Last news in Fakti

20 Май, 2015 11:51 59 599 97

"Джипка" за 8 хил. лева от Renault

  • renault-
  • kwid-
  • xba-
  • cmf-a-
  • dacia

Първият представител на новото семейство свръхевтини модели XBA на Renault изненадващо се оказа кросоувър, а не хечбек с името Kayou, както се говореше. Производството на субкомпактния Kwid започва през втората половина на годината в гр. Ченай, Индия, а базовата цена на автомобила ще бъде 300 000 рупии (около 4 100 евро).



Kwid е първият модел на Renault-Nissan, построен на платформата CMF-A (Common Module Family). Кросоувърчето е дълго 3.68 и широко 1.58 м. Французите го определят като градско возило, което става и за разходки в природата - клиренсът е 18 сантиметра. Информация за двигателите ще бъде изнесена на малко по-късен етап.



Renault има амбициите да наложи Kwid като глобален модел. В разработката на бюджетното автомобилче са участвали французи, японци, корейци и индийци. Каросерията и шасито са тествани в Страната на изгряващото слънце, а оборудването - в Корея. Изпитанията за издръжливост са проведени във Франция, а индийците са били натоварени с отработването на производствения процес.



Според производителя Kwid има най-просторния салон и най-вместителния багажник в своя клас. Французите се хвалят също, че оборудването на кросоувърчето ще включва непознати за този сегмент екстри, характерни за доста по-скъпи автомобили. Сред глезотиите е информационно-развлекателна система MediaNav със 7-инчов сензорен екран и интерфейс Bluetooth.



Говори се, че освен кросоувър семейството бюджетни модели XBA на Renault ще включва още хечбек, седан и и 7-местно комби. В Европа Kwid най-вероятно ще се продава под марката Dacia.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stan

    4 1 Отговор
    Ето ви информация за двигателя:
    "Motivation is provided by a tiny 0.8-liter engine teamed up with a 5-speed manual gearbox which will allow the vehicle to be "extremely well positioned in terms of fuel consumption."
    Източник: http://www.worldcarfans.com/115052094043/renault-kwid-officially-revealed
  • 2 вввв

    1 3 Отговор
    Sandero Stepway....
  • 3 Ivo

    5 0 Отговор
    Ами то СИ Е Дачия
  • 4 Бхд БхД

    8 0 Отговор
    Ами то Дачията си е Рено
  • 5 вижти

    3 0 Отговор
    . . . много добре
  • 6 бббб

    4 1 Отговор
    Дано скоро го видим и в Европа.
  • 7 beast

    7 0 Отговор
    Ако се появи на тази цена ще си взема една :)
  • 8 koko

    6 12 Отговор
    Френско вино и френска жена-никога френска кола!
  • 9 4x4

    6 1 Отговор
    А 4ь4 има ли или да гадаем, че "кросовър" го притежава по презумпция (което всъщност никак не е така предвид цената и куп 4ѝ2 "кросовър-и" на други марки) ?
  • 10 хохо

    7 0 Отговор
    ако така изглежда и струва толкова бих си взел

    Коментиран от #51

  • 11 Идиотщина

    1 16 Отговор
    Поредното безумие сред народонаселението на България - в предишната публикация за джип Audi Q7 - 300 пъти по-добър във всяко едно отношение от това Рено, половината от пишещите го плюеха брутално, а тук, това жалко недоразумение, само го хвалят - е какво е това питам аз??? Това доказва че Бай Ганьо си остава с мислене - ограничено, типично за бедняка нямащ пари, светогледа му е много свит и за съжаление не може и не желае да види по-далеко от носа си!

    Коментиран от #15, #95

  • 12 ааааааа

    6 2 Отговор
    audito struva li 8000lv??????

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    7 0 Отговор
    Цената му е дадена да е над 6500 долара, за да изглежда по този начин, и това е в Индия. Малката Тата Нано се оскъпяваше с почти няколко хиляди понеже, за да се предлага на Европейският пазар трябва да отговаря на тукашните изисквания за нови коли: ЕСП, дневни светлини, ТПС и др. Сега Рено си има Каптур,малък кросовър, който е с 4м. дължина и реално не е много пригоден за семейна употреба.
    Въпреки това ако е до цена 15-18х. лв с климатик и няколко ел. компонента, то тази кола ще се продава със сигурност добре под марката Дачия. Само трябва да разширят двигателната гама, понеже Европейците със сигурност ще искат нещо повече от 40-50кс, например 0,9 турбо мотора.
  • 14 Идиотщина

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "ааааааа":

    като си беден и не можеш да си го позволиш, това значи ли че трябва да плюеш шедьоврите на автомобилостроенето??
    А и нали знаеш, че хубаво и евтино няма, така че сам си прави сметката за 8000 лева, това изобщо какво е, трошка ли е, каручка ли е, пълен боклук ли е???

    Коментиран от #17

  • 15 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Идиотщина":

    Това е масов автомобил, евтин за закупуване. В развите страни си има стимули да се карат нови коли, за да се избегне употребата на стари барутници, които пристигат у нас и такива като теб, разбиращи от автомобили, с удоволствие дават и последната си стотинка за тях.
    Французите са умни: както с Ситроен Кактус, така и с това Рено те се връщат към идеята на колата- да те закара от т.А до т. Б. Не е нужно да робуваш и да работиш за една тенекия, която е един от най-големите харчове за едно семейство.
    Правят е добре изглеждаща, но с просто оборудване, за да е лека, икономична и евтина.
  • 16 Панчо

    15 1 Отговор
    Уважаеми, да ви припомня една приказка "За всеки влак си има пътници". Така, че Вие бленувайте по шедьовъра Q7, ние ще си коментираме бюджетната Дачия / Рено и така. Плюенето, негативизма и обидите можете да ги спестите както на нас, така и на Вас.
  • 17 като гост

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Идиотщина":

    8-те хил. лв. докато стигнат до булгаристанския пазар ще станат 20-28 хил. лв. Айде аман от лъжи.
  • 18 Факира

    4 0 Отговор
    Бай Ганя самолети кара - Q7, Кайен, Г-класа . Е за тва никога няма да си купа такава кола .
  • 19 Бедняк

    1 10 Отговор
    Абе защо всичките тука, където нямате пари и разбира се джип на Ауди НИКОГА няма да имате дори и след 15 години (ноф фнос) все злобеете по хората имащи пари и каращи хубави коли. Били Бай Ганьовци, робували на тенекии и.т.н. Замислете се, повредата е във вашия телевизор, явно не можете да понесете фактът че сте много бедни и затова яко плюете по хората имащи възможности и радващи се на пратите си. Замислете се з а това и стига умувайте кой на какво робува.
    P.S. - Audi си остава разкошна марка, която винаги ще бъде за финансово успялите хора, за разлика от френските марки, които са за бедни!!!!

    Коментиран от #21, #24, #34

  • 20 Бай Шиле

    5 2 Отговор
    Ха,Ха, 4100 евро? Може ама в Индия, тук ще е поне двойно. а Дачия вече съвсем не е евтина, напудрен Дъстър минава 35000лв. , а екстри като автоматик и климатроник изобщо не присъстват !!!

    Коментиран от #30

  • 21 riki

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бедняк":

    Пич ,никой не ти дава право да обиждаш хората които карат рено ---виждаш само пред носа си

    Коментиран от #28

  • 22 дан

    5 0 Отговор
    Ако е комфортно и с ABS, климатик, въздушни възглавници, стабилност и 4х4 е под 10к , българите ще могат масово да карат най-накрая нови коли...дано поне до края на гаранцията не се разпадне и да не му падат пластмасите вътре... дано по дупките не се чува все едно са ти пъхнали главата във варел и го ритат, както се чува в някои други евтинийки...
  • 23 къртица

    10 0 Отговор
    До "Бедняк"-а:
    Аз имам пари и не карам Ауди, бил той и джип. Познавам и други хора с кинти и те не карат Ауди. Карам практична кола, не робувам на марки.
    Фръцкането с джипчета или определени марки е присъщо на сноби или глупаци, които после зареждат за по 10 лева на колонката.

    Коментиран от #26, #39, #97

  • 24 къртица

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бедняк":

    Да точно за такива като теб, дето броят железни пари и събират 10 лева за зареждане на гориво...
  • 25 ha ha ha

    1 4 Отговор
    "прахоляк" на Дачия.
  • 26 Бедняк

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "къртица":

    Това с имането на пари, в кой фантастичен филм го гледа????
  • 27 Бедняк

    0 5 Отговор
    Хо хо хо хо хо!!!! Ама си карам чисто новото Ауди, за разлика от теб!!!! Хо хо хо хо хо
  • 28 Бедняк

    0 6 Отговор

    До коментар #21 от "riki":

    Хо хо хо хо хо!!!! Ама си карам чисто новото Ауди, за разлика от теб!!!! Хо хо хо хо хо!!!

    Коментиран от #31

  • 29 Красо Зелето

    6 1 Отговор
    Супер возило. Дано не забравят, че и ние съществуваме, и да пуснат и на нашия пазар по някой автомобил, че да се видим в нови коли, най-сетне.
  • 30 Ужас

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Шиле":

    Ако е вярно, това което пишеш - това е ужасно! За това недоразумение 35 000 - УЖАСС!! Те за толкова бяха пускали преди време Опел Инсиния, смятай!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 7777777

    9 0 Отговор
    до бедняка-освен ауди има и други разкошни марки като опел - виж юрген клоп /може би ти е известно това име / който изкарва по 5 млн евро на година и кара опел корса, хората на запад отдавна не робуват на марки и коли, там колата се използва за работа, а не да ходят от вкъщи до центъра на кафе с джипки.
  • 33 абвгд

    4 0 Отговор
    До; Бедняк караш ауди ма на някоя игра 100% хора с ауди не се занимават да пишат такива неща като тебе пробвай с нещо друго мой някой да ти се върже
  • 34 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бедняк":

    Ти нямаш възможности да напишеш 5 реда без правописни грешки, а си тръгнал да парадираш с парите си! Не се хвали, че си успял, защото едва ли имаш парите от Нобелова награда по физика!!!
  • 35 Бедняк

    2 7 Отговор
    Истината болииии!!!!!!!!!!!!!!
    Нямате пари и свикнете с тази Ваша съдба, цял живот ще мизерствате и все рено и дачийки ще карате!!!!!
    ХО ХО ХО ХО ХО
  • 36 mediator37

    2 2 Отговор
    На развитието на технологиите хубавото е това, че преди 10 години, което е било екстра, вече е базово оборудване и струва жълти стотинки. Климатроник, серво, ел. пакет, навигация, безключово палене, завиващи фарове и т.н.
    Я си спомнете бизнескласата преди 7 - 8 години с TFT - дисплеи по таблата - Аууу, голямата работа !!! Брях ! Сега дисплеите са с резоюция 8к (т.е. 100 пъти по-качествени) и се слагат на всяка бюджетна сапунерка.
    Въобще не ме учудва ниската цена.
  • 37 гост

    2 1 Отговор
    Модераторите е добре да изтрият глупостите, темата е интересна и всеки си изказва мнението, но малчуганите, които само глупости пишат, не са за тук.
    Интересно би било всеки коментатор за колко би го купил това мъниче. Аз лично не бих дал повече от 18х. лв за климатик, ел. стъкла и огледала. Ест. АБС, ЕСП и др. стандарти.
    Интересно е това дали има пазар у нас и кога най-сетне българските законодатели ще вкарат реалното замерване от ТП на изгорели газове, за да може да стимулират покупката на нови автомобили. Видимо е, че има повече автомобили отколкото е необходимо, и то да такива, които не трябва да се движат въобще, та няма за какво да се оплакват каращите стари коли, че ще им се вдигне данъка от подобна реформа.
    Това е само едно извинение за бездействие в тази посока.
  • 38 Бай Коста

    5 0 Отговор
    До 37. Изобщо не бих я купил, ако не е единствената кола на света.
    Това не са предразсъдъци към марката. Първата ми кола, Шкода 120Л, произведена в 1980г. беше дълга 4.05 и широка 1.64. Тази е значително по-малка. Мощността ще бъде съпоставима, а возията вероятно ще бъде ужасна. Не държа на екстрите, но теснотията ме отвращава. Предпочитам старите големи коли, не ми пука какво ще напишат за избора ми мечтателите тук.
    Що се отнася до анализа на газовете, изобщо не ме плаши. Колата ми харчи половин литър масло на 10 000 км, макар че е с турбина.
  • 39 Алфата

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "къртица":

    Относно количката - ами Рено-Нисан за пореден път го завират на този и онзи по отношение на крайната цел, кой ще прибере парата! Някои надолу плюват Дъстъра... Преди три дни където ме закара Дъстъра, лаченото Q7 първо няма да мине заради липса на клиренс и второ драйвъра му доста ще се замисли да не му "развали фризурата". Тези дни имах и доста интересни случки-близнаци със собственици на премиум марки. Миналата сряда в центъра на Варна, късно вечерта на А8 му наливаха нафта от 10 л туби за минерална вода! Абсолютно същата сцена преживях вчера на обяд в Пловдив под Бунарджика. Само колата дето беше Х5-ца! Оставям двете случки без коментар....
  • 40 Геро

    2 6 Отговор
    Нямам нищо против рено, както казаха по-долу "за всеки влак си има пътници". Лично аз обаче не бих си го купил, а ако ми го подарят, още на другия ден го пускам за продажба! Просто ще ме срам да се покажа с тая кола. Емблемата му е символ и едно към едно мяса на женски полов орган, верно че всички от там сме произлезли, но все пак по би прилягало някоя фльорца или гей да се кичат с тая емблема, а не нацепен пичага, като мен примерно ... ха ха

    Коментиран от #41, #42, #96

  • 41 Алфата

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "Геро":

    Пич, такива като теб с такова мерило за самочувствие са срам за нацията! Жалкото и трагичното е, че сте много и това е една от основните причини да се затриваме бавно(или пък бързо) и безславно!
  • 42 The guest

    11 1 Отговор

    До коментар #40 от "Геро":

    Абе тези, които карат коли с такава емблема явно нямат такива комплекси за малоценност като твоите. Един истински мъж, дори и розово колело да кара, пак ще е мъж, а такива като теб дори и с танк да излязат си остават п*тки.
  • 43 Геро

    2 4 Отговор
    И що? Нямам нищо против жените и гейовете/каквито явно сте/, просто емблемата не ме кефи, иначе и към другите марки нямам нищо против, но само не рено, между другото освен всичко друго, рено е на едно от последните места в класациите за надеждност, а това за мен е много важно!

    Коментиран от #94

  • 44 Бай Коста

    6 1 Отговор
    Геро, замислял ли си се, че за един мъж няма нищо по-подходящо от .... Това. На тебе царевица ли ти трябва?

    Коментиран от #45

  • 45 Геро

    1 5 Отговор

    До коментар #44 от "Бай Коста":

    То това, че е е подходящо и нужна, верно е :) Ама емблемата няма да ти свърши работа, за мен тя просто е символ на това какъв е собственика, който казва, не какво му е нужно, а какво предлага :)
  • 46 Лудия Макс

    3 1 Отговор
    Поредната ш.тня!
  • 47 boxoffice

    4 1 Отговор
    Дачия е първа по продажби в Бъгъ! Факт. А това от статията е следващият хит. Гарантирано ще успее. Впрочем ВАГ правят опити да се намърдат в сегмента, за сега трудно. Де да имахме такъв завод като румънците и ние!
  • 48 Хитлер

    1 4 Отговор
    И цвета и е като на лай..о! Дачия може да са първи по продажби , но истинските мъже карат луксозни коли а не такива шиба..и кенефи!С такава кола блондинка няма да забършеш!
  • 49 чеп

    7 0 Отговор
    Поредния карач на БМВ с "голфаджийски" манталитет се изказа.
    За чобана по-добро от 15 годишно БМВ или голф двойка няма
  • 50 sysconfig

    5 1 Отговор
    Хитлере, луксозните коли се карат по принцип от наети шофьори:) Те що за мъже са незнам, но ти ако имаш опит - сподели :) И като цяло, моля селските бекове с 15-20 годишните отчаяни кошници да спрат да ги карат, защото цапат въздуха невъзможно! Особено като ги напънат в пристъп на малоценност.
  • 51 Пацо

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "хохо":

    10 годишната ми "фиеста" има по-добър интериор.Поредното рено "л..но"!
  • 52 баварише

    1 2 Отговор
    .аси буклука! Това няма да иска никой майстор да го прави.
    Преди като имах рено и като, питат каква е колата и кажа рено... и секи вика ааа не имам много работа, рено не правя и тн.
    Сега си купих БМВ и всеки с удоволствие ме приема в сервизът си.
    За 8000лв такъв буклук не бих си купил, да си го карат други!

    Коментиран от #63, #69

  • 53 Кобрата

    0 2 Отговор
    За тази кола и 800лв не бих дал, не 8000
  • 54 кАЛФА

    1 3 Отговор
    Не обиждайте тези, които хулят колата - те ви мислят доброто! Те ви предупреждават за бъдещи главоболия с "Дарачия" и "Ренде". Не си купувайте от тези коли - ще ми бъдете благодарни някога!

    Коментиран от #70

  • 55 Shmeker

    1 0 Отговор
    Дон Карлос отново напипва вярната формула - многоцелево превозно средство, световно, евтино. Вероятно бих добавил и икономично.
  • 56 омуртаг

    1 2 Отговор
    Това е евтин буклук с вложени евтини части. Ходовата част е много калпава и трошлива, двигателя става масленица след 50-100000км, колата е пълна трагедия. Заложете на нещо немско, тези да си ги карат във франция!
  • 57 nasencetyy

    3 0 Отговор
    А как разбрахте че е евтин боклук,след като още не е излезнал на пазара.....
  • 58 обама

    1 3 Отговор
    Разбрахме, понеже рено не биха изневерили на стилът си!
    А както е ясно, те правят евтини и чупливи боклуци!
  • 59 WV масло си бара

    2 1 Отговор
    :) немската кола р масларник - имам пежо и пасат !Wv -то си е масларник (за последните 5 години два пъти съм сменял гумички на клапани).
    Това френско - индийско чудо на снимката прилича на л..но!
  • 60 РК голф с АГУ

    2 1 Отговор
    .....Незнам какво искате да получите за 8 бона!!
    Хората са се постарали за кУиентите в БГ с малък бюджет, Вие почвате....фиестата, голфа и т.н големи разбирачи се изкарахте!


  • 61 Апостол

    3 0 Отговор
    точно така купете си голф 4ка за 6000лв на 500 000км, па нека съм си в нова кола за 8000лв :)
  • 62 Рено фен

    5 0 Отговор
    Добре де, едно не разбирам, след като толкова не харесвате и плюете по Рено-Нисан концерна - Защо въобще прочетохте тази статия? Аман от хейтъри в този сайт. Караите си 30-годишните Фолксвагени, на които няма нито една останала оригинална част освен емблемата а пък на какво прилича емблемата на Рено не влиза в автомобилната логика.
  • 63 qwerty

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "баварише":

    и какъв е изводът? немските са като порцелан - чупливи до 101 и обратно, а за другите /включая и джапанките/ просто няма майстори или по-точно не се чупят......

    Коментиран от #64

  • 64 френч мастер

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "qwerty":

    Ама те не искат дори да ги обслужат бе човек :)))
    За да смениш на един Ситроен ZX примерно филтър купе - трябва да разглобиш 1/2 табло. За да смениш радиаторчето за парното се смъква цялото табло и се разглобява половината кола :)))), затова не искат да ги правят - гадна изработка са с конструктивни недомислици, трудни за поддръжка и ремонт, да изброявам ли още?

    Коментиран от #71

  • 65 РК голф с АГУ

    4 0 Отговор
    френч мастер
    За да смениш радиаторчето за парното се смъква цялото табло...
    евала брат ми на голф 3 понеже не се разглабя цялото
    поредният мастър оф пъпетз
  • 66 разбирач

    3 0 Отговор
    т'ва ще си е малка количка, а не джип-мип, сув-мув и тем подобни... високият клиренс джип не прави:) с к'вото и задвижване да бъде този мъник, все тая! няма да е 8 бона у нас, а минимум към 14-16 хилки! ако го пробутат като дачия ще е глупаво! скоро няма да навлезе на нашия пазар! все още си е концепция и докато се качи на конвейерите и да ги натоварят на корабите, ще ни премине 1000 пъти фантазийката за тази "евтина" мини кола:) тези двигателчета са се доказали във времето като глупава технология:) 2 и 3 цилиндъра ей там фокусниците зайци да си вадят от тях:) ако си мислите, че ще дава мно' нисък разход на гориво, то се лъжете много! по-добре да си вземете по-голяма друга френска кола - ситроен или пежо, отколкото т'ва недоразумение... да е hdi-че и ще си имате пак ниският разход, но колата ще е по-голяма - комфортна... т'ва мини изтърсаче е масовка - стръв за бедняците из индия и китай-митай... там ще му се кефят много - те си падат по мини неща:) и хич не им пука двутактово ли е, три ли десет ли е - не разбират:) ще им вземат рупиите и юаните на бедните хорица и т'ва е! за какво ви е тази "кола"? а?

    Коментиран от #78

  • 67 Георги Алексиев

    1 2 Отговор
    ПРИ НАС ЩЕ ДОИДЕ НА 30 БОНА
  • 68 Дедо Шишарко

    0 5 Отговор
    -Спете спокойно комунета това е новата Лада-Нива но внос от братска мама Индия!
    -Мууухахахахахахаха....
  • 69 човек

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "баварише":

    BWM не е кола а диагноза олигофрен , всички с БМВ та все едно една майка ви е раждала . За вас в лудниците трябва отворят специални отделения. Затова по новините все с се отрепали с БМВ-та.

    Коментиран от #79

  • 70 някой

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "кАЛФА":

    защо да не купя на жената да се кефи , перфктна ще е за нея . Вие само за г.зовете си мислите май
  • 71 ренде мастер

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "френч мастер":

    моето рено се обслужва лесно , почти всикчо мога да му сменя лесно недей бърка ситроен и пежото дето на някой модели трябва да махнеш предната гума да си смениш крушката
  • 72 сталин

    1 0 Отговор
    буяите оро
  • 73 крооооо

    2 1 Отговор
    моля който се чувства насилен да си купи този автомобил, да си остави телефона в редакцията, аз ще му осигуря безплатна защита! Освен това, тези, чиито изпражнения имат такива цветове незабавно да идат на лекар! Не търпи отлагане. Това е много лош симптом. Останалите могат да коментират спокойно.

    Коментиран от #75

  • 74 Гатанка

    0 1 Отговор
    .....мъничко зеленичко от индия-що е то.....?
  • 75 Тодор Живков

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "крооооо":

    Те ти номер - Звезда 88. Моля обадете се немедлено!
    Чудя се какво точно харесахте в тази кола - цената ли?
  • 76 Аз

    3 0 Отговор
    Да говориш лошо за една марка (за конкуренцията) е признак на слабост. На мен ми дайте новата Лагуна GT 4control с бензинов турбо мотор, а вие си карайте квито искате фолксвагени, аудита, и тн.
    Иначе по темата тази малка кола според мен си заслужава покупката.
  • 77 Живков

    4 0 Отговор
    Мислиш ли, че някой, ще ти я продаде тук в България, за 8000лв?
    Съмнявам се! Иначе колата не е лоша, просто е в евтиният сегмент на евтина марка автомобили. Не виждам конкуренция с Mercedes, BMW и Audi. Там топ моделите струват различни пари, вероятно има защо. Понеже най-просто казано... евтиното, има защо да е евтино!
  • 78 Разбирача

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "разбирач":

    Драги Разбирачо, нито е казано колко ще тежи колата, нито със какъв двигател ще е, нищо не е казано освен г/д представата за автомобила. Ти Разбирачо, как разбра че ще гори 10 на 100, ако си медиум сподели с нас и какви коли ще пускат Mercedes, Audi или Porsche... До всички други, които си мислят, че тази кола ще струва милиони ... Не съм съгласен с вас... Ако наистина пуснат колата за 8 000 лева, цена от завода, до тук ще се оскъпи с най-много 2 000 - 3 000 лева.. Та разбирачо, другия път се пиши "Медиума" или "Маг Едикойси" ....
    Аман от "Разбирачи", ама колко ли разбирам и аз ....
  • 79 Не е тъп да си лесен

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "човек":

    Ами ако се плеснеш с тази скорост, с друга кола (например тоя дарак), да не мислиш, че ще те спаси? Най-много да изкара двигателя през багажника! Не мислите, когато пишете!
  • 80 само селяните карат РЕНО

    0 3 Отговор
    менте
  • 81 Сталин

    3 0 Отговор
    Тя колата си е супер за тези пари .Но в Европа има много повече изисквания към автомобилите и от 4100 ще стане 9500 евро.Тата Нано защо не я пуснаха в Европа да се продава .Иначе това Рено бих си го взел само затова че е ново и няма да слушам как БМВ 200 коня е карано от пенсионирана учителка на 78 години до аптеката и обратно
    от Горублянските агенти
  • 82 рено

    2 0 Отговор
    ти сигурно караш новата троика
  • 83 Миньоро

    0 4 Отговор
    е на това зелено кошче ще му напраим один краштест от домо до кошарата със засилка до крачмата през мосто и прао у рекуту и върбуту да си пием пресна вода със едно яко павурче на лад
  • 84 Пръча

    2 3 Отговор
    И всички селяндури , ще го купуват защото е на лизинг а те нямат мангизи!
  • 85 BMH

    3 0 Отговор
    БГ селяните няма да го хресат, прекалено са комплексари, не тежи ли пет тона и не реве ли с шест цилиндъра , няма да правят впечатление на момите по София. Трябва и тука да станат данъците като на запад та да им дойде акъла.
  • 86 кк

    1 0 Отговор
    Е НИЩО ДАВАШ,НИЩО ЗИМАШ ТВА Е!!!
  • 87 Гост

    3 0 Отговор
    що простотии сте изписали...
  • 88 ккк

    2 0 Отговор
    Само да излезе,го купувам.Аз карам по 6000 -7000 км на година.Тва ще ме изкара 15 години.
  • 89 Голфа

    0 3 Отговор
    Това ще те изкара не 15 ,а не повече от 1,5 години
  • 90 ккк

    3 0 Отговор
    Това ,че голфа ти е изкарал 15 години,не значи ,че отдавна не е за моргата.Следиш ли ми мисълта? Ма като не си сядал никога в нова кола,няма как да знаеш.

    Коментиран от #91

  • 91 Голфа

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "ккк":

    Голфа си го купих нов, което не е толкова важно. Важното е това , че и новата кола може да е боклук, като всяко нещо което се купува ново. Примерче - нова китайска отвертка не можа да завие и един винт преди да сдаде багажа. Същото важи за много некачествени стоки - една от които е и стоката на "Ренде-Даракчия".
  • 92 enR

    4 0 Отговор
    Френското окачване не е най-доброто, но по-добро окачване от него няма.
    Болкулиците от Магазин Вторичен (BMW) да не мислите, че са много надеждни? ... А, стига, де! :D От 150 коня са останали само 50, които да дърпат бараката. Тръгваш да въртиш гуми (, за да се правиш на гъзар), но вместо да излиза пушек от гумите, излизат вредни емисии от ауспуха.
    Я да видим сега това Audi ... Ами ако то беше толкова добро, нямаше Фолксваген да го купят. До тук спирам! Е, не мога да отрека, че Audi имат един качествен автомобил- Audi 80. Благодарение на него са 1 век назад. Ако не беше то, немците щяха да са изостанали от французите с 2 века. Нека не забравим кои изкараха първият автомобил с предно предаване. .... За тези, които не знаят, отговорът е Ситроен (най-добрата френска марка).
    Ох, за малко да забравя за Магардцедеса. Претенцията на колата е голяма, а акъла на шофьора му хич го няма. Тази марка се утъждествява като тъпа и скъпа. Защо тъпа и скъпа? ... Защото няма нищо кой знае какво по нея, даже дава непрекъсното грешки и се нуждае от непрекъсната промяна по софтуера на бордовия компютър, а е толкова скъпа, че едва ли не поддържам Форд Мустанг!
    Съжалявам много, но вместо да поддържам някаква изгнила кола с издухан двигател, по-добре ще ми е да си купя една Дачия. Френско качество на балкански цени. ;) Една Дачия колко струва? ... 20 000лв- 25 000лв. Чисто нова с 5 години гаранция. За тези пари каква гаранция ще ми даде немската таратайка, на която вече боята ѝ се лющи от слънцето?
    Сега по темата:
    Този модел на Рено много ми харесва. Вместимостта е голяма, така като гледам. Ако задвижването е 4х4, ще е идеално. Не, че задното е лошо. Даже предпочитам задното предаване, защото на нашия терен издържа много повече отколкото всяка друга (немска) трошка с предно предаване. Разбира се, че и предното е добро (спасявало ми е кожата неколкократно), но предпочитам задното, защото износването на гумите е по-малко.
  • 93 франсетата да си карат рендетата

    1 0 Отговор
    Индийците ли са по-хитрите,индийците ли са по-бедните,ние ли сме по-богатите или може би сме по-баламите,че да ни замерят с такива цени на рендетата в БГ?
  • 94 никси

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Геро":

    що, ако ти дадьт да караш RENAULT MAGNUM нема ли да го подкараш само заради емблемата ли, що така мислиш и за колите .
  • 95 Тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Идиотщина":

    Кажи ми колко Q7-ци смени?
  • 96 Тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Геро":

    Къде ти го нацепиха бе "почага"? Отзад или отпред? А гълта ли или плю?
  • 97 123

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "къртица":

    Аз пък не познавам никой, поне с малко мозък, да кара дачия, освен ако не е служебна! Просто си е консервена кутия на колела!