Last news in Fakti

20 Април, 2024 05:03 1 190 6

Пхенян тества бойна глава за крилата ракета и изпробва нова зенитна ракета

  • северна корея-
  • ракета-
  • тестьбойна глава

Суперголямата бойна глава е предназначена за стратегическа крилата ракета "Хвасал-1 Ра-3"

Северна Корея вчера е тествала бойна глава за крилата ракета и е изстреляла пробно нова зенитна ракета, която е паднала в Жълто море, предаде Ройтерс, като се позова на държавната новинарска агенция КЦТА, цитирана от БТА.

В съобщението от днес се казва, че суперголямата бойна глава е предназначена за стратегическа крилата ракета "Хвасал-1 Ра-3".

Смята се, че този вид ракети са предназначени за ядрени бойни глави, отбелязва Ройтерс.

Тестваната нова ракета за противовъздушна отбрана е наречена "Пьолджи-1-2".

"И двата теста бяха част от редовната дейност на администрация и свързаните с нея институти за отбранителни науки за бързо развитие на технологиите в различни аспекти, например в тактически и технически план, и използването на нов тип оръжейни системи", отбеляза КЦТА. Тя увери, че изпитанията не са свързани със ситуацията в региона.

Южна Корея, Япония и Съединените щати, които обикновено съобщават за изстрелвания на големи ракети от страна на Северна Корея, този път не споменаха да са засичали летящи обекти, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    1 1 Отговор
    Оф, па тия, хляб нямат, бомби праввт! Психясала работа, само се чудя кога ще ги вкарат в правия път! А Кимчо, като Кадафи да се крие по канафките! Ако им дадът свобода, един няма да остане в С. Корея!
  • 2 007

    1 0 Отговор
    Вместо да произвеждат компютри и коли като братята си на юг, тези роби дават всичките си ресурси да правят играчки за нелепия си диктатор! И това се случва 21 век!!! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

    Коментиран от #3

  • 3 А ние тук

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "007":

    Нито правим бомби и ракети като Сев. Корея, нито компютри и коли като Южна. Даже доматите внасяме.
  • 4 Сър Пичук

    0 0 Отговор
    Започват да тестват отплата на Русия за мунициите с които я снабдяват.
    След ядреното оръжие, сега им дава и това.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: