5 Декември, 2021 21:15 1 635 25

60% от учениците се връщат в клас от утре

  • училище-
  • ученици-
  • тестове-
  • коронавирус-
  • образование-
  • николай денков-
  • клас-
  • зелен сертификат

Средно по 3 деца от паралелка имат зелен сертификат

60% от учениците се връщат в клас от утре - 1
Снимка: БГНЕС

Около 60% от учениците се връщат в училище от утре. Досега само най-малките - от първи до четвърти клас, се обучаваха присъствено. Щадящите тестове за малки и големи ученици са предадени на всички училища в страната в петък и събота. Учебните заведения вече трябва да имат готовност да посрещнат учениците от 5 до 12 клас, предаде NOVA.

Образователният министър акад. Николай Денков смята, че до седмица или две повече ученици ще се върнат в клас. Ключът това да се случи е, че тестването ще е веднъж седмично - в понеделник. В професионалните гимназии се обучават ученици от 8 до 12 клас. И тъй като през последния месец само най-малките се върнаха в клас, за училището по дизайн в София утре е първият учебен ден от над 2 месеца. „В петък получихме толкова тестове, колкото са и учениците в гимназията - 565 теста”, заяви Даниела Шошова - директор на ПГ по дизайн „Елисавета Вазова”.

Средно по 3 деца от паралелка имат зелен сертификат – останалите ще трябва да се тестват, за да бъдат допуснати в клас. Трима от учителите обаче няма да участват в това тестване. „Част от тях притежават зелен сертификат, но въпреки това отказват”, коментира учителка по математика. „Да, учителите не са медицински лица, но всички много искаме вече да се върнем в училище”, каза Даниела Шошова. Най-ентусиазирани са учениците. Въпреки че е неделя, екип на NOVA среща Михаела в училищния двор. Тя е нетърпелива за утрешния ден. Тя няма зелен сертификат и въпреки притеснението си относно теста, ще се изследва.

Дебатът кои тестове са най-подходящи за големите ученици продължава. „Аз смятам, че няма никакъв проблем най-големите ученици да се тестват по другия начин. Това са щадящи тестове – не са тези, с които ви бъркат дълбоко вътре, просто се взема от носната кухина. Трябва да проведем този разговор с родителите”, заяви образователният министър акад. Николай Денков. „Когато правихме проучване какви тестове предпочитат – щадящи назални или слюнчени – те предпочетоха този вид, който министерството осигури”, посочи Даниела Шошова. Засега решението е всички ученици да се изследват с щадящи слюнчени тестове в клас. След утрешното тестване обаче на склад остават едва 80 хиляди броя. „Със сигурност те няма да стигнат. На нас ни трябват около 600 хиляди теста седмично, но очакванията са, че оттук нататък процесът ще бъде непрекъснат”, заяви Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    17 1 Отговор
    Голямо плюване ще пада преди първия учебен час.
  • 2 Майна

    18 4 Отговор
    Съгласно Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината чл.5 гласи:

    „Всяка интервенция свързана със здравето се извършва само със свободното и съзнателно изразено съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията., както и за произтичащите от нея последствия и рискове. Заинтересованото лице може да оттегли съгласието си във всеки един момент.“

    Тези тестове са незаконни, защото лицето не получава достоверна информация нито за целта, нито за естеството на интервенцията и последствията, а и рисковете!

    Вие искате ли ДНК данните на вашите деца да се използват непонятно как и непонятно от кого?!

    Коментиран от #4

  • 3 Кака Наска

    8 4 Отговор
    Винаги съм знаела, че училището е загуба на време, още повече когато оная луда физичка ми заговори в 8-ми клас за планети, сустеми, слънца и подобни пунта мари. Днешните абсурди доказват още повече промисъла ми. Деца, знайте само едно, Земята е ПЛОСКА, даскалите са едни обикновени зубрачи.
  • 4 честен ционист

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ти знаеш ли, колко струва да се извлече ДНК от плюнка?

    Коментиран от #6

  • 5 Рошко

    23 1 Отговор
    Такова детство с намордници не пожелавам на никое дете
  • 6 Майна

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Приятел, та ти нима не знаеш, че парите за ТЯХ ..не са проблем....

    Коментиран от #7

  • 7 честен ционист

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Ако им искахме ДНК-то да сме прилъгали родителите да ги доведат за кръвна проба за антигени, да са задръстили лабораториите от желаещи.. ДНК се извлича най-лесно от бели кръвни тела.
  • 8 123

    18 2 Отговор
    Гаврата с децата продължава. Гадовете ще въртят и сучат за да ги набоцкат с отровите.
  • 9 Хмм

    17 2 Отговор
    Ваксата може да е химическа каатрация. Не увреждайте децата си.
  • 10 Майна

    9 3 Отговор
    Тазгодишно издание на списание „Time“ беше озаглавено „2045 – Годината, в която човекът става безсмъртен“..... Човешки образ, който е включен с кабел във врата. Това реално не е човек, а е трансчовек (transhuman). Коваленко се е поразровила за да открие, че средата на 2019 год се е провела среща на трансхуманистите, среща във Ватикана. Там се е обсъдило създаването на „новото човечество“, така нареченото Humanity 2.0 (Човечество 2.0). Втора версия. Все едно става въпрос за виртуални хора, които е дошло време да бъдат актуализирани.

    На тази среща се е обсъждал прехода към този „трансчовешки свят“. Сега вече на много би трябвало да им се изяснява защо беше този зор през последните години с правата на ЛГБТ+ и всякакви подобни. Правело се е за да се легитимират новите създания, да се нормализират „фантастичните“ хуманоиди.

    На тази среща се е обсъждало как да бъде програмирано бъдещето ни, изкуствено човечество и др. Обърнахте ли внимание? Във Ватикана.

    Участвали са технологични, корпоративни, финансови, правителствени, академични, църковни и медийни лидери на събрание на „мислителите“ за „установяване на най-добрия път напред с човечеството и технологиите в хармония“. Досещайте се, за каква „хармония“ става въпрос.
  • 11 Майна

    5 1 Отговор
    ,,Както се разбира, сегашните хора сме „препятствие“ за успешната реализация на това „ново човечество“. За нашите читатели е пределно ясно всичко, защото пишем от 2013 год за всичко това и доста бързо могат да свържат днешните събития с този план, както се изяснява последно време от това, какво представлява съдържанието на ваксините за ковид-19. Разбира се и самите тестове и маски, дистанция и всичко друго влиза в играта.

    Точно така, промяната, или подмяната, се извършва без нашето съгласие, разбира се, и в момента тече създаването на това „изкуствено човечество“.

    Целта е във ваксиниран субект А да бъде изменена генетиката за да може възможното оплождане от неваскиниран субект Б (или обратното) – да бъде произведен желания продукт. Това е един вид генномодифицирано инвитро, за което родителите нямат достатъчно интелект да го разберат, че е това, което е. Луда работа, но такава е „новата нормалност“.
  • 12 Майна

    3 1 Отговор
    Както вече сигурно разбирате, или сте разбрали – намираме се на прага на изчезването на човешкия род. Паразитите от кръвната линия, които са контрольорите на тази реалност, както е било в миналото, искат да бъдат „боговете“ на този технологичен нов свят. Вероятно си мислят, че ще го заселят единствено със своята кръвна линия, а останалото ще бъдат някакви удобни прислужници хибриди. Както може да се досещаме и предполагаме, в даден момент тази линия също ще бъде унищожена от био-синтетичните хибриди. Земята ще се превърне в едно огромно минно землище, където ще се вадят ресурси и … общо взето това няма значение. Просто е една хипотеза.

    В близките години на 100% ще видим и създаването на съвсем нова религия, вече са положени основите. Тази религия ще включи в себе си всички основни религии и ще се превърне в част от машината на Технокрацията, която е тоталитарната идеология на тираните. Това ще е новата огромна система, в която децата ще бъдат без родители, защото в много скоро време ще бъдат отворени концентрационни лагери по целия свят, за да вкарат всяка опозиция и евентуална такава вътре. Отвън лагерите също ще бъде постоянен геноцид наврян в близалка за деца. Свят препълнен с много болни хора, които са напъхани в гета, а останалите отвън преследвани за да бъдат напъхани вътре също. Просто е една хипотеза, нали?
  • 13 Майна

    12 0 Отговор
    ТРЯБВА СЪПРОТИВА!!! ЗАЩОТО ТЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ КОНСПИРАЦИЯТА СИ! ОТ ВСЕКИ ОТ НАС ЗАВИСИ!
  • 14 Урааа..

    11 0 Отговор
    Пак ще тормозим даскалята в пряк диалог!
  • 15 Шопо

    7 7 Отговор
    До Коледа пак ще пламнем!
  • 16 фактолог

    18 2 Отговор
    ЛЪ-ЖЕШ,ЛЪ-ЖЕШ,министре! бланките, които събирахте чрез класните, не са проверени, а всички са сложени в графа/съгласни/; на 26 ученика от 1 клас са съгласни 2-3, не повече! това е престъпна измама, подигравка с ученици, родители и учители и ако се направи, значи став а с престъпното съучастие на учителите-аман от страхливи, безволеви и лакоми за пари директори и учители!
  • 17 Майна

    11 1 Отговор
    Вижте в какво ПРЕВРЪЩАТ ДЕЦАТА ВИ !!!!!,-,,..На нас ни трябват около 600 хиляди теста седмично, но очакванията са, че оттук нататък процесът ще бъде непрекъснат”, заяви Денков...БОРЕТЕ СЕ , ХОРА!!!
  • 18 Поп Алигорко

    13 2 Отговор
    ,, План Калерги,, !!! Евреите искат децата ви!!! Пазете ги! По-добре недоучени,но ЖИВИ !!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кдфи

    4 0 Отговор
    Денков евреин ли е, голям хаос и натегачество, той лично ще носи отговорност за всички заболели в системата от утре. Съдете го!
  • 21 ВАНГЕЛИС

    1 0 Отговор
    КУНЧЕВ ГЛАВНИОТ САНИТАР ОН КЕ УПРАИ БЪЛГАРИЯ ,ОН КЕ ВАКСИНИРА НАРОДОТ☝
  • 22 КОВИД ИДИОТ

    3 0 Отговор
    АЙДЕ КУНЧЕВ СТАНИ ДА ВИДИШ КОЛКО ХОРА ТЕБ ЧАКАТ ДА ГИ ТЕСТВАШ,СТИГА ПРЕГРЪЩА ТАЯ РОДА ДА НЕ ЗАРАЗИШ И ТЯХ
  • 23 Фаро

    6 0 Отговор
    Държавата да се извини на всички ученици за своята некадърност и ниско образованите служители
  • 24 Уса

    5 0 Отговор
    В моя щат Мисури се води дело срещу маските за децата в училище и ще бъде спечелено.Преди 2 седмици спечелихме делото срещу фашиста Байдън за задължителната ваксинация.Към нашия щат се включиха още 10 щата и спечелиха.От няколко дни щатите Тексас и Флорида също прибавиха към нашия щат и поведоха война срещу медицинския фашизъм на Байдън,Сорос и Рокфелер.Тръмп беше обявил СЗО за мафия и това му костваше втория мандат,но в момента набира яростна съпротива и ще отмъсти на предателите

    Коментиран от #25

  • 25 Бднднд

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Уса":

    Тръмп така ги обяви за мафия ,че чак той и дъщеря му се ваксинираха .Много умно е това което казваш :)