Last news in Fakti

26 Август, 2014 10:26 3 248 13

Комунисти искат Путин да уволни шефа на АвтоВАЗ

  • автоваз-
  • бу андерсон-
  • комунисти-
  • кпрф

Членове на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) са подготвили писмо до президента Владимир Путин с молба да отстрани от длъжност ръководителя на АвтоВАЗ Бу Андерсон. Автори на посланието са заместник-председателят на партията Валерий Ракшин и секретарят на КПРФ Сергей Обухов, съобщава "Известия".

В писмото депутатите отбелязват, че няколко висши мениджъри вече са напуснали Волжския автозавод заради разногласия с Андерсон. Комунистите визират вицепрезидента по техническото развитие Евгений Шмельов, неговия съветник Сергей Курдюк, началника на каросерийното управление Игор Селявин и ръководителя на отдела за закупуване на оборудване Андрей Гилбух. Според парламентаристите Шмельов е напуснал заради негативното си отношение към сглобяването на автомобили от чужди марки в АвтоВАЗ.

"Вече свикнахме с мисълта, че родните коли са по-лоши от чуждестранните. Но невинаги е било така. Същата тази Волга, чието производство бе прекратено напълно, получи Голямата награда на световното изложение в Брюксел през 1958 г. и бе сред най-модерните возила за времето си. С налагането на дивите пазарни правила обаче ние изостанахме от западните си колеги и засега удържаме конкуренцията главно заради ниската цена на нашата продукция. Разбира се, безопасността и комфортът на родните автомобили търпят сериозна и оправдана критика. Но това просто означава, че трябва да се съсредоточим върху усъвършенстването на руското производство, а не да се превръщаме в нещо подобно на Узбекистан, който сглобява чуждестранни коли", заявява Рашкин.

Шведът Бу Андерсон оглави АвтоВАЗ в края на 2013 г. Преди това той ръководеше Группа ГАЗ, която през 2012-а отбеляза най-добрите финансови резултати в историята си и подписа редица договори с водещи световни производители като Volkswagen и General Motors. Едно от първите решения на Андерсон на поста президент на АвтоВАЗ бе съкращаването на 7 500 служители. Освен това шведът задължи висшето ръководство на компанията да смени скъпите си западни коли с автомобили, произведени в Толиати. Самият той кара комби Lada Largus.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GRN

    5 10 Отговор
    Е.аси смешниците. Че то няма нито един чисто руски модел - всичко е копирано бетер китайците. Даже и ЗАЗ-а. Дивите пазрни правила им виновни на комундетата :-)))
  • 2 Autohouse Randm

    6 6 Отговор
    komunistite na vsiakade sa nagli
  • 3 скар фейс

    7 4 Отговор
    По нагли обаче са комунягите, като герб.

    Коментиран от #5

  • 4 кара Лада

    3 0 Отговор
    Това е най добрия шеф на Автоваз досега като че ли.
    В този завод както всяко бивше соц. предприятие има грума от хора които не им се работи и са некадърни целящи само да поддържат топлото си местенце до пенсия на всяка цена.
    А новия модел който идва скоро, Веста, от другата статия е показателен че завода се развива усилено с ускорени темпове. Дано обърнат внимание малко и на пазара в Европа че ни писна от маркови китайски боклуци с които ни заливат все повече дори именити брендове.
  • 5 Autohouse Randm

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "скар фейс":

    Zlati razbrahme che shte glasuvash za BSP.ne e nujno da pishesh s drug nik.stoletnicata e leka nosht.

    Коментиран от #6

  • 6 скар фейс

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Autohouse Randm":

    :) Че даже и сам не си вярваш.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    3 5 Отговор
    Мухахахахахахахххххх Точно така братушки, изгонете единсвения кадърен шеф във цялата история на Лада и произвеждайте отново Жигули мухахахахахххх :) Завода за КАРУЦИ АвтоВАЗ

    Коментиран от #10

  • 10 Autohouse Randm

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

  • 11 Дошo

    2 1 Отговор
    Комунистите в Сибир

    Коментиран от #12

  • 12 Dani

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дошo":

    tam im e miastoto na tia prestapnici.
  • 13 CarPro

    0 0 Отговор
    Aide Manete shefa pravete si Kefa