Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Май, 2024 20:08 3 508 106

Нов фронт във войната? Руската армия започна сухопътна офанзива в посока Харков

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • харков-
  • харковска област

Според неназован източник руските войски се стремят да изтласкат украинските въоръжени сили на 10 километра от руската граница, а украинските сили се опитват да сдържат това настъпление

Нов фронт във войната? Руската армия започна сухопътна офанзива в посока Харков - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските войски започнаха сухопътна офанзива в посока Харков рано в петък, като напреднаха на един километър близо до граничния град Волчанск и се опитаха да създадат буферна зона, съобщи Ройтерс, като се позова на високопоставен украински военен източник.

Според неназован източник руските войски се стремят да изтласкат украинските въоръжени сили на 10 километра от руската граница, а украинските сили се опитват да сдържат това настъпление.

Този опит за настъпление под прикритието на бронирани машини по същество отваря нов фронт във войната, пише Ройтерс.

Ръководителят на регионалната администрация на град Волчанск, Тамаз Гамбаришвили, каза в интервю за "Хромадске радио", че поради рязко засиления руски обстрел властите са започнали доброволна евакуация на жителите на Волчанск и съседните райони, цитира думите му Би Би Си.

"Сега евакуираме населението по желание. По-голямата част от хората вече си тръгват със собствените си превозни средства, но сега ние, заедно с хуманитарния център, организираме извеждането на хората, които нямат възможност да си тръгнат сами", каза той.

Гамбаришвили каза, че сега в град Волчанск живеят около 3 хиляди души. Преди войната населението му е било около 17 хиляди души. Град Волчанск се намира в Чугуевския район на Харковска област, на самата граница с Русия.

Според Гамбаришвили хората се извеждат от Волчанск и близките населени места, които сега са подложени на масиран обстрел, и се отвеждат в Харков.

"Сега има масиран обстрел на града. Както казват местните жители, никога не са чували и виждали подобно нещо. Масиран обстрел на цялото населено място, на целия град. Ето защо е опасно да съм там сега", казва той.

Както каза Гамбаришвили, обстрелът на Волчанск се извършва постоянно, но от три часа сутринта в петък той рязко се засили. В същото време руските военни използваха реактивни системи за залпов огън, артилерия и управляеми бомби.

Той добави, че в резултат на обстрела има много разрушения, но няма данни за ранени или загинали.

Украинското военно ведомство коментира съобщенията за влошаване на ситуацията в северната част на Харковска област. По-рано както руски, така и украински военни източници съобщиха за опит на руските войски да преминат в настъпление от Белгородска област към украински гранични села.

Според украинското министерство на отбраната през изминалото денонощие във Волчанско направление руската армия е нанесла въздушни удари с управляеми бомби, а в началото на нощта е засилила артилерийския обстрел на предната линия на отбраната.

"Приблизително в 5 часа сутринта имаше опит на противника да пробие отбранителната ни линия под прикритието на бронирана техника. Към момента тези атаки са отблъснати и битките с различна интензивност продължават", се казва в съобщението.

Според украинското военно ведомство за укрепване на отбраната на този участък от фронта са изпратени резервни части.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди, че украинските въоръжени сили се опитват да спрат руската офанзива в района на Харков.

"В 7-8 часа сутринта имаше ожесточена артилерийска битка. Към този момент руската офанзива беше спряна", каза президентът на Украйна.

Според Зеленски украинските въоръжени сили са били готови за подобно развитие на събитията.

"Там ги посрещна Украйна с наши войски, бригади и артилерия. Важно е, че те могат да увеличат и да изтеглят сили в тази посока, но нашите военни, нашето командване знаеха за това и разчетоха силите си, за да посрещнат врага с огън. Сега има ожесточена битка в тази посока, посрещнахме ги с огън", каза Зеленски.

Ръководителят на областната администрация на Харковска област Олег Синегубов каза, че руските военни са засилили обстрела в северната част на областта и "атакуват град Волчанск".

Синегубов каза, че обстрелът е продължил през цялата нощ с артилерия, РСЗО и управляеми бомби, а "има и неуспешни опити на ДРГ [диверсионно-разузнавателни групи - Ред.] да пробият границата".

"Въоръжените сили на Украйна уверено държат позициите си: нито един метър не е загубен. Вражеската групировка не представлява заплаха за Харков, нейните сили са достатъчни само за провокации в северно направление", пише Синегубов.

В петък сутринта няколко руски милитаристични телеграм канала съобщиха за началото на настъпателни действия на руската армия в района на Волчанск. Някои канали пишат за "пробива" на руската армия и "превземането" на някои населени места. Тази информация не може да бъде потвърдена от независими източници.

Би Би Си не може своевременно да провери изявленията на представители на воюващите страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И от там айде

    18 62 Отговор
    Обратен завой

    Коментиран от #70, #99

  • 3 Ко стааа,бе?!

    15 86 Отговор
    Киев за три дни... Сражения на руската граница???

    Коментиран от #18, #37, #51, #98

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бийк

    19 5 Отговор
    Бхахахахахахахаххаха
  • 6 Григорий

    13 30 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Засега ни праща само черни чували.
  • 7 Вар.варите

    14 73 Отговор
    Напредвад ,нашите копейки се кефят ,ама после ще реват

    Коментиран от #45

  • 8 Помак

    81 10 Отговор
    Русия ште смаже тези укро- нацисти .Слава на нашите братя русите ,нека мачкат, слава и нашите братя сърбите (никой не мое ги бутне ,китай ги пази , ...заедно и с македонците ( които измислиха азбуката) ...

    Коментиран от #93

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Механик

    69 9 Отговор
    Оооо, махнете го тоя Харкиф бе. Това е едно малко село и то без никакво оперативано и стратегическо значение.
    По-добре е "организирано" да се прегрупирате в посока Кийф. Оставете руснаците "страхливо" да вземат и тоя град.
    Това ще е безспорна "загуба" за тях и гръмка "победа" за вас.
    п.п.
    И не забравяйте, че Кийф и той е малко селце без стратегическо значение.

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Селянин

    69 7 Отговор
    В предсказание записано през 1979 г. от писателя Валентин Сидоров, Ванга вещае:
    „Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света."

    „Това, което се е обединявало, ще се разпадне на парчета. Това ще се случи в близост до Русия", гласи друго от пророчествата на Ванга.

    Преди четири години всички сметнаха, че става дума за Евросъюза, което съвсем не е изключено. Но, може би, Ванга отново е имала предвид Украйна, която се разпада буквално пред очите ни.

    „Все по-често ще срещате хора, които имат очи, но не виждат, имат уши, но не чуват.... "

    Коментиран от #40, #54, #67

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Помак

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Просто си препил сношти , удари две три бири и ште ти да изясни...лека работа и внимаваите в сметките на клиентите

    Коментиран от #31, #102

  • 15 Реалист

    63 4 Отговор
    Окраинските фашисти в Харков нямат тил за доставки на оръжия и храна обречени са
  • 16 От страни

    65 8 Отговор
    Ощ един Петриот даде фира днес. Кинжала от който той би трябвало да защитава другите го глобна както ний в училището глобехме пеперудите с карафици. Бог да ги прости.

    Коментиран от #24

  • 17 Баба Ванга

    67 8 Отговор
    България има бъдеще само с Русия!
    Без Русия, за Бългсрия няма бъдеще!

    Коментиран от #57

  • 18 Кака на руската граница,

    33 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ко стааа,бе?!":

    не помниш ли , че Контранаступа наскоро превзе Курска у Белгородска области и сега напредва,към Москва? Войната вече отдавна се води натиска територия.На която между другото няма ракети вече и яйца.
  • 19 Меаннико,

    11 42 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Преди 2 години едни ходиха до Харков.Освен фАрчащи в орбита ошанки друго не "постигнаха".
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Професора

    64 7 Отговор
    Харков се снабдяваше чрез Авдеевка затова Руската армия трябваше да превземе първо окрепената Авдеевка за да тръгне към не окрепения Харков. Играта за Харков свърши за Киев и ФАЩ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Р.К.И.

    11 49 Отговор
    За 800 дни, на 10 км от границата. Непобедимая и легендарная.
  • 24 Видяхме и ние.

    7 35 Отговор

    До коментар #16 от "От страни":

    Макет на Пейтриът.Гледай внимателно.
  • 25 Военен Експерт

    45 2 Отговор
    "Той добави, че в резултат на обстрела има много разрушения, но няма данни за ранени или загинали."

    Това, ,че ранени или загинали от населението, е ясно доказателство че украинците са останали без ПВО!!
  • 26 Пея

    8 7 Отговор
    Нищо не е започнала.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 говедарите

    37 4 Отговор
    са в.траур
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гробар

    53 6 Отговор
    Харковска област в състава на Русия. Да се готви Киев.

    Коментиран от #103

  • 31 Той

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Помак":

    Е пие ,мюсулманин е

    Коментиран от #44

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Военен Експерт

    40 3 Отговор
    Това, ,че НЯМА ранени или загинали от населението, е ясно доказателство че украинците са останали без ПВО!!
    20:18 10.05.2024
  • 34 Харков е на хората които живеят там

    5 21 Отговор

    До коментар #9 от "Сатана Z":

    От от преди таксиджията!!! Те си решават,но в случая решава един таксиджия🤦
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 нннн

    31 2 Отговор
    Абе, какъв е този масиран обстрел на Волчанск без жертви?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Къш Пировски

    5 32 Отговор
    Види се, всички останали надежди на бг путлерофилите се изчерпаха, та им останаха само "пророчествата" на петричкия чироз, да се греят на тях.
  • 40 От страни

    37 4 Отговор

    До коментар #12 от "Селянин":

    Добавям от там: "Сега Русия се нарича Съюз. Но ще се върне старата Русия и ще се сарича също като при Свети Сергий. Всички ще признаят нейното превъзходство и Америка също. Това ще се случи след 60 години. До това ще се сближат три страни: Китай, Индия и Русия и България ще е с тях само заедно с Русия ако стане нейна част. Без Русия България няма бъдеще."

    Коментиран от #73

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Помак

    13 2 Отговор

    До коментар #31 от "Той":

    Помците и мусулманите наи мн пият скришом и после си биат жените от мен да знаеш
  • 45 Хахаха

    31 4 Отговор

    До коментар #7 от "Вар.варите":

    Хенри Кисинджър каза: МНОГО Е ОПАСНО ДА СИ ВРАГ НА САЩ, НО Е ФАТАЛНО ДА СИ СЛУГА НА НА САЩ

    Коментиран от #68

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Путин

    33 4 Отговор
    Урките са пътници , време за нашите евро атлантици да заминават за фронта. Чувалите и билетите са от мен.
  • 48 Сещате ли се

    28 4 Отговор
    за ония "руски патриоти" на Буданов, дето нападаха руската граница точно там за да "освобождавали Русия"?!!!!

    И колко възторжени бяха медиите тогава?

    Е, крушката си има опашка! Или - каквото повикало.......
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Дельо хайдутин

    6 25 Отговор
    Три години меся питките и вися като соппол на Дунав.Кьорав ватн1к не дойде.Даалдисаа ми ръцете от толкова месене.Сега ще си омеся главата!

    Коментиран от #81

  • 51 Р.К.И.

    25 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ко стааа,бе?!":

    Ти само гледай как ще обърнат пропагандата. Вече има такова говорене. Беше - няма Украйна, тя е Русия. Спряха ги и започнаха да говорят за част от Украйна. Когато ги изтласкат до границата, ще има пропаганден вой - спасяваме Русия, воюваме за Русия, майката Русия зове. Нападат ни ,олеле. Захватчики. От крайно агресивна пропаганда ,ще минат на крайно отбранителна.

    Коментиран от #55

  • 52 Путин В.В.

    24 5 Отговор
    Спокойно бе, само главичката е!
    Няма да боли...
  • 53 Аз съм веган

    7 19 Отговор
    Какво са няколко стотици хиляди загинали орки пред величието на бункернато джудже?
  • 54 Аз съм веган

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "Селянин":

    Нешке отивай до аптеката
  • 55 Преди войната си мислехме, че

    4 24 Отговор

    До коментар #51 от "Р.К.И.":

    Русия е сила.
  • 56 ххх

    22 0 Отговор
    за сега в руските информационни канали не се съобщава за масирано настъпление, въпреки многократно засиления артилерийския обстрел и атаките с дронове и авиобомби, говори се по-скоро за "разузнаване с бой", а някои украински офицери сравняват обстановката като с тази преди атаката на Бахмут/Артьомовск/, но според аналитици не става въпрос за атака на Харков, а за създаване на т.нар. "буферна зона". В близките дни ще се изясни какво ще става.

    Коментиран от #61

  • 57 Петър Дънов

    29 5 Отговор

    До коментар #17 от "Баба Ванга":

    Българин със САЩ се стопи с 4 милиона и стана малка аграрна държава на средно балканско ниво като 1944г без енергетика.
  • 58 мдаааа дааа

    28 2 Отговор
    Жак Бо: Лесно е да воюваш с кръвта на другите, до последния украинец. Западът не беше честен с Русия, не е честен и с Украйна....
  • 59 бебето

    6 9 Отговор
    Цомчо Плюнката ще ходи на фронта.Ще разнася черните чували.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Е,нали Киев за два,три дня?

    2 18 Отговор

    До коментар #56 от "ххх":

    Сега пък буферни зони.
  • 62 Бесен-_ Язовец

    15 3 Отговор
    И Харков на бюрото на президента Владимир Владимирович Путин
  • 63 Американо

    21 5 Отговор
    Щяха Крим да си връщат, а сега пазят Харков хахаха
  • 64 БАНко

    22 3 Отговор
    НАТООООООВЦИ , ТОВА Е ВАШЕ ИЗРЕЧЕНИЕ ,, ИМА МНОГО РАЗРУШЕНИЯ , НЯМА РАНЕНИ И УБИТИ " !!! НАЙ ХУМАННАТА ВОЙНА - РУСИЯ ПАЗИ РУСНАЦИТЕ В ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА !!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Сандо

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Селянин":

    Последното се отнася за козячетата-евроатлантици!
  • 68 От страни

    17 3 Отговор

    До коментар #45 от "Хахаха":

    Има го и по друг начин: По зле от краварин враг може да бъде само краварин приятел. С такива приятели и врагове не ти трябват.
  • 69 Дядо Йоцо гледа

    22 3 Отговор
    България трябва да се ориентира към Русия и Китай , там е бъдещето ! ЕС ще се разпадне , Америка ще фалира !!!
  • 70 А Макрон до къде стигна с войската?

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "И от там айде":

    Мина ли Сен Тропе ?

    Коментиран от #71

  • 71 От страни

    7 0 Отговор

    До коментар #70 от "А Макрон до къде стигна с войската?":

    До спалнята на бабето...ееее.....може и да е дядото...кой ги знае.
  • 72 Русия трябва да бъде разрушена...

    6 21 Отговор
    Московските циркаджии отвличат вниманието от юго-изтока - мизерниците нямат нито техника, нито пехота за целта. Поредна московска провокация за сметка на цивилните...

    Коментиран от #74, #94

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Дфдфдф

    12 2 Отговор

    До коментар #72 от "Русия трябва да бъде разрушена...":

    Да не бъркаш с Израел?
  • 75 Харков е руски

    23 1 Отговор
    Руснаците няма да атакуват фронтално Харков,за да избегнат жертви сред цивилното население което е почти изцяло руско. Целта е Харков да бъде обсаден така, че укронацистите в него да останат без подкрепа и очаквано да се предадат. Оше повече,че укронацистите нямат подкрепата сред местното руско население.

    Коментиран от #82

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Аз съм от СССР

    15 1 Отговор
    Нали бяха свършили ракетите на Русия съл лопати ли напредват.Ще стигнат полската граница и нищо не може да ги спре.

    Коментиран от #80

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Смех в блатото

    3 4 Отговор

    До коментар #77 от "Аз съм от СССР":

    Направо не ми се мисли какво ще стане с перспективите ти за бъдещето, когато дойде края на войната :))))

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Помним

    5 10 Отговор

    До коментар #75 от "Харков е руски":

    И Путлер такива фантазии имаше, затова и камионите с ГРУЗ 200 не спират да пътуват и самальотите със специалния товар от специалната операция не спират да летят към всички точки на Русия.

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Гошо

    7 0 Отговор
    Никъде по руските СМИ не споменава за това Прилича че Зеленсики крещи - вълк ,вълк
  • 86 А оня пумпал, как беше

    9 1 Отговор
    Генерал Бен Ходжис, кво казва ?
  • 87 Смех в блатото

    3 5 Отговор
    Ще нападнат с Т-34 :))))

    Спешно се готвят поточни линии за черни чували. Никой гост няма да остане без такъв. :))))
  • 88 Пръв на село

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ако беше посещавал нормално училище щеше да знаеш.
  • 89 Кое е новото?

    2 9 Отговор
    Рашките вече дават средно по 1500 бр. груз 200 дневно.
  • 90 Копейко

    2 9 Отговор
    Ами ако расията загуби ,от къде рубли ,малеееи
  • 91 Мишел

    16 1 Отговор
    Настъплението изглежда сериозно. Русия е събрала над 350000 резерви зад фронта, плюс първа гвардейска танкова армия, няколко танкови дивизии, много авиация, далекобойни РСЗО. В тила са разположени 50 броя машини, които могат да изстрелват по два Искандера на зареждане. Само днес до обяд 180-200 планиращи крилати управляеми 500 и 1500 килограмови авиобомби и хиляди РСЗО
    снаряди с обемен взрив разбиха укрепените райони на ВСУ пред настъпващите. Независимо, че руснаците засега настъпват с 5-6 батальона , фронтътсе движи бързо на запад а в пробивите са готови да навлязат основните сили.
    Сирски опитва да запуши пробивите с резерви и с прехвърляне на войски от други участъци.
    Което означава, че до седмица руската армия ще пробие друг и трети отслабен участък на фронта.

    Коментиран от #92

  • 92 Сметах, сметах

    3 9 Отговор

    До коментар #91 от "Мишел":

    Рашистките армии вече трябваше да дефилират по Пенсилвания авеню.
  • 93 БАРС

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Помак":

    АБЕ КАК МОЖЕ ДА СИ ТАКАВА БУДАЛА МАКЕДОНЦИТЕ ИЗМИСЛИЛИ АЗБУКАТА ТА ТОВАСА БЪЛГАРИ А НЕ МАКЕДОНСКИ ИЗМИШЛЬОТИНИ.МАКДОНСКАТА ИМПЕРИЯ СИ Е ИМАЛА СВОЯ АЗБУКА ГРЬЦКАТА КАТО САМИТЕ МАКЕДОНЦИ СА ГЪРЦИ КАКТО И АЛ.МАКЕДОНСКИ.ДАЖЕ СЪРБИ ТА ГЪРЦИ СЪМ ПИТАЛ КАКВИ СА МАКЕДОНЦИТЕ БУГАРИ МИ КАЗВАТ СЪРБИТЕ КАКВИ ДА СА .ДА ТОВА ИМ БЕШЕ КАЗАНОТО ГЪРКЪТ И ТОЙ СЪЩОТО КАЗА КАТО СПОРИХ С МАКЕДОНЕЦ И ДРУГИЯТ КОЛЕГА БЕШЕ ГРЪК И ТО НА 26 ГОД ДА КАЗА ТОВА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ.А ТИ ПИШЕШ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ВЯРНО.

    Коментиран от #95

  • 94 Мъгла

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Русия трябва да бъде разрушена...":

    "Картаген трябва да бъде разрушен!"
    Марк Порций, ти ли си? Пинокио, сине...
  • 95 Помак

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "БАРС":

    Не си ма разбрал...не мож да четеш между редовете ...засега оште не си готов бате
  • 96 Киев за три дни

    3 8 Отговор
    Нов фронт, ама стар! Украинците изгониха руската армия от Харковска област преди година и половина. Харков се намира на 40 километра от руската граница и на точно 97 километра от Белгород, най-големия руски град в Западна Русия. За две години и половина Русия не може да превземе Харков! Но същата Русия се сравнява със САЩ, които превзеха Ирак за точно 20 дни от първата изстреляна ракета до пълната капитулация на Ирак!

    Коментиран от #100

  • 97 az #СВО

    8 0 Отговор
    Накратко:

    1. Група войски /ГВ/ "Север", създадена на териториите на Курска, Белгородска и Воронежка области на РФ започнаха настъпление в територията на бивша Украйна.

    2. Напредва се в две направления - западно към Харков и източно към Волчанск.

    3. Основна цел: изграждане на поне 10км. буферна зона, но фактически при отслабената отбрана на ВСУ може да прерасне в настъпателна операция в Харковска област.

    Припомням, че на 07.05.2024г. при встъпването на В.В.Путин в длъжност, след церемонията Кадиров заяви, че Москва ще си върне ... Харков и Одеса!
  • 98 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ко стааа,бе?!":

    Руската граница вече е Д0нбас.
  • 99 Радват ме подлоги като теб

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "И от там айде":

    Ама мила за какъв завой говориш та 40% от Украйна вече е Руска остана Харков и Одеса .само ти може са си обратна на завоя
  • 100 Е подлогите като теб

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "Киев за три дни":

    Едно и също кажи сега джендър кой точно е казал Киев за три дни кой? Дай факти !защото аз имам за теб на 5 годинки си играла на чичо доктор ,на седем вече си опитвала любовни игри с твоят най добър приятел демек баба ти викаше че си мека кит

    Коментиран от #101

  • 101 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #100 от "Е подлогите като теб":

    Ми като не знаеш кой отиди да прочетеш, вместо да се правиш на осторумен. Казано е и е факт, при това не е от един човек а от четирима, все руски другаре или същзници на руските другаре.
  • 102 ХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Помак":

    Кве сметки, тоа мие чинии.
  • 103 ХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гробар":

    А донбас кога.
  • 104 Прекрасно е че

    3 1 Отговор
    Руската армия влиза в Харков. Там всички са за Русия
  • 105 Р.К.И.

    0 0 Отговор
    Системите за залпов огън са оръжие за масово поразяване и са забранени от международните конвенции за използване в населени места.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: