Last news in Fakti

27 Юли, 2015 13:37 1 696 0

Шеф във ВМЗ - Сопот ще бъде сменен

  • любен петров-
  • вмз-сопот-
  • щеф-
  • бъде-
  • сменен

Ще работим за задълбочаване на социалния диалог, ефективно управление и по-високи заплати във ВМЗ-Сопот, заяви Любен Петров

Членът на Съвета на директорите на ВМЗ АД, Сопот" Илиян Насков, който подаде миналата седмица оставка след конфликт със синдикатите, ще бъде освободен. Това стана ясно от срещата на заместник-министърът на икономиката Любен Петров с представители на синдикалната структура на КТ „Подкрепа“ към ВМЗ-Сопот, които обявиха протест пред министерството с искане за промени в организационната структура на предприятието.

„Загрижени сме за възстановяване на нормалната работа във ВМЗ-Сопот. За нас предприятието е структуроопределящо и Министерство на икономиката ще направи всичко по силите си, за да бъдат изпълнени поетите от ръководството ангажименти“, заяви Петров.

„Трябва да направим, така че ВМЗ-Сопот да може да изпълни договорите си и да се търсят варианти за повишаване на социалните придобивки и модернизиране на производството“, посочи Петров. Той заяви, че социалният диалог е изключително важен за постигане на тези цели и Министерство на икономиката е готово да обсъди предложенията и визията на синдикатите за бъдещето на предприятието.

Петров посочи още, че вече е възложено да бъде изготвен пълен одит на дейността в предприятието, включително използваните технологии, организацията на работа, сключените договори и технологична експертиза. „Ще изпратим и външни експерти, които да предоставят независима оценка за състоянието на ВМЗ-Сопот“, допълни той. По негови думи това би позволило да се вземат информирани решения за стабилизиране на предприятието, успешното изпълнение на текущите поръчки, които бяха забавени след взривовете на площадката в с. Иганово, както и увеличаване на производствения капацитет, което ще позволи на оръжейницата да сключва нови договори.

Петров и синдикалистите се договориха още всички предложения, които се отправят от тях към ръководството на ВМЗ-Сопот да бъдат представяни и на Министерство на икономиката, което ще позволи своевременното взимане на възможно най-добрите решения.

Председателят на КТ „Подкрепа” във ВМЗ-Сопот Димитър Атанасов заяви, че срещата е била конструктивна и изрази благодарност към Петров за готовността диалогът да бъде задълбочен и определен като водещ в предприемането на действия за бъдещето на предприятието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА