kak-fakti-stana-nai-chetenata-media-v-balgaria

Тoчнo нa ceдмия cи рoждeн ФAКТИ cтaнa бългaрcкaтa мeдиa c нaй-мнoгo читaтeли!

Cпoрeд дaннитe нa Gеmius зa клacирaнeтo нa бългaрcкитe интeрнeт caйтoвe прeз мaрт 2019, ФAКТИ e лидeр c близo 1 265 000 читaтeли зa мeceцa.

7 мoжe дa e щacтливoтo чиcлo зa мнoзинa, нo caмo c къcмeт в мeдийния cвят нe ce cтигa дo върхa. Нямa кaк. ФAКТИ нe e нитo нaй-cтaрaтa, нитo нaй-бoгaтaтa мeдиa. Нo вeчe e нaй-чeтeнaтa. Кaк cтaнa тoвa ли? Рeцeптaтa e прocтa. В нeя пишe caмo eднa думa.

Cвoбoдa.

Тeжкo e дa ce пишe пoд диктaт и c вeриги нa пиcaлкaтa, пoд нaтиcкa нa рaбoлeпeн издaтeл или гoнeщи пoлитичecки и икoнoмичecки цeли мacтити дoнoри. Блaгoдaрим, нo нямaмe нуждa oт пoдoбни "инжeкции". Нaшeтo бoгaтcтвo cтe виe, читaтeлитe. C нeпoгрeшимaтa интуиция нa чeтящи, инфoрмирaни и интeлигeнтни хoрa виe бързo зaбeлязaхтe и oцeнихтe cвoбoдaтa във ФAКТИ. Чecтният ни пoдхoд към вac, нeзaвиcимитe ни пoзиции и липcaтa нa вcякaкви oбвързaнocти пo пътя към oтcтoявaнeтo нa cвoбoдaтa нa cлoвoтo. Дa рaзвивaш cвoбoднa мeдиa в държaвa, в кoятo мeдийнaтa cвoбoдa e пocтaвeнa нa 112-тo мяcтo в cвeтa, e иcтинcки лукc. Блaгoдaрeниe нa дeнoнoщнaтa рaбoтa нa eкипa ни и вaшeтo дoвeриe, ниe мoжeм дa cи гo пoзвoлим.

A нa вac, читaтeлитe нa ФAКТИ, мoжeм дa oбeщaeм caмo eднo - НИКOГA НЯМA ДA ВИ ПРEДAДEМ!

Авторски колектив:
Милен Ганев
milganev Милен Ганев abv.bg
завършва "Социална педагогика" в СУ през 1996 г. Занимава се с журналистика от 1995 г., има дългогодишен стаж в централния и регионален печат. Работил е в "Дневен Труд", списание "Инсайт" и др. издания. Главен редактор на Факти.бг от 2016 г.
Анатоли Стайков
е журналист в областта на международната политика с дългогодишен опит в електронни и печатни медии. Магистър по социология и журналистика - СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на документални филми и геополитически анализатор, отразявал световни събития на четири континента. Интересува се от кино, спорт и рок музика.
Венелина Маринова
е магистър по „Славянски филологии“ в СУ "Св. Климент Охридски". След завършване на висшето си образование се занимава с преподавателска и преводаческа дейност. Работи в Резон Медиа от 2004 г. като административен мениджър по различни проекти. Част от екипа на Факти.бг е от 2015 г.
Венцислав Михайлов
се дипломира в специалност „Класическа филология“ с профил „Грецистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършил е Московската школа за политически изследвания и Българското училище за политика „Димитър Паница“. Има специализация по политически маркетинг към Съвета на Европа. Специализирал е арабска култура в Дамаския университет и гръцки език в Университета на Солун. Работил е като журналист във в. „Отечествен фронт“, в. „Дума“ и в. „Дневник“. Притежава опит и в онлайн журналистиката. Работил е за news.bg, finance.news.bg и БГНЕС. Във Факти.бг работи от първия ден на медията.
Галин Ганев
editors Галин Ганев mobile.bg
изучава „Публична администрация“ в Софийски университет. През ученическите години се е занимавал с новинарски сайт в родния си град Ловеч, а по-късно основава и собствен автомобилен сайт в който пише преди да се присъедини към Факти.бг, където публикува автомобилни и технологични материали. Занимава се още и с фотография.
Денис Джамбазов
завършва специалност „Връзки с обществеността“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Любовта му към журналистиката се заражда още в университета, а е част от екипа на Факти.бг от месец май 2013 г.
Ивайло Борисов
завършва Журналистика във ВСУ "Черноризец Храбър" през 2010 г. През 2011 г. започва работа като спортен журналист във вестник "Черно море". Година по-късно е част от екипа на информационната агенция Varnautre.bg и кореспондент на Sportline.bg, преименуван впоследствие Sportonline.bg. От 2017 г. е в пресслужбата на ПФК Черно море, а от есента на 2019 г. е част и от спортния отдел на Факти.бг.
Иво Стойнев
sport Иво Стойнев fakti.bg
завършва "Медии и журналистика" в УНСС през 2014 г., а след това магистратура "Спортна журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2017г. Като стажант е работил във вестник "Стандарт" през 2011 г. Част е от екипа на Факти.бг от 2011г.
Константин Карагьозов
е изучавал специалност "Спортна журналистика" в University of Brighton и специалност "Журналистика" в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Занимава се активно с фотография. Като журналист и редактор започва да работи през 2014 г., откогато е и част от екипа на Факти.бг.
Мария Атанасова
завършва журналистика в столицата и веднага се хвърля в дълбоките води на криминалните сюжети. Репортер във Факти.бг е от 2016 г.
Мартин Христов
editors Мартин Христов fakti.bg
е завършил НСА. Работил като журналист в "7 дни спорт", "Нощен труд", вестник "Футбол", и онлайн изданията на "Експрес" и "24 часа".
Милена Богданова
777.milena Милена Богданова gmail.com
завършва бакалавърска степен „Стопанско управление“ и магистърска „Международни икономически отношения“ в УНСС. От 2002 г. работи като редактор във вестник „Софийски имоти“. От 2003 г. е главен редактор на списание „Имотът, който търсите“. От 2011 г. редактор в сектор „Имоти“ на инфорационен сайт Факти.бг. От 2003 г. главен редактор на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.
Милена Трачева
editors Милена Трачева fakti.bg
е изучавала "Масови комуникации", с профил ПиАр в Нов Български университет. Неочаквано се сблъсква с журналистиката. След няколко години, прекарани като журналист и редактор в Actualno.com, получава предложение за стаж в TV7, където открива истинската си страст - международната журналистика. По-късно прекарва около година в писане на международни новини за новините на bTV, а след това работи в он-лайн редакцията на в. "24 часа", преди да открие точното място за себе си - редакцията на Факти.бг.
Павел Ковачев
editors Павел Ковачев fakti.bg
е най-новото попълнение във ФАКТИ, което бързо се превърна в острие на спортния отдел. 23-годишният икономист крие пристрастията си към ЦСКА и Ливърпул зад железните изисквания на професионализма. Работата във Факти.бг е първото професионално поприще за Павел.
Петър Здравков
editors Петър Здравков fakti.bg
е димпломиран бакалавър ''Маркетинг'' от Университета за национално и световно стопанство в София. През 2016г. той започва професионалната си кариера в сферата на застраховането, в частност в една от най-големите компании в тази сфера. Той обаче бързо разбира, че това не е неговото поприще и се преориентира към медийната сфера. През септември 2017 г. започва работа в телевизионното предаване ''Господари на ефира'' като редактор, а през следващата 2018 г. продължава работата си като редактор-координатор до момента, в който предаването не е свалено от телевизионния ефир. През април 2019 г. започва работа за Факти.бг.
Радослав Славчев
radoslav Радослав Славчев mobile.bg
е автомобилен журналист от 1999 година. Изучавал е "Спортна журналистика"в Национална Спортна Академия "Васил Левски". Първоначално започва работа във вестник "Автопазар", който е предшественик на mobile.bg - най-големия сайт за автомобили в България, където работи и до днес. Във Факти.бг публикува автомобилни и технологични материали от самото създаване на сайта.
Росен Стойчев
editors Росен Стойчев fakti.bg
е завършил бакалавърска степен по журналистика във Факултета по журналистика на Софийския университет. Завършил магистърска степен по политология във Философския факултет на Софийския университет. Работи във Факти.бг от 2014 г. и писал за рубриките свят, спорт и култура.
Светослава Ингилизова
завършва История в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2012 г., а след това магистратура „Кризи, конфликти и дипломация в световната политика XVI-XXI век“, както и „Журналистика и медии“ през 2015 г. Работила е в Комисията по разкриване на досиетата. Като журналист и редактор започва да работи през 2012 г., а от 2017 г. е част от екипа на Факти.бг.
Събина Андреева
завършва специалност Връзки с обществеността във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" през 2015 г. Част от висшето си образование тя получава в Университета по естествени науки в Прага, Чехия. Преди да стане част от екипа на Факти.бг през 2016 г., тя работи като WEB и графичен дизайнер на свободна практика.
Тихомир Шумов
editors Тихомир Шумов fakti.bg
живее и работи в Германия, където завършва "Политология". Във fakti.bg постъпва през 2018 г.
Христо Борисов
editors Христо Борисов fakti.bg
завършва "Българска филология" в университета в Плодив. Още като студент започва да се занимава с журналистика, като сътрудничи на дузина печатни и онлайн издания. Във Факти.бг постъпва като репортер през 2017 г., а от началото на 2019 г. вече е редактор.