Last news in Fakti

28 Март, 2024 16:25 2 487 5

Министърът на външните работи на Латвия заяви, че се оттегля от поста си от 10 април

  • министърът на външните работи-
  • латвия-
  • оставка-
  • кришанис каринш

Той подава оставката си след решението на главния прокурор на Латвия да започне разследване, свързано с разходите за пътувания по въздух на Каринш

Министърът на външните работи на Латвия заяви, че се оттегля от поста си от 10 април - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Латвия - Кришанис Каринш заяви, че се оттегля от поста си от 10 април, предаде днес Ройтерс и БТА, като се позова на латвийската обществена телевизия.

Той подава оставката си след решението на главния прокурор на Латвия да започне разследване, свързано с разходите за пътувания по въздух на Каринш, включително и ползването на частни самолети по време на мандата му като премиер, добави телевизията.

Пътуванията му са били финансирани от държавния бюджет и бюджета на ЕС и разходите за тях са най-големи в сравнение с тези на други страни членки на ЕС, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мммм

    17 2 Отговор
    Сменят го от посолството! Ще сложатнякой като Лорер от родата
  • 2 емил радев

    14 4 Отговор
    Един продажник заминава за да дойде друг лицемер продажник , защото както при нас така е и при тях - трябва да се редиш на опашката за лиз....неш задника на Американският посол , и да чакаш да те наградят- някое хубаво място в някое Министерство . Иначе шансовете да си намериш работa там е почти нула , не е възможно .Колкото си по-голям лицемер толкова шансът да намериш работа е по висок , постоянно трябва да плюеш Русия, Китай , Путин заплахи като Русия ще бъде унищожена ако направи ...така или иначе все в тоя дух, така се получава точки .
  • 3 дедо Герчо

    12 1 Отговор
    ГЛУПОСТИ,ПРОСТО БЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТ,КАТО СТИГНЕ ВОЙНАТА ДО НЕГО...ХЪХЪХЪ...
  • 4 Затъмнение

    4 1 Отговор
    Оттегляйте се всички през голямото затъмнение на 8 Април.
  • 5 Харвардците

    0 0 Отговор
    Вземат комисиона на газа който купуваме
    през трети посредник и оставка не дават .
    Кокала не пускат , ощипаха ни милиарди за
    Година този за някакви пътувания.
Новини по държави: