Last news in Fakti

20 Април, 2024 05:17 769 12

Демонстрация в Тбилиси подкрепи европейската интеграция на Грузия

  • грузия-
  • тбилиси-
  • демонстрация

На шествието се развяваха знамена на ЕС и се чуваха скандирания: "В Европа!"

Демонстрация в Тбилиси подкрепи европейската интеграция на Грузия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стотици младежи демонстрираха снощи в грузинската столица Тбилиси в подкрепа на европейската интеграция на страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Те преминаха на шествие, като развяваха знамена на ЕС и скандираха: "В Европа!"

Грузинската столица стана тази седмица сцена на масови протести против намерението на управляващата партия да прокара закон за "чуждестранните агенти", насочен срещу външното влияние в бившата съветска република в Южен Кавказ. Прозападната опозиция обаче заклеймява текста като копие на руски закон, позволил на Кремъл да задуши опозицията, отбелязва АФП.

В сряда спорният нормативен акт бе приет от грузинския парламент на първо четене.

Вчера Европейската комисия предупреди, че законът може да сложи край на надеждите за присъединяване на Грузия към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Следващата Украйна

    28 4 Отговор
    Поредните 🐑🐑 🐑.
    Сладки приказки и обещания за светло бъдеще.
  • 2 Още наивници

    21 4 Отговор
    Вярват на трупа Европа.
  • 3 орвил

    21 4 Отговор
    Заради няколко хиляди емигранти, които ще отидат в зап. Европа и няма да се върнат повече , не си заслужава да си батисваат още повече държавата . Тези , които останат в Грузия , ако си мислят , че сега са зле, след 10-12г. евроинтеграция ще съжаляват за днешните времена
  • 4 Ха-ха-ха

    18 2 Отговор
    "Надежда всяка тука оставете" -това трябва да пише на входа на ЕС.
  • 5 На грузинците

    12 2 Отговор
    дали им е ясно,че европейската интеграция означава отказ от суверенитет?
  • 6 Коментар

    7 0 Отговор
    Същият закон го има в САЩ.Реално с неговото приемане и руснаците няма да имат влияние там.Протестиращите са на силна дрога.Може и на тях да са им раздали хапчета на основата на ЛСД както на укрите.Ако са отключили шизофрения дълги години ще имат проблеми.
  • 7 Вой на НПО-та

    4 0 Отговор
    НПО-тата на вампира Сорос са надигнали вой до небесата - ще ги забраняват. Само така Унгария и Русия изкорениха проказата на "евроатлантизма".
  • 8 Сандо

    6 0 Отговор
    И какво хубаво видяха от европейската интеграция грузините?Скапаха им икономиката,натресоха им Саакашвили и подобните му гадове,вкараха ги в една война,за чийто приличен край би трябвало всеки ден цветя да поднасят на руснаците,наложиха им да си скъсат дипломатическите отношения с Русия и пак трябва да благодарят всеки ден на руснаците,че те не са обидчиви и все още подържат някакви икономически връзки,за да не умре грузията,наложиха им една президентка - чужда гражданка;и още колко много неща има.И да не забравяме НПО-тата,този истински тумор,който западът насажда навсякъде,за да убива всяка държава и всеки народ!А и най-важното:Обещания - безкрайните,щедри,бляскави и лъскави обещания,които Западът никога не се уморява да дава и които си остават само едни обещание за "Великото Утре",което винаги си остава само едно мечтано "утре".
  • 9 мммм

    1 0 Отговор
    Какъв европейски съюз, Грузия какво общо има с Европа??
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.