Last news in Fakti

28 Март, 2024 10:16 1 672 67

Рая Назарян: Габриел има 99% успеваемост в МВнР, останалите министерства са под 50%

  • рая назарян-
  • правителство-
  • преговори-
  • избори

„Не се страхуваме от нов политически проект. Сигурна съм, че ще бъдем първа политическа сила с блестящ резултат. Колкото повече политически опоненти с добри идеи има, толкова по-равностойно ще е и хората ще имат избор”, смята тя

Рая Назарян: Габриел има 99% успеваемост в МВнР, останалите министерства са под 50% - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Връчването на третия мандат на „Има такъв народ” говори за друг ход на президента Румен Радев. ИТН предварително обявиха, че ще върнат мандата, ако бъде даден на тях. От преговори никога не сме се въздържали, даже сме ги инициирали. Водехме такива близо месец. Ако бъдем поканени на преговори с ИТН, ще участваме. Това обяви Рая Назарян от ГЕРБ в ефира на БНТ.

„Преди 9 месеца, когато стигнахме до заключението, че юни месец трябваше да подпишем декларация, за да има кабинет, в името на България отстъпихме и дадохме с втория мандат първо те да имат министър-председател и да сформират правителство. Ние имахме един-единствен министър – Мария Габриел. Ротацията трябваше да бъде безпроблемен ход и тя щеше да се случи, ако не бяха започнали едни „предпреговорни” събития”, категорична е тя.

По думите ѝ съвместното управление с ПП-ДБ е заради стабилното управление на България: „Трябваше да се намери изход от политическата криза. Още в записа май 2023 г. чухме техните планове, имали сме едно наум. Когато започнаха събитията по ротацията, установихме, че нямат държавническо мислене и отговорност, напротив – техният план си е в действие.”

„Изборите вече са факт, какви ще са резултатите – предстои да видим. След това ще се правят анализи какво и с кого може да се сформира. Споразумението с ПП-ДБ е добра основа за едно бъдещо управление”, смята Назарян.

Тя не смята, че ДПС са имали участие в преговорите.

„Нямаме притеснения по нито една реформа. Не може дебат за следствената тайна и службите да са залог за бъдещето на страната. Сериозно ли е да кажем 30 април да е дата за службите и това да е залог за бъдещето на България? Споразумението е политически акт, заложени са целите и мерките на управлението, и реформите ги има вътре.”

На въпрос защо се провалиха преговорите, Назарян заяви: „Цялата хронология на събитията е публична. Нарушаване на уговорките. Ротацията трябваше да е само между премиера и вицепремиера. Първо се появи желанието Николай Денков да е външен министър, защото му се пътува. После се изпрати меморандума на Габриел, без да е уведомена – още в него е загатнато желанието да се ходи на избори.”

„Когато споделяме отговорността за властта, нормално е Габриел да иска министри, с които да работи. Когато гласувахме оставката по спешност, министрите ги нямаше в зала. Не можеше да се проведе дебат, да им се зададат въпроси. Ние им знаем оценките, те не са достатъчно добри. За Габриел има 99% успеваемост в МВнР, останалите министерства са под 50% успеваемост”, обяви тя.

Тя подчерта, че е преценка на Радев и ЦИК дали ще има избори 2 в 1.

„Не се страхуваме от нов политически проект. Сигурна съм, че ще бъдем първа политическа сила с блестящ резултат. Колкото повече политически опоненти с добри идеи има, толкова по-равностойно ще е и хората ще имат избор”, смята тя.

Тя обяви още, че Росен Желязков няма да откаже да бъде служебен премиер, ако президентът го посочи като такъв: "Той е длъжен да приеме."


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    77 3 Отговор
    Габриел е разписвала 99% от документите без да ги и чете дори.

    Коментиран от #23, #66

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Изпъняването

    34 2 Отговор
    На еврокомунистическите Директиви на ЕС(СР), дипломация ли го наричате. Комисари като ЕС(СР), Върховни глави като Презизиуми на ЕС СР, сега и Директиви. Еврокомунистката интернационалистка като Ленин с двойно гражданство да си ходи, в Родината. Пожелаваме й успешна дипломатическа кариера в Бюксел, Пари, Лондон столиците на Червеният Интернационал. България скъса с комунистите и от Брюксел, и от Москва.
  • 4 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    54 1 Отговор
    НА КАКВО ИМА 99 ПРОЦЕНТА ДА ПРОДАВА БГ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГОСПОДАРЯ

    Коментиран от #41

  • 5 гражданин

    66 0 Отговор
    няма по нагли същества, от герберските Калинки, 3 процента успеваемост, с въздушно капковия Шенген, те я пишат и представят за 99 процента успеваемост, а най нагъл от всички е вожда им, дебелата еднокнижна Банкя, дето още от 2011 година ни убеждава, че вече сме в Шенген
  • 6 е няма значение

    25 1 Отговор
    то я хвалиха от ЕП . Стачки , бомбени заплахи . За съжаление и дребни такива неща в ежедневието са лоша комбинация с ежедневните екскурзии до киев . не останаха много българи - арменци , помаци , кардараши , чардашари . то и в киев е така . хахахаха
  • 7 Вземи

    57 1 Отговор
    едната , удари другата ! От Боювите открития никакви ползи , напълно излиъи вредни !

    Коментиран от #63

  • 8 Че то

    59 0 Отговор
    99% само по Бай Тошово време имаше бе, моме
  • 9 Колкото по, още по, та и Рая. Що така?

    33 2 Отговор
    Не вярвайте на външността.
    Факт е Рая Назарян.
  • 10 Иван Грозни

    43 0 Отговор
    На всеки следващи избори по-ниски резултати. Това е статистика и за това трудно се преглъща.
  • 11 Ибряяя

    50 0 Отговор
    Кака ги сметнахте? Много интересно какво толкова е успяла другарката. В Шенген ли влязохме, в еврозоната ли? С комшиите ли ни сдобри? Някакви инвестиции ли докара? По висок рейтинг ли постигна за България? Стига сме се перчили всички! Трагедия е! Всичко и всички са трагедия! Борба за власт и пари! Народа е омерзен от всичките ви далавери, простотии и наглост!
  • 12 ФЕН

    50 1 Отговор
    Във външно министерство почти не са я виждали даа ходи на работа ! В посещенията в чужбина Г-жа Габриел не присъства и всички въпроси са поставяни към Денков и екипа му....просто външния минстър го няма никога! Нито един проблем не е решила за 9 месеца ...просто факти ! При отсъствие от работа 99% си успял ?!?!
  • 13 Мандат

    37 0 Отговор
    99 процентауспех? Или толкова неуспех-провал. По същия повод си мисля за Габи. Kато джентълмен няма да се спирам на физическите достойнства на бъдещата министър-председателка. Но представям си какъв министър - председател би била Габи, като си спомня за срамния, позорен пробив в базата данни на НАП, когато тя беше отговорна за сектора Информационна безопасност на целия ЕС. Затова изпитвам смесени чувства.
  • 14 Момо

    42 0 Отговор
    Е за това хората не ви харесват защото от вас по хубави няма, как така само на нея давате висока оценка ний я оценяваме с2
  • 15 Лост

    32 0 Отговор
    99% от едно полусвършено нещо е голям успех
  • 16 Светлина

    44 1 Отговор
    Тези от ГЕРБ копаят дъното. Откъде излезе това нещо?
  • 17 Сами се хвалите

    28 0 Отговор
    Инак нищо , вредн. Точите пари от бедното население.
  • 18 Момо

    25 0 Отговор
    Е за това хората не ви харесват защото от вас по хубави няма, как така само на нея давате висока оценка ний я оценяваме с2
  • 19 дом

    35 0 Отговор
    Бочко има 100% успеваемост в кражбите, останалите от герб едва достигаха 90%. Страхотни сте.
  • 20 Новата Мата Хари на Тиквата

    37 3 Отговор
    Позор си
  • 21 По скоро

    21 0 Отговор
    другите имат около 50% успеваемост, а Габриел 0,00001%. Все пак трябва да отчетем статистическата грешка спрямо нулата.
  • 22 вярно е

    23 0 Отговор
    99.9% успеваемост в повтаряне на евроатлантическите клишета.
  • 23 Оракула от Делфи

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Затова е изтопорена там, да подписва "френски" докторат, лабаво нема!
  • 24 Трол

    6 7 Отговор
    Сладурана.
  • 25 Смърфиета

    16 0 Отговор
    По усвояване на евросредства? Питам, защото не я слушах фнимателно, а и нямам намерение да го чета.
  • 26 Аман от вас

    22 0 Отговор
    Повръща ми се
  • 27 Витамин

    31 1 Отговор
    МАРА НЕДЕЛЧЕВА, ЕДНА ПОСРЕДСТВЕНА ЖЕНА, КОЯТО ГОВОРИ БЕЗ ДА КАЗВА АБСОЛЮТНО НИЩО , ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ,ПРАЗНИ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ ДУМИ.ГОРДЕЙТЕ СЕ КАКТО С ТИКВАТА,ТАКА И С ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТ ГРОБ.ЧЕСТИТО.

    Коментиран от #32

  • 28 Анонимен

    18 0 Отговор
    Само за Шенген не успя,но останалите 99 процента да усрешни!?Оооох,калинки ни налазиха,народе!
  • 29 УРА,,УРА

    22 0 Отговор
    Сачева казва, че няма да преговарят с третия мандат, а тая казва, че ще преговарят, ако бъдат поканени. Типично за ГЕРБ. Поне да се бяха разбрали какво да говорят.
  • 30 Бамбука

    21 0 Отговор
    Гарби с по висок резултат от Путин. Брей че ласкателна калинка.
  • 31 Алфа шегаджия 🃏

    20 1 Отговор
    И за теб чуваме, че имаш 99.9% успеваемост в леглото на Томи Дончев 🍌🔜🚀

    Коментиран от #58

  • 32 а ти с какво си горда

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Витамин":

    просто киро и като нас.....говори от народното събране да си спазат уговорките който са имали. а те спазиха ли тази уговорка пред свойте избиратели никаква дружба и коалиция с герб и дпс кажи ма подлого .сега ревът защото като не са на власт няма да дадът обещаното на свойте спонсори хахах.мислят те за народа

    Коментиран от #35

  • 33 момите на пп и дб са в атака

    14 5 Отговор
    как сте милички Бокича дали не ви врътна с 200 ..
  • 34 Герен

    10 0 Отговор
    ТО НЕКА СТАНЕ ТОЗ НОВ ПРОЕК ПА ШЪ ВИДИШ. КОН БОБ ЯДЕ ЛИ И МАГАРЕ НА ДЖАМИЯ ПЪРДИ ЛИ?!??, ТЕ И ПАРИТЕ НА ТУПИСА СВЪРШВАТ ЗА ИЗБОРИ. ТОЯ ОТ СВОЙТЕ КАСИЧКИ НЕ ДАВА. А И ОТ РОМЕРЕЙРО И АДМИНИСТРАЦИЯТА ИМА ЧЕСТНИ ХОРА. И МОЛЯ ДАЙ ОБОСНОВКА ЩО СВЪРШИ ЖИРУТУ ЗА ТИЯ ПУСТИ НАДУТИ 99%. НИКОЙ НИЩО НЕ СВЪРШИ ДЕЛКАХА СЕ ЕДНИ ДРУГИ ДЕНОНИТЕ ИЗПРАХА ЩО ТРЕБЕ. И ДО ТАМ
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ОХ КОТЬО

    14 1 Отговор
    МАЛКОТО ДЕСИ НА ТЕПИХА ДАНО БАНКЯТА НЕ Я ОЛИГАВИ.
  • 37 тато

    13 0 Отговор
    ако за успех се счита духането на козяк....да успяла е....
  • 38 ДО МАЛКОТО ДЕСИ

    14 0 Отговор
    НЕДЕЛЧЕВАТА ГАБРИЕЛ И ОТ ФУЙ НЕ РАЗБИРА МОМЕ.
  • 39 Тая

    9 1 Отговор
    Откъде се излюпи,и тя ще стане тп.
  • 40 Защо

    7 1 Отговор
    Защо защо същата отговаря за длъжности за което не поема ангажимент! И Комеу е необходимо Чучоло като това?

    Коментиран от #42

  • 41 ДО ДОНЧО ГОРСКИЯ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    БРАВ СИ БРАТ ТОВА СА ПРОДАЖНИ АЛЧНИ ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОГЕЙСКО РАЗВИТИЕ.
  • 42 Все пак

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Защо":

    Все пак Закона си е Закон! А не нещо което позволява Беззаконие!
  • 43 Ибряяяя

    13 0 Отговор
    И как ги пресметнахте? В Шенген ли влязохме? В еврозоната ли? С комшиите ли се сдобрихме? Рейтинга ли ни се вдигна? Я стига с измишлжотини и глупав пияр! Никой вече не ви вярва!
  • 44 Адрес 4000

    16 1 Отговор
    Не не
    Рая дай по сериозно с пропагандата
    Не 99 процента
    Мария Габриела има 150 процента успеваемост
    В Северна Корея за 99 процента режат глави
  • 45 Гражданин

    17 0 Отговор
    Поредната бокова мисирка. Употребена и след това "проста п..ка"...
  • 46 Герб е бедствие

    14 1 Отговор
    Габриел тенисистка ли е,та да има 99%успеваемост?
  • 47 Нищо че райчето е чекмеджанче

    8 2 Отговор
    Бих и разрешил да ми разбие семейния живот
  • 48 Дуньо Д.

    11 2 Отговор
    Абе ти си от вчера,Боко ти е казал да бъдеш активна,за да се изкачваш нагоре в йерархията,а когато се наложи да се качваш и на "коня".Деса я няма,но мястото й е веднага заето.
  • 49 Ха и хо

    9 0 Отговор
    Габриел е 100%по прост😃от вожда ви
  • 50 Емигрант

    8 2 Отговор
    "Блестящият" резултат за ГЕРБ ще бъде резултат на БЛЕСТЯЩОТО ОПРОСТАЧВАНЕ на суверена ? Не е възможно в нормална умствена среда да има надежда за управление което е доказало с десетилетие, че може да доведе чрез управлението си на държавата собствения си народ до НАЙ-БЕДЕН В ЕС ! И в най-бедната африканска държава /а най-бедната вече е с по-висок стандарт от България има статистика за това / вече не може да се срещне толкова изостанал умствено народ ! БОРИСОВ и ПЕЕВСКИ ще ви "разкажат играта" още тази година....на простия Бог отдавна е спрял да помага и свещи да му палите в черквите "дикиш на хваща"....
  • 51 Толкова

    9 1 Отговор
    Глупости не бях чел скоро, а аз чета доста
  • 52 Хммм

    6 0 Отговор
    Как ги изчисли? На боб ли хвърля?
  • 53 Брюксел

    8 0 Отговор
    Наследничката на Деса-Общата.

    Коментиран от #55

  • 54 Българин 🇧🇬

    6 0 Отговор
    Тиквата употреби и тази като ПКП .
  • 55 Българин 🇧🇬

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Брюксел":

    Брюксел защо Деса "общата" дай по-вече информация .
  • 56 Пеяме

    6 3 Отговор
    Арменската уста!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Алфа шегаджия 🃏":

    Имаш грешка голямата глава е им.по.т.енте.н .
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Халваджиян

    7 1 Отговор
    Назарян и доста елементарна и простовата женица. Не си струва - не си струва, ама не си струва.
  • 61 КАКВО ЗНАЧИ УСПЕВАЕМОСТ МА

    4 2 Отговор
    ПОДЛОГО ГЕРБАВА ? ДА ТЕ УСПЕЯТ В АНАДОЛА !
  • 62 Хайде сега под 50%

    4 0 Отговор
    Каква активност кипеше, какво плюване , какво боричкане за оглозгания кокал , а ти сега под 50%!?
  • 63 Така де

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Вземи":

    Рая Назарян е гордост за българския парламент! Спокойна, уверена, с изключително умело боравене на думите, отговаря директно и точно на всички подвеждащи въпроси, с разнообразен позитивен изказ, поддържа интереса на слушателя и буди изцяло доверие! А всички вие, които не я харесвате, сте просто едни дребни завистници!
  • 64 Бенц

    5 0 Отговор
    Те били управлявали с ПП-ДБ само за да "намерели изход от политическата криза"!!! Ама ВИЕ САМИТЕ сте политическата криза бе хора! Погледнете се в огледалото. Народа не ви иска да сте там. Вие сте в парламента със схеми, корпоративен вот и вяла избирателна активност. Просто се възползвате от апатичния и безхаберен български народ, който не гласува (защото тъне в собственото си мракобесие и неангажираност), яхвате държавата и я разпорвате по всички шевове. Вървете си просто и отстъпете място на хора с морал и българско сърце. Дайте ни възможност за честни избори и ще има 80% избирателна активност. А президента да внимава какъв калпазанин ще назначи за министър на вътрешните работи, защото и от него зависи дали българския народ ще гласува или пак ще се връцне и ще каже, че нищо не зависи от него.
  • 65 Душана напомня за себе си

    2 0 Отговор
    Душата Здравкова която изпадна безславно от влака ГЕРБ, поради островната си уста, смята, че неуспеха на преговорите е личен провал на Мария Габриел. Тя никога не успя да достигне авторитета, поста и популярността в ЕК, като Габриел и то на възраст доста по-млада от тази на Здравкова, която бе само европейски депутат, номиниран от ГЕРБ. За Душана важи поговорката "Никога не е късно да станеш за резил".

    Коментиран от #67

  • 66 Нозарян написа документите

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Нозарян написа документите които трябваше да бъдат предадени на ЕК, а ПП,ДБ ги дадоха на Брюксел без нейно знание, само с техни подписи. Жалки плагиати.
  • 67 Душана лице на мафията

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Душана напомня за себе си":

    Душана Здравкова е лице на мафията, не Мария Габриел. Защото участва в кандидат президентската надпревара в партньорство с мафиота Алексей Петров.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове