Last news in Fakti

25 Август, 2014 11:20, обновена 25 Август, 2014 11:26 5 445 11

Щракнаха новата Lagonda без маскировка

  • lagonda-
  • aston martin

Суперлимузината, с която Aston Martin планира да възроди марката Lagonda, бе заснета по време на изпитания в Оман без никакъв камуфлаж, съобщава британското сп. Autocar. Автомобилът ще бъде пуснат в продажба през 2015 г., но съвсем няма да бъде достъпен за всеки. Ексклузивността му ще бъде подчертана не само от цената, а и от специалната покана, от която ще се нуждае потенциалният купувач.



Новата Lagonda черпи вдъхновение от едноименния седан от 1976 г. с дизайн на Уилям Таунс. Архитектурата на колата е изградена върху платформата VH, на която е базирана сегашната моделна гама на Aston Martin.



Официални технически данни за лимузината не са публикувани. Тестовите мулета на новата Lagonda обаче са оборудвани с 5.9-литровия V12 на Rapide S. Тази атмосферна версия на мотора развива 558 к.с. и 621 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.9 секунди, а максималната скорост е 306 км/ч.



Lagonda ще бъде предлагана с официална покана най-вече на клиенти от Близкия Изток заради "специфичните изисквания на пазара". Според шефа на дизайнерския отдел на Aston Martin Марек Райхман "новият модел е замислен като изключително произведение на изкуството по подобие на One-77 и V12 Zagato".



Всяка Lagonda ще се сглобява на ръка във фабриката на Aston Martin в Гейдън, построена специално за производството на One-77. Неотдавна британската компания обяви, че е осигурила £100 млн. за Lagonda SUV. За всъдехода се заговори отново в светлината на новините за все по-тясно сътрудничество с Mercedes-Benz.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слабо

    6 7 Отговор
    Нещо не ме радва тая "супер лимузина". Стария модел е тотална излагация за Астън и навремето изобщо не се е продавала добре и затова проекта е бил прекратен. Не знам защо си мислят, че сега ще има интересен, колата е мега грозна и сплескана и непрактично дълга, а и не може да се сравнява с едно Пунто да кажем, особенно ако е на Злати :)

    Коментиран от #11

  • 2 Autohouse Randm

    0 6 Отговор
  • 3 Кофти

    1 5 Отговор
    На рендера изглежда много добре, но на живо си е направо грозновата... Нещо пропорциите са доста объркани...
  • 4 Кобрата

    0 5 Отговор
    нищо особено, Mercedes Maybach е много по-добра лимузина.
  • 5 Tsetsi

    2 4 Отговор
    Kogat vie napraite Kola mi se obadete nali horata praat neshta pak i za vseki vlak patnici vie det takiva koli det nqma gi vidite nikoga na jivo v bg Ste tragnali da kritikuvate :D hahahaha

    Коментиран от #7

  • 6

    3 4 Отговор
    Готина кола, различна от другите подобни, изчистен и елегантен дизайн без излишни раздувки и ръбове.
  • 7 Кобрата

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Tsetsi":

    Това, че ние не можем да правим автомобили не означава, че непременно трябва да харесваме автомобилите на всички, които могат и се опитват да правят.
    И се научи да пишеш грамотно, че половината текст не ти се чете
  • 8 Никой

    4 2 Отговор
    Мен пък много ме кефи дизайна. Голяма v12 луксозна британска кола - какво да не й харесваш??
  • 9 Нен Нен

    1 2 Отговор
    Винаги съм бил фен на старата Lagonda, но така и не намерих добър екземпляр на човешка цена, новия Астън е запазил главните черти на класиката, точно така трябва да изглежда една съвременна Lagonda, за разлика от немските "премиум" коли, този големичък седан, не може да се обърка с нищо друго на пътя .

    Коментиран от #10

  • 10 Shmeker

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Нен Нен":

    Старите лагонди са голямо недоразумение. Гледах някакво предаване, в което изброяват недомислиците.
    Единствено родството с Астон Мартин и лимитираното производство са ги направили легенда.
  • 11 Shmeker

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Слабо":

    Искат пазар. Това е.
    Може би още едно Мазерати Куатропорте или Панамера.
    Астоните са хубави коли, но само с 2 врати и не стават за бизнескласа.