. Затова много хора умират от задушаване - но то идва не от белите дробове, а от сгъстената кръв. По този начин се усеща и недостиг на кис8лород - т-н. ниска сатурация. Има и други програми - направо те хваща пневмония просто така. Не ми се обяснява повече. Но все пак ще добавя, че ваксина се прави срещу изолиран щам, а не срещу изолирана белтъчина, върху която е изписана програма. Не знам дали ме разбра. Тук трябва да се направи депрограмиране на програмата, а не да се правят традиционните ваксини, които по своето въздействие напомнят принципите на хомеопатията. Не знам, колко си голям, но май тази информация ще ти дойде в повече. Бъди здрав!