Last news in Fakti

27 Септември, 2016 17:23 1 590 4

В Швейцария забраниха бурките

  • швейцария-
  • бурки-
  • забрана-
  • парламент

Близо 5% от населението на страната е мюсюлманско

В Швейцария забраниха бурките - 1
Снимка: БТА/ AP

Швейцарският парламент при закон, който забранява носенето на бурки на обществени места, съобщи Yahoo News.

Според мерките никой не може да носи бурки или други материали, закриващи лицето, когато се намира на обществено място.

Решението идва едва няколко дни, след като Валтер Вобман от националистическата Швейцарска народна партия (SVP) предложи мерките.

Според направено проучване през месец август, 71% от швейцарците подкрепят забраната за носене на бурки. Близо 5% от населението на страната е мюсюлманско.

Валтер Вобман заяви, че решението ще запази швейцарската култура и ще противодейства на радикалния ислям.

Факти.бг припомня, че френски градове на Лазурния бряг наскоро забраниха буркините – бански костюм, покриващ цялото тяло и глава – с изключение на лицето. Мюсюлманската общност в страната и различни антидискриминационни организации осъдиха забраните, твърдейки, че жените трябва да имат свобода сами да избират начина, по който да се обличат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Браво!!!
  • 2 Трол

    0 0 Отговор
    В моя град има едно училище до циганската махала, минавам често от там. Чааветата половината са забрадени и плюскат само на турски. Преди да седмици бях на почивка в Гърция, в съседство на хотела се състоя мюсюлманска сватба, един не каза нещо на турски, оркестъра свиреше познати на ориенталски трели, но пееха на гръцки. Е това е разликата, и скоро ще духаме супата!
  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    който иска бурка,ПРИ АЛАХ-АКБАР-БАРАБАР
  • 4 Българин

    0 0 Отговор
    Егати изостаналото мислене кой е казал че като си българин трябва да си християнин и да на говориш друг език, аз съм българин и не знам други езици, стремя да уча, от носно религията ми съм мюсюлманин, ако някои го дразни да отива в Ватикан, аз съм такъв от поколения живея, работя тук и ще умра тук.
Новини по държави: