Last news in Fakti

3 Ноември, 2014 10:10 11 142 10

Евтин Opel или преоблечен корейски Chevrolet

  • opel-
  • karl

Интернет изданието inautonews.com публикува първи шпионски фотографии на предстоящия най-евтин Opel. Както вече е известно, бюджетният автомобил ще носи наименованието Karl, като целта на немците е да се намесят в т.нар. сегмент "low-cost" и да го противопоставят на евтините алтернативи Dacia Sandero и Hyundai i10. Автомобилът е засечен от папараци за първи път по "цивилната" пътна мрежа, но както се вижда от снимките все още е покрит с камуфлаж. На този етап е известно, че от Opel ще покажат модела по време на изложението през март 2015-а в Женева. Въпреки маскировката обаче вече могат да бъдат направени някои изводи за външния вид на колата.

Предницата и ще заимства от чертите на два модела - Adam и Corsa, а дължината на Karl ще е 3.68 метра. Цената му няма да надхвърля 10 000 евро, което ще бъде постигнато с използването на максимума от съществуващата технологична база на Chevrolet Spark, който пък е наследник на корейското Daewoo Matiz. Предшественик на Matiz е Daewoo Tico, което от своя страна е копие на Suzuki Alto от 80-те години на миналия век. И всичко това е под шапката на GM. За съжаление нито един от предшествениците не се оказа успешен модел в Европа, което според мнозина от специалистите в бранша слага определени въпросителни върху бляскавото бъдеще на Karl. Отговорните лица от Рюселсхайм обаче смятат да ги оборят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емануил Спасов

    2 3 Отговор
    Много точно казано. Това ще е поредният ръждив модел на марката, този път и с корейско потекло, което ще му донесе в наследство и още по-лошо качество

    Коментиран от #3

  • 2 Марто

    0 4 Отговор
    Съгласен.При това няма да е толкова евтин този корейски опел.Дачия са по-евтини и далеч по-качествени,красиви и надеждни.
  • 3 Христо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емануил Спасов":

    Кой те излъга, че корейското не е качествено ;) Точно нищо не каза.

    Коментиран от #4

  • 4 Митака

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    Става дума не за корейското като цяло, а за продукцията на Daewoo, която ако кажеш, че е качествена ще ти се смея цял ден. Доказаха го и псевдо шевролетите, които ги спряха от производство, а сега от опел за да направят евтина кола, използват техен модел. Смешници.

    Коментиран от #8

  • 5 Графа

    4 1 Отговор
    До : Митака

    Опасявам се , че говорите наизуст за корейското качество ...!?
    Закупих в рамките на 2 години 3 бр. Деу Есперо, единият от които автоматик ... на цената на един "качествен" по вашите разбирания автомобил !
    На път не съм изоставян от тях ...!
    До днес тези коли влизаха в сервиз само за стандартни процедури , а и за малко макиаж по ламарини ... Все пак времето си взима своето ...
    И това ако не е качество , здраве му кажи !
    Голямо браво на корейците !
  • 6 Графа

    2 1 Отговор
    ... Да добавя : Моите коли продължават да са във движение и в момента ...!
  • 7 SOLITE

    2 1 Отговор
    В подкрепа на юйно корейското качество да кажая и аз;ПРОДАВАМ ОТ 3 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ АКУМУЛАТОРИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРО КАЧЕСТВО МАРКА SOLITE.ЗАВОДА НА HYUNDAI ГИ Е ИЗБРАЛ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНО ВГРАЖДАНЕ
  • 8 ждяш

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Митака":

    Преди да пишете за псевдо коли се информирайте първо . Деу от доста време е част от ДЖЕНЕРАЛ МОТЪРС . А шевролетите от малкия клас ги спряха за европейския пазар , за да не си правят въртрешна конкуренция с Опел . Който също са собственост на ДЖЕНЕРАЛ МОТЪРС
  • 9 Дудук

    5 1 Отговор
    Деу Ресър и Деу Тико са най-обичаните коли в историята на бакшишите в България. Тези автомобили навремето навъртаха по милион километри.

    А в момента корейските автомобили са световни водачи по качество. Шевролет не бе спрян заради лоши качества, а защото добрите му качества пречеха на Опел и раздвояваха ненужно продажбите на GM.
  • 10 До автора

    0 0 Отговор
    Човече, да не би да те е яд на Опел, че не те канят на тестове, та си така злобен? Виждаш ли ти, новият Опел бил всъщност модел на Деу от преди 20 години. Да, ама не! Преди 20 години всички корейски стоки бяха евтини и не особено качествени. От тогава обаче, всички, ама всички корейски производители вдигнаха качеството и сега са там където бяха японците преди 20г - достъпни и качествени! Справка - Самсунг, ЛГ, Хюндай, Киа и мн. други.