Last news in Fakti

8 Май, 2024 19:01 3 410 46

Може ли Сторми Даниелс да вкара Тръмп в затвора?

  • доналд тръмп-
  • сторми даниелс-
  • тръмп-
  • сащ-
  • затвор-
  • порноактриса-
  • дело

Тръмп е видимо изнервен в съдебната зала. "Защитата няма много ходове", казват експерти.

Може ли Сторми Даниелс да вкара Тръмп в затвора? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русата жена, която сяда на свидетелската скамейка в съдебната зала, не обръща никакво внимание на Доналд Тръмп, но е видимо притеснена. Той също не я поглежда. От време на време бившият президент затваря очи - навярно в опит да избяга от онова, което Сторми Даниелс разказва за интимните им отношения.

Свидетелските показания на Даниелс може да се окажат много важни в делото, което се води в момента срещу бившия президент на САЩ Тръмп, пише АРД. "За нещастие на адвокатите на Тръмп той винаги е отричал да е имал каквото и да е общо със Сторми Даниелс", коментира пред германската обществено-правна медия американският адвокат Рон Куби.

Даниелс разказва изключително детайлно как, когато е била по-млада, е правила секс с Тръмп, който днес е на 77 години. Порноактрисата описва срещата между двамата на турнир по голф през 2006 година. Тя била много объркана и така и не разбрала как се е стигнало до сексуалния акт между тях. След това треперела толкова, че не могла да се облече.

"Не е трудно за вярване”

Тръмп е обвинен, че е платил на Даниелс 130 хиляди долара, за да не разкаже историята публично. Сам по себе си този акт не е престъпление в САЩ, но не и ако плащането се прикрива, обяснява АРД.

Това е и престъплението, за което Тръмп го грози наказание. По този начин освен това той е искал повлияе на изхода от изборите през 2016 година. Бившият американски президент не отрича да е плащал на Даниелс, но отрича да е правил секс с нея. Сега задачата на адвокатите е да докажат, че сексуалният акт между тях се е състоял, обяснява Куби пред АРД. "Това не е трудно за вярване, дори да не харесваш Сторми Даниелс или да не одобряваш изборите ѝ в живота". Според адвоката няма значение какво е отношението към самата Даниелс, защото обвиненията са срещу Тръмп, който е по това време е бил 60-годишен женен мъж, правил секс с уязвима и много по-бедна от него жена, на която после е платил, за да си мълчи.

Може ли Тръмп да влезе в затвора?

Вече ясно личи, че бившият президент, който се надява да се върне в Белия дом през следващата година, губи търпение. Изглежда изнервен, а изражението на лицето му често е ядосано, пише АРД. Все пак вместо да води кампанията си, му се налага всеки ден да е в съдебната зала.

Според някои наблюдатели това е повратен момент. Според други е рано да се каже. Тази седмица съдията Хуан Мерчан наложи глоба на непрестанно обиждащия съдебната система Тръмп. Заплаши го също, че може и да го прати в затвора, ако продължава с вербалните атаки срещу участниците в процеса.

Това е сериозна стъпка, обяснява адвоката Чарлс Колман пред американската телевизия MSNBC. Според него процесът ще продължи още около две седмици. "Защитата на Тръмп няма много ходове оттук нататък. А съдия Мерчан няма как да се отметне - след като веднъж е предупредил, че при следващото нарушение ще го прати в затвора, няма как да се върне обратно към налагането на глоби", казва адвокатът, цитиран от АРД.

"Или си жертва на най-голямата конспирация, или си виновен”

Адвокат Куби е по-скептичен. Според него споменаването на затвор от съдията не е било заплаха. Освен това сега е важно да се обърне внимание към свидетеля Майкъл Коен - бившия адвокат на Тръмп, който е уреждал плащанията. Защитата на Тръмп твърди, че той лъже, но според Куби съдебните заседатели в някакъв момент ще спрат да вярват на този аргумент. "Ако всеки около теб е лъжец, значи ти или си жертва на най-голямата конспирация в историята или си виновен", казва експертът пред АРД.

Другият процес срещу Тръмп по делото за изнасяне на поверителни държавни документи от мястото, в което трябва да се съхраняват, по всяка вероятност ще се забави. Той трябваше да започне на 20 май, но отговорният съдия във Флорида, където се води това дело, реши, че началото му ще бъде отложено. Според специалния прокурор Джак Смит това е сериозен неуспех, защото този процес ще започне преди ноември месец, когато ще се проведат изборите в САЩ.

Анте Пасенхайм ARD | Мина Киркова редактор


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що не пробва

    30 3 Отговор
    с Бай Дън? Той май беше с една година по млад от Тръмп?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ххаха

    42 1 Отговор
    Тя била много объркана и така и не разбрала как се е стигнало до сексуалния акт между тях.

    Значи - тая се такова за пари, ама не ѝ било станало ясно как се била таковала с Тръмп???? Ами - пак за пари.
  • 4 омагьосал я и после трепери от игрив нер

    38 0 Отговор
    . Тя била много объркана и така и не разбрала как се е стигнало до сексуалния акт между тях. След това треперела толкова, че не могла да се облече.
  • 5 Дефиниция

    32 0 Отговор
    На ..рва вяра да нямаш!
  • 6 Радио Елто

    23 2 Отговор
    Любовта Между Мъж И Жена е Нормална
  • 7 Бийк

    6 22 Отговор
    Нидейти така ще докарате до кататония всичкото малоумно руслям
    Тръмпи оранжадата им е последна надежда
    Те в скапаният си животец само чакат краха на льошият запад
    Недейте им отнема поне тази радост
  • 8 Обикновено се сещат след 20-30 години,

    40 0 Отговор
    че са били изнасилени!
    Това не е първият случай...на сещане!
  • 9 Акула

    16 0 Отговор
    Как се Казва Червенокосата

    Коментиран от #44

  • 10 Отговор

    11 0 Отговор
    Ами не, не може!
    😂😂😂😂😂
  • 11 Джак Даниелс

    30 0 Отговор
    Тога бях млада и тъпа. Трябваше да му поискам повече кинти! Сега нямаше да се влача по съдилища!

    Коментиран от #26

  • 12 Ехааааааа

    29 0 Отговор
    Ей тия скумрии като огладнеят и си спомнят , че със някои са правили КЕКС .....се сещат , че може и да изкарат някой долар .....до сега защо мълча ???????? Нея трябва да съдят за умишлено укриване на доказателства !!!!!!!!
  • 13 след яко лашкане от разгонен нер

    23 0 Отговор
    След това треперела толкова, че не могла да се облече че даже забравила да писне че науж е изнасилена както често става ако им скимне
  • 14 Сега и ако Путин изпрати снимките

    10 8 Отговор
    на Тръмп с руските девочки от КГБ кампанията може да свърши!

    Коментиран от #19

  • 15 Ако беше в България

    21 1 Отговор
    милиардерът Тръмп щеше да купи всички съдии.
  • 16 Ми то.....

    18 0 Отговор
    Един в повече , или един по малко .....има ли значение тя е момиче за всичко и по всяко време ????! Да я питат Тръмп обезчестил ли я ??????
  • 17 Хаха

    31 0 Отговор
    Порноактрисата описва срещата между двамата на турнир по голф през 2006 г4одина. Тя била много объркана и така и не разбрала как се е стигнало до сексуалния акт между тях. След това треперела толкова, че не могла да се облече... "
    Хора, сериозно ли подобни лакърдии от платени Кекструженички хващат декиш в съдебна зала, като обвинение за "изнасилване" преди 18 години!? Няма да се учудя тая ако е награбила Тръмп зад някой храст още на голф игрището," изнасилена" от погледа му...
  • 18 Трябваше да си хване рускиня

    4 9 Отговор
    За 100 долара нямаше да има никакви проблеми! Като Тъкър, например! С оная танциорката на пилон от Русия!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Йеронимус БОШ

    16 1 Отговор
    Преведено на нашенски език , това значи ли , че Борислава Йовчева - Мис Бикини може да вкара Бойко Борисов в затвора ! А защо не и Мата Хари ? Последната даже един куп снимки направи ! Явно това НЕ Е достатъчно.
  • 21 ШперПЛАТ

    24 0 Отговор
    Имам питане ! Тази жена е получавала много пари , за да не говори за връзката с чичо Дони. Сега , при положение , че се е разговорила , НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ обратно ?

    Коментиран от #46

  • 22 Тома

    7 0 Отговор
    Може ако влязат и тези с червените бански заедно с Дони
  • 23 Алигатор

    6 11 Отговор
    Той на визита в Москва се е забавлявал и с руски компанионки . И от тогава Путин го държи за топките . Похотта му изяжда главата . Иначе Тръмп , ненавижда Русия и Путин .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БгТопИдиот🇧🇬

    19 1 Отговор
    Може ли Сторми Даниелс да вкара Тръмп в затвора?.

    Даниелката мое само да си го вкара...неумит !
  • 26 да де

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Джак Даниелс":

    А сега само тъЪпа.
  • 27 Пешо

    17 0 Отговор
    Хахахаххаахахахаха, просттитутката била много объркана и трперела защото е правила секс, хахахахахах
  • 28 ХиХи

    8 0 Отговор
    Може го направи президент, щот му вдигна ректинга само, пък шорош нюлън бинденко ша бауцат
  • 29 Оня с джипката

    12 0 Отговор
    Бан Издън се стреми по всякакъв начин да елиминира противника си от надпреварата за Белия дом. И в същото време твърди, че в Америка имало демокрация, а не диктатура. Но с преследването на Тръмп, действащият президент го прави още по-популярен и още по-опасен съперник!
  • 30 Анонимен

    13 1 Отговор
    Кучката е имала тарифа и си е взела парите навремето Какво търси сега.
  • 31 Червената шапчица

    1 1 Отговор
    400 шева са поне 5 метра разрез... без загуба на кръв... има нещо неясно тук... Сводник и 16 годишна сервитьорка в нощно заведение... Дебора дали може да чете и пише... Делото трябва да се води за трудова злополука на тая. Това е трудов спор.
  • 32 Тошо

    7 0 Отговор
    Тая са явно са я натиснали от службите. Сороските имат дълги ръце. Когато си вадиш парите със оня си работа, истината не е много на почит. Що прокурора не докаже че Тръмпо е изконсумирал екса а не е било само гледане и баране.
  • 33 Червената шапчица

    5 0 Отговор
    Мата Хара дали гледа какво прави Сторми Даниелс...
  • 34 Българската съдебна система

    3 0 Отговор
    Е цъфнала и вързала
    В сравнение с американската
    Мога да дам много примери
    ако някой поиска
  • 35 Тити

    0 5 Отговор
    Тръмп е пътник въпроса на време.

    Коментиран от #36

  • 36 Тръмп

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "Тити":

    Е пътник към белия дом въпрос на малко време
  • 37 Дедо

    6 1 Отговор
    Със зъби и нокти се бори да не допусне Тръмп до избори защото знае че ще ги
    изгуби
  • 38 Бай Лисан

    5 0 Отговор
    Абе, гледам тия труженички всичките надписани и орисувани.
    Явно много си ги крадат в краварника.
    А тази леля Стормито....аз толкова не мога да изпия...
    Не че младите тесли до нея са по-харни...
  • 39 Sтормито го щрапонила

    1 0 Отговор
    като Sторм Shадоу yzzkий корап
  • 40 ...ама такава щракачка?

    5 1 Отговор
    Само в държава като САЩ думите на порно актриса и проститутка може да имат морална стойност. Да се обърка девственица на 17 години, ама такава щракачка?!
  • 41 бе друго си е

    0 0 Отговор
    да приклякаш като ходиш
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 колко долу

    3 1 Отговор
    са паднали сащ
  • 44 007 /агент/

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Акула":

    Казва се Вальо !
  • 45 ганю

    0 0 Отговор
    за това не може ама
    някой с голям макарон да и вкара нещо някъде
    това го може
  • 46 Горбачовче

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ШперПЛАТ":

    Ами той отрича да е давал..