Last news in Fakti

22 Април, 2024 13:01 1 419 5

Кредитни карти с OLED екран

  • кредитни карти-
  • oled екран

Технически пластмасовите карти Radiance не се различават от обикновените, с изключение на вградения в тях дисплей

Кредитни карти с OLED екран - 1

Американската компания Sentry Enterprises започна да произвежда необичайни банкови карти от серията Radiance, които са оборудвани с вградени OLED панели. Разработчиците разкриха първите подробности за необичайното платежно средство и обясниха какви са предимствата му за банките и техните клиенти.

Технически пластмасовите карти Radiance не се различават от обикновените, с изключение на вградения в тях дисплей, изображението на който светва за кратко при извършване на транзакции. Според представители на Sentry Enterprises, това решение е насочено към банкови организации, които искат да подчертаят своя продукт (например чрез подчертаване на корпоративно лого).

Кредитни карти с OLED екран

От друга страна, за потребителите ще бъде по-лесно да разберат дали картата е на необходимото разстояние от терминала за плащане. В допълнение, за притежателя на карта това също е начин да се открои на фона на притежателите на „обикновена“ пластмасова карта.

Картите Radiance ще поддържат платежни системи Visa или Mastercard. Дисплеят се захранва чрез NFC модула по време на безконтактно плащане: това е достатъчно, за да освети за кратко изображението. Все още не е известно точно кога подобни карти ще станат масови. Sentry Enterprises все още не са посочили първите си партньори, но съобщиха, че картата е напълно готова да навлезе на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само кеша

    10 1 Отговор
    Си обичам тия еврейски примамки не благодаря

    Коментиран от #3

  • 2 Питам се

    5 0 Отговор
    Въпрос: За чий х ми е дисплей на дебитната карта?
    Отговор: Защото може да се направи, не че ти трябва.
  • 3 Кеша обичал

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само кеша":

    Коме, защото краднеш
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.