Last news in Fakti

21 Март, 2024 09:21 6 026 9

БДЖ продава и заменя имоти

  • бдж-
  • сграда-
  • панагюрище-
  • подуяне-
  • софия

Дружеството продава сграда в Панагюрище, поради неатрактивност

Правителството одобри замяна на недвижим имот, собственост на „БДЖ-Товарни превози” ЕООД с равностоен недвижим имот, собственост на физическо лице. И двата имота се намират на територията на гр. София, район „Подуяне“, и са с площ от по 900 кв. м.

Замяната ще се извърши чрез провеждане на пряко договаряне с недвижим имот, собственост на физическо лице и ще се осъществи на цени не по-ниски от пазарните им стойности, определени от независими оценители.

Целта е да бъде осигурен достъп до имота на физическото лице, като това няма да възпрепятства ползването от „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД на собствения имот.

Правителството разреши „Холдинг БДЖ” ЕАД да продаде неоперативен актив - сграда в гр. Панагюрище.

Разрешението предвижда продажбата да се извърши чрез електронен търг при условията и по реда на Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти - частна държавна собственост, и на имоти - собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или търговски дружества, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50 на сто държавно участие в капитала.

По този начин „Холдинг БДЖ“ ЕАД ще реализира приходи, необходими за подобряване на финансовото му състояние.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    25 1 Отговор
    Знаем ги тези замени, атрактивен имот за нива някъде по чукарите ;)
  • 2 Тoшкo

    14 4 Отговор
    Затворете циганската гара в Червен бряг!
    Пътникопотокът е слаб. За няколко смpъдливи циганина спират всички влакове в това село, губи се време, трупат се закъснения!

    Коментиран от #3

  • 3 Оператор на права лопата

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тoшкo":

    Същото и в Две могили, Павликени... хаосът в БДЖ е пълен
  • 4 патето Яки

    21 1 Отговор
    Предполага се че ще е кон за кокошка.
  • 5 Жепеец

    13 1 Отговор
    В товарни превози положението е трагично, там работят много пенсионери,заплатите са жалки при положение,че те изкарват парите на БДЖ и локомотивите са 55+годишни и са в трагично състояние

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Жепеец":

    Кой се вози на наще влакове,освен пенсионери и соц. слаби
  • 7 "Кредит Маркет ООД"

    6 1 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 8 ДаПрода

    5 3 Отговор
    Да продадеш имот, за да купиш от Германия втора употреба вагони ... вие вече и за канарчета не ни взимате, банановите република са вече по-добре от демократизирането ни от "новите ни братя"
  • 9 Закривай БДЖ

    5 7 Отговор
    тая нерентабилна компания оцелява за сметка ма бюджета. Закривай и остави частният сектор да предложи по-добра услуга. Стига съм хрантутил пенсионери от БДЖ и съм субсидирал бедняци пътници с моите данъци.