Last news in Fakti

15 Април, 2024 11:49 1 638 4

Алла Пугачова отбеляза 75-ия си рожден ден с нови песни

  • алла пугачова-
  • рожден ден-
  • нови песни-
  • 75 години

Тя готви по случай юбилея си голямо парти за 160 души в Кипър

Алла Пугачова отбеляза 75-ия си рожден ден с нови песни - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Алла Пугачова - кралицата на съветската и руската поп музика, днес чества своята 75-годишнина. Малко преди рождения си ден певицата обяви, че ще издаде нови песни.

Когато направи анонса в Инстаграм, Пугачова не уточни какъв подарък под формата на песен ще направи за годишнината си. Тогава се появиха догадки, че тя ще представи композиции, които е записала в студио по време на последното си посещение в Русия през ноември 2023 г.

През уикенда преди рождения ѝ ден на 15 април Алла Пугачова издаде сингъл, който, разбира се, е за любовта. Песента по текст и музика на Леонид Агутин е озаглавена "Я плачу".

Според някои таблоиди композицията е записана преди пет години. Говори се, че певицата е трябвало да я изпълни на концерт, посветен на 50-годишнината на Агутин, но това не се е случило. Тогава Пугачова е казала, че заради заболяване няма да може да присъства на юбилейния концерт.

Песента се появи в каналите на Пугачова в стрийминг платформите. Преди излизането му сингълът беше обявен от концертния директор на певицата Елена Чупракова, която не поясни при какви обстоятелства е записан. По думите на Чупракова днес ще излезе още един сингъл на Алла Пугачова, пише още БТА.

На 1 март примата на руската поп музика издаде първия си албум от 16 години, наречен P.S. Негов продуцент е украинката Натела Крапивина, което е на черно-бялата снимка на обложката на албума заедно с певицата.

Звукорежисьорът на Алла Пугачова Анатолий Лопатин съобщи, че новият албум включва изпълнения на живо от концерта ѝ в Кремъл през 2019 г.

"Албумът е наличен във всички стрийминг платформи. Състои се от общо 20 композиции, които бяха изпълнени в рамките на юбилейния концерт "Алла Пугачова. P.S.". Сред тях са "Мой друг", "На землю выпала роса", "Соловушка", както и няколко хита в нов аранжимент, например "Любовь, похожая на сон" и "Женщина, которая поет". Тези песни не са записвани в студио", каза Лопатин.

Алла Пугачова издаде последния си самостоятелен албум "Приглашение на закат" през април 2008 г.

За последно Пугачова беше в Русия през ноември миналата година. Звездата напусна родината си след началото на войната в Украйна, като известно време живяха със съпруга ѝ Максим Галкин и децата им в Израел. След ескалацията на палестинско-израелския конфликт семейството замина и се установи в Кипър. Заговори се дори, че Пугачова и Галкин планират да се преместят във Великобритания, тъй като искат децата им да учат в Лондон.

В края на март руската прокуратура поиска от Министерството на правосъдието да обяви Алла Пугачова - критик на войната в Украйна, за "чуждестранен агент".

Пугачова е една от най-известните личности в Русия - позната на поколения руснаци с хитовете си, сред които е и като песента "Милион червени рози" от 1982 г., както и с филма "Жената, която пее" (1978).

Как Алла Пугачова планира да отбележи 75-годишнината си? Наскоро композиторът и неин приятел Андрей Мисин каза в интервю, че примата планира да изнесе голям концерт.

Непосредствено преди празника руски издания съобщиха, че Алла Пугачова готви по случай рождения си ден голямо парти за 160 души в Кипър. Сред гостите се очакват музикантът Стас Намин и продуцентът Александър Достман.

В навечерието на 75-ия рожден ден на Пугачова стана известно, че певицата, която започва да прави първите си стъпки на сцената в родината си през 60-те години, е спечелила около 14 милиарда рубли по време на кариерата си в СССР и Русия. По-голяма част от парите си певицата е инвестирала в недвижими имоти за себе си и за роднини, като не е известно колко от тях са в чужбина. Другата част са в банкови сметки и ѝ носят солидни лихви.

Алла Пугачова е родена на 15 април 1949 г. в Москва. Още от детството си се увлича по музиката и едва на 5-годишна възраст участва в концерт.

През 1969 г. завършва хорово дирижиране в музикалното училище "М.М.Иполитов-Иванов" в Москва, а през 1981 г. - естрадна режисура в ГИТИС.

На 16-годишна възраст записва първата си песен "Робот" за програмата "Добро утро" на Всесъюзното радио, а година по-късно осъществява първия си гастрол в Западен Сибир.

До началото на соловата си кариера работи с ансамблите "Новый электрон", "Москвичи", "Ритм", солистка е на естрадния оркестър под ръководството на Олег Лундстрем. От 1980 г. певицата е съпровождана на сцената от група "Рецитал" под ръководството на Юрий Шахназаров.

Алла Пугачова е участвала в редица фестивали и песенни конкурси. През 1975 г. печели голямата награда на фестивала "Златният Орфей" в България с песента "Арлекино" на българския певец и композитор Емил Димитров, а през 1978 г. - голямата награда на фестивала в Сопот, Полша, с песента "Все могут короли".

През 1982 г. певицата покорява парижката зала "Олимпия".

Алла Пугачова участва на конкурса "Евровизия" през 1997 г. с песента "Примадонна" и заема 15-о място.

През 2009 г. певицата оповестява, че прекратява гастролите си, но с удоволствие ще продължи да участва в концерти на свои приятели.

По време на кариерата си Алла Пугачова е издала над 100 самостоятелни албума, компактдиска и DVD-та.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сама го поиска,

    6 2 Отговор
    никой не я обявявал за агент. Можеш да се изплашиш както я гледаш в инстаграма и, вещица
  • 2 дедо Герчо

    3 2 Отговор
    осъществява първия си гастрол в Западен Сибир.И ПОСЛЕДНИЯ,ЩЕ Е ПАК ТАМ...ХЪХЪХЪ...
  • 3 плевен

    6 2 Отговор
    Предаде Русия, предаде и Израел. Епит! 4Следващият моля!
  • 4 Бацо Гацов

    0 0 Отговор
    Малии.... таа кога навърте 75 лазарника.. като я гледам, сЕ същио цепеняк си е ..