Last news in Fakti

7 Май, 2024 09:44 1 013 0

Слух праща Везенков в друг отбор

  • везенков-
  • слух-
  • отбор-
  • сакраменто кингс-
  • бруклин нетс-
  • нба-
  • баскетбол

Има голяма вероятност Спортист №1 на България да смени отбора в НБА

Слух праща Везенков в друг отбор - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Спортист №1 на България Александър Везенков има голяма вероятност да смени отбора в НБА. Това твърди горещ слух, който обикаля баскетболните среди в Америка, пише blitz.bg.

Интерес към 28-годишния българин има от страна на Бруклин Нетс. Според информациите може да има размяна между „мрежите“ и Сакраменто Кингс. От „кралете“ в посока Ню Йорк ще потеглят Александър Везенков и гардовете Крис Дуарте и Девиън Мичъл, докато Бруклин ще прати в Калифорния крилото Камерън Джонсън.

От лятото треньор на Бруклин Нетс ще бъде Жорди Фернандес, който през този сезон беше асистент на Майк Браун в Сакраменто Кингс. Испанският специалист има афинитет към европейския баскетбол и често беше пращан от „кралете“ да гледа изявите на Везенков с екипа на Олимпиакос. Фернандес има лични впечатления за качествата на българина и отлично знае как може да ги използва в новия си отбор.

Както е известно, Александър Везенков изигра първия си сезон за Сакраменто Кингс в Лигата на извънземните, но не се радваше на много шансове от треньора на Майк Браун. Зрителите останаха с впечатление, че наставникът няма доверие на българина и въобще не е искал привличането му в отбора.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА