Last news in Fakti

22 Февруари, 2015 08:06 4 497 10

Mercedes-Benz SL в чест на култовото състезание Mille Miglia

  • mercedes-benz-
  • mercedes-
  • sl-
  • mille miglia

След лимитираната серия SL63AMG с Росберг и Хамилтън за титлата им във Формула 1 Mercedes-Benz пуска и тази версия означена SL417 Mille Miglia. С него марката отбелязва 60-годишнината от титлата в това класическо пътно състезание. През 1955-а управляван от Джон Фич и навигиран от Кърт Гесл 300SL с номер 417 прекарва 11 часа 29 минути и 21 секунди състезателно време.

Моделът ще се отличава с матова magnetite black metallic боя, но ще се предлага и в още няколко цвята - три матови designo night black magno, designo cashmere white magno и designo diamond white bright с лаково покритие. Червени кантове на джантите AMG, които ще бъдат 19-цолови отпред и 20-цолови отзад, червени спирачни апарати и червен кант на предната броня и дифузьора ще създават по-състезателен дух.

Вътре специалната версия ще бъде оборудвана с AMG line седалки, бродирани с "SL Mille Miglia" лого, а за контраст ще бъдат добавени червени детайли. SL417 Mille Miglia ще се предлага в два варианта - като SL 400 и SL 500. Цената на пакета ще е около 15 000 евро над стандартната за модела.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 1 Отговор
    Стария модел изглежда много по-изящен и завършен от тия новите. Дизайнерът им е о*кал дори и перфектната решетка като я е направил груба като от газка.

    Коментиран от #2

  • 2 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Абе мен, ти от кога стана главният оценител на всички автомобилни марки?
    Стига си писал глупости тук, направо пиши едно писмо на Мерцедес да им обясниш как стоят нещата от твоята гледна точка на сериозен потребител и познавач и да им оправиш кашите най-накрая.
    НО СТИГА си ни занимавал с твойте сводобни безмислени съчинения!

    Коментиран от #3

  • 3 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "любител":

    Ми не ме кефи. И как само са го снимали до класиката.. това предизвика дълбок импакт върху настроението ми рано сутринта... в неделя.. и нямаше как да не се произнеса по въпроса.
  • 4 Гост

    0 1 Отговор
    Споделям мнението на Шмекера... Стария SL беше много по-красив и агресивен (лично мнение).. :)
    Поздрави!
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    1955г печели Мос / Дженкинсън След 10 ч 07 '48 ", Мос / Дженкинсън пристига в Бреша в техния Mercedes-Benz 300 SLR с номер # 722, средна скорост 157.650 km / h (97.96 mph)за 1597 km (992 мили)
  • 6 кккккщ

    0 1 Отговор
    Намразих мерцедес зареди мангалите и простаците в БГ които го карат, но този е уникален.

    Коментиран от #7

  • 7 да допълня

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "кккккщ":

    И волана му прилича на ХОНДА СИВИК от 2006г!
  • 8 мм84

    0 0 Отговор
    Колата е много красива. Таке да всеки си има вкус , но на мен дизайна на нпвия СЛ много ми допада. Плавни и спортни форми , но с достатъчно агресия. Точно както според мен трябва да изглежда един спортне автомобил на марка като Мерцедес.
  • 9 Кобрата

    1 0 Отговор
    Колата е просто разкош, нямам какво друго да кажа
  • 10 Shmeker

    0 1 Отговор
    Така като гледам може да взема една тесла и да я понаправя по-хубава, че да прилича на истински мерцедес.