Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Април, 2024 16:00 2 213 38

Експерт: Нито един американски политик не може да си позволи клеймото от победата на Путин в Украйна

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • путин-
  • русия-
  • украйна-
  • руска агресия-
  • мнение

Тръмп е толкова объркан и неориентиран, че по-скоро е агент на хаоса в американската политика, което всъщност върши най-добра работа на Русия

Експерт: Нито един американски политик не може да си позволи клеймото от победата на Путин в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И така – американската помощ за Украйна в размер $61 млрд. бе отпушена. По-добре късно, отколкото никога. Какво означава това? Казвал съм го преди, пак ще го повторя – не толкова успехите, колкото затрудненията на украинците на бойното поле са факторът, който отключва по-голяма военна помощ от Запада, в конкретния случай – от САЩ. Нито един водещ американски политик не може да си позволи клеймото, че заради него Русия е спечелила войната срещу Украйна. Дори и този политик да се казва Доналд Тръмп.

Това коментира във "Фейсбук" Пламен Димитров Петров.

Промяната в позицията на републиканците в Камарата на представителите по въпроса за помощта за Украйна се случи след дълги месеци съпротива.

Пречупването дойде най-вече заради предупрежденията от страна на разузнаването във Вашингтон, че поради липсата на боеприпаси украинската армия е в тежко положение и в близките месеци може да се срине. Самият лидер на републиканците в долната камара на парламента Майк Джонсън е бил повлиян от докладите на тайните служби и е предал тревогата си на Доналд Тръмп, който бе принуден да си замълчи, когато се стигна до гласуването на тези $61 млрд. за Украйна.

И все пак в Камарата на представители се намериха 112 републикански депутати, които се оказаха по-големи тръмписти от самия Тръмп и гласуваха против.

Разблокирането на парите за Киев носи политически актив за ексцентричния бивш и възможен бъдещ президент, защото сега е по-трудно той да бъде обявяван за агент на Москва. А и той едва ли е такъв, Тръмп е толкова объркан и неориентиран, че по-скоро е агент на хаоса в американската политика, което всъщност върши най-добра работа на Русия.

Гласуването във Вашингтон от събота показва, че когато

везната на войната се наклони застрашително в полза на Русия, другата страна има какво да хвърли на блюдото, за да уравновеси ситуацията.

Така ще и за в бъдеще – всеки път, когато руснаците застрашават Украйна с ново мащабно настъпление, западната помощ ще се усилва. И обратното – ако инициативата отчетливо мине на страната на украинците, Москва също има с какво да отвърне. Най-малкото, което Путин може да направи в такъв случай, е да пусне карикатурния персонаж Дмитрий Медведев да плаши света с ядрен Армагедон. Но Кремъл има и други неизползвани ресурси – нова мобилизация, засилена военизация на икономиката и увеличаване на производството на оръжия и боеприпаси.

Следователно малко вероятно е в следващите месеци да се стигне до решително предимство за някоя от страните. Моята прогноза е, че и след 6 месеца, и след година войната ще си продължава, като процентът украинска територия, окупирана от руснаците, ще е приблизително същият като сега.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    54 7 Отговор
    Като не могат да си го позволят , да не да се хващали на играта !!! Не знаеха ли , че Русия не е Сирия ! Сега никой няма да ги пита какво могат да си позволят !
  • 2 зрител

    42 6 Отговор
    че, какво общо имат американските политици с осроина !? не беше срамно да изгубят във виетнам и афганистан при пряко участие, а случаят е съвсем друг....
  • 3 Toя Пламен по какво е експерт?

    41 8 Отговор
    По средновековна история на чеповете за зеле ли?
  • 4 Малко логика

    37 3 Отговор
    Значи ще се стигне до ситуация, в която мнението на САЩските управници няма значение.
  • 5 БАНКО

    36 7 Отговор
    СЪВСЕМ СКОРО УКРАИНА ЩЕ Я ЗАКРИЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ С ТАЗИ ПОМОЩ ПРИБРАХА КАКВОТО ИМАХА ДА ВЗИМАТ И КАЗАХА НА БАНДЕРИТЕ А СЕГА СЕ ОПРАВЯИТЕ
  • 6 ИНЖ1

    8 29 Отговор
    Ще е наистина срамно Украйна да загуби войната не заради боеспособност, а заради материално осигуряване. ЕС и С.Америка са достатъчно богати и мощни икономически, за да го допуснат.
  • 7 Ти да видиш

    29 3 Отговор
    Но всички с гордост ще се закичат с клеймото: "Ние убихме украинците".
    "Ама какво ни пука, нали нашия ВПК е "напред" с милиарди, а ние с милиони комисионни" (не е корупция - там може).
    "Нали им вземехме и земята".
  • 8 колко да не може

    17 2 Отговор
    неможе ама ще трябва да свикнат с немотията си че тепърва започва…
  • 9 Баце,

    29 4 Отговор
    Световно неизвестен експерте! Аз твърдя, без изобщо да съм експерт, че след от 6 месеца до една година украинската армия ще е колабирала тотално, а процентът завзета от руснаците територия ще е поне двоен.
    Пък ти като си такъв експерт, за разлика от мен, навит ли си да вържем по хиляда лева?
  • 10 Факт

    30 5 Отговор
    Владимир Путин ще си вземе толкова,колкото иска.Никой и нищо не може да спре Русия,след години лъжи от Запада и лицемерие.Евреите избиха жени,старци и ДЕЦА колкото "режима" на Кремъл за 3 г.не е убил (не умишлено) в Украйна.
  • 11 Вова

    18 2 Отговор
    Хаха, ще се наложи да си позволи и други неща.
  • 12 Голям експерт

    26 5 Отговор
    Няма що. Войната е екзестенциална за Русия. Решава се дали ще бъде велика, развита държава, или колония, чиято цялостност е под въпрос. Затова не може да си позволи загуба, независимо какво ще и струва, и най малко ще се съобразява какво можел или не можел да си позволи някой си в Америка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Объркано Атлантиче

    31 4 Отговор
    Заместник-председателят на словашкия парламент Любош Блаха:
    Американският конгрес одобри помощ за бандеровците на рождения ден на Хитлер. Американците одобряват пакет от милиарди долари, насочен срещу Русия, и се уверяват, че това се случва в ден, който символизира нацисткия звяр, който уби 27 милиона души в СССР. Това добре ли е?
    И те изпращат пари на режим, който не се притеснява да прославя Бандера, нацистки колаборационист, чиито животни извършиха военни престъпления срещу руснаци, евреи, поляци и словаци.

    Винаги съм мразил фашизма и го казвам съвсем сериозно - не смятам, че датата 20 април е случайна. И вярвам, че в САЩ все още има достатъчно хора, които са убедени, че Хитлер е трябвало да ни унищожи - не само руснаците, но и всички славяни.
    И днес милиарди се изпращат на Украйна не защото има някакви хуманистични идеали. Те просто мразят руснаците, това е всичко. Това е общото между тях и нацисткото коп..., което искаше да победи руснаците през Втората световна война.
    Но не забравяйте къде се озова той беше благодарение на руснаците. Същото в крайна сметка ще се случи и със съвременните фашисти. И никакви пари няма да им помогнат.
  • 15 кремълският режим

    3 21 Отговор
    нападна Украйна
  • 16 Кой ли Политик

    10 1 Отговор
    би поел отговорност за III -та СВ? Така, реално е въпрос на избор: да се оттеглят и замажат ситуацията (в това имат опит и огромна пропагандна машина) или да задълбаят още (американците и бездруго са безгласни пионки манипулирани от правителството) Въпросът е: Европа и Китай ще се навие ли? Европейските либерасти и без друго търсят пред кого да се наведат и хванат за палците. Китай са опортюнисти на 100%. Сложно е.
  • 17 Меркуцио

    14 2 Отговор
    И кой, по дяволите, е Пламен Димитров Петров?

    Коментиран от #26

  • 18 Тити

    3 6 Отговор
    Това ще е падение алианс състоящ се от 1.5 милиарда да не може да помогне на Украйна.
  • 19 чико

    11 2 Отговор
    Господин Пламен , с тия разсъждения ставаш дълбок , като котешки за..ик.
  • 20 Макробиолог

    8 3 Отговор
    Много погрешна прогноза,но така е като вярваш в собствените си лъжи и пропаганда.Загубите в жива сила са в най добрият случай 3:1,уравновесяването на силите в артилерия,боеприпаси и въздуха--химера тоест още на есен руснаците в някои участъци ще се планират на Днепър.
  • 21 сноу

    4 0 Отговор
    Много циганин в тая държава ..че и прекръстени в ПдП..
  • 22 Урюрвкос

    5 1 Отговор
    от тези 61 млрд 23 остават в Щатите и още 11,3 отиват за оперативен контрол и разузнаване в цяла източна Европа останалото е кредит който може да не се връща ако бенефициара бъде заличен физически.
  • 23 Жмръц

    4 1 Отговор
    США накрая ще си купи свещи с 61 млрд,ще остави бакшиш на 3елко,да има и за него свещички.
  • 24 Име

    0 1 Отговор
    Представя желаното от него за реалност!
  • 25 граф Монте Кристо

    1 1 Отговор
    Тръмп е обещал да приеме лаврите на мира когато си върне властта,той е реалист и знае ,че с Русия и Китай вкупом фащ не може да се справи,затова по-добре да си кротне,да си гледа рахата и повече да не предизвиква провидението.Защо фащ трябва да разсипва отново Европа както през първата и втората световни войни,от които полза са извлекли именно англо-саксите,значи те са ги предизвикали.Какво ще прави фащ този път,ако докара нещата отново дотам,този път разсипията ще е много по-плачевна,а руската армия ще стигне да Ла Манша.
  • 26 Минка

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Меркуцио":

    Това момчето от нашата маала бе много е учену това Пламин
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.