Last news in Fakti

24 Април, 2024 13:16 3 404 45

Карлос Контрера пред ФАКТИ: Ако искате нещо да се обърка - извикайте Христо Иванов да ви направи реформа!

  • карлос-
  • контрера-
  • сглобка-
  • герб-
  • дпс-
  • хаос-
  • анархия-
  • христо иванов

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Карлос Контрера пред ФАКТИ: Ако искате нещо да се обърка - извикайте Христо Иванов да ви направи реформа! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като има криза в държавата, ще има ли криза и в Столичния общински съвет... Конституционни реформи, служебен кабинет и какво да очакваме до изборите на 9 юни… Пред ФАКТИ говори общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

- Г-н Контрера, къде ви е по-интересно да наблюдавате случващото се в страната – в управлението на служебния кабинет или в Столична община, където сте съветник…
- Тъжно и обидно ми е да наблюдавам какво се случва. Институциите ни са в насипно състояние. Хаос и анархия. Държавата практически е демонтирана. В Столична община не е по-различно. Вижда се огромната бездна между думи, обещания и дела. Практически „сглобката“ успя да отврати и разочарова още нови групи от хора. Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните. Обществото не вижда перспектива, не чува решения за своите проблеми, слуша опорни точки, пропаганда и откровени лъжи.
Аз прогнозирам криза и в Столична община по модела, по който счупиха и държавата. Просто всичко е забатачено, има основно приказки и никаква работа. Стигнали сме до там, че при приет бюджет от общината не искат да се смени една лампа, една пейка, една спирка да направят, забележете, защото нямало пари. Пълен абсурд, но това е моженето на т.нар. „промяна“.

- Дали някой от „посолството“ някога си е представал, когато е редял пъзела на управление в страната ни, че може сами да се забъркаме в такава каша?
- Задкулисие има, така беше създадена сглобката. Под влияние на външни фактори, на тежки зависимости, на посолството и посолствата, обаче твърде куци им излязоха конете. Резултатът го видяхме. Да залагаш политически на подобни хора беше предизвестен провал. И какво спечели държавата - нищо. Хаос и анархия. В същото време проблемите на българите си стоят, задълбочават се - в здравеопазването липса на лечение за онкоболните, липса на медицински сестри, педиатри, липса на лекарства, стари и овехтели болници и поликлиники, бедност, война по пътищата, разпадаща се пътна мрежа и т.н.

- За каква конституционната реформа ни говориха, а каква стана. Кой и как трябва да поеме отговорност…
- Ако искате нещо да се обърка - извикайте Христо Иванов да ви направи реформа! Конституционните промени на „сглобката“ доведоха до управленска и политическа криза. Преди девет месеца казах, че да се пипа Конституцията е грешка. Сега какво излезе - едни правни дилетанти обърнаха Конституцията с хастара нагоре, мислеха се за много хитри, че са подредили нещата, схемите. И въвлякоха цялата държавата в хаос. Сглобката направи институциите на салата. Виждате какво се случва в МВР... За мен това министерство трябва да се закрие, всички да минат тестове за лоялност и да се създаде нова структура, ако трябва две... Всичко е компрометирано, смърди, гангренясало е, а справедливост за хората няма.

- Имаме служебно правителство, но стана ли ви ясно кой носи отговорност за него?
- В момента никой за нищо не носи отговорност и не иска да носи отговорност. Живеем в дни на лозунгите. Ама държава с лозунги не се управлява. Справка кабинета "Кирил Петков", кабинета "Денков". Лозунги, лозунги, пропаганда... и какво? В момента ни облъчват с поредната пропаганда - цените на хранителните стоки намалявали. На кои стоки и кои цени? Къде? Всеки, който влиза в магазина, вижда, че цените се вдигат, купуваме по-малко със заплатите и пенсиите си. Българите живеят по-трудно, някои хора едвам си плащат сметките. В същото време по телевизора тече кампания как едва ли не живеем по-добре и сме по-богати. Глупости!

- Министри се сменят, предлагат и ротират, защото…
- Министри се сменят като носни кърпички, защото никой не носи отговорност за нищо. Министри за шир потреба е положението. Защо Главчев ги предложи въобще? Защо пък и Радев се съгласи? Въобще тече един политически маскарад, едно пълно безумие. Липсва и помен от мисъл за държавата, за държавност. Имаме едни тънки сметчици, едни дребни игрички и никаква работа. Между другото земеделският министър Вътев трябваше да бъде махнат отдавна, а не Главчев да го предлага и за служебен. Питам аз - какво стана с парите за т.нар. помощ заради вноса от Украйна? Няма ги! Изпълни ли се меморандумът между земеделци и Вътев? Не! Къде са мерките за подпомагане на отрасли в земеделието? Няма ги. Защо тогава този го правиш служебен министър? А после защо го махаш? Въобще имам чувството, че сме в сценарий, където ГЕРБ-ДПС и Президента са се сговорили и си подават едни топки през мрежата...

- За броени часове бяха сменени двама министри. Защо и кой ги предложи тези министри по-рано, за да станат малко по-късно неудобни…
- Явно са предложени, защото са били плод на сделка между ГЕРБ-ДПС и Президента. После сделката се променя и се сключва нова сделка. И така циркът е гарантиран. На този фон „промяната“ се превърна пък в нарицателно за схеми и корупция (визирам случая в Митниците и с главния секретар на МВР).

- „Сглобка“ или договорка е служебният кабинет. Какво мислите?
- Договорка по-скоро между ГЕРБ-ДПС-президентството. Има някакво видимо примирие между трите субекта. Между друго изглежда, че има и някаква договорка между ДБ и ГЕРБ-ДПС. Гледам, че Христо Иванов се е сетил пак, че е против Пеевски. И така ще е до момента, в който пак седне да пие мазно турско кафе в стаята на ДПС в парламента. А ролята на ПП след изборите ще е на патерица на ДБ, вижда се този процес. Промяната като партия приключи. Скоро ще гледаме как Кирил Петков и Асен Василев стягат куфарите и напускат кораба.

- Но ще ходим на избори на 9 юни. И след тях какво…
- Готвят ни два сценария - или безвремие с избори до дупка, или нова „сглобка“, която сигурно вече договарят. Формат ГЕРБ-ДПС-ДБ, разбира се в името на нацията... Ако българите не излязат да гласуват масово срещу партиите от „сглобката“, ни чака кабинет тип Денков 2. Не смятам, че можем да очаквам от една такава конфигурация нещо по-различно от скандали и нови провали. Затова ми се ще гражданите да излязат и да гласуват протестно. Само така ще счупим „сглобката“!


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    22 7 Отговор
    Ако искате нещо да ви бъде нарязано извикайте Гнома!
  • 2 Да попитам

    25 9 Отговор
    Никарагуанския ром сега какъв точно го играе ?
  • 3 Въпрос

    22 7 Отговор
    Тоя сега за българин ли ни го представяте или за кубинец??
  • 4 Немам думи

    22 7 Отговор
    Не разбирам,защо ни го набутвате испанския циганин през ден ! Един провален лаладжия .Красимир сбърка с него.Джамбазки е нива над него.

    Коментиран от #11

  • 5 Интересно

    9 2 Отговор
    Поредния който има фиксация в посока единствена..абе факти в парламента има 6 партии как става така че тая дето е с 20 процента носи отговорност за бунището наречено българска държава в момента
  • 6 Боко

    13 3 Отговор
    С лидера на вмро се разбираме добре
  • 7 Бацо

    5 8 Отговор
    Сичко е наред с Ристю Бойкикиев
  • 8 Мравояда

    10 4 Отговор
    е бутиков майстор в съсипването на всичко до, което е докосне.
  • 9 Гост

    8 5 Отговор
    Кой пък си ти бе,,, Хибрид...
  • 10 Въпрос

    7 1 Отговор
    Чудно ми е защо дискриминирате общинските съветници от Варна..Пловдив други населени места или тоя е на ред по график..за гласовете които има доста често го виждам да повтаря едно и също като грамофон
  • 11 Я го знам !

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Немам думи":

    Красимир от години кореспондира с ЕТА и ИРА .Много странно ,как службите за сигурност са проспали това.Явно е удобен на тях,че чак министър на отбраната го направиха.
  • 12 Земледелец

    6 3 Отговор
    Трябва ми само носа на Гр. Иванов за палешник на плуга.
  • 13 ИНЖ1

    5 4 Отговор
    Абе тоя примат не беше ли общински съветник??? Какъв Христо Иванов го гони???

    Коментиран от #25

  • 14 Тиква Стайл

    5 3 Отговор
    Скрий се е мишок.
  • 15 ВелосПЕДИСТ,,зелен и ляв"

    7 2 Отговор
    Кво да викаме Христо Иванов де се прави на Колумб с една гумена лодка за да ,,открие" завоеванията на Доган Паша с ,който си сърба мазното кааеве в скута на ибрикчията му и дясна ръка...Дебелия...
    Тоя ,Христо Иванов с два пръста чело,мязащ на примат,че ченето му е с два пъти по широко от лоба на главата,без ден юридически стаж ...ръгнал Съдебни реформи да прави???
    Същински Колумб де ,като е стигнал до островите на родните деди на Контрира си е мислил,че открил АМЕРИКА(в същност Индия е дирил)...
    Христо Иванов е един неосъществен,но амбициозен наш днешен ,,Колумб"....
    Тръгнал на някъде с посока Запад...уж да дири ,,Изтока" ама ,като се върнал нито го е открил,нито знаел ,къде е бил...
  • 16 Фактъ

    6 5 Отговор
    Този никарагуанец е активиран да ръси глупусти , вместо Хекимян . От опг герб го финансират , като глашатай . Скоро май ще напусне ВМРО .
  • 17 Юруш на риформата

    7 4 Отговор
    Прав е как може човек наказван два пъти като адвокат и не сме му виждали дипломата нито къде е завършил да прави реформа. Славов освен студент преподавател и администратор без да е работил нещо реално и той. Преподава конституционно право ко то по същество не е нещо кой знае какво в правната материя. Тези хора не са били в до съдебно и съдебно производство и нямат опит това прави грешки в реформата
  • 18 Механик

    8 9 Отговор
    Ако искате нещата тотално да се оплескат, а интересите на българите да бъдат предадени, най-добре викайте ПП+ДБ.
    Не че другите са много по-хубави, ама тия специално, нямат равни.
  • 19 Каиша

    6 2 Отговор
    Менте Куба либре.
  • 20 онЗи

    3 3 Отговор
    Самата истина
  • 21 Алигатор

    7 2 Отговор
    А теб , кой те пита ? Искаш Боко Тиквата и Шиши ли ? Всички станахте ДПС , той и Боко стана ДПС .
  • 22 един

    5 4 Отговор
    Ха-ха,ако искате някой да ви окраде извикайте Карлос Контрера,другите комуня сами ще дойдат!Маргарет Тачър го е казала,"Комунизма свършва когато свършат общите пари",как ли е стигнала до тоя извод жената след като в Англия е нямало комунизъм!?Комунизъм е нямало, но крадци като Контрера навсякъде ги има,дори и в най-развитите демокрации!
  • 23 Веселяка

    0 6 Отговор
    Аз пак ще гласувам за Волен или Лупи само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 24 инж. Ганчо Илков

    4 2 Отговор
    Много Правилно. Актуална Тема на ПП ДБ с Корегирана Редакция на Бойко Борисов съгласувана с Пеевски. Жалко е, че този Път ще Продължи.
  • 25 инж. Ганчо Илков

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "ИНЖ1":

    Иска Депутат, я в Парламента, я в ЕС.
  • 26 Бамбука

    2 1 Отговор
    Контесата стана поредната куха кифла, която ни пробутват след Цецка, ТКП, Дуловката и другите мимози от различни полове. Явно и глупаците се изпразват от съдържание след година две под мъдрото ръководство и затова заемат следващите.
  • 27 флипп

    4 2 Отговор
    Глупости, Ристю е човек на думата си, за кое и за какво е излъгал, каза долу ГЕРП...е там малко, но то за доброто на България, каза нито глас за ДПС...е и там малко...ама....то за България бе хора
  • 28 Милиционер от ДС

    3 2 Отговор
    Да направим реформа. Първо, да сменим името на улица Московска, където е Кметството.

    Коментиран от #29

  • 29 Бегай !

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Милиционер от ДС":

    Смени фамилийте на Москов ,единя тетрал,другия евроатлантически наркос от КОД 😂
  • 30 Тони

    1 1 Отговор
    Глупак, на световно павнище!
  • 31 Стоян Хлебров

    1 2 Отговор
    А ако искате някой да бъде наклеветен-повикайте Карлос Контрера...Абе всички латиноси ли са такива??И всички отпадъци от различни държави,ли се пишат македонци от ВМРО??Защо не-щом Шкембе-войвода им и шеф! Той не пробира-като няма българи...света е голям...
  • 32 Ха Ха ХА

    1 1 Отговор
    Дааа поливачът на теменужките.....и ококореният базедов гИнирал !
  • 33 Въпрос

    2 1 Отговор
    Кой е па тоя, че сте му отделили такова голямо място във Факти?
  • 34 Латинос

    1 2 Отговор
    Тоя , Карлос какъв е по народност?!
  • 35 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Брее, старите патерици на бойко-разбойко много активни.
    Май тях ще вкарват в парламента след отлива и разпада на сектата на konaнapа с Късата писалка.
  • 36 Емил

    1 0 Отговор
    Да, Христо Иванов е човекът, ако искаме нещо да се обърка. Сто процента.
  • 37 Йосиф

    1 0 Отговор
    поне в това се е доказал, че не става за нищо!
  • 38 каунь

    0 0 Отговор
    хахахахаха мнооо точно казано хахахахаха браво
  • 39 Явор

    0 0 Отговор
    Иванов е цар на празните приказки и кухите обещания.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.