Last news in Fakti

28 Март, 2024 22:10 1 981 23

Калоян Методиев: Президентът досега е правил поне три партии, които са били под крилото му

  • калоян методиев-
  • президент-
  • румен радев-
  • три партии-
  • крило

Политологът е на мнение, че от ГЕРБ са се върнали ситуационно на бял кон, но "не могат да върнат времето назад и да спечелят народната любов"

Калоян Методиев: Президентът досега е правил поне три партии, които са били под крилото му - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Все още не сме на прага на криза, зависи как ще се развият събитията в следващите 72 часа. По време на преговорите изкарват кирливи ризи и се обвиняват. Не може нито на ГЕРБ, нито на ПП-ДБ да се има доверие за това кой какво е искал и какво е предлагал. Тази ситуация, до която се докарахме, е от много надхитряне. Това коментира политологът Калоян Методиев в студиото на "Денят ON AIR".
Според него по време на последните девет месеца е нямало принципи, а овладяване на постове и взаимни обвинения. По думите му е липсвал принципен спор за политика.

"Договорките между Борисов и президента до такава степен са се задълбочили и влизат на друго партньорско ниво, отделно от политическото в парламента и правителството, че се стигна до тази ситуация да нямаме Закон за служебния кабинет. ГЕРБ го блокираха в комисията", заяви политологът пред Bulgaria ON AIR.
Методиев е категоричен, че служебното правителство трябва да организира честни избори, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постоянно се опитва да провокира кризи в държавата. Политологът е на мнение, че от ГЕРБ са се върнали ситуационно на бял кон, но "не могат да върнат времето назад и да спечелят народната любов".

"Няма време за нови политически формации, но се чува, че се готвят няколко проекта. Около Кузман Илиев, а другият е около Пеканов. Президентът досега е правил поне три партии, които са били под крилото му", смята Методиев.
Според него на избори от БСП биха се справили по-добре и е възможно да повишат резултата си, защото "Корнелия Нинова единствена на клекна на Борисов".

По думите му общинският съветник в цяла Европа не е професия, "а в СОС искат за два дни да взимат основна заплата 5 700 лв. плюс бонуси".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    11 9 Отговор
    Радев се оплаква от сороси ППДБ, че били променили конституция обаче забрави, че той ги лансира в публичното пространство , а тиквената партия я препраха точно козяците на Радев всички следи водят до посолството

    Коментиран от #10, #14

  • 2 Торент

    9 6 Отговор
    ППДБ и ГЕРБ са различните страни на една и съща монета.
  • 3 Българин 🇧🇬

    15 5 Отговор
    От козяк ги обичат точно такива престъпни, крадливи, неграмотни и безродни ППДБ и ГЕРБ имат всички изброени качества!
  • 4 Майна

    4 23 Отговор
    Президентът ми е ..ясен
    Пак ще ни направи ..ала-бала..
    Затова и така ,,лесно,, Оня разглоби ,,сглобката,,..
    Възраждане е единствената партия за България.

    Коментиран от #9, #16

  • 5 Мда

    12 2 Отговор
    Калоянчо се опитва да блести, но е лузър - факт. Грозна картинка...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Е добре де

    4 2 Отговор
    Е то в България кога е имало политика без далавера? Далаверата е първостепенна, а за политика ако остане време и място.
  • 8 кака сврака

    9 5 Отговор
    Абе щом Герб печелят винаги,значи народа си ги обича.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 нереалист

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    И защо си мислиш че Радев е забравил това?Той сигурно в кожата си не може да се побере от яд,но стореното вече е невъзвратимо.

    Коментиран от #15

  • 11 Президента

    5 7 Отговор
    Президента не е правил Партия! Може да е инициирал това! но не е правил! Селяните трябва да се научат да говорят на Български! И говорят правилно Българския език! Няма безпристрастен човек! Но и от действията на президента се вижда че не е точно това за което си мислят хората! Този въпрос просто е малко сложен! И търпи критики в някои направления.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 МХМ

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ля ля ля, рашки партенки.
  • 15 Не е съвсем вярно!

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "нереалист":

    Не е съвсем вярно! Той има и други възможности... Но защо не ги използва аз не знам! Има абсолютно право да се намеси. И ги притесни достатъчно! Но.... НЕ! Дали той няма някакъв интерес от това, също не знам!
  • 16 Хе хе

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Възраждане не е никаква партия, това е на Костя портмонето.
  • 17 Потресен

    12 6 Отговор
    И всичките са му издънки. Така де,то не може военен цървул пропагандно обременен да е политик,камо ли президент. Той е радетелят за разрушаване на политическата система,а без такава няма държава и политики в полза на хората. Но такива сме си българите, плащаме постоянно за грешките си
  • 18 Анджо

    7 6 Отговор
    Кой го избра тоя радев сега да си изяде коравия. Може и за велик ден, тогава на две ракии ще му се услади.
  • 19 Мхм

    4 2 Отговор
    Цитат: "Политологът е на мнение, че от ГЕРБ са се върнали ситуационно на бял кон". Това означава еднозначно, че калоян е кандидат герб флигорна. Но няма да стане първа герб флигорна, защото и той не знае какво иска и какво пляска по медиите. Поредният политически труп.
  • 20 мдааа

    1 2 Отговор
    Кво му се китери на такойто... тоя Президента го изгони като мръсно коте за некадърност и нелегалност... за това и плюе сега ПЕЗЕВЕНКА!!!
  • 21 Е нищо де

    1 1 Отговор
    И повече може !
  • 22 Фен

    3 2 Отговор
    И трите се провалиха. Като него. Най-жалкият политик на България. Политик, все пак. Не сурогат, като Киро, Христо и Асен.
  • 23 Стамат

    3 5 Отговор
    Рублен Гадев приключи с политиката. Народът не обича рашисти. Подкрепата им е само 25%.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол