Last news in Fakti

29 Април, 2024 12:28 1 929 5

Уили Нелсън навърши 91 г., но не се спира пред нищо

  • уили нелсън-
  • възраст-
  • рожден ден-
  • кънтри-
  • кънтри музика-
  • кънтри певец

На 91 г. Уили Нелсън издава албум и не спира да ходи по турнета

Уили Нелсън навърши 91 г., но не се спира пред нищо  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската икона Уили Нелсън изглежда няма никакво намерение да спира да пее и свири, макар да започва 91-ото си пътуване около слънцето днес.

Безспирният певец подготвя нов албум, наречен “The Border”, който ще излезе на 31 май (заглавната песен и сингълът “Made In Texas” вече са на пазара), и отново ще бъде хедлайнер на турнето си Outlaw Music Festival това лято, следвайки сетове на изпълнители като Боб Дилън, Робърт Плант & Алисън Краус и др.

През миналия месец той беше хедлайнер на ежегодния фестивал Luck Reunion в частното си ранчо в Люк, Тексас. 91-ият му рожден ден е просто поредният празник на кънтри звездата, за която всеки нов ден е възможност да се потопи в любимата си музика - своя страст и призвание.

За Уили Нелсън

Роден на 29 април, 1933 в Абът, Тексас, Уили Нелсън е кънтри певец, активист, поет, автор на песни, актьор и писател, който помага за създаването на Farm Aid. Той е автор на много кънтри хитове, сред които "Funny How Time Slips Away" и "Hello Walls."

Нелсън израства по време на Голямата депресия и предпочита да си изкарва прехраната с музикални изпълнения, защото не иска да бере памук. Написва първата си песен, когато е на седем години.

Подписва с Atlantic Records през 1973 г. и става едно от най-разпознаваемите лица на кънтри музиката, след като се появява в над тридесет филма, включително "Барбароса" и "Крадец".

Уили Нелсън има четири съпруги. За първата си съпруга Марта Джуел Матюс той се жени на 27 октомври 1952 г., за Шърли Коли на 12 януари 1963 г., за Констанс Жан Кони Кьопке на 30 април 1972 г. и за Ани Д'Анджело, с която е и до днес, на 16 септември 1991 г. От всичките си бракове има седем деца - някои, от които гордо крачат в неговите стъпки в музиката и дори записват песни с него и участват в турнетата му.

Присъединява се към Джони Кеш и Крис Кристофърсън като член на кънтри групата The Highwaymen през 1985 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    9 0 Отговор
    Нисък поклон на Уили.Браво.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бай Иван

    3 1 Отговор
    Да е жив и здрав. Някога китарата му ще се продеде за милиони долари. Не съм сигурен но мисля ,че над 50 години свири на нея и не я е сменил.
  • 4 Идън

    4 1 Отговор
    Харесвам ги тези живи легенди- нямам представа защо.За съжаление Джони Кеш си отиде- 2003 год - издава на запис със своя рецитация целия Нов завет. Уили свири на китарата Trigger от 1969-та. Китарата има дупка при моста от свирене- по- точно от перцето. Това е така защото китарата никога не е имала залепен- пик гард- пластина за предпазване и украса на китарите Джон Фогърти отCCR-Крийдънс се движи в същата компания. Робърт Плант - няма нужда от пояснения- вокалист на Лед .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.