Авторски колектив:
milganev Милен Ганев abv.bg
завършва "Социална педагогика" в СУ през 1996 г. Занимава се с журналистика от 1995 г., има дългогодишен стаж в централния и регионален печат. Работил е в "Дневен Труд", списание "Инсайт" и др. издания. Главен редактор на Факти.бг от 2016 г.
е журналист в областта на международната политика с дългогодишен опит в електронни и печатни медии. Магистър по социология и журналистика - СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на документални филми и геополитически анализатор, отразявал световни събития на четири континента. Интересува се от кино, спорт и рок музика.
е магистър по „Славянски филологии“ в СУ "Св. Климент Охридски". След завършване на висшето си образование се занимава с преподавателска и преводаческа дейност. Работи в Резон Медиа от 2004 г. като административен мениджър по различни проекти. Част от екипа на Факти.бг е от 2015 г.
се дипломира в специалност „Класическа филология“ с профил „Грецистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършил е Московската школа за политически изследвания и Българското училище за политика „Димитър Паница“. Има специализация по политически маркетинг към Съвета на Европа. Специализирал е арабска култура в Дамаския университет и гръцки език в Университета на Солун. Работил е като журналист във в. „Отечествен фронт“, в. „Дума“ и в. „Дневник“. Притежава опит и в онлайн журналистиката. Работил е за news.bg, finance.news.bg и БГНЕС. Във Факти.бг работи от първия ден на медията.
editors Георги Касабов fakti.bg
е завършил журналистика в СУ "Климент Охридски". Работи във в. "Автопазар" от 1997 г., а след това и в наследника му mobile.bg. Във Факти.бг публикува материали за автомобили и технологии.
завършва специалност „Връзки с обществеността“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Любовта му към журналистиката се заражда още в университета, а е част от екипа на Факти.бг от месец май 2013 г.
завършва Журналистика във ВСУ "Черноризец Храбър" през 2010 г. През 2011 г. започва работа като спортен журналист във вестник "Черно море". Година по-късно е част от екипа на информационната агенция Varnautre.bg и кореспондент на Sportline.bg, преименуван впоследствие Sportonline.bg. От 2017 г. е в пресслужбата на ПФК Черно море, а от есента на 2019 г. е част и от спортния отдел на Факти.бг.
sport Иво Стойнев fakti.bg
завършва "Медии и журналистика" в УНСС през 2014 г., а след това магистратура "Спортна журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2017г. Като стажант е работил във вестник "Стандарт" през 2011 г. Част е от екипа на Факти.бг от 2011г.
е изучавал специалност "Спортна журналистика" в University of Brighton и специалност "Журналистика" в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Занимава се активно с фотография. Като журналист и редактор започва да работи през 2014 г., откогато е и част от екипа на Факти.бг.
завършва журналистика в столицата и веднага се хвърля в дълбоките води на криминалните сюжети. Репортер във Факти.бг е от 2016 г.
editors Мартин Христов fakti.bg
е завършил НСА. Работил като журналист в "7 дни спорт", "Нощен труд", вестник "Футбол", и онлайн изданията на "Експрес" и "24 часа".
777.milena Милена Богданова gmail.com
завършва бакалавърска степен „Стопанско управление“ и магистърска „Международни икономически отношения“ в УНСС. От 2002 г. работи като редактор във вестник „Софийски имоти“. От 2003 г. е главен редактор на списание „Имотът, който търсите“. От 2011 г. редактор в сектор „Имоти“ на инфорационен сайт Факти.бг. От 2003 г. главен редактор на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.
editors Милена Трачева fakti.bg
е изучавала "Масови комуникации", с профил ПиАр в Нов Български университет. Неочаквано се сблъсква с журналистиката. След няколко години, прекарани като журналист и редактор в Actualno.com, получава предложение за стаж в TV7, където открива истинската си страст - международната журналистика. По-късно прекарва около година в писане на международни новини за новините на bTV, а след това работи в он-лайн редакцията на в. "24 часа", преди да открие точното място за себе си - редакцията на Факти.бг.
editors Павел Ковачев fakti.bg
е най-новото попълнение във ФАКТИ, което бързо се превърна в острие на спортния отдел. 23-годишният икономист крие пристрастията си към ЦСКА и Ливърпул зад железните изисквания на професионализма. Работата във Факти.бг е първото професионално поприще за Павел.
editors Петър Здравков fakti.bg
е димпломиран бакалавър ''Маркетинг'' от Университета за национално и световно стопанство в София. През 2016г. той започва професионалната си кариера в сферата на застраховането, в частност в една от най-големите компании в тази сфера. Той обаче бързо разбира, че това не е неговото поприще и се преориентира към медийната сфера. През септември 2017 г. започва работа в телевизионното предаване ''Господари на ефира'' като редактор, а през следващата 2018 г. продължава работата си като редактор-координатор до момента, в който предаването не е свалено от телевизионния ефир. През април 2019 г. започва работа за Факти.бг.
е автомобилен журналист от 1999 година. Изучавал е "Спортна журналистика"в Национална Спортна Академия "Васил Левски". Първоначално започва работа във вестник "Автопазар", който е предшественик на mobile.bg - най-големия сайт за автомобили в България, където работи и до днес. Във Факти.бг публикува автомобилни и технологични материали от самото създаване на сайта.
editors Росен Стойчев fakti.bg
е завършил бакалавърска степен по журналистика във Факултета по журналистика на Софийския университет. Завършил магистърска степен по политология във Философския факултет на Софийския университет. Работи във Факти.бг от 2014 г. и писал за рубриките свят, спорт и култура.
завършва История в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2012 г., а след това магистратура „Кризи, конфликти и дипломация в световната политика XVI-XXI век“, както и „Журналистика и медии“ през 2015 г. Работила е в Комисията по разкриване на досиетата. Като журналист и редактор започва да работи през 2012 г., а от 2017 г. е част от екипа на Факти.бг.
завършва специалност Връзки с обществеността във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" през 2015 г. Част от висшето си образование тя получава в Университета по естествени науки в Прага, Чехия. Преди да стане част от екипа на Факти.бг през 2016 г., тя работи като WEB и графичен дизайнер на свободна практика.
editors Тихомир Шумов fakti.bg
живее и работи в Германия, където завършва "Политология". Във fakti.bg постъпва през 2018 г.
editors Христо Борисов fakti.bg
завършва "Българска филология" в университета в Плодив. Още като студент започва да се занимава с журналистика, като сътрудничи на дузина печатни и онлайн издания. Във Факти.бг постъпва като репортер през 2017 г., а от началото на 2019 г. вече е редактор.