Last news in Fakti

22 Април, 2024 13:26 49 114 126

Русия произвежда китайски коли в германска фабрика - и се подиграва с Mercedes

  • mercedes-benz-
  • китайски автомобили-
  • русия

А ЕС не предприема никакви санкции срещу китайските производители, навлизащи стремглаво в Европа

Русия произвежда китайски коли в германска фабрика - и се подиграва с Mercedes - 1

Диктатурите в Москва и Пекин се разбират блестящо, поне на икономическо ниво. Китайската автомобилна индустрия, която се разширява в Европа, също прави сериозен бизнес в Русия. Сега вече и в бивш завод на Mercedes.

През 2019 година всичко все още беше "слънчево" за Mercedes в Русия. "Нова глава в историята на компанията в Русия" ще бъде отворена, каза тогавашният шеф на Daimler Дитер Цетше при откриването на новия автомобилен завод край Москва.

Тези времена, разбира се, свършиха. След началото на войната в Украйна Mercedes не само се оттегли от Русия , но и прекъсна всички връзки с дилърите си. Вече не можете да получавате автомобили, резервни части или софтуерни актуализации за клиенти или дилъри в Русия, поне не законно.

Mercedes напусна Русия, но дойдоха китайците

След преустановяване на дейността на Mercedes в Русия, сега се очаква автомобили отново да започнат да излизат от поточната линия на бившия завод на Mercedes в района Солнечногорск близо до Москва. Това съобщава руската информационна агенция "ТАСС" , позовавайки се на губернатора на региона Андрей Воробьов, който твърди, „че производството ще стартира още през месец май, тази година.

Но сега там ще се произвеждат китайски коли. По информация на focus.de, губернаторът Воробьов самодоволно се подиграл на Mercedes в телевизионно интервю: Той бил сигурен, че качеството на китайските автомобили, произведени в бившия завод на Mercedes, няма да бъде „по никакъв начин по-лошо“.

Все още не е обявено официално кой производител ще поеме завода на Mercedes. Добре информираният блог „Mercedes-Fans.de“ обаче съобщи, че това е компанията Chery. „Предвижда се автомобилите направени в завода на Mercedes с марка Chery да бъдат пуснати на пазара през първата половина на 2024 година.

Европейска производствена база се вписва добре в китайските планове“, се казва в блога. А някои от китайските производители, които също се наместват в ЕС с нови заводи - в Унгария (BYD) или Испания (Chery), например, правят блестящ бизнес с Русия. Останалите приятелски настроени към Русия китайски производители също започват инвазията си в Европа.

Предишните големи пазарни дялове на VW , Hyundai, Ford, Renault и т.н. бяха заграбени не само от най-големия руски автомобилен производител Lada, но и от китайците, като това се случи само за две години. Въпреки че руският пазар на автомобили все още работи на ниско ниво (1,1 милиона единици през 2023 г.), почти всяка втора кола, продадена в Русия миналата година, е била китайска.

Ето и кои китайски производители, наред с други, правят най-добър бизнес с Русия: (по информация на китайската новинарска служба Yicai Global) :

Geely - акционер в Mercedes и собственик на Volvo - продава различни модели в Русия с общо над 84 000 автомобила през 2023 година.

Chery : Популярността на производителя нараства със SUV модели като Tiggo. А въпреки бизнеса си с Русия, който е санкциониран от ЕС, Chery получава огромни суми финансиране за изграждането на нов автомобилен завод в Испания. В Германия производителят Chery стои зад марките Omoda и Jaecoo.

Great Wall : С повече от 138 000 автомобила, Great Wall преживява особено силен растеж в Русия. Особено популярни са джиповете на марката Haval. Марката Ora с електрическия малък автомобил “Funky Cat” също принадлежи на Great Wall Group - и се продава в Европа, включително и у нас.

Китайците се разширяват и в Русия, и в Европа

Между другото, бизнесът на китайците с Русия няма никакви последствия за тяхната експанзия в Европа. Европейските производители могат само да гледат това. Руският пазар наистина е доста незначителен в сравнение с този на ЕС, САЩ или Китай.

Въпреки това европейските производители трябваше да отпишат инвестиции за милиони. Renault Group беше засегната особено тежко, защото дълго време работеше с руския автомобилен гигант AвтоВАЗ (Lada). През 2022 г. Renault заяви загуба от 700 милиона евро поради оттеглянето си от Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 132 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е директива

    200 62 Отговор
    от европейската комисия ....напускане на Русия. След като тези които управляват Европа не осъзнават че европейските компании губят от измислени санкции наложени от зад океанските ни приятели които в същото време имат по-евтини суровини и енергия и дърпат европейски производители към тях няма да се оправят нещата.

    Коментиран от #36

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    189 41 Отговор
    Санкциите действат❗🤔❗
    Пазарът се разчиства❗ Страните с най-голяма територия и най-голямо население са благодарни на БайДрън 😉
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    139 31 Отговор
    БАЙДЪН СЕ РАЗГОРЕЩИ ПРИЗОВАВА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА „ИЗБЕРАТ СВОБОДАТА ПРЕД ДЕМОКРАЦИЯТА“: ‼️‼️‼️

    Коментиран от #6

  • 4 супата

    101 34 Отговор
    евроджедъряк
  • 5 Истината

    147 37 Отговор
    Уууухааа, колко праведно и евроатлантическо звучи - ама точно в момента, в който пада първият снаряд (през 2022, тези които падаха от 2014 не са важни…) и хоп шефовете и акционерите на Даймлер викат йок! Ауфвидерзеен, сгъваме цирка, нищо че сме инвестирали в нов завод, нас парите не ни интересуват, ние сме солидарни с Украйнланд (пък и с китайците, и те са хора, не може само ориз да ядат, на ти безплатен дял на руския пазар, барабар със завода…
    Да не си помислите че западните не-диктатури са се намесили да понесат Даймлера по правия път, всичко е случайно и само от филантропия и алтруизъм…
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хохо Бохо

    194 28 Отговор
    Загубите за МБ и Европа са печалба за Китай и Русия. Толкова е просто. ЕС реши да загуби в Русия, китай да печели. В бизнеса и природата празни пространства няма, празно е само в главите на жалкопаветните

    Коментиран от #43

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ХОРА БЕЗ ПЪТИЩА И АВТОМОБИЛИ☝

    25 80 Отговор
    ТОВА „ЗАГУБИ” ЗА РЕНО В МОСКОВИЯ
    ДА СЕ РАЗБИРА..СИНОНИМ...ДАЧИЯ....

    Коментиран от #108, #109

  • 10 DW смърди

    203 60 Отговор
    "Диктатурите в Москва и Пекин "

    Защо точно да са диктатури?
    И на двете места имаше избори, властта не е заграбвана с военни средства...
    Подбирайте си по-внимателно квалификациите.

    Коментиран от #11, #14, #88, #106

  • 11 Тъур

    59 130 Отговор

    До коментар #10 от "DW смърди":

    Псевдо избори!!! Не е важно кой гласува , а как се брой. Стара съветска поговорка

    Коментиран от #17, #31, #91, #92, #110

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Русофил

    26 100 Отговор
    Ще им подрежат бързо крилцата на китайците.
  • 14 Госあ

    114 18 Отговор

    До коментар #10 от "DW смърди":

    Държавата и държавността е враг номер едно на паразитите. Държавата е имунната система, която спира развитието им, а демокрацията е техния инструмент на инфекция посредством платени агенти и цветни революцийки със шепа лумпени. Познато, нали ?
  • 15 Много тъжно, чуек,

    46 107 Отговор
    Да изтървеш Мерцедес, за да се задоволяваш с китаизми. А тези продажби на фона на 140 милионен пазар са направо мижави.

    Коментиран от #21, #38, #101, #111

  • 16 дядото

    119 45 Отговор
    по-добре китайците,отколкото агресивния, алчен и нямащ мярка запад

    Коментиран от #34

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Васил

    63 101 Отговор
    Нищо не произвеждат ватняците само внос даже москвич и лада са пред фалит поредната фалшива новина.
  • 19 Свободен

    53 104 Отговор
    Наистина ли някой вярва, че Русия може да произведе автомобил?!
    Че тя в това отношение може да бъде само донор на метали за Пакистан!

    Коментиран от #22, #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Панта

    62 15 Отговор

    До коментар #15 от "Много тъжно, чуек,":

    В Германия китайските електрички, държат 9% дял. Китай и Индия си разменят първите места по производство на автомобили. Що се трудят, щом нямат милиарден дял в пазара. Как мислиш?
  • 22 Панта

    89 21 Отговор

    До коментар #19 от "Свободен":

    Само за Хюндай даваше 150 000 двигателя. Там беше и БМВ Х. Фолка имаше три завода. Всичкото туй високотехнологично чудо, влезе в руски ръце. Полезно е да смятат руснаците, че трошат перални и се бият с лопати. Но едно, че не е вярно. И друго показва, умствена нищета.

    Коментиран от #35

  • 23 Един въпрос към Воробьов?

    37 23 Отговор
    Губернаторе - Вие Китайски автомобил ли шофирате?

    Коментиран от #24, #25, #26, #33

  • 24 Румен

    32 20 Отговор

    До коментар #23 от "Един въпрос към Воробьов?":

    Губернатора най вероятно е на Мерцедес

    Коментиран от #112

  • 25 ТОЙ ИМА САМАЛЬОТ

    33 10 Отговор

    До коментар #23 от "Един въпрос към Воробьов?":

    Изобщо не си в час с олигарсите...
  • 26 то И В ЕВРОПА

    67 13 Отговор

    До коментар #23 от "Един въпрос към Воробьов?":

    НЕ СИЧКИ КАРАТ МЕРДЖАН И АУДИ ПЪЪЪЪЛНО Е ФРЕНСКИ И РУМЪНСКИ ТАБУРЕТКИ ПЪК В ИТАЛИЯ ДИРЕКТНО СА НА СКУТЕРИ .......

    Коментиран от #56

  • 27 Валерко

    33 62 Отговор
    Наистина е дсота смешно да произвеждаш китайски боклуци вместо мерцедеси хахахахаха

    Коментиран от #32, #52

  • 28 Човек с очи

    80 13 Отговор
    Германското правителсво се подигра с германските автопроизводители.
    В резултат на това, Мерцедес затвори салоните си и заводите си в Германия. Сега се прозвежда другаде.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 капитана

    34 11 Отговор

    До коментар #19 от "Свободен":

    пропаганда, лъжа измама, няма германски заводи в раша...... ...коли незнам, ама с ракетите нямат дертове...и то не само..... що е за трепане е на ниво там!
  • 31 тато

    28 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тъур":

    те па тука ги броят, баш май направо ти изписват резултата, нема се мъчат Я!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 БЪЛГАРИН🇧🇬

    61 19 Отговор

    До коментар #23 от "Един въпрос към Воробьов?":

    В КРАВАРНИКА също карат немски, корейски и японски автомобили.Какъв е проблема? А да, само Русия няма право....Смешници.
  • 34 внук ти

    18 47 Отговор

    До коментар #16 от "дядото":

    Дядо, разтъркваш ли си още москвича? Телевизорът Рубин показва ли БиТиВито? Вефа казва ли времето?

    Коментиран от #58

  • 35 Хич ги не чуваш петлите

    24 26 Отговор

    До коментар #22 от "Панта":

    Автоваз беше под шапката на Рено. Рено си тръгна, Автоваз омете каквото имаше по складовете и след това спря за година.

    Коментиран от #113

  • 36 Бъркаш

    19 36 Отговор

    До коментар #1 от "Това е директива":

    За всеки читав бизнес беше първи приоритет да няма нищо общо с държавата на агресора. Япония, Щжна Корея, Австралия, Канада, САЩ, Мексико не са в ЕС, но бързо-бързо си ометоха крушите.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Българин

    58 15 Отговор

    До коментар #15 от "Много тъжно, чуек,":

    Как така са изпуснали Mercedes ??? По тази логика Германия също го е изпуснала. Вече се затварят всички шоурумове на марката в Германия. Производството ще се премести в Индия или Китай. Все пак това е частна компания която трябва да е на печалба. Скоро BMW ще ги последват.Всъщност това което се случи в България ще стане с целия ЕС. Ние сме водещи в това отношение.

    Коментиран от #41, #114

  • 39 МОЙ

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "Петър":

    Никога, те му плащат.
  • 40 Омели са се?

    51 18 Отговор

    До коментар #36 от "Бъркаш":

    Да го дУ ат! На Русия не й пука за тях! Западна Европа става халифат само до 30 г от днеска броено и тогава КЪДЕ и ОТ КОГО ще се произвеждат Мерцедесите, Поршетата, Фолксвагените?
    Да не мислите, че от "новите" немци? Те могат само деца да произвеждат! И те даже ще тръгнат към Русия да ги храни тя, когато измрем ние и немците, коренното население на Европа. Не са свикнали да произвеждат, каквото и да е!
    Така че? Ще уплашите Русия? Всичко е ясно. Въпрос е на малко време, до най-много 30 години!

    Коментиран от #45, #75

  • 41 Абсолютно точно!

    54 13 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Зелените Дбили заедно с червената мафия в Европа вече унищожават всички производства и индустрията.
    Ние мислехме, че само България унищожиха? Не, това е планът на Шваб и богатите Дбили за света. Да се спре всичката индустрия, да живеем примитивно, да няма медицина и да ядем червеи, хлебарки и щурци...
    А само те, малка богата прослойка да продължат да си живеят с нови технологии и на високо ниво. "Простолюдието" ще бъде "облъчвано" психически да затъпее и да измре, колкото се може повече и по-бързо! Познато, многополовите бракове с цел да няма семсйтва и деца... Образованието? Продажбата на наркотиците в училищата?
    Тъжна картинка, но това е техният план. И видяхте, Киро и Кокоро вече го осъществяват с огромна бързина? ТЕЦ-ове, АЕЦ-ове? А без енергия какво ще произвеждаш? Искат да затрият и локалното селско стопанство, за да ни хранят те с ОТРОВИТЕ за да измрем по-бързо!

    Коментиран от #76

  • 42 ХОХОХО

    21 10 Отговор
    Не мога да разбера какво се опитва да ми втълпи автора на статията. Да, има такъв завод с поточна линия , която с напускането на Мерцедес не се поддържа и е "тунингована" от руснаците отдавна. Там може да се прави всичко, естествено и коли. И понеже руските коли за нищо не стават там ще работят китайски фирми. А те имат много производители на , коли, които изглеждат перфектно и от вътре и от вън. Преди една седмица се върнах от Шанхай. По пътищата и града, който е над 40 милиона днес рядко се вижда европейска кола. Всичко е китайско и корейско с акцент на китайското. Изключително много автомобили са електрически / със зелени номера /. Всичките или почти всичките мотори и мотопеди са на ток. Не би имало проблем китайците да произвеждат и продават машините си в Европа, Северна Америка, Австралия. Проблемът е с това, че не могат да преминат тестовете за бесопасност и не спазват много местни стандарти. А да се подиграва руснак на Мерцедес винаги може. От естествен от векове култивиран руски интелект, всичко може да се очаква.
  • 43 Много руски филми си гледал

    17 31 Отговор

    До коментар #7 от "Хохо Бохо":

    Едно време умници от цял свят искаха да влагат в развитието на прогресиращата за време си немска икономика по времето на Хитлер. Не се решиха на санкции и почти до края наливаха пари в икономиката на Райха. Най-вече евреите се опариха. Това ли искаш и тук ? Днешния Хитлер от Москва ще глътне каквото и да мине покрай устата му. Само, че вероятността после да си изяде и кредиторите е голяма. Европа втори път не трябва да се спъва в една и съща мотика.

    Коментиран от #89

  • 44 До 10DW смърди

    33 11 Отговор
    Диктатура е в очите за евроатлантическите генерали понеже в тези държави са забранени прайдовете

    Коментиран от #55

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    18 34 Отговор
    Днес Факти са се развихрили "в подкрепа" на поокапалия след Събота ентусиазъм на Путинофилиятя в България. Днес бъка от статии които да повдигнат малко увехналите надежди за Болшая Пабеда в Украйна. Браво и да живей! Сайта да не забравя защо е създаден - в подкрепа на Путинофилската Пета Колона. Дерзайте Товариши, новините от Украйна няма да ви топлят тая година, затова се съсредоточете да славите Матушка Русь на други фронтове. Факти услужливо ще даде едно рамо!

    Коментиран от #69

  • 48 ха-ха

    18 10 Отговор
    Нека и замръзяват колкото си искат активи .Построените поточни линий не мога да си вземат ,а замразените са виртуални пари.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ...

    20 16 Отговор
    Ще му повярвам на губернатора за качеството на китайците, когато руските политици слезнат от немските си луксозни коли и се качат на китайски такива.
  • 51 БАНко

    35 9 Отговор
    ДОСТАТЪЧНО Е ИЗРЕЧЕНИЕТО : ПРЕЗ 2019 ВСИЧКО БЕШЕ СЛЪНЧЕВО ЗА МЕРЦЕДЕС В РУСИЯ !!! ДВЕ ГОДИНИ ПО КЪСНО УРСЪСЕЛА ИМ РАЗКАЗА ИГРАТА НА ГЕРМАНЦИТЕ !!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Жигулеско путлеранов

    17 14 Отговор
    Баш така е!Вече всички руснаци карат руски коли от Китай.Даже и европейците лека полека минават на руски коли.Мерцедес и Фолксваген са пред фалит заради свръх производството на руски коли.
  • 54 Антикомунист

    13 21 Отговор
    Това най- им харесвам на руските бунаци. Още преди и да си помислят да правят , започват с едно ще, ще ще.....и накрая едно голямо нищо. Скапаните китайски коли по нищо нямали да отстъпват на мерцедес. Бре, бре , бре бреееееееее.... Нали и тук в България има от китайския боклук. Защо не се купува а се купуват употребявани западни коли почти на цената на новите китайски????????

    Коментиран от #115

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бате, остави комплексарите да си мислят

    17 6 Отговор

    До коментар #26 от "то И В ЕВРОПА":

    Че всичко е като от планета клип и навсякъде хората са идиоти, като тях. Ако не е европейско и не висиш по сервизите, не си премиум. Мега ВИП батка.
  • 57 Митев

    24 7 Отговор
    Какво мога да кажа за нас и ЕС,попаднали сме в един порочен кръг на самонараняване и самоубийство,явно няма цяр за нашата болест,лудниците чакат пациенти....
  • 58 транзистор ВЕФ не се правеше в Русия

    13 6 Отговор

    До коментар #34 от "внук ти":

    а в Балтика, а самолетите АН също не се правиха в Русия, а се правеха в Украйна.

    Коментиран от #60

  • 59 Аз съм

    9 16 Отговор
    Ето нов повод за гордост на копейките... просто толкова си могат ушанките.
  • 60 Пилотът Гошу

    22 1 Отговор

    До коментар #58 от "транзистор ВЕФ не се правеше в Русия":

    Айфонът примерно също не се прави в САЩ, а във фабриките на Foxconn в Тайван. То много неща не се правят в САЩ или ЕС... Което се чък прави, го сглабят какви ли не... Какво от това?

    Коментиран от #107

  • 61 Луд

    12 6 Отговор
    Тук там се мяркат хора със западни марки телефони....произведени разбира се в Китай.
    Болшинството ползва китайски марки....трудни за произнасяне.
    Очаквате скоро същото да се случи и с колите.
  • 62 Знаене ги рашките

    13 28 Отговор
    Чайник и самовар не могат да направят автомобили щели а ха ха ха, тъпотии не ми се четът.

    Коментиран от #93

  • 63 Жабата видяла коня

    9 8 Отговор
    И тя дигнала крак за подкова, да ама не.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 А50

    24 14 Отговор
    САЩ с васалните си политици ликвидираха икономиката на Европа, а не на Русия, което е все пак утешителна награда след неуспеха да разчленят Русия
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Слава УКРАЙНА

    11 15 Отговор
    Нищо не става от пияндурняк!Заглавието е пълна идиотщина!

    Коментиран от #68, #116

  • 68 Йо Несбьо

    22 7 Отговор

    До коментар #67 от "Слава УКРАЙНА":

    Аз тези ги познавам със стотици и хиляди. Укрите са едни тюфлеци, които се смятат за нещо страшно елитно, страшно качествено и т.н. Да се чуди човек защо толкова елитни хора бягат да живеят в чужбина.

    Имам ги дори в съседство, съседните врати. Ииии, голямата работа, ииии, колко са успешни, ииии, как са страшно качествени... Гледам ги - дъртата на социални помощи, дъщерята се надува, че й оставали повече пари 😂😂. Подиграват ме мен, що съм живеел сам в нает апартамент. Дъртата с дъщерята в също такъв апартамент, също под наем. 😹😹😹. Като ги видя - здраво пестене, точно като нас българите, но иначе хвалби и претенции...
  • 69 Йо Несбьо

    22 10 Отговор

    До коментар #47 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Не познаваш уукропитеците! Ако бяха качествени, биха постигнали висок стандарт и доходи у дома. Вместо това се наместват в чужбина, където хората д ги издържат.

    Имал съм случаи, когато правя доставки през нощта и младата украинска двойка се опитва да ми демонстрира стандарт, говорейки ми на английски и плащайки умишлено с най-високия копюр в Чехия - банкнота от 5000 крони (€200). Също и непрекъснато шушукаха и ме бавеха с глупави претенции...

    Нито за квартирата са плащали като другите - с депозит от 1-2 наема, нито са плащали 1 наем за брокера, нито плащат дори наем, защото са "бежанци"...
    Тези хора са просто от типа "да се похвалим как сме се уредили"... Т.е. другите им дават висок стандарт наготово и тези само се възползват.
    Всички имаме. Имаме автомобили, фирми, доходи, можем да си позволим много. И нямаме нужда да го демонстрираме. А тези веднага трябва да ги видят. Това е типичното поведение на човек, който цял живот е нямал и изведнъж вече се е сдобил с мечтаното, поради което се преструва на "висше общество"...
  • 70 Иван

    15 4 Отговор
    Еми браво, поне някъде да са по-добре от нас, тук е мизерия - аз нямам вече шансове - но поне младите да оцелеят.

    Има голяма доза глупост в това, което ни се случва.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ВАСКО

    5 7 Отговор
    СТАТИЯТА Е ГЛУПАВА КАТО ТОЗ ДЕТО Я ПИСАЛ АМИ ТО ИМА ЛИ НЕЩО СТОЙНОСТНО В ТАЗ ДЪРЖАВА ПРОСТТА МАЛОУМНА
  • 73 КОЙ

    15 7 Отговор
    ВЪПРОСА Е ВИЙ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАТЕ ТЪПИ ГАНЬОВЦИ САМО КРАЖБИ И ПРЕСТЪПНОСТ МЕКЕРЕТА ПРОСТИ САМО СЛОВОБЛУДСТВА
  • 74 ТАШО

    14 4 Отговор
    НЕ САМО СТАТИЯТА Е ГЛУПАВА А И ЦЯЛАТА ВИ ДЪРЖАВА Е ОТВРАТИТЕЛНА
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 филип ейджи

    15 5 Отговор
    и за това мерцедес се премести от германия в китай
  • 78 Биби Кинг

    9 4 Отговор
    Китайски коли у Ромсiа значи произвотство у Еоропа през къдрав оризов макарон.
  • 79 Анджо

    9 14 Отговор
    Не всичко което се чува и вижда е истина.
    Ще се види как китайският балон ще започне да спада. Нали започнаха да правят москвичи и накрая виждаме само да квичи.

    Коментиран от #117

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хм Хм

    8 13 Отговор
    Много добра новина! Наистина не е нужно варвари да карат Мерцедес. Китайските автомобили са си идеални за тях.

    Коментиран от #83

  • 82 НИЕ ПЪК НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ НИЩО ОСВЕН

    24 9 Отговор
    ТОВА КОЕТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА В ТОАЛЕТНАТА , БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗАПАДНИТЕ ЦЕННОСТИ КОИТО ПРОДАВАТ ВЪВ ЗАПАДНИТЕ ВЕРИГИ , КОИТО НИ ХРАНЯТ СЪС ЗАПАДНИ БОКЛУЦИ !
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 РУСНАКА МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ

    15 4 Отговор
    НО ЗАПОРОЖЕЦА БЕШЕ НАЙ - НИСКАТА ТОПКА В СВЕТОВНОТО АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕ ! И ТИЯ СЕ ПРАВЯТ НА НАЦИЯ - УКРИТЕ СА ФАШИСТИ И СА БИЛИ НАЙ - ПРЕДПОЧИТАНИ ЦЕРБЕРИ В КОНЦЛАГЕРИТЕ НА ВЕЛИКИЯ РАЙХ !
  • 85 една ли

    5 18 Отговор
    нищо СДЕЛАНОП при алкохолиците не може сда конкурира произведеното от Даймлер Бенц
  • 86 Защопъкне

    18 4 Отговор
    Някой да е гонил Мерцедес от Русия. Кой е виновен???
  • 87 манго

    7 9 Отговор
    Ккитайски боклуци
  • 88 Бари Уайт

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "DW смърди":

    Аре ю фром Марс?
  • 89 Чурук

    12 5 Отговор

    До коментар #43 от "Много руски филми си гледал":

    Европата се спъва в тази една и съща мотика за 5-ти или 6-ти път вече. Почети малко по-назад историята, не само тази от последните 100 години.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 лиз ач евроатлантик

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тъур":

    Я ни разкажи за демократичните избори в БГ.Гласуваш за ПП получаваш ГЕРБ и ДПС,ГЕРБ получаваш ПП и т.н.,та това ти е демокрацията,квот каже посолството
  • 92 ех че си ми “умен”

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тъур":

    и много грамотен …как се броЙ… или как се броИ ??? всичките джендъря сте такива умнички по цялата глава
  • 93 пак добре

    7 1 Отговор

    До коментар #62 от "Знаене ги рашките":

    че успяваш да разбереш кога ти се ходи до талетна че само в гащите ще се изхождаш за друго вече мозък не ти достига…
  • 94 Товариш Си

    14 4 Отговор
    И защо точно да са диктатури в Москва и Пекин ? И на двете места имаше избори, властта не е заграбвана с военни средства !!! Подбирайте си по-внимателно квалификациите, отрепки западни !!! Не са псевдо избори, както в Сатанинските Античовешки Щати, където не е важно кой гласува, а как и кой брой. Стара американска поговорка !!!
  • 95 руззззНаци

    3 11 Отговор
    "Стара американска поговорка...".....изречена за пръв път от тавариш сталин! :))))))
    деееева и залупените руззки глуппендери деева.
  • 96 Гост

    4 4 Отговор
    Съсипаха я тая държава. После защо бягали хората от тук? Останахме една шепа народ. Разтуриха ни.
  • 97 В.В.П.

    11 3 Отговор
    Роосия си прави каквото поиска в РОССИЯ..Защото е свободна страна.
  • 98 В.В.П.

    11 3 Отговор
    Няма по големи и чупещи се боклуци от немските боклуци..Скъпи и счупени..Най много съм висял по сервизи с Ауди ..След като имах 3 или 4 .не помня .Огромен боклук .

    Коментиран от #102

  • 99 диктатури ли

    4 0 Отговор
    Само отидете в Китай
    Да видите разликата.

    Само това ще кажа
    - Мият се и мантинелите на пътя
  • 100 Мдааа

    4 6 Отговор
    Русия произвежда танкове и самолети. Дай и бомби и ракети. Някога да е направила сама кола - никога. Лада - Фиат, Москвич - каруца с двигател на БМВ от втората световна. Фабрика на Мерцедес, Рено... произвежда китайски коли. На кое се смеят ватенките не е ясно! Може би на пробитите си ушанки! Добре, че имат петрол, газ и диаманти! Мозък от столетия явно нямат! ГФоспод им е дал всичко, само не и мозък!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "В.В.П.":

    Обаче с Москвича /не си спомняш дали си имал 7 или 8/ никога не си имал грижи.
  • 103 В.В.П.

    3 3 Отговор
    Най великата кола ,дето съм имал е Жигули 2101..1200,61 к.с...голвма работа .. Немския боклук е като германската жена ..Чеп за зеле не стават..
  • 104 Пацо

    3 2 Отговор
    Аааааха ха китайска кола произведена от пиян руснак....аааахааааа

    Коментиран от #118

  • 105 Радост

    3 2 Отговор
    " А ЕС не предприема никакви санкции срещу китайските производители, навлизащи стремглаво в Европа " -
    какво означава да предприемат санкции, бе Радо?! Значи като идват малите от ....стан-ите и от Африка няма санкции, ама за Русия и Китай давай санкции на кило! Егати... Още ли плачете за тая изнасилена и разпорена аврупа?! Та тя е гола голеничка, няма дрехи даже срамотите си да скрие.
  • 106 Ха така

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "DW смърди":

    Бе какви демократични избори може да има в китай и русия.юНали бкп като ни беше яхнала не пусна власта 45г

    Коментиран от #119

  • 107 Ха така

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Пилотът Гошу":

    То може да не се прави в европа или в сащ но авторите не са китайци. Бе умник.Някой знае ли все пак че около 60% от икономиката на Китай се формира от производство и инвестиции на чужди фирми .Само американските в момента са 5386.
  • 108 Тъпчооо,

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "ХОРА БЕЗ ПЪТИЩА И АВТОМОБИЛИ☝":

    Дачия не ддачия в Русия се купуваха от тези коли толкова колкото цяла западна Гейропа не може да купи за година,а това е печалба за Рено. Както и да го погледнеш тва си е загуба и то много огромна. А, ти каиша разпран моеш само да лаеш безгласно.
  • 109 Хората без пътища

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "ХОРА БЕЗ ПЪТИЩА И АВТОМОБИЛИ☝":

    сме ние,в Русия се строи денонщно магистрали,а не като при нас да се краде денонощно. Достатъчно е да си пуснеш мапса в произволен руски град и да видиш как са благоустроени.А,ако случайно отидеш ще разбараш в какъв бардак и катун живеем в сравнение с тях.
  • 110 Да кат при нас с

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тъур":

    машините от посолствоТО и Галя напред под американската диктатура с правителство на сглобката сътворена от посолствоТО и Галя?
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Бъркаш служебните

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Румен":

    автомобили са руско производство,най-вероятно Аурус.
  • 113 Ама сега бълва

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Хич ги не чуваш петлите":

    отново завода,а Лайно закъсва и продава дялове на Нисан за да оцелее.Ама като в приказката а,дано,ама нада ли.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Е то от вас

    2 2 Отговор

    До коментар #67 от "Слава УКРАЙНА":

    хептен нищо,като скоро ще престанете и да съществувате и ще влезете в историята като най тъпия народ на света.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Не забравяй,че преди

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Пацо":

    2022г. най-качествената сглобка на Мангалцедеса по думите на швабите бе руската. А ти бъйлясал бай ган дори те заобикалят отдалеч и нищо не произвеждаш освен кафяво сутрин във ве це то и то с помощта на дулколакс дуо.
  • 119 Ама докато ни

    5 2 Отговор

    До коментар #106 от "Ха така":

    яхаше за 33 години станахме държава с главно Д и с гордост да казваш от къде си,сега за 35 години дори с коклюша не мой да се спраим. И кат кажеш от де си ти викат на запад че си турчин.

    Коментиран от #120

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.